Autor Wątek: Sala weselna "Balaton" Sosnowiec  (Przeczytany 19594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zupp
  • nowicjusz
  • *
Sala weselna "Balaton" Sosnowiec
« dnia: 25 Stycznia 2007, 12:26 »
Jakie macie opinie o domu weselnym BALATON w Sosnowcu!!!! Jesteśmy zainteresowni tą salą ale nie jesteśmy pewni do końca.

Offline SAbina

• forumowicz
Odp: Sala weselna "Balaton" Sosnowiec
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Stycznia 2007, 19:22 »
Witam.
Bywałam tam na kilku imprezach i jednego jestem pewna jedzenie jest REWELACYJNE!!!, a obsługa też całkiem ok
Ja też myślę o wyprawieniu tam wesela.
Wg mnie sala jest ładna i duża, a otoczenie super.

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15-09-2007
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Stycznia 2007, 08:16 »
Byłam tam kiedyś na weselu i bylo bardzo fajnie, sala jest duża i  bardzo ładna, obsługa miła. Piękny widok z okna na zalewik, latem i jesienią można pospacerować. Co do jedzenia to nie pamiętam żeby było coś nie tak, wiec chyba było OK ;) Jedyne co mi sie nie podobało to małe pojedyńcze toalety, ciągle była kolejka...

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Lutego 2007, 20:40 »
jak dla mnie beznadziejna. Właściciel też jakiś trudny do dogadania się. W dodatku kawa i herbata w termosach... dla mnie to nie do pomyślenia... ale to tylko moje zdanie... choć okolica ładna lokal mnie się nie podoba

Offline mateo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2007, 11:54 »
WITAM!
Temat lokalu Balaton w Sosnowcu był już poruszany, ale nie było w tych opiniach konkretów.
Czy ktoś był tam na weselu, jaka jest obsługa i ceny.  Sala jest przestronna, część do tańczenia też jest obszerna, mają tam taras, okolica jest ładna i spokojna, niestety brak konkretnego menu, trzeba kontaktować się z szefem(jeszcze tego nie robiłem).  Miło byłoby poczytać opinie kogoś kto miał tam wesele :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Lipca 2007, 15:42 »
witaj mój kolega był tam na weselu i mówił ze sala fajna przestronna ale samo jedzenie nie bylo rewelacyjne, stwierdzil ze część jedzenia była stara
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Lipca 2007, 19:34 »
Hej! Na balatonie miała wesele moja siostra.  Ktoś zrezygnował na 3 m-ce przed weselem, które miało być na 150 osób.  Na to miejsce "wskoczyła" moja siorka u której na weselu było jedynie 60 osób.  Właściciel był tak niezadowolony z tej straty pieniężnej, że na każdym kroku robił łachę, że "pozwolił" mojej siostrze zrobić przyjęcie w jego lokalu.  Obsługa poruszała się baaaardzo wolno jakby im się nie chciało.  Według mnie jedzenie było takie sobie, żadna rewelacja jak za tą kasę.  Zaliczka 4000 zł.  Ogółem lokal ładny, miejsce fajne, obsługa beznadziejna.  Dużo by jeszcze można mówić. . .

Offline nok_ja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lipca 2007, 23:21 »
Ja tam byłam na weselu kilka lat temu, pod koniec 2002, więc moje informacje mogą być nie do końca atualne ;-)
Sala ładna (podobno ostatnio rozbudowana), otoczenie super, jedzenie  też było niezłe, ale miałabym zastrzeżenia do obsługi.

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Marca 2009, 19:52 »
Napewno to pytanie juz wystapilo, ale prosze was o pomoc: czy ktos wie moze cos o sali weselnej "Balaton" w Sosnowcu.  Poniewaz zaczynam miec watpliwosci co do wesela tam, a wstepnie juz zaliczka zaplacona.  Przeczytalam wiele malo ciekawych slow co do tej sali :( Wiec prosze was  o opinie

Offline paulunia21
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2011-07-23
« Odpowiedź #9 dnia: 8 Marca 2009, 08:40 »
A jakie opinie slyszalas i gdzie? ja Tam byłam wczoraj zarezerwować salę i wydaje sie wszystko ok:) tez wpłaciłam zaliczkę :) uwierz ze na kazdy temat znajda sie jakies nie mile opinie ale i dobre :D wiec nie ma sie co przejmowac bedzie dobrze m iosobiscie bardzo sie tam podoba z dala od miasta, jeziorko zielen suuper :)

Offline nunka18

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #10 dnia: 8 Marca 2009, 21:53 »
Nie martw sie .. ja na temat swojej sali tez slyszalam niemile slowa ... ale nikomu nie dogodzisz zeby w 100 % bylo oki.. My tez myslelismy na sali na Balatonie ale mamy blizej i troszke taniej.. :) Wiec glowa do gory i bedzie wszystko dobrze..

POWODZENIA....

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #11 dnia: 9 Marca 2009, 10:50 »
Nie przejmuj się negatywnymi opiniami. Sala usytuowana jest w fajnym miejscu, nad wodą, wokół las. Wnętrze sali bardzo ładne. Mnie się podoba. Salę zaliczam do tych ładniejszych. Byłem tam wielokrotnie i za każdym razem wszystko było OK. :)

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Marca 2009, 15:45 »
Ja wiem, ze zawsze jest tak ze komus cos nie bedzie pasowalo.  Ale najgorsze jest to ze opienie o ktorych slyszalam dotycza jedzenia, wiekszosc czytalam na internecie.  Ale o jednej powiedziala mi znajoma, ze byla tam na weselu jako gosc i wiekszosc osob wyszlo glodnych. . . .  Wiec :( yyy sama juz ie wiem co robic

Offline nunka18

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Marca 2009, 19:32 »
Ja tez slyszlam ze na mojej sali braklo ziemniakow... :P:P ale sie nie przejmuje!!!Najwyzej zamowie pizze jak sobie niepojedza!!  :D  Nie potrzebnie sie stresujesz!!! Powinnas sie cieszyc ze juz niedlugo bedziesz miala piekny slub....

GLOWA DO GORY... :)

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 9 Marca 2009, 20:07 »
hahaha łatwo mówić, ale sie ładnie teraz nakręciłam. . .  Coś innego gdyby te opinie sie nie powtarzały, ale. . . . 
już trudno co ma być to będzie kasa i telefon do kieszeni trzeba będzie wziąść na wszelki wypadek (jakaś pizza jak cos:))

Offline paulunia21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Marca 2009, 21:22 »
oh. . .  przestań znajdz mi taka sale o kotrej wszyscy pisza dobrze? bo jeszce nie widziałam zawsze sie znajda jacys ludzie , ktorym sie cos nie bedzie podobac ja tez robie tam wesele i jestem pozytywnej mysli wiec Ty tez badz i  wspierajmy sie razem hehe :) a kiedy Ty masz na balotonie wesele? bo ja 11. 06. 2010r

Offline epata

• forumowicz
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Marca 2009, 14:25 »
Długo zastanawiałam się czy napisać cokolwiek bo nie chciałam Cię dodatkowo martwić (ale w sumie inni też to czytają) szczerze mówiąc obawiam się, że wszystko co słyszałaś na temat jedzenia jest prawdą. Opina koleżanki, która urządzała tam chrzciny (kucharz jest ten sam)
"sala bardzo ładna, okolica śliczna niestety jedzenie do d.... Wszystko smakowało jak odgrzewane, niedoprawione" Miała wątpliwości czy przypadkiem nie były to resztki z dnia poprzedniego (wesela). Być może nie musisz się martwić o wesele - nie  wiem jak będzie z poprawinami.
Ja sama chciałam zorganizować tam wesele - piękna okolica, pokoje dla gości + bardzo blisko mojego domu:) - niestety pan z którym rozmawiałam był bardzo opryskliwy, niegrzeczny wręcz chamski. Ponoć był to właściciel (który bardzo, bardzo lubi pieniądze i robi wszystko małym kosztem).

Offline anka*
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Marca 2009, 23:14 »
Ja osobiście odradzałabym zarezerwowanie tej sali komukolwiek, oczywiście trudno jest dogodzić wszystkim ale w przypadku tej sali grupa osób niezadowolonych będzie chyba największa. Sama sala nawet ładna, okolica cudna ale jedzenie i obsługa do niczego. I niby to nie najważniejsze ale miło jest po wyczerpującej zabawie coś w miarę dobrego zjeść albo wogóle coś zjeść, obsługa wogóle nie współpracuje z zespołem nie patrzy na to co dzieje się na sali... i takich opini jest mnóstwo.. nawet na samej stronie tej restauracji ale dzień dwa po sobotnich weselach dopóki nie zdążą ich wykasować a zostawiają tylko te pozytwne, chyba pisane przez znajomych. W tamtym roku napisaliśmy taką prawdziwą opinię- rekomendacje na stronie - i za tydzień już ich nie było. I też nie piszę tutaj, żeby martwić te osoby, które zarezerwowały tą salę - dobra zabawa i udane wesele załagodzi wszystko :) ale dla tych którzy może jeszcze się zastanawiają, którą salę wybrać.

Offline paulunia21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Marca 2009, 19:56 »
czy ktos zna pozytywne opinie na temat tej sali?????????

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Marca 2009, 20:09 »
oj oj oj to pięknie tak myślałam właśnie że to wszystko się potwierdzi:(:(:( ja mam date: 22. 05. 2010r.  muszę się jeszcze dobrze zastanowić, dobrze że piszecie o tym co wiecie:)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Marca 2009, 21:47 »
hmm miałam nie pisać ale napisze - w sumie to opinia mojej kolezanki która była tam na sylwestrze - jedzenie i napoje były niezgodne z menu , na 8 osób przy stoliku było 8 butelek coli 0,25 jak poprosili o "dokładkę" usłyszeli 2,5 zł - nei było tego w menu napisane że tyle a resztę trzeba dokupić, plasterki wędliny były wyliczone  ::)
jedzenie zimne , kelnerzy mało co się interesowali itd

Z drugiej strony znajomi mieli tam wesele i mówili że wszystko było oki, tyle że jego tata ma znany zespół weselny więc może dlatego też chcieli żeby było dobrze  ;)

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Marca 2009, 19:05 »
mam nadzieje , że moja opinia też częściowo pomoże.
Byłam tam na weselu  i wrażenia mieszane. . . .  sala i wystrój - bez zastrzeżeń.  Gorzej z jedzieniem "ciepłe posiłki" były chłodne, po obiedzie na stołach były pustki (jedynie ciasta- mało i owoce) i trwało to około godziny ( nie wiem może to kwestia ustalenia z obsługą).  ogólnie zimnej plyty - skromnie , napoi po jakimś czasie tez brakowało trzeba było się prosić . 

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Marca 2009, 18:39 »
Dziękuje wam za wszystkie wypowiedzi związane z tą salą. . .  :) no to sie ładnie wkopałam- na to wygląda ??? no może będzie dobrze

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Marca 2009, 10:32 »
na pewno będzie dobrze, nie myśl już o tym. Będzie to najpiękniejszy dzień w Twoim życiu i życzę szalonej zabawy do białego rana. Nie pozwól by ktokolwiek tego dnia tę radość Ci zakłócił :)

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Marca 2009, 15:04 »
Aj dziękuje :) napewno będzie wspaniały, ale do tego jest jeszcze troszke czasu bo to jest maj 2010 ;)
Ale już się nie mogę doczekać ;)

Offline epata

• forumowicz
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Marca 2009, 15:41 »
doskonale Cię rozumieć bo ja mam lipiec 2010 a juz prawie tuptam z nóżki na nóżkę :D

Offline paulunia21
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Marca 2009, 11:40 »
Tym razem zwracam się do osób, które juz mialy tam wesle lub byly jako gość i czy maja jakies pozytywne komentarze . Bardzo prosze o jakies opinie :)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #27 dnia: 22 Marca 2009, 17:24 »
Ja będę tam na weselu pod koniec września, także zdam wam relację, mam nadzieję, że dla niektórych nie będzie za późno:)

Offline kakamu
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Marca 2009, 21:03 »
O to super:) opowiesz jak było.  Zawsze to bedzie cos sprawdzonego:):)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Marca 2009, 19:52 »
Ok nie ma najmniejszego problemu, a będę patrzeć krytycznym okiem na wszystko  ;)