Przyszedł
BRITAX.
Banalnie prosta obsługa. Lekki, zwrotny, zwinny. Podnóżek o dziwo regulowany, choć nie jak standardowo na stelażu tylko na takim grubym, sztywnym materiale, ale zawsze (mi akurat przypadło do gustu, nie musi być zupełnie na równi z siedziskiem).
Rozkłada się naprawdę jednym ruchem.
Rączka jest dość duża, daleko od dziecka, co zapewnia dziecku dużo miejsca (myślę, że moja 5 letnia córa spokojnie by się tam zmieściła nawet z rączką).
Siedzisko głębokie, rozkładane na paskach jak tylko się podoba- nie ma stopniowania położenia oparcia, kładzie się wg upodobań, dosłownie co milimetr, więc każdy może ustawić dla siebie.
Rączka od wózka obłożona pianką, przyjemna w dotyku, choć przyzwyczajona jestem do skóry.
Wózek wygląda i sprawia wrażenie bardzo stabilnego, porządnego, jak te na pompowanych kołach. Natomiast jest lekki jak parasolka (co raczej nie wadzi jego stabilności).
Daszek rozkłada się meeega daleko, nie wiem nawet, czy nie przesadnie daleko (pewnie akurat tego nie wykorzystam.
Wentylacja ta przy pleckach dziecka jest możliwa po odpięciu tyłu daszka, ale raczej tylko w pozycji leżącej- więc przy niemowlaku lub jak starsze dziecko śpi.
Plus natomiast za dodatkowe okienko w daszku, mozna podejrzeć dziecko.
kosz na zakupy w moim odczuciu spory, ale nie przepastny.
Całość wykonana bardzo porządnie.
Kolor nasycony, aż miło popatrzeć.
Do 4 roku życia na pewno posłuży (szkoda, że przy córce miałam zwykłą parasolkę- niezgrabną, niewygodną i płytką, na małych, plastikowych kółkach).
W domu porusza się rewelacyjnie, dużo lepiej niż Mutsy i MAxi Cosi razem wzięte. Zobaczymy, jak będzie na zewnątrz, bo nie wiem jak poradzą sobie niepompowane koła na krzywym chodniku i gruntówce. To nadal moja obawa.
W zestawie adaptery do gondoli i fotelika samochodowego.
Wielki ukłon w stronę sklepu, który świetnie spakował i zabezpieczył przesyłkę, oznaczył "Uwaga szkło", zapewnił doskonały kontakt i naprawdę błyskawiczną wysyłkę. Jak kupować to tylko tam, przynajmniej w moim odczuciu, a przy okazji ceny bardzo konkurencyjne (podam namiary na priv

).
Jakprzetestuję w terenie, zdam kolejną relację