liliann nie pokładam wielkiej nadziei w Miovarianie, bo to jednak suplement (bez recepty) nie lek. Na opakowaniu nic nie jest napisane o np. poziomie wchłanialności składników, które zawiera i to też nie świadczy na korzyść tego preparatu (w końcu liczy się udowodniona wchłanialność, a nie sam skład). Niemniej dotychczas ufałam mojemu lekarzowi, dlatego biorę ten suplement, choć ostatnia wizyta mnie trochę rozczarowała. Zobaczę, co powiedzą wyniki krwi (choć na myśl o picu wody z glukozą - a pewnie jest to koszmarnie słodkie - robi mi się niedobrze, ale co zrobić - innej rady nie ma)
bubulina - wydaje mi się, że najwięcej zależy od tego, jak kobieta zniosła pierwszą cesarkę, jak zrastała się rana i czy blizna już w pełni się wygoiła. Pewnie ma to związek z indywidualnym procesem gojenia u różnych kobiet - jednej lekarz zezwoli na starania po krótszym czasie, inne muszą poczekać rok lub dłużej, ale to może ocenić tylko lekarz prowadzący, znający kobietę - wizyta u takiego wydaje mi się najlepszym wyjściem.