Autor Wątek: Sala !!!!  (Przeczytany 7897 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
Sala !!!!
« dnia: 4 Lipca 2006, 15:18 »
Prosze pomozcie - jak znalesc ladna sale weselna ??
Szukalam jak moglam, sala ktora mi sie wymarzyla jest juz dawno zajeta w wszystkich mozliwych terminach :(
Z koleii sala, ktora bylaby dostepna w wybranym przez nas dniu, nie do konca mi odpowiada :/ tzn. cena jest ok, jedzenie wysmienite, ale ma nieciekawe ulozenie sal :( tzn. osobna sala do jedzenia, osobna na tance - i jak tu urzadzic jakies zabawy itp. ???
Prosze poradzcie !!

Offline Beaataa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 28.07.2007
Znalazlam sale !!
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Lipca 2006, 22:05 »
Znalazlam sale !!!
Ale martwie sie czy nie bedzie za ... duza :/
Sala jest wielka a my bedziemy miec ok 50-60 gosci
Powiedzcie prosze co o niej myslicie:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Sala !!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Lipca 2006, 22:28 »
sala bardzo ładna..myślę, że istotne byłoby w Twoim przypadku ustawienie stołów bardziej w literkę E niż C..a jaki metraż ma ta sala dokładnie :?:  powiem Ci, że miałam podobny problem..też mieliśmy jedną salę na oku bardzo dużą,a zrezygmowaliśmy z niej z zupełnie innego powodu..po pierwsze przez nie za ciekawe noclegi, a po drugie była nie zbyt urodziwa sama w sobie, a jej dekoracja kosztowałaby pewnie majątek..jak widać na fotkach nie będziecie miec problemu z dekoracją, bo sala naprawdę śliczna..

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Sala !!!!
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lipca 2006, 22:38 »
Beaatko zobacz sobie sale w moim watku - to sala w Tarnowskich Gorach nie jest zbyt duza ale za to  sliczna.Ja bede miala tam 50 gosci :)

Offline capriola
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2015
Odp: Sala !!!!
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Sierpnia 2014, 11:37 »
Odkopuję, co by nie zakładać kolejnego wątku o poszukiwaniach sali ;)
Dziewczyny, co myślicie o weselu w wiejskim stylu, w tego typu sali ? Czy wszystkim gościom będzie odpowiadać? Może jednak znaleźć salę bardziej elegancką?
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2015, 10:07 wysłana przez Maja »

Offline marciaa122
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.05.2013
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpnia 2015, 09:40 »
Jeśli Wam się podobają takie klimaty, to czemu nie :) My chcieliśmy coś eleganckiego, stąd też zrobiliśmy wesele w palacu brzezina Piękna okolica wokół pałacu, ładna przestronna sala, pyszne jedzenie. Nasi goście byli zadowoleni.
« Ostatnia zmiana: 28 Sierpnia 2015, 10:08 wysłana przez Maja »

Offline kasss
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jeszcze nie wiem :(
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Października 2015, 11:36 »
Nad tą Brzeziną również się z ukochanym zastanawiamy. Byliśmy już wstępnie oglądać, malownicza sala, dużo miejsca zarówno do siedzenia jak i do tańczenia.

Offline kazik117
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.12.2015
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Marca 2016, 08:36 »
Sale najlepiej wybierać z polecenia - my, za namową mojej znajomej zdecydowaliśmy sie na hotel Koral w okolicach Krakowa i nie ukrywam, że byliśmy bardzo, bardzo zadowoleni :)

Offline halynka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Września 2016, 09:35 »
Jak dla mnie to najlepiej brać salę z polecenia, sprawdzoną po prostu. Bo wtedy jeśli masz jakieś wątpliwości to po prstu możesz zapytać  osób ktore już miały wesele w danym miejscu jak dana kwestia wygląda w praktyce. My wzięliśmy salę, która nam się spodobała jak byliśmy na jednym z wesel. To w hotelu Delfin w Białej Podlaskiej. Wiedzieliśmy, że dobra cena, sala ładna i znaliśmy ofertę hotelu. Ale o inne kwestie jak np, czy łatwo się dogadać ze stroną hotelu w kwestii menu i różnych własnych szczegółów to podpytaliśmy znajomych. Na szczęscie okazało się wszystko na plus i wzięliśmy tę salę. Wesele udane :)

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Września 2016, 16:07 »
Moim zdaniem najlepiej sale...wynajac. To nie musi byc przeciez remiza, sa rozne domy weselne, ktore oferuja wynajecie samej sali. Nie wychodzi niestety jakos bardzo tanio (choc drogo tez nie), ale przynajmniej mozna wszystko samemu dopilnowac. Wtedy nie ma stresu, ze jak to bedzie z dogadaniem menu, czy porcje beda wystarczajaco duze, czy jedzenie aby na pewno smaczne, czy nie bedzie nagle wyganiania gosci o ktorejs godzinie, czy obsluga mila, czy wszystkie atrakcje, o ktorych sie marzy bedzie mozna zorganizowac, czy bedzie mozna cos swojego przyniesc, itd., itd. Ja sie zdecydowalam wlasnie na taka opcje. Oczywiscie, niby sie mowi, ze to duzo zachodu z szukaniem kucharki, zakupami, ale to przeciez nie zajmuje jakos wiele czasu i jak dla mnie lepiej spedzic pol dnia w sklepie, ale miec wszystko po swojemu niz musiec w kazdej sprawie dzwonic do menagera sali, i wszystko ustalac.

Offline NaSl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2016
« Odpowiedź #10 dnia: 23 Marca 2017, 11:15 »
Moim zdaniem warto przede wszystkim odwiedzić kilka sal weselnych, po czym wybrać ta gdzie cena oraz generalnie klimat czy wystrój- najbardziej nam odpowiada. Inna kwestia, ze to fajniejsze sale są już zarezerwowane, więc tutaj liczy się przede wszystkim czas i szybkie działanie.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Kwietnia 2017, 15:30 »
czy dziś jeszcze ktoś robi wesela w wynajętej sali? np na działkach?

Offline Aneta Żak

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07-05-2016
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Września 2017, 15:19 »
Na działkach nie robię, ale mogę polecić salę na wesele w Warszawie, na Wilanowie. Nie żałuję, że wybrałam ją na swoje własne wesele, poleciłam też przyjaciółkom, jak nie wiedziały, którą wybrać. obsługa przesympatyczna, kelnerzy praktycznie niezauważalni wtedy, kiedy nie trzeba było, zabawa była bardzo udana.
Jeśli nie wiecie,gdzie zrobić wesele w Warszawie to sprawdźcie ofertę tej na Wilanowie, naprawdę warto :)