Po tym co przeczytałam to już nic nie wiem i jestem skołowana.Jestem z zawodu krawcową i zawsze w szkole mi wpajano że korpulentne kobietki nie powinny nosic sukien z opuszczonymi ramionami bo to je poszerza i skraca, a dekolt w szpic wydłuża.Ja do ślubu szyłam sobie suknie w salonie na ulicy Floriańskiej w Krakowie i pierwsze zdanie jakie usłyszałam przy projekrowaniu swojej sukni od pani która szyje - tylko nie z obnizonymi ramionami bo to pania skroci i poszerzy.Natomiast gorset miałam tez ale do szpica bo taki mi doradzono.Wydaje mi się że taka szelka jak na zdjęciu Aniutek 83 i wydłuzony gorset w szpic nieco by wydłuzył sylwetke.Poza tym doradzano mi ze włosy powinnam miec upiete wyzej bo to mnie podniesie i wysmukli.Tez mam podobna figure jak Madzia , wzrostu 164 cm i taką sama buzie okraglutką .Kolor tez bym dała jasniejszy bo w tym wyglądasz troche szaro a jasny dodał by Ci blasku bo przeciez jestes piekną kobietą( nie obraż sie - z całym szacunkiem do Twojego gustu - w mysl zasady ze ,, nie to ładne co ładne lecz to co się komu podoba "). Życze Ci Madziu szczescia i żebys wyglądała przepieknie.A tak na marginesie bukiet tez mi doradzono wydłuzony nie okragły.