Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 527885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #810 dnia: 15 Września 2008, 09:52 »
A ja mam pytanie czy do X-landera XA, do gondolki można kupić oryginalny śpiworek czy w ogóle są takie, a jak nie to jaki kupić ??? To się patrzy na wymiary czy jak ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #811 dnia: 15 Września 2008, 10:24 »
Ja mam tylko spacerówkę x-landera więc nie pomogę w sprawie śpiworka do gondoli....

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #812 dnia: 15 Września 2008, 12:42 »
A to ja poproszę którąś z moderatorek o przeniesienie tych postów dotyczących pokoików do pokoików :) Przepraszam za wprowadzenie bałaganu :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #813 dnia: 16 Września 2008, 08:03 »
Wczoraj znowu byliśmy na oględzinach wózków. I nadal tylko jeden nam odpowiada- BabyActive Jet. Sprzedawca też nam go polecał.

Całkowicie zawiodłam się na Implast Bolder 4. Jest potężny, skrzypiący i, o czym nie wiedziałam, ma skopaną spacerowkę. Część za pleckami jest nieproporcjonalnie krótka i dzidzia szybko z niego wyrasta! Szok! Zwrócił nam na to uwagę sprzedawca, a jego słowa potwierdziła klientka, która jako użytkowniczka implasta przyszła ze swoim rocznym synkiem po nową spacerówkę, bo okazała się za mała dla rocznego bobasa!! Co prawda dzidziuś był bardzo wysoki, jak na moje oko, ale mimo wszystko... lekka przesada. podobno tę wadę mają  wozki produkowane od któregośtam miesiąca 2007- wcześniejsze modele są ok.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #814 dnia: 16 Września 2008, 11:03 »
BabyActive Jet -mi tez sie bardzo podoba ten wozeczek i napewno jak bede szukac wezme go pod uwage a do tego moj malzonek pracuje jakies 5km od ich fabryki:). Jeszcze Tako Jumper mnie zaciekawil

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #815 dnia: 16 Września 2008, 11:15 »
Ja mam Baby Active Jet i niepolecam. narazie uzywam gleboki i... zlapalam juz gume - myslalam ze na szklo najechalam a sie okazalo ze dętke mi igliwie przebilo., piszcza kola, zgubilam kolo, kola przednie male: nie moga byc obydwa zwrotne--musi byc jedno zablokowan bo nie da sie jezdzic,a jak 2 zablokujesz to ucieka wujek na prawa strone. Poza tym jadac tylem tez wozek ci ucieka na jedna strone i to bardzo,nie wiem jak spacerowka sie sprawdzi ale jakbym teraz miala wozem wybierac kupila bym inny.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #816 dnia: 16 Września 2008, 12:05 »
Całkowicie zawiodłam się na Implast Bolder 4. Jest potężny, skrzypiący i, o czym nie wiedziałam, ma skopaną spacerowkę. Część za pleckami jest nieproporcjonalnie krótka i dzidzia szybko z niego wyrasta! Szok! Zwrócił nam na to uwagę sprzedawca, a jego słowa potwierdziła klientka, która jako użytkowniczka implasta przyszła ze swoim rocznym synkiem po nową spacerówkę, bo okazała się za mała dla rocznego bobasa!! Co prawda dzidziuś był bardzo wysoki, jak na moje oko, ale mimo wszystko... lekka przesada. podobno tę wadę mają  wozki produkowane od któregośtam miesiąca 2007- wcześniejsze modele są ok.

Musi byc zatem spacerowka Boldera inna czy przy Volancie, bo jak mialysmy Volanta, to moja Amelka w spacerowce sie spokojnie miescila i nawet powierdzialabym na tamten okres (ok 6 miesiecy miala) gubila sie w niej. Z Gondolki bylam super zadowolona! I jesli mialabym znowu wybierac, to kupilabym Volanta ponownie dla samej gondolki!!! Zreszta teraz zalujemy, ze sprzedalismy naszego Volanta, bo byl super. Gabaryty troche xxl ale jaki komfort!

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #817 dnia: 16 Września 2008, 12:58 »
ewelinkaaa7 toś mnie pocieszyła  ;) ale w sprawie tego zboczenia na jedną stronę to może trzeba by zareklamować :drapanie: mam nadzieję, że nie w każdym są takie przeboje

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #818 dnia: 16 Września 2008, 14:06 »
No to dałaś mi Ewelinka do myślenia... w necie próżno szukać jakichkolwiek opini, bo to nowy wózek...ehhh może akurat trafiłaś na taki model? Słoneczko będę czekała na Twoje spostrzeżenia... no i do czasu zakupu mam nadzieje, że trochę opinii użytkowników przybędzie!

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #819 dnia: 16 Września 2008, 17:24 »
Jeśli chodzi o wózio to my wkoncu wybraliśmy..  i tu zaznacze nie ma idealneg wózka!
Długo szukałam i w necie i w sklepach oglądałam sprawdzałam i wybór padł na Mutsy 4 rider taki jak ma Ninka.
Ma prawie wszystko to co chcieliśmy zeby było w wózeczku. Podobał nam sie też x-lander ale nie można odwrócić spacerowki węc odpadł. Fajny jest też Rodeo ABC Design ale ma piankowe koła i ostatnio wiozłam tym wóziem maluszka i bardzo trzesło. Co do Boldera to powiem tak spacerówka jest poprostu tragiczna mała i budka wisi tak nieładnie. Gondolka fakt duża ale jakiś taki wielki ten wózio. Niebardzo jak mam byc szczera!
Fajne są też Bebecary (oczywiscie na pompowanych kołach) ale cena jest kosmiczna za cały zestaw z fotelikiem! Co do polskic w miarę tanich i dobrych wózow to mogę polecić Roana Maritę i gondola i spacerowka sa fajne i wygodne! Moja przyjkaciolka go ma i naprawde jest spoko! Tylko że nam się takie nie podobają klasyczne i odpadł!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #820 dnia: 16 Września 2008, 20:18 »
Oooo nasz 4riderek ma coraz więcej fanów. Słusznie zresztą. 

Mi się Roan bardzo podobał, ale nie Pawłowi niestety. Mutsiak jednak rozkochał w sobie nas oboje.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #821 dnia: 17 Września 2008, 11:27 »
Katrinka - bebecary nie są aż takie drogie - teraz jest promocja i za model, który ja kupiłam (bez skrętnych kół) płaci się 1699zł (w zestawie masz spacerówkę, gondolę i śpiworek do gondoli), do tego dokupujesz fotelik i za 2300zł masz zestaw. Oczywiście pomijam dokupowanie jakiś dodatków w stylu folia przeciwdeszczowa czy torba na rączkę, bo to w każdym modelu trzeba i to zawsze podroży koszty. Ale cenowo wychodzi porównywalnie do Mutsy.
Ja na Mutsy też chorowałam dopóki "nie przejechałam" się Bebecarem. W Mutsy do tego nie podoba mi się ta opadająca w dół gondola - wg mnie nieestetycznie to wygląda.

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #822 dnia: 17 Września 2008, 12:43 »
My cały komplet kupimy w sklepie za 2400zł gondolka spacerowka fotelik torba okrycie spiworek i folia! Poprostu caly zestaw noi mężuś zadowolony! Bebecara tez brałam pod uwage ale do naszej Polówki nie da rady wejsc niestety.. Co do gondolki damy rade w koncu to tylko ok.5 miesiecy a potem ejst swietna spacerówka:))
Ninkaciesze sie ze masz pozytywna opinie o tym wózeczku zreszta w Twoim wątku widziałam fote jak jezdzisz po plazy wiec utwierdziłam sie w przekonaniu co do tego wózia! My dla odmiany będziemy śmigać po górkach  ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #823 dnia: 17 Września 2008, 13:42 »
Nie wiedziałam ze taka beznadziejna spacerówka jest w bolderze... W driverze jest fajna.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #824 dnia: 18 Września 2008, 20:52 »
Taaa, jakich terenów nasz wózek jeszcze nie widział... chyba środka oceanu i gór skalnych ;)

Jak się rozkręcam to i przez środek lasu bez ścieżek nim pomykam, choć siły czasem wymaga, by go popchnąć. Na plaży dużo wygodniej prowadził się przy brzegu, ale szczerze mówiąc żaden z wózków tam obecnych nie jechał bezpośrednio po suchym piachu, a raczej po tym mokrym. Jednak my do brzegu dostaliśmy się o własnych kołach, a co niektórzy nieśli do niego wózki innych marek, choć też nie wszystkie.

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #825 dnia: 19 Września 2008, 13:36 »
Ninka to dobrze wiedzieć że wózio sie sprawdza! tylko potem napisz ile Twoja mała jeździła w gondoli bo wszyscy piszą że Mutsy ma mała a ja porównywałam w sklepie z innymi to mi sie wcale taka mała nie wydaje!

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #826 dnia: 19 Września 2008, 14:00 »
Z tego co  słyszałam to są podobno tylko 3 wózki które mają większą gondolę od mutsiaka - roan, per perego (na pewno przekręciłam nazwę) i jakiś jeszcze, którego w tej chwili nie pamiętam.
Swoją drogą ja też zdecydowałam się na mutsy.Gondolę mam odkupioną od pewnej miłej forumki, teraz muszę się wybrać po resztę sprzętu.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #827 dnia: 20 Września 2008, 18:45 »
My tez mamy Mutsy. Swojego synka wozilam w gondoli 4,5 miesiaca. Musielismy sie przesiasc do spacerowki ze wzgledu na duze zainteresowanie mojego synka otaczajacym go swiatem  ;D Nie chcial lezec w gondoli.
Wozeczek jak najbardziej polecam. Ostatnio jezdzilismy nim po szlakach w Alpach Francuskich. Prowadzilo sie Mutsy bez wiekszych problemow  :)

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #828 dnia: 22 Września 2008, 21:26 »
Czy któraś z Was ma Chicco Trio Tour 4? Moje serce wstępnie zdobyła Mura Maxi Cosi, ale "w połączeniu" z dzieckiem masa całości jest bardzo duża (pomijając chyba najwyższą cenę na wózkowym rynku ;) Po konsultacjach z koleżankami-już-matkami uznałam, że pompowane kółka nie są konieczne (lub inaczej: konieczne są kółka duże ) a z wózków, które oglądałam 'na żywo' ten najlepiej się prowadziło i robi bardzo miłe wrażenie. Wydaje mi się jednak, że łatwiej kupić samochód, niż wózek- proszę o opinię :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #829 dnia: 22 Września 2008, 22:38 »
Moje serce wstępnie zdobyła Mura Maxi Cosi, ale "w połączeniu" z dzieckiem masa całości jest bardzo duża

jak chcesz dziecko w wózku nosić, a nie wozić  ;D ;D ;D ;D bo powozi sie tym cudem rewelacyjnie.
Z noszeniem też sobie radzę - kilka razy w tygodniu wytaszczam toto z samochodu i na powrót wtaszczam - uważając, żeby karoserii nie poskrobać. A jestem chuchro...
Na cene też jest sposób - kupić za euro w zagranicznym sklepie internetowym, jakby co służę sprawdzonymi namiarami - kupiliśmy tam wózek my i nasi przyjaciele.

Oby ten chico miał dobrą amortyzację tylych kół, bo przy tych niedmuchanych kółeczkach będzie Ci dzieciaka tręsło w środku (główka bedzie skakać). A prezentuje się niczego sobie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline peacelove
  • bywalec
« Odpowiedź #830 dnia: 22 Września 2008, 22:48 »
Wielkie dzięki, Liliann, jakby co poproszę o namiary na priv (nawet na ebay.de cena jest już dużo lepsza :) Co do Chicco: amoryzacja jest dosyć dobra, główka za bardzo nie lata i pasażer wygląda na zadowolonego :) mam jeszcze na szczęście trochę czasu :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #831 dnia: 22 Września 2008, 22:56 »
Moja Młoda miała taki okres, że najmniejszy wertep ją wkurzał, a kółka mamy gumowe...
dzięki Bogu przeszło...

Mój mąż ten sklep właśnie na ebayu namierzył, bo tam też się wystawiali...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #832 dnia: 24 Września 2008, 14:17 »
Dziewczyny prosze o opinie na temat wozka Bebe Confort Loola.
Generalnie powod powyzszej prosby jest taki, ze wlasnie go nabylam.  ;D Quinny juz sprzedane- sluchajcie no ogolnie swietny wozek, tylko jak dla mnie juz za duzy.  Mialam problemy zeby go z bagaznika wyciagnac. Nie wiem, ale Amela ma juz prawie rok i chce cos mniejszego.
Wiem wiem, niktore z was pomysla, ze zmieniam wozki jak rekawiczki przyslowiowe, ale szukam czego odpowiedniego dla naszej trojki.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #833 dnia: 24 Września 2008, 17:06 »
Ola, nie uzywalam tego wozka, ale szalenie mi się podoba!

A nie dziwie sie, ze zmieniasz :) tez bym chciala cos, co by mi najbardziej odpowiadalo

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #834 dnia: 24 Września 2008, 21:54 »
mi sie z lekkich wózków "parasoowatych" podoba Ramatti ale cena jak chicco...
główkuje...

Olkahof pokaz ta lole bo nie znam :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #835 dnia: 24 Września 2008, 22:02 »
Marcia, taki:

boski jest. I znow pomarańcz zwrócił moją uwage

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #836 dnia: 25 Września 2008, 18:46 »
zauważcie ze w budowie jest bardzo podobne do coneco solar

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Katrinka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #837 dnia: 29 Września 2008, 13:23 »
Ja mogę tylko tyle napisać że ostatnio pani jechała koło mojego domku własnie tym wózkiem i strasznie skrzypiał

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #838 dnia: 29 Września 2008, 13:26 »
Ja o Pumach w sumie slyszalam dobre opinie tylko chyba nie maja regulowanej raczki co powoduje ze moze byc troszke niewygodnie.
Jesli chodzi o skrzypienie - jak dla mnie to nie jest wada wozka :) wystarczy naoliwic i wsio :) To ze skrzypial bardziej chyba swiadczy o włascicielach niz o samym wozku :)

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #839 dnia: 29 Września 2008, 16:20 »
Dziewczyny a co myślicie o wózku Baby Desing Atlantic?? Spodobał się bardzo memu mężowi i chcielibyśmy go kupić.  Każda rada dla mnie cenna.  :-) Pozdrawiam
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013