Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2677752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #12600 dnia: 24 Listopada 2020, 20:25 »
A co robicie z feriami? My zostawiamy luty i czekamy ...
Natalka 4.11.2012

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #12601 dnia: 24 Listopada 2020, 20:36 »
Tez mam rezerwację na luty i narazie nie odwołuje.  Jednak juz nie ludze się, ze otworzą hotele :(

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12602 dnia: 24 Listopada 2020, 21:43 »
Zostawiamy i czekamy

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #12603 dnia: 24 Listopada 2020, 22:53 »
My nic nie rezerwowaliśmy, bo zawsze robiliśmy to w ostatniej chwili. I my nad morze, nie w góry. Więc jeśli będzie można to jedynie na weekend wyskoczymy. Urlopu nie dostanę poza feriami.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12604 dnia: 25 Listopada 2020, 08:33 »
My chcieismy ewentualnie na ostatnią chwilę ale chciałam wykorzystać bon. Jak nie będzie moża, bo jakoś nie wyobrażam sobie jak wykorzystac bon w czasie podróży służbowej....to zostaje w domu bo koszty budowy chaty mnie przytłaczają.

Ad hoteli to wystarczy podpisac oświadczenie, ze jest się w podrózy i wszystko hula....moja bratowaa wrocila wlasnie z weekendu w gorach. Nawet Spa i baseny czynne.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12605 dnia: 25 Listopada 2020, 08:43 »
Anusia, bo Polacy lubią kombinować. Tylko po co? Z takim podejściem to pandemia nigdy się nie skończy. Spa? Basen? Serio? Ja do sklepu boję się wyjść.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #12606 dnia: 25 Listopada 2020, 09:14 »
Ja to się  bardzo dziwię, że w tych niepewnych czasach ktoś rezerwuje hotele... planuje wyjazdy na narty, pod palmy etc. ...  ::)

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12607 dnia: 25 Listopada 2020, 09:20 »
My chcieismy ewentualnie na ostatnią chwilę ale chciałam wykorzystać bon. Jak nie będzie moża, bo jakoś nie wyobrażam sobie jak wykorzystac bon w czasie podróży służbowej....to zostaje w domu bo koszty budowy chaty mnie przytłaczają.

Ad hoteli to wystarczy podpisac oświadczenie, ze jest się w podrózy i wszystko hula....moja bratowaa wrocila wlasnie z weekendu w gorach. Nawet Spa i baseny czynne.

Owszem wystarczy podpisać, ale trzeba mieć działalność gospodarczą.  My nie many, więc nigdzie nas nie przyjmą.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12608 dnia: 25 Listopada 2020, 09:22 »
Anusia, bo Polacy lubią kombinować. Tylko po co? Z takim podejściem to pandemia nigdy się nie skończy. Spa? Basen? Serio? Ja do sklepu boję się wyjść.

Bez przesady.  Przecież wystarczy zachować ostrożność.  U nas otworzyli lodowisko, więc mam nadzieję, ze baseny tez otworzą wkrótce.  Przecież ruch to zdrowie.
Jak dzieci mają spędzić ten miesiąc wolnego  jak wszystko będzie zamknięte?

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #12609 dnia: 25 Listopada 2020, 09:27 »
my zostajemy w domu w ferie bo to najgorszy okres w mojej pracy. Dobrze ze mamy podwórko i judo  odbywa sie normalnie dwa razy w tygodniu

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #12610 dnia: 25 Listopada 2020, 09:37 »
My mamy na luty apartament na ferie. Nie rozumiem komu mogłabym tym zaszkodzić. To jest niezależne mieszkanie z kuchnią. Chcemy pospacerować w śniegu poprostu, zmienić klimat. Jadę swoim autem. Nie będę sie żywić w lokalach. Nie jeździmy na nartach.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #12611 dnia: 25 Listopada 2020, 09:43 »
Martka, wszystko się da jakie chce.... Ja jestem zdziwiona jak to działa w Polsce właśnie. Tyle przypadków a wszystko otwarte.... Zajęcia pozalekcyjne, sportowe, łyżwy i inne....a szkoły zamknęli.....Gdzie logika?
U nas zamknięcie jakieś zyski przyniosło, ale zamknęli prawie każda formę rozrywki... Jedynie co wiem to niektóre szkółki piłkarskie są dozwolone na prowadzenie działalności. Od początku roku szkolnego Alan chodzi tylko do szkoły i spowrotem... Nie możemy się spotykać, do następnego tygodnia jesteśmy zamknięci na 5 kilometrów od domu, ale spacerów czy aktywnego spędzania czasu nikt nie zabronił.... Ja sama chodzę ok 15 kilometrów dziennie.
Planowania już się oduczyłam, raczej trzeźwo teraz patrzę na sytuację, nie wyobrażam sobie kolejnego rozczarowania dzieci....

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #12612 dnia: 25 Listopada 2020, 09:44 »
Ale to nie chodzi o szkodzenie komuś tylko o sytuację w kraju. Jest tak niestabilna, ze z dnia na dzień mogą np. zakazać przemieszczania się .. po co robić sobie nadzieję na wyjazd skoro w ciągu godziny sytuacja może się wywrócić ... poczekajmy, niech się to wszystko wyciszy, ustabilizuje. Wtedy na spokojnie jedźmy i na koniec świata. 
Daruda - idealnie to podsumowałas !!! Brawo.
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2020, 09:49 wysłana przez loona »

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12613 dnia: 25 Listopada 2020, 09:50 »

Owszem wystarczy podpisać, ale trzeba mieć działalność gospodarczą.  My nie many, więc nigdzie nas nie przyjmą.

Nic nie trzeba. Moja bratowa nie ma dzialalnosci. To pewnie zalezy od hotelu.

Ja tak po cichu to się nawet cieszę, bo nie lubie ferii :P Nie lubie spedzać czasu na dworze zimą ;)
Tymon i tak bedzie chodzil do przedszkola, a dla Zuzy najlepszą rozrywką jest spotkanie z przyjaciółką, a nie jakiś tam wyjazd na ferie ;)

Poczekam i może uda się czmychnąć na majówkę.
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2020, 09:53 wysłana przez anusiaaa »

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12614 dnia: 25 Listopada 2020, 10:12 »
Jak dzieci mają spędzić ten miesiąc wolnego  jak wszystko będzie zamknięte?

Mam dzieci i jakoś sobie radzimy. Odkrywamy miejsca w pobliżu Bydgoszczy,  o których nie mieliśmy pojęcia. Lasy, jeziora, parki. Z dala od ludzi. Co weekend gdzieś jeździmy.
Mi tam jest dobrze z dupą na miejscu. Rok przerwy (oby to był tylko rok) od dłuższych i dalszych podróży nie zaszkodzi nam. A przynajmniej zostaje w portfelu kasa na nowy dom :)

Daria, słyszałam dziś w radio, że w UK będzie można spędzić święta z rodziną. Trzy dni w tym samym gronie - porównali to do baniek. Ciekawe, czy u was też.

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #12615 dnia: 25 Listopada 2020, 11:34 »
japcio w Uk 5 dni z trzema rodzinami, od 23 do 27 grudnia

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12616 dnia: 25 Listopada 2020, 11:46 »
Mam zarezerwowane bo rezerwowalam rok temu na feriach , nikt wówczas nie myślał że takie coś się stanie.
Tyle że my nie mamy żadnej zaliczki wpłaconej , będzie można to pojedziemy, nie to nie  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12617 dnia: 25 Listopada 2020, 12:31 »
My mamy dogadane że jak nie wypali to zaliczka nam nie przepadnie. Każdy żyje jak uważa. My przy weekendzie też wychodzimy na spacery. Gramy w gry planszowe. Ale dzieci będą 4 tyg. Teraz chiciaz w dzień wie uczą. A ta będzie codziennie użeranie o telefon, telewizor bo na dwór nie wolno. Śniegu u nas nie ma od kilku lat....

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12618 dnia: 25 Listopada 2020, 12:33 »
Nie planuje nic czego nie mogłabym odwołać, przełożyć. Ale nie będę codziennie żyć w strachu bo to żadne życie. Na wyjazdy do spa ani na narty mnie i tak nie stać więc te zakazy mnie nie dotycza.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12619 dnia: 25 Listopada 2020, 12:38 »
Izulek nie wolno u was wychodzić na dwór?

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12620 dnia: 25 Listopada 2020, 12:39 »
No właśnie, Izulek. Co to za zakaz? W ferie pewnie zostanie zniesiony.  Daria, teraz dzieci nie mogą wychodzić same między 8 a 16 w tygodniu.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12621 dnia: 25 Listopada 2020, 12:43 »
Japcio co szykuje Irlandia to zagadka. Ja powinnam wrócić do pracy od 1 grudnia, a nic jeszcze nie jest potwierdzone. Były plotki, że otwierają nas 24 h na dobę, też żadnych takich informacji jeszcze nie mamy.....
Jakby pozwolili spotkać się z rodziną na święta byłoby pięknie.....
My na to oczywiście nie liczymy, ale kawa z sąsiadami bardzo chętnie. Ale cieszę się, że chociaż Irlandczycy będą mogli się spotkać z rodzinami.... A co będzie??? Na razie wszystko pozamykane... Adam ma 40stke w połowie grudnia i....... Ani w domu, ani w restauracji....... Pewnie weźmiemy kawę w termos i dawaj na plażę, bo niby dadzą nam podróżować po country jednym....

Offline dmonik44

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.06.2010
« Odpowiedź #12622 dnia: 25 Listopada 2020, 14:11 »
Ja uważam, że nasz rząd się gubi, decyzję są nieprzemyslane, doprowadzają ludzi do ruiny. Tak samo jestem zagrożona w pracy -( bo pracuje w biurze,przychodzą do mnie lekarze) jak na wyjeździe.  Dlatego cieszę sie, że nie odwołałam wakacji i mam ogromną nadzieję, że w lutym uda nam się wyjechać i odpocząć.Zachowamy ostrożność, jedziemy do pensjonatu, jeść możemy w pokoju bo obok mamy super karczmę. Chociaż tyle normalności potrzebujemy. 
Natalka 4.11.2012

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12623 dnia: 25 Listopada 2020, 14:44 »
O rządzie i ich pomysłach to szkoda pisać. Zamykają hotele, robią wspolne ferie, mówią, żeby nie wyjeżdzac i nagle otwierają  wyciągi....

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #12624 dnia: 25 Listopada 2020, 22:59 »
Otwierają bo któryś minister ma udziały większościowe na którymś z wyciągów...

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12625 dnia: 26 Listopada 2020, 08:43 »
I Duda jest narciarzem i chce w koncu w spokoju skorzystac....

Tez nie rozumiem tych polskich zakazów. W De szkoly i galerie otwarte. Maseczki w sklepach i rzędach, na ulicy juz nie. J mamy mniej zaskarżeń niz w De. Testy mozna zrobic za darmo przy dworcu( ale sa kolejki) lub punktach pobran( kiedys mozna bylo u lekarza rodzinnego). Jak robilam o 13 a o 18 juz mialam wynik.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12626 dnia: 27 Listopada 2020, 10:42 »
W sumie nie wiem gdzie to napisac, ale piszę tu :D

Była któras z Was juz w Krakowie w Ogrodach świetlnych Alicji w Krainie Czarów? Wygląda mega świetnie.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12627 dnia: 27 Listopada 2020, 18:08 »
Była koleżanka z pracy
Poleca bardzo  :D

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #12628 dnia: 27 Listopada 2020, 22:32 »
Do ogrodów świetlnych wybieramy się w poniedziałek  ;) zdam relację 8)

Ferie zostawiliśmy w lutym, bo skoro nie można wyjechać w styczniu to bez sensu zmieniać... mamy rezerwację na bookingu jak coś to odwołamy bezkosztowo.
Nie rozumiem zupełnie, że za granicę na wycieczki można jeździć, latać a do Polski nie.. do np. apartamentu z aneksem. Wiadomo Polak potrafi ale po co to wszystko... otwarte stoki a wszystko zamknięte.. i co w aucie w zimę mam jeść, a gdzie toaleta jakaś ahh szkoda słów.
Moja córka jest przygnębiona nauką zdalną, dobrze, że są zajęcia dodatkowe. Choć i to mnie dziwi, pozalekcyjne mogą być ale szkoła już nie, zero logiki. Dostępu do lekarza również nie ma, za to prywatnie z otwartymi rękami ..

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #12629 dnia: 30 Listopada 2020, 23:56 »
Czekam najbardziej na otwarcie hoteli.
Męża w tym roku widuje średnio raz na pare miesięcy, sama pracuje wciąż dużo, dziecko  ciągle mnie pyta o śnieg....
Chcemy porządnych ferii w górach!!!