Autor Wątek: Wczasy  (Przeczytany 2667885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
Odp: Wczasy
« Odpowiedź #7530 dnia: 20 Lipca 2017, 12:47 »
Ja doszłam do wniosku, że wakacje są po to, by odpocząć także od znajomych. Czyli najlepsze wyjazdy samemu. Muszę o tym pamiętać za rok :)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7531 dnia: 20 Lipca 2017, 12:53 »
Raz byłam na wakacjach ze znajomymi (oprocz tych co zawsze jechali z nami jeszcze jedni). Ta kumpela nas wkurzała, ALE posiadanie jej przy sobie było atutem, który łagodził wszystko....gotowała, sprzatała, myła naczynia i szybko szła spać :D (bo ona z tych karmiących matek do 8 roku życia i spiących z dziecmi ) wiec pogodzilismy sie szybko z jej pobytem :)

Jola, nie pamietam, które Ci polecałam ale ciesze sie, że smakowały.
My wszystkie z jaglanej lubimy :)
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2017, 12:55 wysłana przez anusiaaa »
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #7532 dnia: 20 Lipca 2017, 12:56 »
My bylismy 3 razy ze znajomymi, teraz jedziemy kolejny. Za każdym razem z kimś innym. Różnie bywało. Dla mnie plus jest taki, że jak jadę z kimś kto ma dzieci to mam młodego z głowy, bo się dzieciaki bawią ze sobą. A to spory atut :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7533 dnia: 20 Lipca 2017, 13:01 »
My bylismy 3 razy ze znajomymi, teraz jedziemy kolejny. Za każdym razem z kimś innym. Różnie bywało. Dla mnie plus jest taki, że jak jadę z kimś kto ma dzieci to mam młodego z głowy, bo się dzieciaki bawią ze sobą. A to spory atut :D

Ja bym nawet pokusiła się napisać, że to największy atut :P
I zabawki zawsze bierzemy na spółkę ;)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7534 dnia: 20 Lipca 2017, 13:04 »
Dokładnie :D co do reszty jakoś się dogadam, ale za brak wołania "Mamooo" zrobię dużo :D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #7535 dnia: 20 Lipca 2017, 13:05 »
my z naszymi znajomymi ostatnio jak jechaliśmy do domku było super , wszystkie sprawy jedzeniowe sobie ustaliliśmy wcześniej co bedziemy robić do jedzenia ,podzieliliśmy się kto co ma w domu ,resztę co trzeba było kupić podzieliliśmy koszta na pół . plus tam kazdy brał coś extra dla dzieciaków i jakieś tam rzeczy co dziecko lubi i było super no ale to były 4 dni

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7536 dnia: 20 Lipca 2017, 13:08 »

Ja bym nawet pokusiła się napisać, że to największy atut :P
I zabawki zawsze bierzemy na spółkę ;)

zgadzam sie z Wami  ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7537 dnia: 20 Lipca 2017, 13:08 »
Ad kasy to też się fajnie dogadaliśmy. Nie liczymy jak żydzi ;) ale jak trzeba to ja robie zakupy, raz kumpela.
A jak ktoś z nas płaci za np. wstęp to po wycieczce robimy rozliczenie :)

Kurde...jak to pisze, to wydaje mi sie, że trafilismy na znajomych idealnych :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #7538 dnia: 20 Lipca 2017, 13:29 »
Kurde...jak to pisze, to wydaje mi sie, że trafilismy na znajomych idealnych :)
Wszystko to znam i bardzo ceniłam.

W tym roku pierwszy raz jedziemy sami i to dlatego.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #7539 dnia: 20 Lipca 2017, 15:27 »
Na dłuższe wyjazdy jeździmy sami. Ze znajomymi najwyżej majówka lub jednodniowe wycieczki.
Na wycieczkach stołujemy się osobno, my idziemy do lokalnych restauracji, lubimy próbować nowości, a oni wola obiady domowe, drożdżówki, kebaby itp

Natomiast ja 3-5 razy w roku jeżdżę do SPA z koleżankami i zawsze biorę opcje all . Nasze upodobania żywieniowe są mega różne, szczególnie jeśli chodzi o dzieci. Nie dalybysmy rady razem gotowac. Ja nie daje mojemu tego czym one karmią swoje dzieci. W restauracji jazdy bierze co chce i nie ma kłótni.

Ja nie uznaje gotowania na wyjazdach, jadę od tego odpocząć. Nawet śniadań nie robimy.
« Ostatnia zmiana: 20 Lipca 2017, 15:29 wysłana przez MARTKA »

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #7540 dnia: 20 Lipca 2017, 15:33 »
ja bym mogła wszędzie pojechać z moją przyjaciółką, ale jej sytuacja rodzinna nie pozwala na takie dłuższe wyjazdy, więc póki co zajeżdżamy do nich, bo dla nas to też rodzaj wycieczki w inne województwo  :)
i właśnie na takich samodzielnych wakacjach bardzo docenia się fakt rodzenstwa - nasza dwójka sie sobą zajmie, do tego samodzielnie pływają, więc naprawdę chociazby na plazy mozna wypocząć  :)
caril  :przytul:

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #7541 dnia: 20 Lipca 2017, 16:05 »
Japcio, toc my obcy. ...mozemy udawac, ze nic o sobie nie wiemy, a za rok juz nie polecimy razem, bo bèdziemy znajomymi. ....

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #7542 dnia: 20 Lipca 2017, 16:42 »
Martka, myślę podobnie.

Ja lubię też mieć urlop od dziecka, nie widzę w tym nic dziwnego. Sama jak byłam mała, to kochałam pomieszkać z babcią czy ciocią lub na obozie. Rodzice mieli wolne wieczory i teraz ja też tego potrzebuję. Często dzielimy urlop na dwa - z dzieckiem i we dwójkę lub ze znajomymi.

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7543 dnia: 20 Lipca 2017, 17:51 »
A ja właśnie miałam ochotę na urlop rodzinny - tylko z dziećmi i mężem. Nacieszyć się nimi. Niestety.... I znów oddalamy się od siebie, zamiast zbliżać i ładować baterie... Do doopy ten wyjazd :(

Daria, obca kobieta :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7544 dnia: 20 Lipca 2017, 18:07 »
Ja pojechalam raz na wakacje z rodzeństwem męża. I to z jedną siostra samochoden. Nigdy więcej, nigdy. Obrazali sie jak nie chcieliśmy gdzieś jechać, jak nie chcieliśmy gotować obiadu tylko jeść na mieście, jak mieliśmy inne plany niz oni.

Teraz tez sie obrażają bo nie chcemy z nimi jechać. Najlepiej nam we dwoje, robimy co chcemy, kiedy chcemy i jak chcemy.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7545 dnia: 20 Lipca 2017, 18:32 »
A ja właśnie miałam ochotę na urlop rodzinny - tylko z dziećmi i mężem. Nacieszyć się nimi. Niestety.... I znów oddalamy się od siebie, zamiast zbliżać i ładować baterie... Do doopy ten wyjazd :(

Daria, obca kobieta :)
japcio ja mam podobnie, choć i tak nie byliśmy razem non stop, bo np. wieczorami chłopaki znikali na boisku,a dziewczyny na spacery nadmorskie  :) teraz niby luz i wolna chata, a już się tęskni za tymi rozrabiakami...dzieci tak szybko rosną, ze zaraz tych okazji do wspólnych wakacji będzie coraz mniej  ;D trzymam kciuki, żeby chociaż od soboty wyjazd się poprawił...

Offline maggi-80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7546 dnia: 20 Lipca 2017, 18:49 »
Na chwile obecna nie wyobrazam sobie wakacji bez dziecka. Zle bym sie czula na takich wakacjach. Co nie znaczy ze sie ciesze, jak nie musze caly dzien sie nim zajmowac, tylko bawi sie z kims innym.

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7547 dnia: 20 Lipca 2017, 20:41 »
Radek dziś odebrał zamówione w Ochniku walizki (fajną promocję teraz mają), co uznał za moment w którym musimy już podjąć decyzję odnośnie urlopu. Okazało się, że dziś cena mocno spadła w obserwowanym hotelu i tym sposobem 17.08 lecimy na tydzień na Cypr.

Kasiu liczę głównie na Twoje podpowiedzi, ale jeśli ktoś jeszcze chce się podzielić spostrzeżeniami to śmiało.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7548 dnia: 20 Lipca 2017, 20:43 »
Pochwal się jaki hotel :)

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7549 dnia: 20 Lipca 2017, 21:03 »

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #7550 dnia: 20 Lipca 2017, 21:57 »
Super.  Tak myślę że nam też jedną nowa walizka by się przydała...

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #7551 dnia: 20 Lipca 2017, 22:00 »
My wczoraj wróciliśmy z naszej ukochanej wiochy nad morzem, czyli z Chłopów. Było cudnie. Pogoda dopisała, ośrodek nowych fajnych domków, towarzystwo super. Od jutra prasowaniei powoli pakujemy się na Zakyntos  :-)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7552 dnia: 20 Lipca 2017, 22:46 »
Radek dziś odebrał zamówione w Ochniku walizki (fajną promocję teraz mają), co uznał za moment w którym musimy już podjąć decyzję odnośnie urlopu. Okazało się, że dziś cena mocno spadła w obserwowanym hotelu i tym sposobem 17.08 lecimy na tydzień na Cypr.

Kasiu liczę głównie na Twoje podpowiedzi, ale jeśli ktoś jeszcze chce się podzielić spostrzeżeniami to śmiało.

hej Karolina, widze ze hotel jest po  drugiej stronie niz Paphos. jesli chodzi o tamte rejony to bylam dwa czy trzy razy. Na pewno polecam Agia Napa, to jest takie turystyczne miasto (nie ukrywam, ze na pocztowkach i przewodniku lepiej wyglada).
Polecam wziasc Auto i przejechac sie wzdluz wyspy-uwaga ruch lewostronny. Ja mieskzalam w Paphos, tam jest wszystko blisko-gory Throdos, Mozaiki, zamek w porcie, no i coloseum i winnice gdzie robia Camandarie. No i  moje ulubione winko st panteleimon
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #7553 dnia: 21 Lipca 2017, 05:33 »
Fajny hotel! Szkoda, ze tak daleko od plazy...

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7554 dnia: 21 Lipca 2017, 06:37 »
To jedyny minus, ale 4razy dziennie kursuje z hotelu bezpłatny bus, a wg znajomych temperatury są tak wysokie że za dużo na tej plaży nie posiedzimy z dziećmi.
Do tego na pewno będziemy wynajmować auto, więc trochę tych plaż zobaczymy.
Priorytetem był basen ze zjeżdżalniami dla małych dzieci, all inclusive i cena maks. do 7-8tys.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7555 dnia: 21 Lipca 2017, 06:47 »
caril super, ze cel już wybrany, cena bardzo sympatyczna,  wiec  w wersji wypożyczenia samochodu to jakos ta plaże dojazdową można przełknąć  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #7556 dnia: 21 Lipca 2017, 06:55 »
My wczoraj zaklepalismy auto, japcio zostalo mi 2 tygodnie! !!!!!!

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #7557 dnia: 21 Lipca 2017, 07:36 »
Czytalyscie o kos?
Silne trzęsienie ziemi sa zabici i mnosteo rannych :(((

Ja dziś zmieniam kierunek.. z pogorzelicy jade na miedzyzdroje.

Pogoda sroda byla piekna. Plazowa. Woda to byla mega ciepla min 20st
Wczoraj bylo cieplo ale zschmurzone niebo a po 20 niestety szalala burza i lalo.
W tej chwili jest szaro i mokro :(

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7558 dnia: 21 Lipca 2017, 07:45 »
Sylwia widziałam....te wakacje  w ogóle jakieś szczególne, bo w różnych rejonach Europy pogoda szaleje :( choć w Chorwacji już uspokajają, ze sytuacja opanowana...
a mój syn nad polskim  morzem narzeka....na piasek w majtkach po wyjściu z morza  ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7559 dnia: 21 Lipca 2017, 07:57 »
Sylwia, o 4 nad ranem goniłam komary i czytałam o Kos. Przykre :) byliśmy w tym miejscu trzy lata temu.

Daria, super :) tylko, że się tak zjarałam przez dwa dni na Warmii, że mam dosyć słońca :) nigdy tak nie opaliłam się w Polsce :)