Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 529127 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #4200 dnia: 5 Stycznia 2014, 19:57 »
Navington Cadet dla mnie na żywo średnio, jakiś taki chybotliwy i jakby plastikowy, będę teraz oglądać tą wersję Corvet ale tam chyba nie ma obracanych kół :D

Masakra, nie ma wózka idealnego  ::)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #4201 dnia: 5 Stycznia 2014, 20:57 »
Nie wiem jak ta Teutonia moje drogie Panie (bo sama nie miałam), ale moja przyjaciółka miała tą Cosmo i sprzedała po pierwszej córeczce.
Mieszka na trzecim piętrze i stwierdziła, że takiego ciężaru przy drugim dziecku taszczyć nie będzie.. Także nie wiem czy ta Teutonia taka lekka jest ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4202 dnia: 6 Stycznia 2014, 08:44 »
Jane unlimit reverse mieliśmy spacerówke i jest extra. Świetnie się prowadziło,  super amortyzacja, wyglad extra.

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #4203 dnia: 6 Stycznia 2014, 10:01 »
Hmm ten Jane fajny.. Aniu a rozkłada się na płasko siedzisko?? I czy w zimę po śniegu daje radę? Mogłabyś mi więcej o nim napisać??
Muszę go sobie sprawdzić..
Ja mieszkam na parterze więc wnoszenia będzie mało ale znam siebie i tak jak Kasia napisała to będę go non stop wkładać do auta i wyjmować.. A niestety pamiętam, że nie miałam siły za dużo po cc.. W ogóle mam słabe ręce :(

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #4204 dnia: 6 Stycznia 2014, 10:25 »
Moja kuzynka tez go ma i ostatnio mowila ze jest bardzo zadowolona. O szczegoly nie pytalam.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #4205 dnia: 6 Stycznia 2014, 12:02 »
ja poki co mam ten baby active elipso i ogolnie jestem zadowolona z gondoli aczkolwiek uważam ze mutsy jest lżejszy mimo ze wg producenta jest na odwrot.
podnosiłam mutsy i był lżejszy od mojego rzekomo najlzjeszego na rynku elipso ::) :-\
w każdym razie ja trzymam stelaz w aucie wiec wchodzę tylko z gondola na gore..
spacerówki nawet  nie wyciagalam jeszcze wiec nie wiem jaksie będzie prowadzic ale plan mam taki żeby zime przejezdzic i w okolicach maja czerwca sprzedać i kupic fajna spacerowke, chociaż zobaczymy jak mi się będzie spacerować tym wozkiem.. może go zostawię w wersji spacerowej na kolejna zime?  i kupie leciutka parasolke na lato wiosne

aaa no i nie ma się co czarować.. mimo ze z mojego elipso jsestem zadowolona ogolnie to mutsy chociażby konkretniej wygląda ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4206 dnia: 6 Stycznia 2014, 12:08 »
Dobrze, że jest ten wątek.. Bo zamęczam tematem wózka mojego męża.. Dzielnie to znosi, ale powoli ma dość :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4207 dnia: 6 Stycznia 2014, 12:39 »
Rozkłada się na płasko, mozna montować siedzisko w obie strony, w zimę daje radę spokojnie. Jeśli kiedykolwiek zdarzylo by się mieć nam jeszcze jedno dziecko to bralabym pod uwagę takze gondole.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4208 dnia: 6 Stycznia 2014, 17:06 »
Ten Jane jednak odpada.. przynajmniej jako wersja spacerowa... budka jest stanowczo za mała jak na moje warunki.. Ale zastanawiam się czy by samej gondoli nie kupić właśnie.. Tylko nie mogę znaleźć nigdzie samej gondoli.. i nie widzę jej rozmiarów..

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4209 dnia: 6 Stycznia 2014, 17:33 »
Marcela a cały zestaw a na zime kupiłabyś samą spacerówkę używkę roan marita- idealny czołg na śniegi i pola. Później wiosna/ lato znów powrót do jane?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #4210 dnia: 6 Stycznia 2014, 17:41 »
Dziewczyny zainteresowane teutonia. Dzis oglądałam go i zdałam sobie sprawę , ze jesli rodzicie latem to możecie sobie z gondoli wyciągnąć ta ciepła ' okladzine' i w ten sposob dziecku bedzie wygodnie i nie goraco i zyska sie kilka cm . Jak chcecie to zmierzę i wkleje zdjecia o co mi chodzi  :D

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #4211 dnia: 6 Stycznia 2014, 17:44 »
roan marita faktycznie czolg na snieg, super sie prowadzi i jest mega mieciutki, maluszek ma bardzo wygodnie, przyjaciolka ma i bardzo sobie chwali...

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4212 dnia: 6 Stycznia 2014, 17:45 »
Na wiosnę lato to ja mam swojego ukochanego McLarena XLR :)
W środę jadę po wszystkich sklepach i będę szukać mojego ideału :)
Zaraz poszukam tego czołga :)

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #4213 dnia: 6 Stycznia 2014, 18:54 »
Widzialyscie gdzies snieg tej zimy ?? :D

Ja sobie chwale xlandera xa :D

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4214 dnia: 6 Stycznia 2014, 19:30 »
No tylko za rok już może być pełno.. Zresztą nie mówmy hop.. Zima się jeszcze nie skończyła... Chociaż nie zależy mi szczerze mówiąc żeby przyszła.. Maks na tydzień - dwa :)

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4215 dnia: 6 Stycznia 2014, 20:35 »
Ja mam roan marita i tluke go na moich wiejskich wertepach i jest ok. Ostatnío musialam w gondoli podniesc oparcie do gory,bo takie byly awantury,ze panna na lezaco nic nie widzi ;-) A zima ma podobno byc w lutym  chyba od polowy,ale z tenperatura do-20.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4216 dnia: 9 Stycznia 2014, 13:37 »
Dziewczyny a co sądzicie o wózkach Navington Galeon ?? Poważnie się nad nim zastanawiam.. byłam dziś w Bobolandzie żeby pokazać mężowi Mutsy i Teutonie.. A pan zaczął przekonywać mnie do tego wózka jak powiedziałam na czym zależy mi w  wózku.. dla mnie nie ma być ładny ale praktyczny.. Dokupiłabym do niego jeszcze jedno podwozie to z małymi kołkami, skrętnymi i składany w parasolkę i miałabym też wersję do sklepów.. A na spacery byłby ten ciężki.. Miał świetną amortyzację.. czego mi bardzo brakuje w Mutsy czy Teutoni..
Jedyna wada jaką znalazłam narazie to, że jest dosyć ciężki 15,5 z gondolą.. Ale podnosiłam go i myślę, że spokojnie dam radę wkładać go do auta..
Będę wdzięczna za Wasze opinie..

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #4217 dnia: 9 Stycznia 2014, 14:32 »
My mieliśmy Navingtona ale model Corvet - podobna rama, tyle, że z inną amortyzacją.
Kupowaliśmy wersję tylko z budką. Spacerówkę na wiosnę kupiliśmy inną.

Widzę, że 15kg w sumie ważył. Nie zauważyłam jednak żadnych problemów - sama wrzucałam do auta, budkę też można złożyć harmonijkowo.
Dla mnie wielkim plusem była możliwość złożenia ramy do mikro rozmiarów.

Nie wiem jak w galeonie...

Ciężko uwierzyć, ale syn jeździł od maja aż do lutego!! Oparcie podnoszone do pozycji siedzącej i bez problemu mieścił się w kombinezonie.

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4218 dnia: 9 Stycznia 2014, 14:39 »
A jak z podbijaniem?? Właśnie muszę jeszcze wypytać, która amortyzacja lepsza bo w tych dwóch jest różna..
Ciężko się go prowadziło?

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #4219 dnia: 9 Stycznia 2014, 14:42 »
Roana Maritę też polecam. U mnie na wsi spisał się doskonale.
Jest idealny w teren. Spacerówka służyła nam prawie do 3 toku życia. Myślę, że byłaby na dłużej ale Lila nie chciała w wózku jeździć, wolała sama chodzić z wózkiem dla lalek  ;)

Offline kjp83

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4220 dnia: 9 Stycznia 2014, 15:00 »
Ten jest piękny :)

na priv wyslę co znalazłam :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4221 dnia: 9 Stycznia 2014, 15:34 »
Kasia dopiero teraz zauważyłam, że ty mi go wcześniej polecałaś.. A według Ciebie lepszy cadet czy galeon??

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4222 dnia: 9 Stycznia 2014, 15:35 »
A te skrętne koła nie są takie ważne? Bo mi się wydawało, że mega :D
Marcysia widziałaś Cadeta? Ja widziałam w sklepie i taki sobie...zerkniemy na inne modele :)

Offline marcella

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4223 dnia: 9 Stycznia 2014, 15:59 »
Gosiu przy Zuzi to nawet nie chciałam patrzeć na wózki bez skrętnych kół..... Miałam trzy wózki w sumie (bo jeden pożyczony) i teraz dokładnie wiem czego chcę.. Tylko wózka takiego nie ma...  ;D ale dużo bardziej jest ważna amortyzacja dla mnie niż skrętne koła.. (przynajmniej przy gondoli). Skrętne koła w sumie potrzebne są do sklepu.. a do sklepów bym miała to podwozie z malutkimi kołami i właśnie skrętnymi... Gondolę też można przypiąć no i fotelik Maxi Cosi.. Dodatkowy plus, że ten wózek mogłabym kupić nowy a nie używany..
Chociaż nie rozumiem firmy czemu nie robi skrętnych kół skoro to dla nas mam to tak ważne..
Jeszcze nie jestem przekonana do końca.. Chcę wpierw zobaczyć w akcji Mutsy Urban na pompowanych kołach.. Koleżanka ma i niedługo będzie z małym jeździć.. a koło niej same wyboje.. więc jak ona będzie zadowolona to ja też :)
Dla każdego też coś innego jest ważnego.. zależy gdzie mieszka i na jakim terenie będzie jeździć.. Ty koło siebie chyba masz ładne drogi?? Tam w koło jeziora Malta?? Czy jest droga taka jak u nas na Jasnych Błoniach??

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4224 dnia: 9 Stycznia 2014, 16:03 »
Nad Maltą jest ładnie - asfalt położony, ale ja tam będę zasuwać też nad Wartą i po innych dziwnych terenach więc chcę wózek solidny. I mi się właśnie taki wydał x-lander przy takim jakby plastikowym i chybotliwym navingtonie...

Ahh chciałabym mieć tyle doświadczenia jak Wy :) A te wózki takie drogie, że serce boli wydać 2 tysie na coś co będzie kiepskie.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #4225 dnia: 9 Stycznia 2014, 16:42 »
Ja mam dwa zestawy- Mutsy i X-landera XA.
Powiem Wam, że bez porównania. Może x-lander by mnie ujął, gdyby nie Mutsy. Dwa razy grubszy stelaż, taki porządniejszy, o niebo lepiej się prowadzi. Gdyby Mutsy nie istnieła, x-lander pewnie miałby prawo bytu. W każdym razie aktualnie nie wyobrażam sobie życia bez Mutsy'ego :D rewelacja :)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #4226 dnia: 9 Stycznia 2014, 19:08 »
No ja bez skrętnych kół sobie wózka nie wyobrażam ::) :)

Mam XA i po drugiej królewnie mam zamiar go oddać albo za jakąś symboliczną kwotę opchnąć na necie :)
Polecam i polecać będę ten model zawsze :)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #4227 dnia: 9 Stycznia 2014, 21:22 »
Marcella zobacz sobie jeszcze tutek ambero
Przyjaciółka mieszka poza miastem i ma. bardzo zadowolona ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4228 dnia: 9 Stycznia 2014, 21:33 »
Kolezanka ma high trek i jest zadowolona  :)
Moze ktorejs sie spodoba  ;)

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4229 dnia: 9 Stycznia 2014, 23:10 »
Ja tez mam x landera i nic mi nie skrzypi. Jestem zadowolona. Bardzo lekko się prowadzi, jest niezwykle zwrotny, można go prowadzić dosłownie jedną ręką. Koła są duże, pompowane. Jest bardzo fajna rączka, posiada regulację wysokości. My jestesmy dosc niscy i ten wozek uważam, jest dla niskich właśnie :) Ma super hamulec, ktory mocno trzyma. Ciężki jest to fakt, ale ja zostawiam wózek na dole na klatce. Nie dźwigam go. Nie wiem jak spacerówka - będę używać od wiosny.