Autor Wątek: Piękni bo chudzi???  (Przeczytany 23172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
Odp: Piękni bo chudzi???
« Odpowiedź #180 dnia: 11 Lutego 2014, 09:16 »
Czytałam ostatnio, że właśnie nie świadome oglądanie jest najgorsze, a to granie telewizora bez powodu, gdy po prostu leci, a dziecko niby się bawi itp. To utrudnia skupienie, myślenie itp. u dziecka, szybciej też się nudzi, bo takie dźwięki, obrazy, rozpraszają. Coś w tym jest.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #181 dnia: 11 Lutego 2014, 09:21 »
Dlatego moje dziecko jak idzie sie bawić to mówi żebym wyłączyła tv bo będzie mu preszkadzał  ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #182 dnia: 11 Lutego 2014, 09:21 »
Są też bajki i BAJKI, gry i GRY- umiejętność ich selekcjonowania też jest istotna. Dzieci mogą grać w angry birds, albo w jakies logiczne, ciekawe gry edukacyjne, które przy okazji stymulują ich rozwój. U nas PS nie był kupiony dla dzieci, długo nie miały pojęcia o jego istnieniu, ale jak już jest to na prawdę bywa bardzo dobrą platformą do zabawy i edukacji ;) Tak samo smartfonowe aplikacje- memo, układanki itp. nie tylko stanowią rozrywkę, ale także ćwiczą np. pamięć.
Dla mnie to rewelacyjne czasoumilacze, które na chwilę dają mi odsapnąć od bardzo absorbujących dzieci. Kontrola czasu (u nas jest to mniej więcej pół godziny rano przed przedszkolem i ok godziny popołudniu) i jakość proponowanych "czasumilaczy" jest tu kluczem..

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #183 dnia: 11 Lutego 2014, 09:31 »
Czytałam ostatnio, że właśnie nie świadome oglądanie jest najgorsze, a to granie telewizora bez powodu, gdy po prostu leci, a dziecko niby się bawi itp. To utrudnia skupienie, myślenie itp. u dziecka, szybciej też się nudzi, bo takie dźwięki, obrazy, rozpraszają. Coś w tym jest.
Z tym się zgodzę  ;) U moich rodziców jest tak, że sobie gra, bo gra  ::) Ja nie potrafię się tak skupić na pracy, a moja mama wręcz przeciwnie.
Zabawa z dzieckiem też wygląda całkiem inaczej jak jest cicho wokoło.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 11 Lutego 2014, 10:18 »
Ja najczesciej jak pracuje to wlaczam muzyke, w ciszy mi sie trudno skupic, chyba, ze sie uczylam czegos to wtedy musialo byc cicho, bo czytalam sobie na glos.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Lutego 2014, 13:27 »
Wracając do wątku... warto zobaczyć... z refleksją :)

http://www.cda.pl/video/11300267/To-zmieni-cie-w-dokladnie-60-sekund

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 17 Lutego 2014, 21:00 »
Aniu smutne... i piękne...
Co do wątku to ja akceptuję wszystkich. Mam problem z akceptacją jedynie własnego męża.. może nie z akceptacją ale z pogodzeniem się że nie może schudnąć. Ja siebie akceptuję, lubię ćwiczyć i o siebie dbać, ale straszny ze mnie żarłok ;D Mąż ma z 20 kg za dużo i chyba mi jest z tym bardziej ciężko niż jemu  ::)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #187 dnia: 15 Maja 2014, 13:49 »

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 15 Maja 2014, 13:56 »
Jagna - widziałam... straszne :(

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #189 dnia: 15 Maja 2014, 14:04 »
Najbardziej mnie zirytowały opisy zachowań i komentarzy lekarzy do pacjentek  ..... 

Ja nie jestem szczupła osobą i jak do tej pory nigdy nie spotkałam się z takim podejściem jakiegokolwiek lekarza .... 

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #190 dnia: 15 Maja 2014, 14:05 »
Anna pisała, że od taty słyszała: "Ruszasz się jak słoń w składzie porcelany", od mamy: "Wolałabym, żebyś miała anoreksję, grubasie".

to mnie zawsze zadziwia; w oczach społeczeństwa lepiej być wychudzonym na kość niż otyłym - jakby (poza wagą oczywiście) to stanowiło jakąkolwiek różnicę dla zdrowia  ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #191 dnia: 15 Maja 2014, 16:34 »
No właśnie i to jest dziwne... A to są po prostu skrajności, obie niezdrowe i obie nie wyglądają dobrze.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #192 dnia: 15 Maja 2014, 16:39 »
straszne to jest... przeczytalam i nie moge uwierzyc, ze takie slowa padaja od ludzi...

tez nie rozumiem tego, ze ktos wolalby zeby byla anorektyczka... jedno i drugie prowadzi do smierci... chyba mysla, ze latwiej jest zaczac jesc niz sie ograniczyc, ale sa w duzym bledzie...

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #193 dnia: 15 Maja 2014, 16:56 »
też czytałam.....chyba trochę w tym tez winy mediów, ze nie nagłaśniają problemu, bo stereotypowo osoba z dużą  nadwagą kojarzy się  głównie z nadmiernym jedzeniem i brakiem ruchu, a nie z chorobą, z którą często całe życie toczy walkę.....ale środowisko medyczne powinno być świadome takiego pochodzenia otyłości i takie komentarze są niedopuszczalne!!

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #194 dnia: 11 Czerwca 2014, 16:26 »
też czytałam ten artykuł i byłam w szoku,że można się tak odzywać do ludzi...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #195 dnia: 11 Czerwca 2014, 19:23 »
To ja powiem z innej beczki, za dzieciaka zachorowałam na celiakie, długo nie wykryta doprowadziła mnie do ogormnej niedowagi (164 cm 36 kg...) a jedzenie pochłaniałam jak moi starsi bracia... trochę odrobiłam, ale nie wszystko. Dziś przy 173 cm i 51 ( a było 49 po ciąży) czuje się ZA CHUDA, a laski mi zazdroszczą...... czego?? ze czuje się jak wieszak?? ani cycków ani uda.....a na dodatek na plecach pozostałości po garbie żebrowym...od niedawna zaczynam nosić spódnice, bo widze na ulicach kobiety i otyłe i mega chude i noszą co chcą więc i ja się zaczynam akceptować swoją chudość.
Za to mam jak Gabiś nie akceptuje wagi męża ( przynajmniej 20kg za dużo) bo wiem że by mógł rzucić ale mu się nie chce, rok temu już się dorobił cukrzycy...

Offline jasonx
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-07.2005
« Odpowiedź #196 dnia: 3 Marca 2015, 11:30 »
Każdy chce być piękny, młody, zdrowy i bogaty i to jest jak najbardziej normalne, ale to prawda - świat kompletnie oszalał.
Szamba betonowe Mazowieckie

Offline IreneA
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #197 dnia: 13 Kwietnia 2015, 20:49 »
Mężczyznom trudniej wziąć się za siebie, oni z reguły są mało krytyczni do samych siebie :P.  Dopiero zaczynają się przejmować nadmiarem kilogramów, jak już się gorzej czują,a kobiety wiadomo wypominają sobie samym każdy centymetr.

Offline anetka891
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13-06-2009
  • Ślub w: Warszawa
« Odpowiedź #198 dnia: 22 Czerwca 2016, 11:34 »
Większość mężczyzn* Są też tacy, którzy dbaja o siebie bardziej niż kobiety

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #199 dnia: 22 Czerwca 2016, 20:37 »
Moj na przykład...kazdy kg ciezko przyjmuje bo tak ma z domu...:(
ja za to lekko do tego podchodze...kurcze jasne chcialabym byc fit ale jakos nie mam zapalu...zreszta 2 miesiace temu bylam na imprezie urodzinowej kumpla - 2 miesiace po porodzie ja w wersji najwiekszej jaka mialam...i co po 15 minutach rozmowy nieznajomy facet chcial sie ze mna umowic...usmialam sie i wtedy pomyslalam ze waga nie ma znaczenia...tylko stan umyslu :)