Autor Wątek: gorset pod...?  (Przeczytany 2761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justyna.H.

• nowicjusz
  • *
gorset pod...?
« dnia: 25 Stycznia 2007, 16:06 »
Dziewczyny mam pytanie-czy któraś z Was miała gorset bieliźniany pod gorsetem ślubnym?Polecono mi abym wybrała takie właśnie rozwiązanie....i nurtuje mnie jak to sie sprawdza w praktyce.Czy nie roluje się na brzuchu, czy dobrze trzyma biust czy jest wygodny i sie nie odznacza?Ślub biorę w październiku więc nie będzie to środek lata(aczkolwiek kto wie....dzisiejsze anomalie pogodowe:)więc chyba nie będzie mi gorąco.Bardzo prosze o odpowiedz:)Pozdrawiam gorąco.
Justyna

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
gorset pod...?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2007, 16:31 »
Pojęcia nie mam :drapanie: ślub brałam w sierpniu i miałam bardotkę, osobiście wolałabym gorset wszysty w gorset sukienki.

Offline Justyna.H.

• nowicjusz
  • *
gorset pod...?
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Stycznia 2007, 16:50 »
hmm...byłam w salonie-tam gdzie będę nabywać suknię:)i panie mi powiedziały,że teraz wiele dziewczyn decyduje sie na takie rozwiązanie.Panie powiedziały mi,że biustonosz może załamać czy złamać gorset ślubny i będę miała siniaki pod biustem-ale własnie w ten weekend ślub brała moja znajoma i stało się coś takiego.....miała na sobie biustonosz-a nosi rozmiar D.....połamały jej się druty z gorsetu ślubnego i wbiły pod biustem no i generalnie od pasa do biustu ma jeden wielki siniak.Dlatego myślę,że faktycznie z tym gorsetem to niezły pomysł....ale chciałabym sie dowiedzieć jak to jest w praktyce:)
Justyna

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
gorset pod...?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2007, 08:51 »
Ja miałam gorset pod suknią i bardzo się w nim dobrze czułam ,a dodatkowo modelował mi sylwetkę i miałam większe wcięcie w pasie no i oczywiście biust dobrze trzymał- gorset był troszkę za pas - do bioder.
Renata  

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
gorset pod...?
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2007, 18:29 »
Ja brałam ślub we wrześniu... pogoda była super.. nie było zbyt parno, duszno czy gorąco, ale nie było też chłodna... taka idealna była ta pogoda ;)

a pod gorsetem od sukni miałam stanik.. i było wygodnie..  :taktak:

Offline Justyna.H.

• nowicjusz
  • *
gorset pod...?
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2007, 20:51 »
Renata a możesz mi napisać jakiej firmy był ten gorset?miałaś jakiś koronkowy czy raczej bez zdobień gładki?Dzięki za odpowiedz-uspokoiła mnie,hehe:)
Justyna

Offline Renata
  • użytkownik
  • **
gorset pod...?
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Stycznia 2007, 14:21 »
Ja brałam ślub kilka lat temu i gorsetu już nie mam bo następna panna młoda go odkupiła ode mnie.Gorset był bardzo drogi jak na te czasy i dobrej firmy ale nie pamietam jakiej.Z przodu było bardzo niewiele koronki ale takiej delikatnej a z tyłu zapinany na 3 rzędy haftek i gładki.Gorset był super bo modelował mi całą góre i żadne fałdki mi się nie robiły - nie należe do chudzielców a wyglądałam bardzo szczupło.Kupowałam go w salonie w Krakowie na ulicy Floriańskiej w salonie w którym szyłam suknię ślubną.
Pozdrawiam
Renata  

Offline Justyna.H.

• nowicjusz
  • *
gorset pod...?
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Stycznia 2007, 22:22 »
Renata, dziękuję bardzo za odpowiedź.Mam jeszcze trochę czasu więc poszukam i mam nadzieję,że znajdę coś odpowiedniego:)Słyszałam,że z Triumpha jest jakiś fajny gorset z tym,że tylko w jednym kolorze ecru a suknie będę miała białą.No cóż poszukam:)Pozdrawiam gorąco i raz jeszcze dziękuję Ci za odpowiedź
Justyna