Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528756 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #960 dnia: 21 Listopada 2008, 16:42 »
Jeżeli chodzi o prowadzenie, to dla mnie zimowej użytkowniczki był super, radził sobie na błocie, chlapie i śniegu, ale tak jak pisałam wcześniej spacerówki nie używałam!!

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #961 dnia: 21 Listopada 2008, 18:57 »
Jeżeli chodzi o prowadzenie, to dla mnie zimowej użytkowniczki był super, radził sobie na błocie, chlapie i śniegu, ale tak jak pisałam wcześniej spacerówki nie używałam!!

Z tym to się zgodzę, ja też głównie zimą go użytkowałam, sprawdził się w 100%

olkahof wygląda na fajny i lekki wózeczek! ale jeśli chodzi o spacerówki jestem fanką Maclarenów.. róż i brąż piękne są albo granat szary...

Maclareny też mi się podobają, dla mnie mają tylko jedną wadę...kółka...trzymam się z daleka od plastiku i małych kółek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #962 dnia: 22 Listopada 2008, 10:37 »
Olkahof ale jak to Amelka wyrasta Ci z wózka? Chyba dość niedawno tamten kupowaliście... Dziecko chyba ze spacerówki wyrasta ok. 3 roku życia. co to za wózek ten co masz?

Ja mam spacerówkę Hauck Traxx i jest extra, polecam każdemu. Mały dostał też od mojej siostry Inglesinę Trip bo była we Włoszech promocja - jak sie kupiło iles tam ciuszków to sie zbierało punkty i za te punkty mamy nowy wózek, ale zostawimy go dla drugiej dzidzi.

A tego co wkleiłas nie znam wiec nie pomoge...

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #963 dnia: 22 Listopada 2008, 11:19 »
Ja też mam Haucka jak Ania ale Esprita, i wiem że Martaxyz11 też kupiła i wszyscy są zadowoleni.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #964 dnia: 22 Listopada 2008, 11:22 »
Ja mam Coneco Solar, jak dla mnie rewelacja, Pola ma 15 miesięcy i myślę, że posłuży nam tak długo jak będzie trzeba, dokupiłam teraz śpiworek na zimę i nawet mrozy nam w tym wózku nie straszne  ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #965 dnia: 22 Listopada 2008, 11:33 »
Witajcie ;)

Haucka miałam przy pierwszym dziecku, ale nie byłam z niego zadowolona, wiecznie

zrywało się zawieszenie i wiecznie w serwisie był a ja na zastępczym jeździłam. Ale

może teraz się poprawili - to było 9 lat temu ;) I nie pamiętam co to za model (nazwa) był.

Chyba jednak zdecydujemy się na Mutsiaka. Katrinko - dzięki za cynk o zastępczych

dodatkach. W necie widziałam zestawik gondolka plus spacerówka, podobno z okryciem na

nóżki do spacerowej wersji, za 1900, ale coraz bardziej zastanawiam się nad kupnem

używanego zestawu ??? Oglądałam x-landery, ale jakoś mnie nie zainteresowały. Może

muszę je pomacać w sklepie na żywo ;) Na szczęście mamy jeszcze sporo czasu 8)

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #966 dnia: 22 Listopada 2008, 13:10 »
To jak będziesz miała okazję "pomacać" x-landera to pewnie się spodoba, ja mam i polecam. Jest stabilny, nie lekki ale i nie ciężki nadto. fajnie sie wszystko zdejmuje i pranko robi,fajowy jest :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #967 dnia: 22 Listopada 2008, 15:16 »
Nio ja dziś kupiłam Mutsiaka 4 Ridera odbiór jak do mnie zadzwonią albo mogą mi przechować wiec podałam termin 10.01. Kupiłam stelaż gondolke spacerówke przykrycie na nóżki foteli safe2go i torbe plus 2 uniwersalne folie - na gondolke i sacerowke i w sumie 2400zł. Kolorek Team red cały komplecik :) już się nie mogę doczekać jak będę nim śmigać ;) ;D
Adiana można spotkać całkiem fajne uzywane kompleciki na allegro
Dzis widziałam Hauck i też jest super!! coneco solar też mi sie podoba.. dobrze ze wybór spacerówki za jakiś czas... bo jest oduży wybór

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #968 dnia: 22 Listopada 2008, 15:47 »
Katrinko w sumie taki zestaw za 2400 to nie dużo jak na Mutsy!!A widział ktoś może gondole Mutsy typ Cargo??one są z takiego innego materiału niż te najbardziej popularne, zastanawia się tylko jak na deszczu i śniegu się zachowują??

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #969 dnia: 22 Listopada 2008, 18:53 »
Przy wersji Cargo, piszą, że są zewnętrznie impregnowane. Więc powinny być wiatro i wodo szczelne.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #970 dnia: 24 Listopada 2008, 11:41 »
Dziewczyny ja mam a raczej miala Loole Bebe Confort. Podobala mi sie bardzo, szczegolnie stylistycznie, dlatego ja kupilam. Okazala sie jednak ciezka (bo 15 kilo), a nie ma nawet ciezkich pompowanych kolek, no i siedzisko dosc waskie- najbardziej denerwuje mnie, ze pasow nie moge dopiac nawet w samych bioderkach!!! I nie wiem czy to tak ma byc, czy ja mam jakas lipna wersje tego wozka  :-\
Dla mnie wyciaganie 15 kilowego wozka z bagaznika, to nie latwa sprawa. Szczegolnie, ze od kiedy wrocilam do pracy, wozek lezy w bagazniku i rzadko go uzywamy. Nie mam sensu go trzymac.
Nawet niania twierdzi, ze jak miala jednego dnia nasz wozek, to Amela sie wyginala i nie chciala do niego usiasc, a do parasolki, ktora ma niania (taka blizniacza) siada bez problemu! Musi wiec chyba byc mojej Amelci za ciasno!

Tak czy owak, sprzedalismy Loole, kupilismy juz Cosatto Diablo - taki jak wyzej na zdjeciu. Ma szerokie siedzisko i wazy niecale 8 kilo- to praktycznie polowa Looli  ::)
Pisalam dzis w swoim watku, ze gdybym nie wrocila do pracy i uzywala wozek codziennnie tak jak przed powrotem do pracy, to nawet bym volanta nie sprzedawala. Ale jest inaczej.

Mysle, ze ten wozek posluzy nam juz troche dluzej- o ile wszystko bedzie w porzadku. Na wiosne i tak planowalismy zmienic wozek wlasnie na parasolke, a ze stalo to sie teraz to miedzy innymi rowniez z powodu wyjazdu do Polski na Swieta. Do bagaznika nie zmiescilaby sie loola bo byla za duza, a typowa parasolka miejmy nadzieje wejdzie.

Offline Magda M.
  • uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2006
« Odpowiedź #971 dnia: 24 Listopada 2008, 21:53 »
Dziewczyny czy słyszalyście coś o wózkach BABY MERC (GŁĘBOKO-SPACEROWY "AGAT lux"), czy któras z Was  może go używa? ewentualnie czy mozecie polecić coś lepszego w podobnej cenie. Z góry dzieki :-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #972 dnia: 25 Listopada 2008, 22:24 »
Magda a na co Ci wózek...????
o czymś nie wiemy???
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #973 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:36 »
Pytanko:

Czy do gondoli zaklada sie taką folie przeciwdeszczowa czy to tylko na spacerowke :drapanie:

Jesli sie zaklada to do wlascicielek X-landera :) Czy są takie folie do gondolki z X-landera czy jak sie to kupuje ??? Moze i glupie pytania, ale dzis sie uczylam obslugi wozka i mi sie taki nasunely bo folia i moskitiera byly ale do spacerowki ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #974 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:41 »
Anusia, a nie dostałaś przy zakupie tej przezroczystej folii?? ona jest na gondolę.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #975 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:47 »
No dostalam ale małż twierdzi, ze to na spacerowke ::)

A jak ja mam to niby zalozyc, tam tylko jakies dziury są :o

Aha i te adaptery to za kazdym razem trzeba wyciagnac zeby zlozyc stelarz, co nie ???
« Ostatnia zmiana: 3 Grudnia 2008, 19:48 wysłana przez anusiaaa »

• Chuck Norris
« Odpowiedź #976 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:52 »
My też mieliśmy problem z założeniem, u nas była jedna dziura. Popróbuj na sucho, bo my wzieliśmy się za to na dworze w śnieżycy  :-\

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #977 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:55 »
O fak...dobra bede probowac...ale instrukcja do tego powinna byc hyhy ;)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #978 dnia: 3 Grudnia 2008, 19:56 »
zgadzam się. Powodzenia i daj znać jak efekty. Trzeba ją trochę ponaciągać.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #979 dnia: 3 Grudnia 2008, 22:04 »
Anusia ja nie mam gondoli tylko spacerówkę X-landera XA więc nie pomogę... :-\

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #980 dnia: 3 Grudnia 2008, 22:29 »
hihih ja też pierswszy raz testowałam folię na deszczu  :-\ zmoklismy strasznie ;)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #981 dnia: 4 Grudnia 2008, 09:58 »
Ta folia pasuje i na gondole i na spacerówkę. Ustaw ją takim znaczkiem x-lander aby był on po lewej tronie napisem do przodu (chyba dobrze pamiętam) i nasuń na całą folię na gondolę z budą, dziura będzie na wysokości wlotu do budki.

Co do adapterów, do złożenia stelaża nie trzeba ich zdejmować, tylko wtedy jak chcesz go gdzieś zmieścić to lepiej zdjąć.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #982 dnia: 4 Grudnia 2008, 10:06 »
Wczoraj juz nie mialam sily zeby sie z tym bawic ale jak tylko posprzątam dziś to będę się z tym bawić :D

Dobrze, że można na Was liczyc...dzieki, jestescie kochane :-* :-* :-*

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #983 dnia: 7 Grudnia 2008, 12:58 »
anusiaaa i jak tam folia...??
Macie rację dziewczynki lepiej wcześniej sprawdzić bo potem na deszczu czy wietrze nie bedzie szans :)
a mój wózio już jest w sklepie wczoraj miałam tel ;D ;D i się ucieszyłam a potem pan mówi że niestety nie ma fotelika w tym kolorze co wózio i... takim sposobem bedziemy mieli granatowy fotelik rozkładany na płasko :) a caly zestaw czyli gondolka, spacer, torba w czerwieni-bordzie!! Nawet mi sie to podoba ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #984 dnia: 7 Grudnia 2008, 13:50 »
Melduje, że folia załozona i pasuje jak ulał ;D

Dzieki za pomoc.

Katrinka a może to i lepiej...zawsze inny kolor to odmiana :D
My mamy fotelik od siostry Grzesia..granatowyn w misie ::) Średnio mi się podoba, ale małż na nowy się nie zgadza więc się już nie spieram ::)

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #985 dnia: 7 Grudnia 2008, 15:08 »
nie dziwie sie meżusiowi jakbym ja miała fotelik to też nie kupiłabym nowego bo to naprawdę na kilka miesięcy jest a wydatek jednak spory!
A ja musiałam nowy kupić i też wybraliśmy ten tańszy od Mutsy ale że nie ma to ten na płasko rozkładany kupiliśmy z tym , że dostaliśmy rabat wiec nie duzo dopłacimy ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #986 dnia: 7 Grudnia 2008, 20:17 »
to też nie kupiłabym nowego bo to naprawdę na kilka miesięcy jest a wydatek jednak spory!

więcej zapłacisz za leczenie i rehabilitację dziecka po wypadku, którego nie zabezpieczy stary fotelik...
fotelik ma chronić życie Twojego dziecka, dlatego powien być nowy, a jak nie nowy to przynajmniej kupiony z pewnego źródła...na 100% niepowypadkowy...
i tak należy o nim myśleć, a nie jak o uciążliwym wydatku...

...zapewne trumienka jest tańsza...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #987 dnia: 7 Grudnia 2008, 20:20 »
Lila, mam takie samo zdanie jak Ty!! Fotelik to podstawa! Wczoraj moje dziecko bez mojego nadzoru zostało przewiezione bez niego, na kolanach. Nie napiszę co wtedy myślałam i jakie słowa cisnęły mi się na usta. Mam zamiar ściągnąć stosowny film co się dzieje z dzieckiem podczas niewielkiej stłuczki i pokazać osobie, która to zrobiła,.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #988 dnia: 7 Grudnia 2008, 20:46 »
widziłam taki filmik...MASAKRA!

najbardziej irytujące jest jak mamuśka wydają kupę kasy na wózek( co by się pokazać) a fotelik kupuje styropianowy ::)
zupełny brak wyobraźni ::)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #989 dnia: 7 Grudnia 2008, 20:52 »
liliann chyba mnie źle zrozumiałaś... ja kupiłam nowy fotelik i bezpieczeństwo na 1 miejscu! Ale jakbym miała fotelik albo dostałabym go to nie kupowałabym nowego!