Autor Wątek: Nowy projekt PIS-u  (Przeczytany 11418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Nowy projekt PIS-u
« dnia: 1 Lutego 2007, 16:07 »
PiS proponuje kobietom w ciąży sto złotych miesięcznie... Wypłacane od trzeciego miesiąca ciąży do trzech miesięcy po urodzeniu... W sumie 900 zł...

100 zł miesięcznie dla ciężarnej
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #1 dnia: 1 Lutego 2007, 16:42 »
Ale sie szarpneli ...  i tak bym sie nie załapała - za duzy dochod.
Probuja teraz załagodzic sprawe becikowego ktore moim zdaniem bylo sprawiedliwe bo dostawała kazda kobieta, dodatkowe pieniazki przyznawano biedniejszym ... przemilczajac fakt wykorzystania pieniazkow - pomysł był ok.

Offline inesk

• zapaleniec
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Lutego 2007, 08:15 »
A co dziewczyny sądzicie na temat nowego modelu rodziny? Tata pracuje, mama siedzi w domu i zajmuje się przynajmniej 3 dzieci, do tego wszystkiego darmowe bilety do kina lub teatru?  :brawo_2: Brawo za pomysłowość naszych polityków!!!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Lutego 2007, 08:44 »
taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

chore głowy..

to jak w koncu z tym becikowym?? odebrali definitywnie czy nie???
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Lutego 2007, 10:41 »
Cytat: "monia"
to jak w koncu z tym becikowym?? odebrali definitywnie czy nie???

i ja ciekawa jestem...wydaje mi się, że pozostało, ale głowy nie dam...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Lutego 2007, 11:10 »
Oj to ja się nie załapię :hahahaha: a może do tego czasu to rodzące będą musialy na rzecz Skarbu Państwa tysiaka wpłacać  :skacza:

Offline AnetaM

• uzależniony
  • data ślubu: 10.09.2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Lutego 2007, 13:54 »
ee...to to jeszcze nic...a czytałyście to:
http://wiadomosci.onet.pl/1475285,11,item.html
czekam aż szczęście powróci...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Lutego 2007, 14:00 »
Boże...kawą sie zadławiłam...
Proponuję, żeby ułatwic posłom PISu działanie zabronic kształcenia dziewcząt...wtedy bedzie łatwiej je zmusić do pozostanie w domu...bo raczej nie będą miały innego wyjscia...
Mozna by tak od września zacząc - wszystkie dziewczęta ze szkoły WON...
Idąc dalej zabrońmy obecnie posiadającym juz maturę 19latkom wstępu na wyzsze uczelnie...
Kształcenie kobiety sie nie opłaca...przecież bedzie i tak siedzieć w domu....jej studia to marnowanie pieniedzy podatnika nie?????
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Lutego 2007, 14:20 »
100 zł miesiecznie dla ciężarnej .............. hahaha  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  :mdleje:  szkoda gadac, zal mi tych facetów... dac im stówke miesiecznbie, to ciekawe, co by za to kupili................

Zegnaj PIS  :pogrzeb:  nie bede za Wami płakać  :los:
Cytat: "liliann"
Mozna by tak od września zacząc - wszystkie dziewczęta ze szkoły WON...
dobrze, ze ja juz zdazyłam sie wyksztalić... ale mialam farta :skacza:

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Lutego 2007, 14:21 »
normalnie  :mdleje:
Na pewno te ich propozycje zachęcą mnie do rzucenia pracy i rodzenia dzieci... chociaż moment ja jeszcze mężatką nie jestem więc raczej nie miałabym szans na jakiekolwiek dofinansowanie ze strony państwa  :cry:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Lutego 2007, 14:54 »
"...Jeśli chcemy, aby rodzina była zdrowa moralnie, nie widzę możliwości, aby matka pracowała..."
Matko Boska... to ciekawe, co ta Pani poseł robi w sejmie... bo przecież na pewno NIE PRACUJE! Losie... :mdleje:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Lutego 2007, 15:10 »
becikowe z tych wszystkich pomysłó jest najlepsze. raz ze dostawały je wszystkie rodziny  nowo narodzonych dziec (a biedne rodziny miały podwójne becikowe), to jeszcze za tą kwotę można było kupić coś konkretnego. A te 100 zł i to tylko dla najbiedniejszych to porażka....za 100 zł to raz na miesiąc można iśc do lekarza i kupic sobie witaminy....

Co do pomysłu rodzin wielodzietnych to myślałam że pekne ze śmiechu. Przecież nikt mnie na kolejne dziecko nie namówi jak mam pustki w garnkach i tym dziecio / dziecku  co są/jest nie mam co jeść dać. A ten co ma kase to napewno nie pójdzie a pomysł żeby zrobić sobie bobaska za bilet do kina...śmiech na sali.  
Druga srtona medalu, to taka, że w dzisiejszych czasach utrzymać się z jednej pensji graniczy czasem z cudem. czasem rodzice oboje pracują, mają jedno lub dwoje dzieci, a i tak ledwo wiążą koniec z końcem.
paranoja.  :mdleje:

Offline madziulek

• Chuck Norris
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Lutego 2007, 15:14 »
mnie rozśmieszył ten artykuł że wzorowa rodzina to 4 dzieci kobieta w domu i pracujący mąż .... ale najlepsze było " ulgi to wstęp na basen i wystawy " hahahahahahahahahahaha która rodzina z 4 dzieci chodzi na wystawy ??? a za co 4 dziec kupić książki, pieluchy i reszte???
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline inesk

• zapaleniec
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Lutego 2007, 15:32 »
Według założeń na całą rodzinkę musi zarobić tata. Ciekwa jestem, gdzie znjadzie taką pracę, która pozwoli na godne życie? A po drugie ciekawa jestem czy tata po 8 godzinach w pracy bedzie wracał do domu czy będzie musiał pracować 12-14 godzin, aby utrzymać rodzinkę?

Czasami nie wiem, czy śmiać się czy płakaś z pomysłów naszych sznownych polityków.

Offline irishania

• entuzjasta
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Lutego 2007, 17:17 »
Boziu rece opadaja, jak tak dalej pojdzie to wszyscy z tego kraju wyjada. Zlosc mnie bierze ze taki z nas glupi narod ktory wybiera sobie takich przedstawicieli...
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Lutego 2007, 19:41 »
tia

bo przed wyborami to maja łby pełne  zacny pomysłów.. co do czego potem zmienia im sie o 180stopni i wychodzą takie kwiatki..
że też dostaja tyle kasy z naszych podatków.. niech sobie , pomysłodawczynie, same rodzą 4 dzieci i utrzymaja za przeciętna pensje  :ban:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline karolajna
  • nowicjusz
  • *
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Lutego 2007, 17:49 »
Tez cos ostatnio slyszalam o pomysle na limity porodow w szpitalach.... coraz fajniejsze te pomysly, az strach pomyslec co jeszcze moga niedlugo przedstawic  :pogrzeb:
Gość pozdrawiam gorąco :)

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Lutego 2007, 19:21 »
Kurcze już nawet staram się nie czytać tych głupot co oni wymyślają, bo normalnie chce mi się krzyczeć!!!!!!!!!!!!!! A może jakieś wsparcie dla rodzin (co ja mówię rodzin??? przecież bez dziecka to my tylko małzeństwo), które nie mogą mieć dzieci i chcą in vitro?????

Na jakimś innym forum przeczytałam odpowiedź jednej z Pań z LPR, która wyjaśniając na pismo dlaczego jeden z leków przygotowujących do in vitro kosztuje 357zł a dla Panów z przerostem prostaty tylko 3zł, to aż mnie włosy na głowie stanely..........Co mnie najbardziej uraziło to, to że to tylko na "widzi misie"...... Szkoda słów.... :(

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Lutego 2007, 08:42 »
Agnieszka, oni nigdy nie poprą in vitro - zasłaniaja się sposobem poboru nasienia, że niby jakby to było operacyjnie pobrane to tak, normalnie szkoda gadać :dno:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Lutego 2007, 14:09 »
Cytat: "karolajna"
Tez cos ostatnio slyszalam o pomysle na limity porodow w szpitalach....

to już było....kilka lat emu były limity na porodówkach, jak widać historia zatoczyła koło...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Nowy projekt PIS-u
« Odpowiedź #20 dnia: 5 Marca 2007, 23:38 »
Ciekawy pomysł , tylko czy ktos to wprowadzi w życie ?  :drapanie:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -