Autor Wątek: Restauracja Astra Dąbrowa Górnicza  (Przeczytany 36884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15-09-2007
Restauracja Astra Dąbrowa Górnicza
« dnia: 15 Stycznia 2007, 08:27 »
Witam wszystkich, pilnie potrzebuję opini na temat Restauracji Astra w Dąbrowie Górniczej przy ul. Morcinka. W tym tygodniu musimy się zdecydowac na salę, ponieważ interesujący nas termin jest jeszcze wolny. Bardzo proszę o informacje na temat jedzenia, obsługi i w ogóle czy są tam fajne wesela. Liczę na Waszą pomoc  :skacza:

Offline Aniutek83
  • maniak
Restauracja Astra Dąbrowa G.- bardzo proszę o opinie! PILNE!
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2007, 11:28 »
mój sąsiad miał tam wesele i kolezanka kuzynki! oboje byli zadowoleni! no moze poza tym,ze nie ma tam alkoholu ciaat ani tortu ani napojów!salaqjest b.ładna i duża  obsługa dosc dobra!

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2007, 15:57 »
Sala jest ładna,ale dla mnie minusem jest otoczenie miejsca w którym jest sala-taka pustynia betonowa i nie ma gdzie tak naprawde wyjsc w trakcie wesela.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2007, 19:03 »
A ja jak tam byłam oglądać salę to spotkałam się z niemiłą obsługą... Kuzynka była tam na weselu i sobie chwaliła, ale mi tam jakoś nie pyzpadło do gustu.
Cytat: "Agata1982"
mnie minusem jest otoczenie miejsca w którym jest sala-

noo otoczenie nie za przyjemne, fakt

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Stycznia 2007, 19:03 »
pustynia? to jest w srodku ogrombnego blokowiska niedaleko mc donalda na dodatek! dla mnie to jest duzy minus! no i tam sie zawsze kreca postronni ludzie , menele tez łaża ogólnie otoczenie rzeczywiscie jest bez sensu!

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Stycznia 2007, 20:39 »
No tak pod pojęciem pustyni miałam na mysli nic tylko wszedzie betonowe bloki-troszke to może odpychac....

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Stycznia 2007, 08:30 »
Dziękuję dziewczynki za te informacje, zdaję sobie sprawę że otoczenie nie jest może wymarzone, ale w mojej sytuacji (ślub w październiku) pogoda, szczególnie w nocy może nie być zbyt spacerowa, dlatego ważniejsza jest dla mnie sama organizacja, czy jedzonko jest dobre i czy niczego nie brakuje na stołach. Znacie jakieś opinie na ten temat?  :cancan:

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Stycznia 2007, 08:37 »
a co do meneli, to wszędzie się tacy znajdą, moim znajmym jakiś menel  do kościoła wszedł podczas ślubu i przewracał dekoracje :/ :mdleje:

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Stycznia 2007, 09:03 »
co do jedzenia sa podzielone opoinie , od mojej mamy z pracy robili tam jakas imreze i ogólnie nie byli zbyt zadowoleni z jedzenia a ta kolezanka kuzynki mówiła ,że dość OK
ale wiem,ze obsługa była dosc dobra ale mieli tam jakies małe zastrzeżenia!
a ślub w październiku- siostra mojego narzeczonego brała tak slub i to 29 i bylo piekne słoneczko i wszyscy spacerowali!
no ja bym tam nie chciała ,zeby menele właziły mi do sali i sie dobijali i zaczepiali gości po2. tam obok jest bar i w ogóle!
Jest tyle fajniejszych lokali z ładniejszym otoczeniem- chociaz trzrba przyznać,że sala w srodku bardzo ładna!
Chyba ,ze nie bedziecie wychodzic i drzwi beda cały czas zamkniete- to wtedy to otoczenie da sie jakoś przeżyć!

Offline Marlena23
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Stycznia 2007, 23:00 »
hej! Droga Eseczko123 a wiec kiedy ja byłam z moim Jarkiem oglądać sale to trafiliśmy do Astry . Mimo ze w koncu nie mielismy tam wesela (chociaz bardzo chciałam ale nie było wolnego terminu) to spotkaliśmy się z bardzo miłym przyjeciem (rozmawialismy z Panią właścicielką) sala faktycznie bardzo ladna dekracje itd... a co do menu to sa dwie opcje z tego co pamietam a ceny bardzo przystepne za 200zl od osoby jest bez ograniczen alkoholu i ciast . A poza tym to slyszalam ze tam przyjecia sa na bardzo wysokim poziomie , ale wybor nalezy do Ciebie :) a raczej do Was pozdrawiam

Offline kanciak

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Kwietnia 2007, 07:12 »
jak dla mnie to obsługa nie była zbyt miła

Offline vivaespania
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Kwietnia 2007, 23:28 »
byłam tam na weselu i tak:
obsługa w porządku, nie jakaś wylewna, ale sympatyczna nawet
jedzenie bardzo dobre
mały i bardzo śliski parkiet
otoczenie koszmarne
brak klimatyzacji co latem jest koszmarem:/

Offline freak7

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008:)
Odp: Restauracja Astra Dąbrowa G.- bardzo proszę o opinie! PILNE!
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Października 2007, 22:01 »
witam, myślę o zrobieniu wesela w Astrze.  Zastanawiam się czy pomieści 130 osób.  Właścicielkatwierdzi, że tak.  A co Wy o tym myślicie? Był ktoś tam na tak dużym weselu?

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 lipiec 2007 godzina 15:00
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Października 2007, 08:03 »
ja miałam 110 osób i było w sam raz . A restauracja godna polecenia :)

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Października 2007, 09:12 »
Piszę dla wszystkich tych, którzy zastanawiają sie nad zorganizowaniem wesela w restauracji Astra. 15 września odbywało się tam moje wesele i jeśli bym miała napisać w jednym zdaniu, to była po prostu bajka. Chciałabym jednak napisać więcej, bo naprawdę warto. Gdy podjechaliśmy pod restaurację czekała na nas cała ekipa kelnerów wraz z właścicielami, co wydało mi się bardzo dostojne i eleganckie. Przed wejściem było piękne powitanie chlebem i solą przez rodziców, ale mieliśmy też wybór że witają nas właściciele. Wybraliśmy oczywiście z wiadomych względów rodziców. Po powitaniu, czekał na nas na pięknie przystrojonym stoliczku wiklinowy kuferek z gołąbkami, które wypuściliśmy do nieba. Sala wewnątrz przepięknie udekorowana, nasz stół wyglądał iście królewsko,  kwiaty na stołach, wszystko kolorystycznie pięknie się komponowało. Jedzenia było dużo, gustownie i ładnie podane. Niczego nie brakowało. Zarówno podczas wesela jak i po, goście mówili nam że sala jest przepiękna, że jedzenie bardzo dobre i wszystko jest tak dopracowane i dopięte na ostatni guzik, oczywiście to nie tylko zasługa pięknej sali, ale wkładu naszego i naszych rodziców. Pod koniec wesela,obsługa na prośbę rodziców popakowała nam wszystko co zostało  do jedzenia a co sie nadawało do zabrania(a było tego dużo).
Dobrze jest zabrać ze sobą kilka dużych słoików i plastikowych pojemników. Na sali znajdowała się chłodnia na alkohol, do której klucze mieli rodzice. Oprócz tego do dyspozycji rodziców było jeszcze jedno pomieszczenie, gdzie można było trzymać resztę alkoholu i inne. Dla Państwa Młodych do dyspozycji był  pokój nowożeńców z łazienką. Właściciel sali, pilnował wszystkiego do samego rana, był przez całą noc. Świetną atmosferę wprowadzał również zespół, ale to już w innym wątku. Szczerze mówiąc wszystko wypadło lepiej niż się spodziewaliśmy. Jeśli macie jakieś pytania, chętnie odpowiem. Ja szczerze polecam tą restaurację.

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Października 2007, 09:16 »
Cieszę sie , ze wszystko się udało :) powodzenia eseczka123 i wszystkiego dobrego :)

Offline freak7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Października 2007, 10:12 »
eseczka- przede wszystkim, wszystkiego dobrego.  Dziękuję za opis tego, jak było.  Ja myslę, że z tych naszych 140 gości w końcu zjezie sie koło 110.  Wiadomo, żadko jest tak, że przychodzą wszyscy zaproszeni. 

POwiedz mi jeszcze czy były jakiekolwiek uwagi odnośnietego, że na parkiecie jest za ciasno?Bo tylko o to się boję. 

Również podzielam Twoją opienię, że sala jest piękna, a to co napisałaś odnośnie całej organizacji, jeszcze mnie w tym utwierdza. 
Cytat: gogosia1 link=topic=5589. msg402294#msg402294 date=1192514609
ja miałam 110 osób i było w sam raz .  A restauracja godna polecenia :)

Przepraszam za post pod potem.  Gosi, czy bez problemu się wszyscy pomieścili? Chodzi mi głównie o miejsce do tańczenia?

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Października 2007, 11:03 »
Ja też miala taki dylemat do końca dni przygotowań czy bedzie wystarczająco miejsca
Na pierwszym tańcu jak wszyscy goście zebrali sie na parkiecie lekko się przeraziłam, że strasznie mało miejsca jest. Ale wiadomo, ze wszyscy naraz nie tańczą, a przede wsztkim starsi ludzie . Więc na parkiecie było w sam raz miejsca :) nie za dużo nie za mało. Nikt o siebie się nie obijał , ani nikt nikogo po katach nie szukał :P

My i nasi goście byli bardzo zadowoleni:)
Myślę ze ty też bedziesz.

jaki masz zespół , jesli mozna wiedziec :)?

Offline eseczka123
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Października 2007, 12:21 »
Dziękuję za życzenia, a co do wielkości sali to dla moich gości była wystarczająca, a było ok.100 osób. Zaproszobych było 120. Ja na Twoim mmiejscu bym sie nie martwiła, żadko sie zdarza żeby dopisał komplet gości, a poza tym, jak już ktoś powiedział nie zawsze wszyscy tańczą, jedni są na zewnatrz na papierosku, inni przy stole, jeszcze inni w toalecie itd.

Offline freak7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Października 2007, 13:30 »
Dzięki wielkie za informacje.  Troszkę mnie uspokoiłyście:) i najprawdopodobniej zdecydujemy się nata salę:) a co do zespołu - na razie dalej szukamy.  A co macie do polecenia?:)hmmm chyba nie ten temat:) wiec do zobaczenia na innym:)

Offline freak7

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Października 2007, 10:21 »
Jednak Astra:) termin już ustalony, dzięki za info

Offline gogosia1

• mał(a)gosia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Października 2007, 10:22 »
No to super :) Będziesz zadowolona .  My idziemy tam na sylwestra , również polecam :)

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Maja 2009, 10:27 »
Podbijam wątek..

U nas będzie 98 osób (łącznie z djem i fotografem) mam pytanie do osób które miały tam wesele na taką ilość osób ewentualnie uczestniczy w takim weselu .. czy nie było za ciasno? czy na parkieie wszyscy się mieścili i nie obijali o siebie? Będę wdzięczna za opinie.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #23 dnia: 13 Maja 2009, 21:04 »
Nic się nie martw, powinno być w porzo :D. Życzę udanej zabawy  :cancan:

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #24 dnia: 14 Maja 2009, 12:44 »
A ja bylam tam na weselu ok. 70 osob i bylo ciasno. Ale to wina ustawienia stolow. Na jaka cholerę np. byl tam postawiony jeszcze jeden dlugi stol na ok 30? pusty!?????
Wiecej siedzielismy niz tanczylismy , bo zabawa w takich warunkach wcale nie ejst najlepsza. Jak sie co chwile o kogos obijasz to wcale nie jest fajnie! Poza tym wielki minus ten podest dla orkiestry ktory miesci max 3 osoby Jak chcesz wiekszy zespol to ciewkawe gdzie sie on ustawi...
I pilnujcie kelnerek, nie wiem czy jeszcze są te same, ale byly nie mile dla gosci, o herbatę prosilam kilka razy! W koncu dostalam ja z wielkiej łaski z miną "a odczep się pani już"!
chyba juz nawet o tym pisalam gdzie na forum.
Generalnie restauracja nie jest zla, nawet powyżej przeciętnej, ale trzeba wszystkiego dopilnować.

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #25 dnia: 14 Maja 2009, 12:46 »
Klima oczywiscie nie dzialala. Wiec radzę ustalic ze jak nie bedzie dzialac w dniu wesele, to oczekujecie zwrotu kosztow albo jakiejs rekompensaty. Jak ich postraszycie to moze wam włączą a nie będą udawać że sie zepsula i ostro naprawiac ją cale wesele do rana.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Maja 2009, 19:12 »
Byłem na tej sali ostatnio w zeszłym roku i nie widziałem aby było ciasno. Może dlatego, że wszystkie stoły, które stały były zajęte, a rozstawienie ich było w miarę ekonomiczne. Co do podestu dla zespołu to jestem zdziwiony, że jest taki mały. Ja akurat widziałem zespół 5-cio osobowy z  perkusją i nie mieli problemu z rozstawieniem sprzętu (mieli go trochę ;))Dlatego jestem zaskoczony opinią sunflowerki83 , że kapela 3 osobowa miała jakieś problemy. No, chyba, że zmieniono od tego czasu podest. :)

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Maja 2009, 07:57 »
Dziękuję serdecznie za opinie :)
Jesteśmy już po ostatczenych ustaleniach z właścicielką, która wywarła na mnie bardzo bardzo pozytywne wrażenie.
Jeśli chodzi o podest, to u nas bedzie dj więc nie powinno być problemów z pomieszczeniem się.
Stoły będą ustawione na tyle osób na ile będzie wesele.. Mam też kilka opinii pozbieranych opinii od znajomych i każdy był bardzo zadowolony.
Wiadomo że trzeba uważać na kilka rzeczy ale jestem pozytywnej myśli :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 15 Maja 2009, 11:47 »
Ja tez moge powiedzieć ze wszystko było w porządku - moich 2 sasiadów robiło tam wesela i nie mieli żadnych zastrzeżeń , sami myślelismy nad tą salą ale minusem było dla nas otoczenie ale jeśli komuś to nie przeszkadza to oki  :D

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Maja 2009, 18:01 »
Sala bardzo ładna, jedzenie pyszne, okolica taka sobie- blokowisko wokół. Pozdrawiam :)