Autor Wątek: Brum brum.... Baba za kierownicą, czyli wątek moto :)  (Przeczytany 97998 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
Odp: Brum brum.... Baba za kierownicą, czyli wątek moto :)
« Odpowiedź #150 dnia: 11 Lipca 2017, 15:38 »
Aga, najczesciej tak robia dzieci jak wysiadaja. Otwieraja drzwi z rozmachem, bo wiadomo, nie maja wyczucia ;)
U nas problemem sa hulajace po parkingu wozki sklepowe, bo amerykanie nie maja zwyczju odkladac ich na miejsce ::)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #151 dnia: 11 Lipca 2017, 15:59 »
U nas problemem sa hulajace po parkingu wozki sklepowe, bo amerykanie nie maja zwyczju odkladac ich na miejsce ::)

Czyli wkładają zakupu do samochodu, zostawiają wózek na środku i jadą do domu? :P

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 11 Lipca 2017, 16:26 »
Dokladnie tak. Pozniej chodzi pracownik sklepu i zbiera.
Jedyny sklep, ktory ma wozki na monety to europejski Aldi. I to jest dla niektorych taki problem zeby odniesc wozek, ze zostawiaja z tymi pieniedzmi :P
Dlatego mamy tyle drive thru, fastfoody, starbucksy, bank, apteka itd. Nie chce im sie wysiadac z auta ::)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 11 Lipca 2017, 16:42 »

Dlatego mamy tyle drive thru, fastfoody, starbucksy, bank, apteka itd. Nie chce im sie wysiadac z auta ::)

Przez to mają takie wielkie tyłki :P
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 11 Lipca 2017, 16:45 »
Wielkie tylki to maja od taniego jedzenia GMO :P

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #155 dnia: 11 Lipca 2017, 20:51 »
Ja to nie cierpię takich kierowców, o jakim napisałam tą notkę u siebie na blogu, pewnie pamiętacie:

http://domowabajka.blogspot.com/2016/11/mama-mamie-wilkiem.html

Japcio, pamiętam, że otworzyłaś mi oczy na możliwe tłumaczenia tej babki, a dodając do tego Twoją niechęć do eLek, chyba Ciebie jako kierowce bym nie polubiła :D. Bo tak to na forum Cię uwielbiam za poczucie humoru ;).

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #156 dnia: 11 Lipca 2017, 22:45 »
Dla mnie zmora sa kierowcy ktorzy pomimo, ze widza dziecko w aucie to i tak podjezdzaja na parkingu pod same drzwi  i pozniej trzeba kombinowac ...
Dwa lata temu seicento tak mnie zastawilo, ze wezwalam policje. Kierowca wczesniej dostal ode mnie prawie godzine uprzejmosci  bo tyle zeszly mi zakupy w biedronce i zjedzenie przez Patryka loda.
Dostal mandat i wezwanie na komisariat  8)
U mnie jest tragedia z parkingami ale jesli ktos idzie na chwile i przy okazji zastawi kogos to najczesciej mozna znalezc kartke z nr telefonu. Dzwonimy i po sprawie.

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #157 dnia: 11 Lipca 2017, 23:09 »
A mnie drażnią cwaniaki, którzy pod supermarketami parkują na miejscach dla rodzin z dziećmi, a w samochodzie dziecka brak, jest sam fotelik >:(
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 11 Lipca 2017, 23:43 »
A mnie drażnią cwaniaki, którzy pod supermarketami parkują na miejscach dla rodzin z dziećmi, a w samochodzie dziecka brak, jest sam fotelik >:(

Często są to miejsca też, dla kobiet w ciąży.

Ostatnio pojechałam do pracy zawieźć zwolnienie. Galeria handlowa sobota. Korzystam z miejsca dla rodzin z dziecmi i kobiet w ciąży. Weszlam do galerii, nie doszlam jeszcze do pracy, a juz słyszę, ze kierowca samochodu o numerze rejsetracyjnym proszony jest o powrót do samochodu. Mąż blady, bo juz czarne wizje. Wróciliśmy do samochodu, a tam jakiś psychol, drze ryja, ze on z dziećmi, a my fotelika nie mamy w samochodzie. Dla ochrony sam mój wygląd wystarczył. Facet jeszcze groził odholowaniem :P ale w końcu pojechał  ::)

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #159 dnia: 12 Lipca 2017, 07:09 »
Często są to miejsca też, dla kobiet w ciąży.

Nie parkuje też na miejscu dla inwalidów.
A czasami też widzę jacy niepełnosprawni kierowcy wysiadają z najnowszej be-emy albo innego porsze. To się nazywa niepełnosprawność umysłowa!
Mnie też nieraz się spieszy tak, że z diabłem robię wyścigi, ale w życiu nie wpadłam na to, żeby sobie aż tak przyspieszyć...
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #160 dnia: 12 Lipca 2017, 08:23 »
a u mnie kłopoty z samochodem...mój kochany seat Toledo  :'( praktycznie od momentu kiedy zrobiłam prawko cały czas nim jeżdżę, czyli 8 lat i ma już przejechane ponad 300 tys. naprawiona i nabita klima, przestała działać, byłam wczoraj u mechanika, podpiął komputer do auta i jakiś błąd wyskakuje, dodatkowo od wczoraj świeci się kontrolka świec żarowych... dopiero za tydzień mogę go na warsztat odstawić, bo mechanik od klimy jest na urlopie... ja to mam szczęście  :'(

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #161 dnia: 12 Lipca 2017, 13:22 »
A czasami też widzę jacy niepełnosprawni kierowcy wysiadają z najnowszej be-emy albo innego porsze. To się nazywa niepełnosprawność umysłowa!
To zdecydowanie nie tak jak myślisz. Kierowca jest jak najbardziej zdrowy ale ma np niepełnosprawne dziecko i ma wówczas prawo do używania znaczka i miejsca dla niepełnosprawnych. Skąd wiesz, że nie ma chorego dziecka albo kogoś z rodziny kto jest przewożony tym samochodem? Radziła bym ostrożniej z wydawaniem pochopnej opinii.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 12 Lipca 2017, 14:00 »
To zdecydowanie nie tak jak myślisz. Kierowca jest jak najbardziej zdrowy ale ma np niepełnosprawne dziecko i ma wówczas prawo do używania znaczka i miejsca dla niepełnosprawnych. Skąd wiesz, że nie ma chorego dziecka albo kogoś z rodziny kto jest przewożony tym samochodem? Radziła bym ostrożniej z wydawaniem pochopnej opinii.

A ja się zgadzam...milion razy widziałam takich "cwaniaków" to to stają w swoich porsze, wyskakują z auta i biegną na zakupy - i nie mają pasażera. To raz.

Po drugie mój teściu ma możlwiość parkowania na miejscu dla niepełnosprawnych bo ma problemy ze słuchem ale nikt z rodziny uprawnien nie ma bo na to trzeba osobny papier.

Po trzecie mój teściu bardzo rzadko korzysta z miejsca dla niepełnosprawnych bo uważa, że są bardziej potrzebujący tam stanąć niż on, głuchy.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #163 dnia: 12 Lipca 2017, 16:11 »
Anulla w PL są przepisy ze nawet jeśli jest dziecko niepełnosprawne to trzeba z nim być żeby skorzystać z tego miejsca. To nie jest karta parkingowa na samochód ale na osobę.

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #164 dnia: 12 Lipca 2017, 16:25 »
Anulla w PL są przepisy ze nawet jeśli jest dziecko niepełnosprawne to trzeba z nim być żeby skorzystać z tego miejsca. To nie jest karta parkingowa na samochód ale na osobę.
No właśnie  ;)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #165 dnia: 12 Lipca 2017, 17:03 »
Tak, ja wiem. Mam z tym styczność jak jestem w PL. Tylko mój tok rozumowania był taki, że np mama z dzieckiem już poszła a tata wrócił się po coś do samochodu. No ale jak mówicie, że cwaniakują to wierzę wam na 100% ;D ;D Chyba za bardzo ufam ludziom ::)

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #166 dnia: 12 Lipca 2017, 18:11 »
patrząc na mojego kolegę też byście powiedziały że na 100% nie jest niepełnosprawny...a rzeczywistość jest zupełni inna...On mnie też nauczył żeby nie oceniać niepełnosprawnych po wyglądzie

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #167 dnia: 12 Lipca 2017, 18:20 »
ale doprecyzujmy - piszecie o tych "spryciarzach z bemek ", co mają taką plakietkę? Czyli musieli to jakoś załatwić? Tez tego nie pochwalam, ale to kwestia ich sumienia...
 z drugiej strony taka sytuacja - matka trójki dzieci, w tym jedno z porażeniem mózgowym, na wozku,  wymagające stałej rehabilitacji...kwestia ogarniecia i jego dowozu do specjalnej szkoły i dowozu dwójki pozostałych zdrowych dzieci...czesto zakupy z zegarkiem w ręku, zeby wykorzystać godzinke-dwie bez nich...tez potępicie, jeśli wraca na szybko  z zakupami bez tego niepełnosprawnego dziecka??? Łatwo oceniać, jak się nie jest w takiej sytuacji....nawet niepełnosprawność umysłowa niesie tyle problemów dnia codziennego, ze ja już wolę być zdrowa, a poszukać dalej miejsca parkingowego....

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 12 Lipca 2017, 18:46 »
A dlaczego, jak juz w bmw czy innym audi, to od razu cwaniak? Niepelnosprawny moze jezdzic tylko 10 letnia Skoda? :P
Sama nie jestem fanka luksusowych marek samochodow, ale nie oceniam kierowcow przez pryzmat auta jakim jezdza.

Pamietacie historie naszej Mai i jej mandatu za predkosc? Pewnie niejeden powiedzial "blondynka w bmw". Nigdy nie wiemy co sie kryje za dana sytuacja na drodze. Moze choroba, jakies szczegolne zdazenie albo jeszcze cos innego.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 12 Lipca 2017, 19:23 »
wypraszam sobie z tą skodą  :P  ;D

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 12 Lipca 2017, 19:28 »
Justyna to pomysl jak wlascielom bmw musi byc przykro :P ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Lipca 2017, 19:47 »
Mój mąż miał czerwoną skodę felicję za kawalera :) kupił od jakiegoś dziadka :) zgubiliśmy kiedyś tłumik :) hałasowała jak wyścigówa :) piękne czasy :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #172 dnia: 12 Lipca 2017, 20:28 »
Dzielę się moją radością:
Zafirka odebrana wczoraj od mechanika. Na szczęście to nie była turbina i naprawa zamknęła się w trzech stówkach. Uff.

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #173 dnia: 12 Lipca 2017, 21:01 »
Takie wiadomości, caril, to super wiadomości  ;D

Nie chodziło mi o dzielenie ludzi na jeżdżących super furami i resztę świata, ale o sam problem stawania na miejscach dla inwalidów  ::)
A Wam sie kiedyś zdarzyło? Bo mnie nigdy :)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #174 dnia: 12 Lipca 2017, 21:05 »
nam w golfie jakas uszczelka od weza od chłodnicy sie rozleciała ze starosci, najpierw 2 dni jezdzilismy tak, ze była sklejona na super glue, maz zamówił ale cały wezyk bo nie było samej uszczelki koszt 30 zł wymiana przez niego trwała 15 min  ;)

skoda odebrana dobrze ze mielismy ac bo naprawa wyszła prawie 8 tys  ::)

nigdy mi sie nie zdarzyło stawac na miejscu dla inwalidów

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #175 dnia: 12 Lipca 2017, 21:21 »
ja nigdy nie parkowałam , ale też nie oceniam pochopnie tych, co stawiają, skoro nie znam kontekstu sytuacji...była kiedyś taka sugestywna kampania  "zabrałeś moje miejsce - zabierz moje kalectwo".....
caril super!
 z ciekawostek technicznych to bez problemu przejechalismy ponad  4 tys km, a pod koniec powrotu padł...mechanizm od jednej wycieraczki  ;D dobrze, ze nie było ulewy na wjezdzie do Polski ....

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 12 Lipca 2017, 21:46 »
A Wam sie kiedyś zdarzyło? Bo mnie nigdy :)

Nie raz. Pod moim blokiem sa trzy miejsca dla niepełnosprawnych, wszystkie trzy cały rok puste, sporadycznie zajete. Jedno jest pod moja klatką. Ponieważ nigdzie nie ma miesjca, a zakupów nie bede nosiła zaa bloku, więc stawiam samochód, na takim miejscu, niose zakupy i jade daleko zaparkować.

Po.trzech latach walki, miasto zlikwidowalo dwa miejsca. Zostało tylko jedno.

z ciekawostek technicznych to bez problemu przejechalismy ponad  4 tys km, a pod koniec powrotu padł...mechanizm od jednej wycieraczki  ;D dobrze, ze nie było ulewy na wjezdzie do Polski ...

My w tamtym roku pojechaliśmy do Zakopanego. Wracając w połowie drogi, padła nam.wycieraczka. Padało tak, ze swiata nie bylo widac. Stanelismy w jakims  lesie, maz w deszczu zmieniał wycieraczke, ja przez samochód lazlam do bagaznika szukac suchych ubrań i ręcznika. Takich.podróży sie nie zapomina :P dobrze, ze maz dużo rzeczy na wszelki wypadek wozi :P

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #177 dnia: 13 Lipca 2017, 08:19 »
mój teściu miał kartę dla niepełnosprawnych, ale teraz jak zmienili na nowe to nie poszedł sobie załatwić, bo się bał że mu odbiorą nawet rentę, ma chyba wpisaną II grupę, ale dzięki rehabilitacji porusza się z laską (miał operację na kręgosłup i jeździł kiedyś na wózku, ale ja go wtedy nie znałam). teraz nie może stawać na miejscu dla niepełnoprawnych, a mu się należy....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 13 Lipca 2017, 08:36 »
Ja pisałam o tych cwaniakach z porsze czy BMW, co karty nie mają i parkują na miejscach dla niepełnosprawnych często gęsto....

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #179 dnia: 13 Lipca 2017, 09:04 »
Buraczku, mój tata podobnie :( jest po kilku operacjach kręgosłupa, kolejna przed nim. Ma drugą grupę. I też niebieskie miejsce do parkowania mu nie przysługuje. A "cfaniaki" potrafią załatwić sobie kartę.