Odchodząć od tego tematu mrażącego krew w żyłach...
zamówiliśmy wózio

Już od dawna tu nie pisałam, choć koncepcja wózka nam się zmieniła.
Miał być ten Baby Active Jet:

ale zobaczyliśmy ten kolor na żywo i się przeraziłam... gdybyśmy zamówili ten wózio w ciemno (a taka opcja była) wpadlabym w histerię...
mały koszmarek... zraziłam się tak, że aż bałam się spojrzeć na Jety w innych kolorach- seria picasso odpadała, bo skoro wózki tak diametralnie różnią się od zdjęć to woleliśmy nie ryzykować.. a jednobarwne wydawały mi się jakieś takie smutne...
I zaczęłam nowe poszukiwania. Przy okazji obaliłam opinię, która kraży o wózkach implast.
Wcześniej pisałam, że jeden ze sprzedawców przestrzegał mnie przed wszystkimi wózkami implast ze względu na małą spacerówkę (potwierdziła to jedna użytkowniczka Boldera). Wmawiano mi, że dotyczy to wszystkich modeli tego producenta... ale uparłam się to zweryfikować i okazało się, że ta wada dotyczy jedynie BOLDERÓW (tych nowych) a np. Volanty i Drivery mają jeszcze starą wersję spacerówki (wyższą w pleckach o ok 7 cm od Boldera) . Sprzedawca miał niezłą minę jak kazałam mu postawić obok siebie dwie spacerówki... wcześniej na moją prośbę rozłożenia spacerówki Volanta powiedział, ze mam sobie obejrzeć boldera, bo jest "identyczna"...

Zatem wybór, po krótkich przemyśleniach padł na wózek Implast Volant 4

Trochę zachodu z zamówieniem było, bo okazuje się, że nowy bolder 4 jest zastępcą volanta i firma wycofuje się z produkcji czterokołowego volanta... ale udało się

wózek zamówiony i mam nadzieję, ze będzie w przyszłym tygodniu. Kolor turkusowy.