Autor Wątek: Komunijny Dom Wariatów :-)  (Przeczytany 67875 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
Odp: Komunijny Dom Wariatów :-)
« Odpowiedź #180 dnia: 3 Września 2018, 23:11 »
Dopisuję się do wątku, prosząc szczecińskie mamy o polecenie lokali. Biorę pod uwagę też okolice Szczecina.
Póki co dochodzę do siebie po dwóch wycenach  8)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #181 dnia: 4 Września 2018, 09:12 »
Polecam Białą Wstążkę :D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #182 dnia: 25 Marca 2019, 18:07 »
Odświeżam wątek, bo u nas robi się gorąco. Myślałam, że Ola będzie przyjęta razem z klasą. Ale rodzice zaczynają przenosić dzieci do innych kościołów. Odstrasza ich ksiądz, który zaczyna szaleć.  Ma takie pomysły, że strach się bać.
Też chyba przeniosę ją do innego kościoła. Tam, gdzie mieliśmy ślub, gdzie dziewczyny były chrzczone. Przygotowania krótkie - od października do maja. Jasno wyznaczone terminy i zasady. Mam też rezerwację w restauracji u znajomej. Normalnie mam mętlik w głowie. Nie wiem, jak przeżyję do maja 2020.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #183 dnia: 25 Marca 2019, 18:11 »
Nas też w 2020 czeka komunia. Oby u nas spokojnie bylo

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 25 Marca 2019, 18:15 »
A trwają już u was przygotowania? U nas ksiądz zorganizował kilka tygodni temu spotkanie w kościele. Rodzice wyszli oburzeni. Żadnych dat, informacji. Pół godziny mówił o zbawieniu.... Aaa, w śledzika to było. O 19. Myślę, że ludzie fajniej mogli spędzić ten dzień. Na szczęście, nie mogłam jechać.

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #185 dnia: 25 Marca 2019, 18:19 »
U nas totalny luz i spokój ☺komunia 18 maja, ale teraz sobie pomyślałam, że w zeszłym roku dostaliśmy jako goscie jakiegoś aniołka, czy to jest jakiś dobry gest teraz, że się gościom robi jakieś upominki w podziekowaniu?
Co dawalyscie jako rodzice chłopca?
Dobrze, że u nas nie ma jakieś spiny z komunia ☺datę wiemy od września, zabukowalismy domek dla gosci i tam też będzie impreza. Alan po części ubrany, bo idzie w białej koszuli  , spodniach od uniformu i wypozyczonym krawacie, buty też szkolne, a potem go przebiore w chinosy i jakieś trampki  i marynarkę. Tort zamówiony, goście bilety mają, tylko zorganizować ich pobyt na tydzien☺jeszcze tego nie czuję ☺

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #186 dnia: 25 Marca 2019, 18:51 »
U nas komunia 30 maja 2020 i narazie żadnych przygotowań.  Wszystko się zacznie od września.  Co za ksiądz,  ze rok wcześniej zebrania robi?

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #187 dnia: 25 Marca 2019, 18:53 »
U nas ponad rok do komu i ksiądz tegorocznym komunistami żyje. Komunia 20 maja będzie i mamy zamówioną knajpa u przyjaciół i na tym koniec

Offline japcio

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 25 Marca 2019, 19:12 »
Na to spotkanie proszeni byli też rodzice dzieci z 1 klasy, czyli komunia 2021. Ci to dopiero wkurzeni wyszło z kościoła :)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #189 dnia: 25 Marca 2019, 19:15 »
U nas we wrzesniu2018 jak dyrektorka szkoły zadzwoniła do proboszcza z pytaniem  kto będzie przygotowywał obecną 3 klasę do komunii to pro goszczą zatkało. Zapomniał że i u nas komuniści są

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 25 Marca 2019, 19:19 »
Ja tylko wiem kiedy i od października mam zamówiona sale na 9 maj 2021

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #191 dnia: 25 Marca 2019, 19:31 »
Daria, też mamy 18.05. Termin poznaliśmy na początku września. Są 4 klasy trzecie i każda ma osobną mszę.
Mieliśmy dwa zebrania, po jednym w semestrze, ale poruszane były tylko kwestie organizacyjne. W tygodniu poprzedzającym będziemy mieć dodatkowo 3 próby.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 25 Marca 2019, 19:55 »
W sobotę macie?

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #193 dnia: 25 Marca 2019, 20:00 »
Tak, a w niedzielę msza z majowym, rozdanie pamiątek i zdjęcia grupowe.
W sobotę już nie jedziemy drugi raz do kościoła.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #194 dnia: 25 Marca 2019, 20:06 »
U nas tez w soboty są komunie.
Ja jeszcze  sie tym nie zajmuje.  Nie mam nic załatwione.  Termin wiem nieoficjalnie,  nie zostal jeszcze w szkole podany. Bedzie we wrzesniu.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #195 dnia: 25 Marca 2019, 20:16 »
Caril, ale masz w tym roku? Bo ja w tym

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #196 dnia: 25 Marca 2019, 21:35 »
My też. Tosia jest w 3 klasie.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #197 dnia: 25 Marca 2019, 21:44 »
To świętujemy razem ☺ja tego waszego systemu szkolnictwa nie ogarniam ☺Tosia ten sam rocznik co Olka od japcia i Olka jeszcze rok. ...
A co z tymi podziekowaniami? Ogarniasz coś? W ogóle zamawialas coś online? Jakieś przystrojenie? Gadgety?

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #198 dnia: 25 Marca 2019, 21:52 »
Tosia poszła rok szybciej do szkoły. Tak samo Lila, która ma swoje święto 12.05.
Nie planowałam podziękowań. Dekoracje robię sama, ale mam póki co zarys.
Ogarnięte już mamy stroje, rozdane zaproszenia, wybrane menu w lokalu. Potwierdzić muszę smak tortu i wybrać inne słodycze od cukierniczki. Jest jeszcze kwestia atrakcji dla dzieci, ale chcę się skontaktować z menadżerem restauracji bo miał podpytać inne rodziny (będą równorzędnie trzy przyjęcia. A i butów mi brakuje jeszcze.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #199 dnia: 25 Marca 2019, 22:02 »
Ja jestem na etapie oddawania mojego stroju do sklepów spowrotem ☺okazało się, że nie pasuję do męża ☺on był bardziej elegancki niż ja ☺a już myślałam, że mam z głowy. ...suknia Naduski też czeka w zawieszeniu, bo chcę nas trochę dobrać kolorami...okazało się, że Alanowi też muszę świecę kupić nową, bo tutejsze są inne i nasze długie podczas uroczystości nie zdają egzaminu.
A jak Tosia ogarnia? Alana jak jakiś czas temu zapytałam, czego oczekuje i na co czeka ,to powiedział na.pierwszym miejscu, że na JEDZENIE ☺potem na gości z Polski(to pierwsza tak duża uroczystość dla Niego u nas w domu ), a na koniec dodał, że na Jezuska ☺
Ogólnie mają dużo przygotowan w szkole i kościele, pierwsza spowiedź też już za nim, rany duże już te nasze dzieciaki caril. ...

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #200 dnia: 25 Marca 2019, 22:24 »
Ja 12.5 mam Komunie siostrzenicy. Kiecka kupiona juz w styczniu.
Nawet nie wiem gdzie bedzie przyjęcie i w jakim kosciele bo zaproszenia nie dostalam a jestem Chrzesna.
Dumam nad prezentem. Pomysly?
Aa i nad fryzura tez sie zastanawiam.
Karola w jakim lokalu robicie przyjęcie?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 25 Marca 2019, 22:26 »
Tosia najbardziej cieszy się z gości mimo wszystko. Nigdy nie miała całej rodziny i przyjaciół na jednym przyjęciu, więc bardzo się cieszy i czeka na to.
Duchowy wymiar spokojnie przeżywa. Mają fajnego księdza - przyjazny dzieciom i postępowy, więc nie ma spinki póki co. Wszystko tak naturalnie się odbywa. My praktykujemy regularnie, Tosia śpiewa w scholi trzeci rok, więc niedzielna msza nie jest dla niej męczarnią. Podobnie jak inne nabożeństwa, na które lubi chodzić.
Staramy się nie budować zbyt pompatycznej atmosfery.
Mam nadzieję że pozytywnie zapamięta ten dzień i będzie się nim cieszyć, a nie stresować.

Przyjęcie mamy w Marinie przy Przestrzennej.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #202 dnia: 25 Marca 2019, 22:59 »
Caril, robicie tam gdzie mialam wesele :) swoja droga widze na gorze baner o szafirowej przystani :) wiec sie chyba przemianowali.

Fajne podejscie. Naturalne.
Mam paru znajomych Polakow ktorzy sa juz po komuniach dzieci albo sie szykuja na ten rok i oni robia/robili dwie komunie :D jedna w irlandzkim kosciele, razem z klasa a druga komunie w polskim kosciele ;) raczej sie to nie zgrywa terminami :D 
motywacje sa rozne, a to ze ta irlandzka jakas malo uroczysta (pomijam ze sukienki komunijne potrafia kosztowac kilkaset euro), a to ze dla rodziny z Polski lepiej po polsku.. itp itd :D Nie kumam tego, troche mnie to smieszy ;) ale chcialam sie podzielic :D

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #203 dnia: 16 Kwietnia 2019, 01:02 »
My tez w tym roku Komunia. 25Maja.
Ja zarezerwowalam wczesny obiad/lunch we wloskiej knajpce po mszy dla Nas i gosci z Pl. Potem udajemy sie do domu i robimy grilla w ogrodzie gdzie zaprosimy dodatkowo naszych lokalnych przyjaciół. Dla dzieciakow zamowilam dmuchany zamek do ogrodka.
Tort I ciacho zamowione, blizej terminu zamowimy karkowka, kielbache I kaszanke. Salatki sama zrobie z mama I tesciowka.
Z ubran to dla Natana brakuje mi butow. Ja I P. Jestesmy ogarnieci, Maksowi spodnie trzeba by kupic.
Daria Co za domek wynajeliscie dla rodzinki. Ile przyjezdych gosci Was odwiedzic? Do nas przylatuje chrzesna z synem I mezem, jedna babcia z dziadkiem, druga babcia I siostra P.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #204 dnia: 16 Kwietnia 2019, 17:20 »
Hej, my mamy domek tam gdzie jest Fota Hotel, te domki po prawej stronie. Z Pl przylatuje babcia teraz w sobotę (jak ją wypuszcza ze szpitala ),moi rodzice 15 maja, 14 maja Chrzestny z rodziną i Adama siostra, potem siostrzenica, a na koniec Alana chrzestna z mężem.niestety prawdopodobnie nie będzie mojego brata z rodziną

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #205 dnia: 16 Kwietnia 2019, 17:24 »
Po lewej stronie te domki ☺
Ja już strój mam, dla Adama trzeba dokupić krawat, Alanowi skarpety, a Naduśce torebkę .
Dziś przyszedł mi pokrowiec na krzesło i ringi na serwetki i tak się zbiera i zbiera. .....
A u was też w uniformach idą? Ja jeszcze nie mam wieści kiedy odebrać marynarkę.

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #206 dnia: 16 Kwietnia 2019, 23:25 »
Marynarki sa wyporzyczane ze szkoly, 3 tyg mielismy przymiarke. Spodnie od uniformu, koszula biala normalnie mamy niebieskie.

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #207 dnia: 17 Kwietnia 2019, 07:04 »
Czyli to samo co Alan. A potem go przebierasz?Ja Alana tak. A buty to kupiłam w Zarze, bo potem już go luźnej ubiore, tzn będzie w koszuli, marynarce, chinosach i bardziej sportowe buty takie ala trampki.

Offline .caril.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #208 dnia: 12 Maja 2019, 07:01 »
Dziś Komunię Świętą po raz pierwszy przyjmie Lila. Pomyślcie o niej ciepło lub pamiętajcie w modlitwie.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #209 dnia: 12 Maja 2019, 08:05 »
Wszystkiego dobrego dla Liluni! Myśle o niej często...