Elcik u nas ze spaniem jest problem od kilu dni... niestety...
Olka nie wiem co się stało z usypianiem... wczoraj usnął pozno, a i tak zaliczył Miesio 3 razy pobudkę w nocy i o 8.15 koniec
spania...
Dzisiaj była znowu drzemka w dzień 45 min i ciekawe co będzie ze spaniem na noc...
Asiu od bardzoo długiego czasu Miesia usypia Marcin... w nocy Miesio budzi się z płaczem i zasypia różnie... raz sam, a czasami trzeba do Niego wstać i pogłaskać po plecach (małż go tego nauczył)....
Ja wczoraj kładłam się z nadzieją ze będę miała przespaną CAŁĄ noc... byłam prawie w 100% pewna że po tak długim nie spaniu Mieszko się nie obudzi...
Jak polecimy do Polski i Miesio dalej się będzie budził w nocy to chyba wybiorę się do naszej neonatolog żeby sprawdzić czy wszystko ok..

Co do Zuzi..... powiem szczerze że miałam mega tremę przed pierwszym dniem... nawet miałam
biegunkę 
tak zawsze reaguję na stresujące sytuacje...

Pierwszy dzień był w poniedziałek i muszę powiedzieć że byłam/jestem mile zaskoczona

Zostałąm uprzedzona przez Mamę Zuzi że bije inne dzieci... miałam obawy jak to będzie z Mieszkiem....
Ale jeszcze ani razu Dzieciaczki się nie biły

Lucyna jest w szoku

Miesio bardzo ładnie bawi się z Zuzią

dzielą się zabawkami

oddał nawet Zuzi do zabawy Tomka z którym chodzi non stop

to był dla mnie szok

Pilnuję Zuzi tylko 4 godz dziennie co drugi tydzień...
Ale za kilka dni przylatują Dziadkowie Zuzi i wtedy będę miała wolne....
Spokojnie dajemy sobie radę w 3

i tak codziennie bawię się z Miesiem więc teraz dodatkowo z Zuzią

I przechodzę drugi raz te same etapy

np. otwieranie wszystkich szafek i wyciąganie, darcie gazet itp.

Na dzień dzisiejszy jestem zadowolona z podjętej decyzji

Dzisiaj zrobiłam pyszny deserek

jeżeli ktoś chce to podaję przepis
Deser z serka mascarpone
Masa jabłkowa6 kwaśnych jabłek
rodzynki
orzechy włoskie
cynamonJabłka obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do rondelka i podsmaż. Dodaj rodzynki (najpierw trzeba je zalać gorącą wodą, zostawić na chwilkę i odcedzić
) i posiekane orzechy. Dopraw do smaku cynamonem i odparuj.Masa serowa250 g serka mascarpone
130 g śmietanki 30%
50 g cukru pudru
sok z cytrynyŚmietanę ubij z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i trochę soku z cytryny. Wymieszaj.
W pojemnikach układaj na przemian masę owocową i serową. Odstaw na troszkę do lodówki.Teraz jeszcze jedna dobra wiadomośc

jak dalej z moim Tatą będzie coraz lepiej to w przyszłym tygodniu (może we wtorek) wyjdzie do domku

I teraz gorsza wiadomość....
U mojego męża w pracy mają przymusowe wolne dni... dzisiaj zaczęły się zwolnienia....

Mam nadzieję że Marcina nie zwolnią...