Witam drogie Panie (i Panów jeśli są tacy tutaj)
Ostatnio zacząłem sporo rozmyślać o zakupie garnituru na mój ślub, chciałbym raczej coś nieekstrawaganckiego, ale jednocześnie szykownego i z gustem, pod krawat, ostatnio brat zakupił garnitur w Inter Modzie ze 100% wełny wyglądający bardzo podobnie do tego, przyznam że wygląda oszałamiająco na żywo:
Ponieważ brat będzie świadkiem, nie mogę jako Młody wyglądać gorzej od niego, bardzo mi odpowiada ten materiał i za pewne kupiłbym podobny garnitur tylko jest mały problem.... brat mierząc 183cm mając sylwetkę lekko rozbudowane barki i węższy w talii, miał ogromne problemy aby znaleźć garnitur który pasując w barkach nie będzie w pasie wyglądał jak "Dzwon Zygmunta".
Osobiście problem będę miał tym większy iż przy 186cm w obwodzie klatki piersiowej mam około 118cm, w pasie około 93cm, czyli w barkach rozmiar mniej więcej 54, co sprawia że w pasie winienem mieć około 120-130cm !!!, tak niestety krojonych jest większość garniturów obecnych w sprzedaży. wygląda to okropnie, jakby wujek odstąpił mi garnitur na bierzmowanie. Zasięgnąłem więc rady kolegi o wyśmienitych proporcjach Adonisa

miał podobny problem, powiedział że uszył gdzieś vis a vis Pleciugi, nie pamięta niestety ceny.
Chciałem się was zapytać drogie forumowiczki gdzie można znaleźć taki materiał na metry jak na fotce powyżej lub poniżej, lub czy możliwe że krawiec posiada takowy, oraz pytanko czy ktoś orientuje się jaka jest cena szycia takiego garnituru. Dziękuję z góry za wszelkie odpowiedzi.

Te gajerki są niemieckiej firmy Wilvorst niestety nie znalazłem gdzie dostępne w Szczecinie, może ktoś z was wie? Albo zna modele innych firm podobnie wyglądających?