Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...  (Przeczytany 559168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
Odp: Wątek zniecierpliwionych 2008, czyli ponad 400 dni do ...
« Odpowiedź #1950 dnia: 13 Sierpnia 2007, 08:53 »
Kasiu co z tym autkiem  ::)

Szukamy autka do kupna, na swoje już mamy kupca, któremu się spieszy, ale okazji, żeby samemu kupić nie bardzo. A propo autek, zapytałam ost. taksówkarza w dg. od białego merola ile by wziął za usługę ślubną i powiedział, że 300-350 zł. Wydaje mi się, że znajdę wsród taksiarzy tańszą ofertę.

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
  • data ślubu: 12 07 2008
« Odpowiedź #1951 dnia: 13 Sierpnia 2007, 10:33 »
LilithGoth a dzisiaj już z przodu 10, ale się ciesze. My mamy ten sam problem, nie chce nam się iśc i załatwić fotografa, a kolega który ma ślub 2 tyg. przedemną mówił że już tylko jeden fotograf mial wolny termin  :( a mi dallej się nic nie chce

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #1952 dnia: 13 Sierpnia 2007, 12:09 »
U nas to nie jest problem lenistwa, tylko nie ma kiedy, jeszcze remont naszego przyszłego lokum trwa i też czas zajmuje, nic zaplanować nie można przez pracę T. a ja sama do fotografa nie pójdę.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1953 dnia: 13 Sierpnia 2007, 15:59 »
Dziewczyny czy mogłabym prosic o namiary na te zabawne figurki?

U mnie problemu z samochodem nie ma bo już znajomi sie oferowali wiec tylko bede musiała wybrac miedzy chewroletem LINEA a BMW7... ale to już zostawiam na potem...

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1954 dnia: 13 Sierpnia 2007, 16:03 »
u mnie też problemu z autkiem nie ma (mam nadzieję, że nie będzie, że kolega nie sprzeda) od kolegi wynajmujemy
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1955 dnia: 13 Sierpnia 2007, 16:32 »
Ja bardzo bym chciała pojechać do slubu jakąś fajna terenówką. mam nadzieje że uda nam się coś znależć do wynajęcia..

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
« Odpowiedź #1956 dnia: 13 Sierpnia 2007, 17:07 »
Dzisiaj troche pochodziłam po sklepach z takimi pierdolami na wesele, i postanowiłam że nie będe miała naklejek na wódke a zamiast nich takie małe naklejane akcyzy. Znalazlam też takie fajne pudełka kolorowe w środku z kwiatuszkami i ozdobami (ale wszystko z umiarem) i życzeniami dla rodziców. Bardzo mi się spodobały i dodatkowo można coś dołożyć od siebie np. nasze zdjęcie.
I jeszcze fajny był taki duży balon który przebija się podczas pierwszego tańca państwa młodych i wysypują się z miego konfetti, super efekt bo pani pokazywała nam zdjęcia.
Nie myślcie tylko że mi lenistwo przeszło, koleżanka która ma z miesiąc ślub mnie wyciągneła  ;D

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #1957 dnia: 13 Sierpnia 2007, 17:31 »
ewelinkas ja będę mieć taki balon-byłam 2 lata temu na weselu u kuzynki i ona miała ten balonik super to wyglądało jak w pewnym momencie balon szczelił a nikt z gości się tego nie spodziewał ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1958 dnia: 13 Sierpnia 2007, 17:49 »
a gdzie taki balon można kupić i jaki jest koszt takiego balona??

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
« Odpowiedź #1959 dnia: 13 Sierpnia 2007, 17:51 »
Ja widzialam na allegro ale nie pamiętam :drapanie: ile tam kosztowaly, a w sklepie to od 40zł, w zależności co ma być w balonie, a może byc wszytko!

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1960 dnia: 13 Sierpnia 2007, 17:53 »
dziękuję za szybka odpowiedź  :przytul: to zaczynam szperanko na allegro  ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #1961 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:24 »
Mnie ten balon strzelający też korci..  ::) Zastanawiam się tylko, czy taki z allegro i so samodzielnego detonowania się sprawdzi, są firmy, które można wynająć - zajmują się montażem i setonacją takiego balonu i oczywiście dostarczeniem ,ale to już duuużo  więszy koszt. A ja dziś nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam zestaw ozdobnych nożyczek  ;D cena była okazyjna i po sprawdzeniu nie okazały się tandetą, także zaku trafiony  :D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1962 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:33 »
no właśnie też się zastanawiam, czy taki balon do samodzielnego detonowania sie sprawdzi  :roll:

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #1963 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:52 »
Szukamy autka do kupna, na swoje już mamy kupca, któremu się spieszy, ale okazji, żeby samemu kupić nie bardzo. A propo autek, zapytałam ost. taksówkarza w dg. od białego merola ile by wziął za usługę ślubną i powiedział, że 300-350 zł. Wydaje mi się, że znajdę wsród taksiarzy tańszą ofertę.
Myślałam, żemasz problem ze znalezieniem ślubnego, widziałam wcześniej w wątku, że chcecie jechać Chyslerem, jakby co to mogę od kumpeli wziąć namiary  ;D

No a taksówką to dobry pomysł, na pewno mniej kosztowny  :tak_2:

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1964 dnia: 13 Sierpnia 2007, 19:58 »
A balon to też fajny pomysł, ale nie wiem czy się skusimy, trochę przeraża mnie ten montaż.
W każdym razie na pewno pod kościołem będzie strzelające konfetti  ;D Taka tuba, ze sprężonym powietrzem, strzelająca różnokolorowym konfetti  na ok 5-10 metrów ;D Super to wygląda na zdjęciach, znajoma mi mówiła  ;D
Mam w planie zamówić kilka sztuk dla rodziny. Na allegro można to dostać.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
« Odpowiedź #1965 dnia: 13 Sierpnia 2007, 20:01 »
widziałam wcześniej w wątku, że chcecie jechać Chyslerem, jakby co to mogę od kumpeli wziąć namiary  

To ja je poproszę na priv'a i jakieś dodatkowe info jeszcze.  ;D

Widziałam te tuby z konfetii na allegro, fajne są, ale ja bym chyba wolała same płatki, nie wiem jeszcze jak się mój księżulo będzie na to zapatrywał. A balon.. ktoś kto nie ma doświadczenia.. nie jestem pewna, czy nie będzie miał z tym problemów, najchętniej sama bym to zamontowała, no ale jak w dzień ślubu  ??? Trzeba będzie przedyskutować.

Offline justyska

• bywalec
« Odpowiedź #1966 dnia: 13 Sierpnia 2007, 20:43 »
A balon to też fajny pomysł, ale nie wiem czy się skusimy, trochę przeraża mnie ten montaż.
W każdym razie na pewno pod kościołem będzie strzelające konfetti  ;D Taka tuba, ze sprężonym powietrzem, strzelająca różnokolorowym konfetti  na ok 5-10 metrów ;D Super to wygląda na zdjęciach, znajoma mi mówiła  ;D
Mam w planie zamówić kilka sztuk dla rodziny. Na allegro można to dostać.
[/glow]
U mnie ksiadz na pewno by sie na takie cos nie zgodzil,no chyba ze potem ktos z miotelka by to posprzatal ::) ::) ::)!!!!Ja widzialam gdzies tutaj na forum ze ktos mial wielkie pudlo przed  kosciolem i jak mlodzi wychodzili z kosciola to wypuszczano z niego balony!!!!!

Jesli chodzi o balon strzelajacy na sali fajna rzecz.Jesli ktoras bedzie chciala to wysle namiary na balon za 65zl, ktory mozna napelnic konfetti badz balonikami.Ta druga opcja bardziej mi sie podoba!!!Podobno z montazem nie ma problemu,jesli balon jest sprzedawany z zapalnikiem!!!!Moj A.ostatnio to robil na weselu siostry!!!!

Offline adusiaxxx

• maniak
« Odpowiedź #1967 dnia: 13 Sierpnia 2007, 20:50 »
Ok, Kasiu zapytam się przy najbliższej okazji i wezmę namiarki.
Samochód jest już z dekoracją, nawet ok, ale jak ktoś nie chce to może dać swoją  ;D My jechalismy nim ze znajomymi, w środku jest śliczny  ;D I jest to samochód kobiety, pani nas wiozła  ;D Mój M.  jak go odbierał to miał niezłego karpia jak zobaczył panią zamiast pana  ;D Pani powiedziała, że mąż też czasem jeżdzi, ale wtedy często przyjeżdża bez dekoracji, cóż jak to mężczyzna, lubi szybką jazdę  :kierowca: :auto:

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1968 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:00 »
jednak do tuby jestem bardziej przekonana niż do tego balona mimo, że balon napewno bardziej efektownie by wyglądał lecz tuba jest łatwiejsza do obsługi  :)

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
« Odpowiedź #1969 dnia: 13 Sierpnia 2007, 22:46 »
ja widziałam balon sprzedawany z zapalnikiem na allegro za bodajże około 45 zł.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1970 dnia: 13 Sierpnia 2007, 23:07 »
ja widziałam balon sprzedawany z zapalnikiem na allegro za bodajże około 45 zł.

jakoś tak ta cena wygląda

Offline LilithGoth

• Anka ot tak
  • maniak
  • Czorcik Alanek :)
  • data ślubu: 12.07.2008r.
« Odpowiedź #1971 dnia: 14 Sierpnia 2007, 00:24 »
ewelinkass o kurcze no to niezle, to trzeba wziąśc sie za siebie i koniecznie poszukac jakiegos fotografa;D

4 sierpnia byłam na weselu kuzynki i czekam na jej zdjęcia i reportaz slubny moze akurat mi podpasuje i ich wezme o ile maja jeszcze wolne terminy bo z tego co ja sie orientuje to foto kosztuje około 1200zł a kamera bieze 1600zł + usługi:
- nagrywanie randki około 2 miechy przed ślubem
- jest przy ubieraniu pary modej
- u fryzjera-makijazystki
- błogosławiensto
-ceremonia zaslubin
- i jeszcze wesele chyba był do godziny 2 w nocy

myśle ze cena przystępna jak za taką usługe( tylko czy ten reportaz bedzie dobry to sie okaze za 2 tygodnie)
17.12.2012, 3400g, 55cm

15.09.2009, 3050g, 55cm

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #1972 dnia: 14 Sierpnia 2007, 15:24 »
Qrcze pierwsze słysze o tym konfetti przed kościól- musze poszukac na alegro.

Ja za kamere płace 900zł i kamerzysta jest od której chce do której chce. Powiem od razu ze to sprawdzony pan i profesjonalista.

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1973 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:02 »
Qrcze pierwsze słysze o tym konfetti przed kościól- musze poszukac na alegro.

Ja za kamere płace 900zł i kamerzysta jest od której chce do której chce. Powiem od razu ze to sprawdzony pan i profesjonalista.
Bardzo bym chciała, by przed kosciołem tradycyjnie rzucano grosikami i dodatkowo płatkami kwiatów; ryż podobno zostawia białe smugi, a nie chce mi sie 8) bawić z przygotowywaniem specjalnie tych ziarenek.
My za kamerzyste płacimy 600 zł- robi fajne filmy i jest otwarty na wszelkie pomysły PM.
fotograf to wydatek ok. 1110 zł (przygotowania, reportaż ze ślubu, wesele do oczepin, rozbudowany plener bo nie chcemy studia).
Strzelajacy balon, prawdopodobnie z allegro, będziemy mieli napewno- bardzo podoba mi saie pomysł,a efekty widziałam juz na kilku fotografiach i zawsze mnie chwytało za serce ;D ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #1974 dnia: 14 Sierpnia 2007, 17:31 »
a my płacimy za kamerzystę i fotografa (z jednego studia) razem 2200 czyli po 1100 wychodzi i wdg mnie to też nie dużo. Znajomi płacili za kamerzystę 1500zl i za foto też gdzieś tak, tak więc to już troche dużo

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #1975 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:08 »
My za fotografa bedziemy płacic  ok 1150 ale sesja w inny dzien niz slub.TYle ze w tamtym roku bylo tak ze w grudniu byla promocja za 750zl jesli sie podpisze juz umowe wiec moze uda mi sie to zrobic.

Offline marbenia
  • bywalec
« Odpowiedź #1976 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:15 »
My za fotografa i kamerzystę, którzy są z jednego studia, zapłacimy łącznie około 1500 złotych. W cene wliczone jest:
- album z 70 zdjęciami wybranymi przez nas z okolo 500
- dostęp do wszystkich zdjęć na stronie www przez następny rok (hasło będzie znane tylko nam)
- otrzymamy zdjęciam na płycie z podkłądem muzycznym w formie prezentacji w power point
- dostaniemy dwa komplety filmu na dvd
- dodatkowo za kazde sprzedane gościom zdjęcie i film otrzymamy rabacik, a może raczej prowizje, w cenie 2 złotych za kazde zdjęcie i 5 złotych za sprzedany film, które możemy wykorzystać na dodatkowe zdjęcia do albumu lub po prostu dostaniemy pieniążki do ręki

Pan foto-kamera  :Fotograf: jest bardzo kreatywny ma mnóstwo pomysłów, dlatego też każdy film i każda sesja zdjęciowa jest inna dostosowana indywidualnie do klienta. Jest też otwarty na nasze pomysły i propozycje.

W związku z powyższym wydaje nam sie, że oferta jest ciekawa, dlatego w czwartek pójdziemy pewnie podpisać umowę  ;D

Offline kobietka
  • maniak
« Odpowiedź #1977 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:20 »
Byłam dzisiaj w kwiaciarni, po kwiatka dla koleżanki, bo jakoś ostatnio wyspy slubujących w moim roczniku  ;) , i pytałam o propozycje i cenę bukietu ślubnego, dekoracji samochodu i takich tam...
Niestety pani mnie lekko zmartwiła, bo odradziła gloriozę że niby pyłek tak bardzo brudzi sukienkę, że kiepsko potem doczyscić itp.
Powiedziałąm jej, ze bardzooooo chciałam miec kiedyś bukiet z piwoni, ale to przeciez takie ogrodowe kwiotki więc zaproponowała mi bukiet z eustomy lub z dodatkiem jakiegoś kwiatu. widziałam, ze własnie eustoma była tam, biała, taka jasniutkożółto-smietankowa, różówa i fioletowa, ale czy ja wiem...
Jakoś tam mnie ta glorioza nęci...  ???
Jak myślicie?? wiem, ze jeszcze mam czas na podjęcie decyzji, ale... rozglądam się, pytam w kwiaciarniach i niegdzie jeszcze nikt mi nie odradzał "mojego" kwiatka a tu taka niespodzianka :-X

Offline malgosiak

• forumowicz
« Odpowiedź #1978 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:32 »
o moze jedna Pani wkoncu byla szczera a nie strala sie sie sprzedac kolejnej wiazanki slubnej. :) Ja wiem ze wlasnie te kwiaty brudza..leci z  nich pylek taki pomaranczowo zolty i z tego co mi zawsze moja mama mowila jest nie do sprania.. Ale przeciez chyba machac wiazanka nie bedziesz przez cala noc wiec dlaczego masz nie miec swojej wymarzonej wiazanki z wymarzonym gatunkiem kwiatu. :)
Ja bedac w Anglii na wycieczce widzialam w kwiaciarni piekny bukiet wlasnie z Piwonii..kremowych i rozowych  wygladalo to bardzo ladnie.. mam chyba jakies zdjecie nawet ze stron angoielskich to wkleje.. :)

Offline ewelinkas

• zapaleniec
  • Żoną być ...
« Odpowiedź #1979 dnia: 14 Sierpnia 2007, 20:59 »
Śliczne te bukieciki z piwoni, a takie niepozorne kwiatki  :)