Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...  (Przeczytany 562598 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
Odp: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...
« Odpowiedź #2580 dnia: 27 Września 2007, 19:42 »
Cześć dziewczynki, ja nie wiem czy mnie tu tak dawno nie było, czy Wy piszecie w tak zawrotnym tępie, Nawet nie mam kiedy przeczytac tych 50 zaległych stron  :-[. Tyle dziewczyn juz dołączyło.
Ja mam załatwione juz wszystko co można załatwić, ale mam mały problem z kościołem podobno nie można tam robic zdjęć ani kamerować, i trzeba coś wykupić za niemałą gotówke. Musimy iść wyjaśnic ta kwestie, i jak cos szukać nowego kościółka..

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #2581 dnia: 27 Września 2007, 20:10 »
Witam :) no z tym kościołem to troszkę głupia sprawa. Widać, że ksiądz chce zarobić na ślubach:/ bo jak nie mieć robionych zdjeć czy też filmu z tak ważnej chwili. Ja bym chyba wolała znaleźć inny kościól.

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #2582 dnia: 27 Września 2007, 20:21 »
hejka
witam sie z Wami bardzo serdecznie ;D
na dzien dzisiejszy mamy:
zarezerwowana sale
wybrane obraczki
zarezerwowanego fotografa
zrobione menu
ja mam upatrzona suknie, bukiet, fryzure
moje bierzmowanie :D
a przed nami jeszcze wiele wiele zalatwiania

Będzie Synek:)

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #2583 dnia: 27 Września 2007, 21:04 »
Olcia27 witaj witaj :) czekamy na dalsze relacje w przygotowaniach

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #2584 dnia: 27 Września 2007, 21:24 »
oczywiscie ze bedzie dalsza relacja:):)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #2585 dnia: 27 Września 2007, 22:01 »
marbenia przykro mi z powodu babci, sama jestem z moją bardzo związana, więc domyślam się co przeżywasz  :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

Olcia27  :hello:

Karolinko kupiliśmy to co chcieliśmy, czyli forda focusa  :skacza: Miałbyś srebrny a jest granatowy, ale i tak okazja się trafiła, 27-letni chłop zachowuje się jak 5 letnie dziecko i jeszcze się nie nacieszył nową zabawką  :los:

Co do tematu auta, właśnie wróciliśmy z podpisania umowy na autko w dniu ślubu  :brewki:  pojedziemy sreberkiem PT i jeśli ksiądz nie będzie miał nic przeciwko to oprawę ślubu na flecie też weźmiemy  :skacza:

Następnym elementem pewnie będzie suknia, ale to już wybrane tylko co do koloru sie waham, a potem alkohol, dobry pomysł z tym grudniem, może będzie jakaś okazja do zakupu taniej wódki.

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #2586 dnia: 27 Września 2007, 22:26 »
Kasiu no to gratuluje takiego fajowskiego autka  :skacza:

Ale ze mnie cholera, obiecałam się dowiedzieć o to autko co znajomi jechali, ale nie mam z nimi żadnego kontaktu  :biczowanie:,

ale powiem Ci, że chyba nawet ta oferta co znalazłaś jest lepsza  :)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2587 dnia: 27 Września 2007, 22:35 »
marbenia  :przytul: :depresja:

Olcia27    :hello:

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #2588 dnia: 27 Września 2007, 22:53 »
Olcia27 witaj wśród nas
nasze wesele jest dużo wcześniej, a mamy dużo mniej rzeczy załatwionych

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #2589 dnia: 27 Września 2007, 23:10 »
Olcia27 witaj wśród nas
nasze wesele jest dużo wcześniej, a mamy dużo mniej rzeczy załatwionych

sama zaczynam sie zastanawiac jak to wyszlo, praktycznie wszystko potoczylo sie od sali bo zarezerwowalismy ostatni termin do konca 2008 :o,choc ja strasznie chcialam 13 wrzesnia  a reszte tak jakos samo w rece wpada :D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2590 dnia: 27 Września 2007, 23:25 »
Aduś dzięki, wiesz mój ma ostatnie dniu urlopu i potem ciężko będzie coś załatwić, a też wydaje mi się, że ofertę ma bardzo atrakcyjną  ;D ;D ;D ;D A powiedz mi jak u Ciebie wygląda sprawa z suknią :?: Zamówiłaś już, bo chyba mi coś umkneło  ???

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2591 dnia: 27 Września 2007, 23:53 »
Kasiu, jeszcze nie zamawiałam sukni, bo chyba zmienił mi się typ  ;D I  chyba znalazłam swoją wymarzoną w Classie w Katowicach, tak że nie wiem czy nie zaczekam do stycznia na nową kolekcję ( tak mi poradziła pani w salonie) a jak wtedy nic mnie nie powali na kolana zamówię tą właśnie  ;D

Wiesz, tą co mi się podobała w salonie koło kina w D.G. jest  a'la beza, mierzyłam ją 2 razy i dalej nie jestem do niej przekonana, musiałabym w niej dużo zmienić, koło zmniejszyć itp. Ale najgorsze jest to, że jak ją ubrałam na chwilkę, przy ściąganiu miałam całe plecy mokre, tak w niej gorąco było, a miałam ją na sobie z 5 minut, do tego jeszcze to wielkie koło, jak się w tym poruszać, a już nie mówię o tańcach  :drapanie:

Niby wszystko można zmienić, ale jak po tych wszystkich moich zmianach już nie będzie taka ładna? Wtedy będę musiała taką zabrać i kurwować na siebie w domu  ::)

I wtedy zobaczyłam tą w Katowicach, na allegro miała ją jedna dziewczyna, zapytałam o nią i powiedziała, że jest leciuteńka i nie krępuje ruchów, ma mały tren, ale ja chciałabym dłuższy.

A zresztą wkleję fotkę  ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2592 dnia: 27 Września 2007, 23:56 »
Mam nadzieję, że się ta pani nie obrazi  :P

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2593 dnia: 27 Września 2007, 23:59 »
Co o niej myślicie?

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2594 dnia: 28 Września 2007, 00:17 »
 :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka: :szczeka:
Aduś no to teraz już chyba wszystko wiesz co sądzę, choć ja mam zboczenie na punkcie koronki  ::) Kiedy wybierasz się na przymiarkę :?: Wytrzymasz do nowej kolekcji :?: Wydaje mi się, że ta dużo bardziej do Ciebie pasuje, jakoś tak... babska intuicja  ;) Ja muszę zebrać rodziców i kopsnąć się zamówić swoją w końcu.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2595 dnia: 28 Września 2007, 00:23 »
Ja też koronkę baaardzo uważam  ;D

Kasiu, na przymiarkę wybiorę się koło listopada może i nie wiem też czy wytrzymam do nowej kolekcji, ale może warto jednak poczekać, jeśli później mam żałować i myśleć  ::)

A skoro w styczniu jeszcze bez problemu będe mogła zamówić, tym bardziej, że cena jest prawie taka sama jak tej koło kina ( no tylko, że tam mam te dodatki w cenie sukni)

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2596 dnia: 28 Września 2007, 00:25 »
A powiem Ci kochana, że w Classie większość ma koronkę  ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2597 dnia: 28 Września 2007, 00:30 »
No fakt, Classa i Provanis prowadzą jeśli o koronki chodzi, ale ta jest specyficzna koronka, jeszcze jej nie widziałam przyznam, ale jest piękna. Aduś jakby potrzebowała towarzystwa w Katosach w salonie to wiesz  ;) od poniedziałku zaczynam rok akademicki.

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2598 dnia: 28 Września 2007, 00:33 »
Ok  :D Pewnie, dam znać  ;D

Lece spać. Dobranoc  :Rowerzysta:

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #2599 dnia: 28 Września 2007, 07:52 »
Co o niej myślicie?

CUDO. A ten salon w Katowicach to na której ulicy się mieści?

Offline agatonek

• zapaleniec
« Odpowiedź #2600 dnia: 28 Września 2007, 07:53 »
Kurde dziewczyny, ja to przy Was jestem ze swoimi przygotowaniami daleeko w lesie...

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #2601 dnia: 28 Września 2007, 07:58 »
jak dobrze pamietam to kilkia stron wcześnie była mowa o wzroście akcyzy na alkohol, która wiele osób zmobilizowałą do wczśniejszego zakupu :) ale chyba nie potrzebnie bo rozmawiałąm wczoraj z kolega, który zajmuje sie sprzedaża alkoholu i powiedział mi, ze nic nie słyszał o wzroście akcyzy, a na pewno wiedział by cos o tym. Poza tym radził kupowac alkohol w grudniu bo wtedy wszystki firmy beda ścigac sie w promocjach (np. 2 flaszczki w cenie 1 lub flaszeczka +sok gratis itd).

Tak wlasnie i ja pisalam o wzroscie akcyzy na alkohol- pisalam bo slyszalam jak mowili o tym w tv; sami kupilismy wczesniej alkohol bo: 1. byl duuuuuuuuzo tanszy (za 0,5 l BOLSA placilismy 13,50)  2.tez obawialismy sie wzrostu akcyzy   3. myslelismy o tym zeby tak jak piszesz zakupic alkohol w grudniu ale jesli chodzi np o BOLSA to pamietamy,ze w tamtym roku zbytnio nie byl on na promocji a jesli juz to nie ta objetosc,ktora nas interesowala a jesli chodzi o gratisy czyli soki to przemyslelismy to i stwierdzilismy,ze nam sie nie oplaca bo jak chodzilismy po marketach i sparwdzilismy to zazwyczaj do alkoholu dodawane byly soki porzeczkowe i pomaranczowe a kto Ci wypije tyyyyle litrow soku porzeczkowego na weselu (a jesli mielibysmy pic tebn sok w domu to tez bysmy nie dali rady bo ile mozna) gdzie wiadomo,ze najczesciej idzie sok pomaranczowy i jablkowy np do drinkow (no i przeciez soki to nie jedyne napoje na weselu) a i jeszcze co nas zaciekawilo to, to ze te gratisowe soki mialy krotka date waznosci wiec do naszego wesela byly by juz przeterminowane (a wiadomo,ze taaaakie promocje zazwyczaj na tym sie opieraja,ze "gratis" konczy swoja date waznosci wiec musza by sie ich pozbyc wiec do czegos je dodaja i jest promocja ;) ).
Dlatego my postanowlismy sie zastanawic sie dluzej i juz wczesniej kupilismy alkohol bo u nas nikt go nie wypije wczesniej bo oboje jestesmy nie pijacy, poza tym cena nas skusila i to,ze wydatki chcielismy sobie rozlozyc i byl wiekszy przyplyw gotowki wiec wolelismy go zainwestwoac w alkohol a nie wydac na pierdoly :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #2602 dnia: 28 Września 2007, 09:21 »
adusiaxxx suknia jest boska. Delikatna, a jednak ma to coś...
20 października idę na wesele swojej przyjaciółki ze studiów i ona właśnie ma ta sukienkę. Też kupowała ja w Katowicach. W sklepie mierząc ja nawet tańczyła żeby sprawdzić czy nie nie przeszkadza. Poza tym zamiast welonu będzie miała kapelusz ale nie ten co znajduje sie na stronie cllasy.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #2603 dnia: 28 Września 2007, 09:57 »
:) a dziekuje jeszcze raz za gratulacje :)

A wczoraj mialam niespodzianke bo Poczta mi przyniosla teablice rejestracyjne ktore zamawialam zanim sie dowiedzialam :) sa ladniutkie.

Offline Karolcia_us

• użytkownik
  • **
  • Kocham Cie - moje serduszko...
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2604 dnia: 28 Września 2007, 10:01 »
Witam kochane  :-*
Przyznam się, że jakoś ostatnio troszeczkę Was zaniedbuje..  :( Ale trochę się dzieje u mnie i w zasadzie na nic nie mam czasu...  :-\ Zmieniam prace, przeprowadzamy sie z Misiem do wspólnego gniazdka   :skacza:
To wszystko pochłania tyyle czasu... Ale obiecuję, że postaram się jak najszybciej poprawić  :oops:

SaTine po Twojej wiadomości nie mięliśmy już żadnych wątpliwości i wczoraj podpisaliśmy ze studiem Wyli umowę  :hopsa: Dziekujemy za pomoc w podjęciu decyzji  :przytul:
Agnieszka_J  tak jak piszesz - ta sama data i też studio Wyli - będzie cudownie  ;D A zaczęłaś się może rozglądać za sukienką?  :roll: Ja chyba jeszcze troszkę poczekam, chociaż baaarrdddzzoo kusi   :cancan: ;D
ewelinkaaa7 gratulujemy malutkiej istotki którą nosisz pod swoim serduszkiem  :-* :przytul:
adusiaxxx nioo jestem pod wrażeniem sukienki - taka delikatna... po prostu śliczna  :zdziwko:
marbenia najszczersze kondolencje.. wyobrażam sobie jak straszna jest strata kogoś tak bliskiego w dodatku w trakcie przygotowań do najcudowniejszego dnia w życiu...  :( Ale nie możesz się załamać - babunia na pewno będzie dumna z Ciebie patrząc na Ciebie z góry, kiedy Ty na pewno będziesz cały czas mała ją w swoim serduszku...  :przytul:
Olcia27 witam serdecznie  :hello:  :przytul:
katarzyna_84 gratulujemy zakupu!!!!  ;D  :skacza:
agatonek sala naprawde bardzo śliczna...  :o
Pozdrawiam :*

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #2605 dnia: 28 Września 2007, 11:41 »
adusiaxxx suknia przepiękna a te koronki uwielbiam je  ;D
kkotek w sumie masz racje wódka z sokami gratis odpada bo soki maja krótka datę ważności. My planujemy kupić kilka rodzajów wódki przed weselem zakryć etykiety żeby nie było widać jakie to śa i będziemy próbować i zobaczymy która jest najlepsza.
Ja chyba też zamówię już tablice i figurkę na tort tylko że jak mówię o tym swojemu P to on mi ciągle gada że za wcześnie i że już wariuje z tym ślubem  :skacza:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #2606 dnia: 28 Września 2007, 11:44 »
Cieszę się dziewczynki, że wam się suknia podoba. Jeszcze dwa miesiące temu stawiałam na inną  ::) trochę się martwię, że jeszcze wiele mi się odmieni, dlatego na razie wstrzymam się  podjęciem ostatecznej decyzji  ;D

agatonek salon Classy w Katowicach jest na ulicy Mielęckiego, na przeciwko Kredyt Banku, jakbyś szła ulicą Staromiejską prosto do samego końca, dochodzisz do dużego budynku KB i obok jest salon  :D Samochodem też można dojechać.

baska98 bardzo się cieszę, to zdasz relację jak się suknia prezentowała  ;D A nie wiesz czy będzie miała taki malutki tren czy większy? Ciekawa jestem jakby wyglądał po podpięciu  :drapanie:

Offline agatonek

• zapaleniec
« Odpowiedź #2607 dnia: 28 Września 2007, 11:58 »
dorka_9 a te figurki na tort to gdzie będziesz zamawiać?

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #2608 dnia: 28 Września 2007, 12:09 »
Wiecie co w ostatni weekend było wesele naszych znajomych i byliśmy świadkami, czynnie uczestniczyłam cały czas, w tym ostatnim tygodniu też i..... po tym tygodniu mój Tomek już mi nie powie, że coś za wcześnie, bo był istny sajgon, z niczym się wyrobić...a w dniu wesela wszyscy zmęczeni, prócz pary młodej, bo to wiadomo adrenalina. Powiedziałam sobie, że przed samym ślubem zostawiamy tylko to co konieczne, żeby nie latać jak wariaci.

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #2609 dnia: 28 Września 2007, 12:44 »
Witam Was kochane zniecierpliwione 2008-ki :hello:
adusiaxxx przepiękna kiecunia :brawo: Szkoda, że ja nie moge nosic koronek, bo mierzyłam naprawdę super kiecki, ale prawie od razu miałam uczulenie  :Maruda:

Wiesz, tą co mi się podobała w salonie koło kina w D.G. jest  a'la beza, mierzyłam ją 2 razy i dalej nie jestem do niej przekonana, musiałabym w niej dużo zmienić, koło zmniejszyć itp. Ale najgorsze jest to, że jak ją ubrałam na chwilkę, przy ściąganiu miałam całe plecy mokre, tak w niej gorąco było, a miałam ją na sobie z 5 minut, do tego jeszcze to wielkie koło, jak się w tym poruszać, a już nie mówię o tańcach  :drapanie:
Kochana nawet już nie zawracaj sobie głowy już tą kiecką!! Przede wszystkim musi Ci być wygodnie, bo cały dzień i noc musisz czuć sie komfortowo!! Będzie dużo innych rzeczy, o których powinnaś mysleć podczas ślubu, a nie o kiecy, która nie jest tą jedyną!!

po tym tygodniu mój Tomek już mi nie powie, że coś za wcześnie, bo był istny sajgon, z niczym się wyrobić...a w dniu wesela wszyscy zmęczeni, prócz pary młodej, bo to wiadomo adrenalina. Powiedziałam sobie, że przed samym ślubem zostawiamy tylko to co konieczne, żeby nie latać jak wariaci.
Kasiu tak jak mówisz-trzeba wszystko co możliwe załatwić wcześniej, bo "ostatnią chwilę" najlepiej zostawić na relaks i jakies rzeczy które wyskoczą niespodziewanie. Poza tym pamiętajcie Dziewczynki, żeby to, co możliwe zlecić zaufanym osobom. Nie da się samej przypilnować wszystkiego, chociaż ja stwierdziłam, że właśnie wtedy będę zadowolona z efektów.  :glupek:
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka: