Autor Wątek: Gdzie uszyć garnitur i gdzie kupić odpowiedni materiał?  (Przeczytany 9825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
Witam drogie Panie (i Panów jeśli są tacy tutaj)

Ostatnio zacząłem sporo rozmyślać o zakupie garnituru na mój ślub, chciałbym raczej coś nieekstrawaganckiego, ale jednocześnie szykownego i z gustem, pod krawat, ostatnio brat zakupił garnitur w Inter Modzie ze 100% wełny wyglądający bardzo podobnie do tego, przyznam że wygląda oszałamiająco na żywo:

Ponieważ brat będzie świadkiem, nie mogę jako Młody wyglądać gorzej od niego, bardzo mi odpowiada ten materiał i za pewne kupiłbym podobny garnitur tylko jest mały problem.... brat mierząc 183cm mając sylwetkę lekko rozbudowane barki i węższy w talii, miał ogromne problemy aby znaleźć garnitur który pasując w barkach nie będzie w pasie wyglądał jak "Dzwon Zygmunta".
Osobiście problem będę miał tym większy iż przy 186cm w obwodzie klatki piersiowej mam około 118cm, w pasie około 93cm, czyli w barkach rozmiar mniej więcej 54, co sprawia że w pasie winienem mieć około 120-130cm !!!, tak niestety krojonych jest większość garniturów obecnych w sprzedaży. wygląda to okropnie, jakby wujek odstąpił mi garnitur na bierzmowanie. Zasięgnąłem więc rady kolegi o wyśmienitych proporcjach Adonisa  :brewki: miał podobny problem, powiedział że uszył gdzieś vis a vis Pleciugi, nie pamięta niestety ceny.
Chciałem się was zapytać drogie forumowiczki gdzie można znaleźć taki materiał na metry jak na fotce powyżej lub poniżej, lub czy możliwe że krawiec posiada takowy, oraz pytanko czy ktoś orientuje się jaka jest cena szycia takiego garnituru. Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi.

Te gajerki są niemieckiej firmy Wilvorst niestety nie znalazłem gdzie dostępne w Szczecinie, może ktoś z was wie? Albo zna modele innych firm podobnie wyglądających?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Gdzie uszyć garnitur i gdzie kupić odpowiedni materiał?
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:14 »
krzys liliann szył  naprzeciwko  pleciugi (szyja tam mundury i gajery)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Stycznia 2007, 20:36 »
Dokładnie szyliśmy w Elegancji - elegancko wyszło. Pilnowałam interesu skrupulatnie, byłam na każdej przymiarce - gajerek cudeńko.
Co do materiałów to szeroki wybór mają w "Merino" Sklep z Tkaninami. 70-331 Szczecin al. Piastów 8....drogo, ale wybór porządny.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2007, 08:21 »
dzięki za odpowiedź, a lilian możesz mi jeszcze powiedzieć jak cenowo na tym wyszliscie? Czy dużo drożej niż przy zakupie w jakimś butiku?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2007, 16:00 »
wyniosło nas to okłoło 1000zł...w butikach gajerki były tańsze...
Ale zaden nie raczył pasować...
Ten był natomiast rewelacyjnie odszyty.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2007, 16:18 »
wybornie Lilian, coraz bardziej mnie przekonujesz, bo ta cena nie jest dla mnie jeszcze porażająca, właśnie tyle mniej więcej chciałem wydać na sam garnitur, w takim razie najpierw udam się na eksplorację szczecińskich butiqe'ów jeśli nic nie będzie na mnie leżeć tak jak sobie to z moją narzeczoną widzimy, wówczas udam się do tego krawca. Raz jeszcze dziękuję.

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2007, 01:48 »
Lewar, powiem Ci, że byłam bardzo zadowolona z salonu na Krzywoustego poniżej Pretty Woman. Fakt faktem, ubierany był na pokaz, ale babeczki było sympatyczne. O NIKO mi chodzi :brewki: Gajerki mają naprawde ładne...
ten jest podobny chyba...ale nie pamiętam ile kosztował...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Stycznia 2007, 07:26 »
Dzięki za odpowiedź.

Tego faceta widziałem na targach 14 stycznia na wybiegu :) , z tym że ten pan jest w miarę proporcjonalny, bardzo ładnie leżały na nim wszelkiego rodzaju garnitury i surduty w jakie był przyodziewany.

ps. Skąd ja facet mam wiedzieć gdzie jest Pretty Women  :hahahaha:
Jednak, spoko na pewno znajdę :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Stycznia 2007, 20:15 »
zobacz w bazie.. zdaje się,ze jest na krzywoustego bliżej tuerzynu..

a ten gość na focie to narzeczony lady  yes ;)  ola wypozyczyła swojego przyszłego małża na pokazy  :skacza:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
Re: Gdzie uszyć garnitur i gdzie kupić odpowiedni materiał?
« Odpowiedź #9 dnia: 31 Stycznia 2007, 11:37 »
Cytat: "Lewar"
Witam drogie Panie (i Panów jeśli są tacy tutaj)

Ostatnio zacząłem sporo rozmyślać o zakupie garnituru na mój ślub, chciałbym raczej coś nieekstrawaganckiego, ale jednocześnie szykownego i z gustem, pod krawat, ostatnio brat zakupił garnitur w Inter Modzie ze 100% wełny wyglądający bardzo podobnie do tego, przyznam że wygląda oszałamiająco na żywo

Wyglada oszalamiajaco przez ta wydluzona marynarke (niektorzy zwa ja surdutem). Przejdz sie do Sunset Suits na koncu deptaku Boguslawa - szyja takie na miare i stosunkowo niedrogo.

Offline Anogete
  • zapaleniec
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Lutego 2007, 09:46 »
Witam!! Moj obecny mąż :) szył sobie garnitru na ślub. Polecam u.studio Agencja Mody  :skacza:  przy ul. Unii Lubelskiej Tam polecili mi Panią Anie która potrafi zrobić wszystko :) materiałem tez sie zajeła Generalnie szulakismy garnitury ze sztruksu i nicic nigdzie nie ma i nikt nie chciał podjąć sie jego uszycia. a tam nie było z tym najmniejszego problemu!!!
Jest jak jest, nie jak powinno być ;)

[img]http://ticker.7910.org