Autor Wątek: Najdroższe rzeczy przy urządzaniu wesela  (Przeczytany 5594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kambor
  • nowicjusz
  • *
Najdroższe rzeczy przy urządzaniu wesela
« dnia: 19 Lutego 2018, 12:03 »
Co według was najbardziej wpływa na koszty wesela i na której z tych rzeczy warto zaoszczędzić?
Jesteśmy na etapie wczesnego planowania i zastanawiamy się jak to zrobić, żeby nie brać kredytu, a jednocześnie żeby rzeczywiście był to najpiękniejszy dzień w życiu.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
Odp: Najdroższe rzeczy przy urządzaniu wesela
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lutego 2018, 16:52 »
ho ho, temat rzeka,
najbardziej kosztotwórczym elementem jest pewnie koszt przyjęcia na osobę pomnożony przez ilość gości.

Offline elzunia90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.08.18
  • Ślub w: Oświęcim
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Lutego 2018, 12:51 »
Zespół jest bardzo drogi, dj wychodzi taniej no i sama sukienka, moje koleżanki to miały po 6-8 koła, chociaż ja aż takiej drogiej nie chcę.

Offline fikus4
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 9 Marca 2018, 14:37 »
Najwięcej kosztów idzie moim zdaniem na wynajęcie sali i na jedzenie. Zwłaszcza jeśli macie jakieś niestandardowe życzenia. Trochę więcej na ten temat jest tutaj: LINK USUNIETY
Potencjał do oszczędzenia jest też oczywiście na strojach. O ile pan młody może jeszcze założy kiedyś swój garnitur, to panna młoda raczej nigdzie nie wystąpi w sukni. Wypożyczenie albo nawet kupno używanej i dopasowanie jej u dobrej krawcowej to moim zdaniem dużo lepsza opcja. Ewentualnie można od razu założyć, że kupuje się nową, ale później ją sprzedaje.

« Ostatnia zmiana: 9 Marca 2018, 21:30 wysłana przez ~Ania~ »

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Maja 2018, 09:17 »
Myślę tak samo jak Zibi - koszt samego przyjęcia jest największym wydatkiem, ale też można nad nim popracować..  :)
Np. poprzez okrojenie listy gości do osob, które chcemy, a nie które powinniśmy zaprosić. Samo menu też zazwyczaj występuje w kilku wersjach cenowych - nie trzeba brać najdroższej opcji..

Offline poniedziałek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Czerwca 2018, 16:33 »
Nie ma nic łatwo i jak się czegoś szuka to się znajdzie. Trzeba tylko mieć jasno określone cele i wiedzieć co się chce. Wtedy dużo łatwiej o sukces w każdej dziedzinie. Tak samo jest tutaj ze ślubem, jeśli czujesz się na siłach to możesz wszystkim się zająć, tylko z drugiej strony po co. Lepiej zająć się czymś przyjemniejszym czyli suknią ślubną, obrączkami i welonem. A całą resztę lepiej zostawić tym którzy wiedzą jak zrobić wesele i całe przyjęcie by wszystko wyglądało na tip top.
« Ostatnia zmiana: 5 Czerwca 2018, 12:53 wysłana przez zibi »