Autor Wątek: Kosmetyki dla dziecka  (Przeczytany 5957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Kosmetyki dla dziecka
« dnia: 22 Stycznia 2017, 16:43 »
Dziewczyny czego używacie w pielęgnacji dziecka / niemowlaka / noworodka ? Co się wam przydało, a co okazało się bublem.

Zbieram opinie :)

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Kosmetyki dla dziecka
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Stycznia 2017, 18:07 »
U nas Emolium do kąpieli i do smarowania i sudocrem. Wszystko w użytku od urodzenia do teraz. Na początku codziennie, teraz doraźnie.
Natalka 4.11.2012

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Stycznia 2017, 19:43 »
Emolientybez potrzeby moga narobic szkody.
My od poczatku tylko WODA. Woda z krochmalem i jeszcze raz tylko woda...czasem mleko do wody. Masc na pupke linomag. Na  podraznienie pupki super masc pieciornikowa.
Skorke mamt rewelacyjna dzieki braku chemi tez na pewno.krochmal jest rewelacyjny.
Raz uzylam olejek migdalowy na ciemieniuszke to sie wloski suche zrobily ale nic woecej nie stosowalismy. Ostatnio kapeczke plynu do kapieli babydream. Naprawde nie potrzeba wiele. Lepiieej mniej i dzialac dopiero jak sa prpbleny.
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Stycznia 2017, 19:44 »
Poczytaj blol srokao. Tam znajdziesz najlepsze info
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Stycznia 2017, 17:30 »
Ja zdecydowanie stawiam na emolienty, u nas oillan, a teraz przy Filipie zaczęłam od MoMe (są w Rossmannie),  Polska firma o świetnych składach. Do tego Hippa bardzo lubię, nas babydream uczulil.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Stycznia 2017, 18:07 »
u nas 2 must have
hipp pielegnacyjny płyn do kąpieli, a do pupy bepanthen ten zwykły tradycyjny  ;)

w lato smarowałam mustelą z filtrem - bo jest od pierwszych dni życia
na wiatr i mróz krem rossmanowski babydream
ciemieniuchę zlikwidowałam olejem kokosowym.

Jak mieliśmy na początku mega odparzenie po pampersach zielonych to krochmal dał radę  ;)

dokładnie im mniej tym lepiej  ;)

aspirator do nosa - miałam przy Karolu teraz mam do odkurzacza - zdecydowanie lepszy do odkurzacza.
« Ostatnia zmiana: 31 Stycznia 2017, 18:09 wysłana przez Justys851 »

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Stycznia 2017, 18:19 »
Jeżeli chodzi o emolienty to nie chce ich używać. Moim zdaniem są dla dzieci ze skórą z problemami. Ja jak mnie pare miesięcy tenu uczulilo nagle wszystko, i na całym ciele miałam skórę jak tarke, emolium mi pomogło.

Dlatego szukam dobrych kosmetyków. Rozważam zakup Momme, Weleda, ale Hipp czy marka z rossmana tez ma dobre składy.

Offline Maria_Mysia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Marca 2017, 13:33 »
W naszym przypadku doskonale sprawdzają się te kosmetyki od Penaten - mamy cały zestaw: krem do twarzy, płyn do mycia i krem na odparzenia.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Marca 2017, 14:38 »
Jeżeli chodzi o emolienty to nie chce ich używać. Moim zdaniem są dla dzieci ze skórą z problemami. Ja jak mnie pare miesięcy tenu uczulilo nagle wszystko, i na całym ciele miałam skórę jak tarke, emolium mi pomogło.

Dlatego szukam dobrych kosmetyków. Rozważam zakup Momme, Weleda, ale Hipp czy marka z rossmana tez ma dobre składy.

A ja właśnie uważam, że skóra niemowlaka jest tak cienka i sucha, że trzeba jej pomóc aby zdrowo się rozwijała i nabierała "jakości", stąd kiedys m.in. kąpało się parafinie czy krochmalu.

Offline bubulina
  • maniak
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Marca 2017, 15:15 »
Moja mala ma rossmanowskie kosmetyki i sa super. Raz wykapalsm ja w nivei niby dla wrazliwej skory i dostala wysypki. Dla mnie rossman najlepszu

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Marca 2017, 18:53 »
Emolium np. jest testowany na zwierzętach i już nigdy nie kupię... Odkad zapoznałam się z ta lista to dużo firm zniknie z mojego domu.

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Marca 2017, 19:34 »
Ja nie pojmuje. Dzidzia wychodzi z brzuszka i nagle potrzebuje kupe chemii... po co? Krochmal genialna prosta i tania rzeczy tylko trzebs sie przrkonac;)

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Marca 2017, 12:54 »
Ja nie pojmuje. Dzidzia wychodzi z brzuszka i nagle potrzebuje kupe chemii... po co?
pewnie i nie potrzebuje...a jesteś w stanie odtworzyć dziecku takie warunki dla jego skóry jakie miało w brzuchu?

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Marca 2017, 17:38 »
Oczywiscie ze nie ale dodatkowo nie musze narazac tak wrazliwej skory na wcieranie chemiii. Niewiele osob wie ze noworodek musi np. Obejsc ze skorki;) i tak matki wcieraja oliwki nie daj Boze znanej firmy J. Czy inne kremy. A skorka musi po prostu zejsc.  Nawet polozne sa nie doksztalcpne na ten temat..
 Jak juz jest masakra mozna uzyc olejku migdalowego ale tez nie az takiej potrzeby..

Offline mon_ka98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Marca 2017, 19:07 »
I tak każdy zrobi jak uważa ;)

Najlepiej widzę, kiedy zamknę oczy...

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Marca 2017, 20:49 »
Oczywiscie. Ale warto przemyslec.

Offline zuzaa1
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Wrocław
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Maja 2017, 21:02 »
Totalny must have to bephanten baby extra (koniecznie extra dla dzieci do 1 roku życia) najlepszy krem do pupki! I w ogóle wszystkie kostemtyki Tołpa dla dzieci są super! Zero alergi, zero podrażnień. No i pięknie pachną :) przetestowałam, polecam :)