Tak mi przykro, moje najszczersze kondolencje. Wiecie, ja, z racji zawodu, dość często spotykam się z takimi sytuacjami, najczęściej jest to śmierć babci lub dziadka ale odchodzą również rodzice młodych, ich rodzeństwo. To strasznie przykre i tragiczne. Młodzi w takiej sytuacji miotają się ze swoimi myślami, bo czy wypada w takiej sytuacji robić wesele?? Moim, skromnym, zdaniem - wypada, zorganizowanie takiej uroczystości to ogromny wkład sił i finansów, rezerwujecie przecież sale, kapelę, zamawiacie stroje, kwiaty, dekoracje. Tego nie da się odłożyć na później. Każdy rozumie waszą sytuację i Wasz smutek i zmieszanie w całej tej sytuacji. Przecież na weselu będzie rodzina, która też jest zasmucona faktem śmierci bliskiej osoby, i ta właśnie rodzina doskonale rozumie waszą sytuację. Pomyślcie jak bardzo byłoby przykro osobie, która od was odeszła, gdyby wiedziała, że odwołujecie z jej powodu ślub i wesele. Niech wszystko będzie tak, jak to zaplanowaliście. Całym sercem jestem z Wami i trzymam kciuki.