Autor Wątek: Piękni bo chudzi???  (Przeczytany 23162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Piękni bo chudzi???
« dnia: 3 Lutego 2014, 10:50 »
Namnożyło się fit wątków, zdrowej żywności itd.
Wszyscy (albo prawie) chcą być piękni i młodzi, a najlepiej jeszcze w rozmiarze bliskim "0".
Być może mam jakieś spaczone spojrzenie ale czytam wątki i odnoszę wrażenie, że cały nasz świat zaczyna się kręcić wokół wagi  ::)
Nawet w ciąży trzeba być szczupłym. Strach się przyznać kto ile przybrał bo to demode.
Szczupła sylwetka stała się wyznacznikiem statusu społecznego, jak ktoś jest w rozmiarze - powiedzmy - 38 to czuje się grubo no bo jak to tak.
Wszyscy się odchudzają, wyliczają ...

To już zakrawa na obsesję czy tylko ja odnoszę mylne wrażenie :?:

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Odp: Piękni bo chudzi???
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Lutego 2014, 10:55 »
Bardzo fany wątek Maja.

Ja rozmiaru 38 nie uważam za "guby".
Babki w rozmiarze 38 to normalne kobiety.

Niestety, w dzisiejszych czasach jest jakieś dziwne myślenie, że jak jesteś gruby to może gorszy ::)

"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Lutego 2014, 11:03 »
anusiaaa
  Twoje ostatnie zdanie właśnie mnie bardzo dotkliwie  dotknęło tu na forum przez pewną forumkę właśnie wtedy kiedy ja byłam  w ciąży .... tak to prawda
" jak jesteś gruby to może gorszy"   ???

Nigdy nie ukrywałam to jak wyglądam , nigdy nie byłam szczupła i nie zamierzam się z tego powodu nikomu tłumaczyć .....

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Lutego 2014, 11:25 »
Jagna77 tym bardziej tego nie rozumiem  ::) i strasznie mi przykro jak ludzie tak traktują innych.

Ja mam przyjaciół grubych i chudych i nie dobieram ich ze względu na wagę, ale na to jakimi są.

Nie ukrywam, jak ktoś chce zrzucić zbędne kg to chętnie pomagam bo uważam, że OTYŁOŚĆ jest chorobą, która może zagrażać zyciu.
Ale jak ktoś nie widzi w tym problemu...ja się nie wtrącam.

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Lutego 2014, 11:34 »
Niestety takie są czasy, że większość patrzy na ludzi i ocenia ich względem wyglądu ;/ Moi "kochani" teściowie należą właśnie do takiego typu ludzi  :-\

Nie zapomnę, jak pracowałam na studiach w Mc Donald's. Co jakiś czas przychodziła do Nas przesympatyczna kobietka  ( tak ok. raz na miesiąc )- dość mocno przy kości można powiedzieć, że otyła. Brała sobie zestaw, siadała przy stoliku, obserwowała ludzi na ulicy, zjadła i wychodziła. Kiedyś akurat podeszła do mnie, chwilkę pogadałyśmy i odeszła do stolika. Nagle podchodzi do mnie koleżanka z pracy i mówi: "Co się dziwić, że taka gruba świnia z niej, skoro wpier*ala żarcie z fast foodów".  :-\ :-\ :-\

Zmroziło mnie, a następnie ja zmroziłam ją wzrokiem...Bo niby dlaczego wydała taki osąd? Może była chora? Sama jestem przykładem, że można przytyć 20 kg w 1, 5 roku w wyniku choroby...

A może po prostu lubi sobie zjeść?  Jej sprawa, jej życie i nikomu nic do tego. Była jedną z moich ulubionych "klientek", a że miała za dużo kg ? Co z tego  ???

Nigdy nie oceniałam ludzi po wyglądzie, nigdy. Moim zdaniem jednak wiele zależy od tego, co wyniosło się z domu. Mnie nauczono szacunku do każdego, nigdy nie "brzydziło" mnie kalectwo czy ułomność innych, a niestety gapiów w stosunku do takich osób jest dużo  :-\

Nigdy nie należałam do chudzielców i nawet, gdybym moglą dzisiaj zamknąć oczy i obudzić się z wymarzoną wagą - nie byłby to rozmiar "0". Dlaczego? Bo nie podobają mi się chudzielce i tyle. Wielokrotnie zdarzyło mi się odwrócić za kobietą i jeszcze nigdy nie była to kobieta w rozmiarze "0".

Przypomniała mi się sytuacja z podstawówki. Miałam taką koleżankę Justynę - bardzo szczupłą, zawsze sporo szczuplejszą ode mnie. Justyna bardzo lubiła gadać przy mnie, czy przy innych, jaka to nie jest gruba, jak nie może na siebie patrzeć itd. Kiedyś przyszłam z tym problemem do mojej Mamy - po prostu nie chciało mi się już tego słuchać. I co na to poradziła moja Mama? "A weź przy niej powiedz, że masz już dosyć tej swojej pryszczatej buzi"  ;) A piękna cera zawsze była moim atutem, w przeciwieństwie do koleżanki Justyny  ;). I wiecie co? Kiedy następnym razem przebierając się na WF Justyna złapała się za swoje chude udo biadoląc, jakie to one są grube, ja na to odpaliłam - no ja też mam już dosyć tych swoich syfów na buzi, ile można chodzić z takimi pryszczami na buzi? To był ostatni raz, kiedy Justynka powiedziała coś na temat swojej wagi w mojej obecności :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Lutego 2014, 11:47 »
Niestety ja od małego miałam wpajane przez jedną osobę u mnie w rodzinie, że jestem gruba ....
nie byłam drobnym dzieckiem, ale jak patrze na zdjęcia to wcale nie wyróżniałam się od innych
ale zawsze i mam tak do tej pory gdyby stanęły obok mnie może i takie same osoby jak ja a może ciut grubsze to i tak wydawałoby mi się, że to ja jestem najgrubsza  ::)

ok 7 lat temu udało mi się zrzucić ok 9 kg .......... nie wróciły do teraz
ale w głowie dalej mam inny obraz siebie
najgorzej, że dookoła mnie akurat same szczuplutkie osoby i zawsze to ja jestem ta "największa"
noszę rozm 38, przy 160 cm ważę 58-59 kg , BMI w normie
ale zawsze porównuję się do innych , zawsze negatywnie w stosunku do siebie

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Lutego 2014, 13:45 »
Maja super wątek...

Też zauważyłam taką modę, że chude jest piękne. Albo szczupłe dziewczyny ciągle narzekają, że są grube...

Ja noszę rozm. 36/38. Nie jestem gruba, ale własnie przez takie ciągłe gadanie innych szczuplejszych dziewczyn zaczynam się zastanawiać czy może nie wyglądam jak słoń, a tylko się oszukuję że nie jest tak źle... Ale potem rozsądek przychodzi i myślę sobie że lubię swój tyłek, biodra i wcięcie w talii... Zresztą - po coś są tabele BMI. Nie powienno się przesadzać w obie strony...

Nie mówię o dziewczynach które mają problemy związane z żywieniem, bo to inna bajka.

Zresztą:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Lutego 2014, 13:49 »
Ania mam to samo - jak niektóre tutaj bardzo szczupłe dziewczyny zaczynają mówić że mają grube uda lub jeszcze coś innego to wtedy czuję się jak słonica  ::)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Lutego 2014, 13:56 »
Tak jest Justys...

Mam koleżankę która miała IDEALNY biust. Normalnie cudo!! I przy mnie i koleżance (mamy takie 75B, więc niezbyt :P) mówiła jakie to ona ma małe cycki, jakie ma kompleksy. Pamietam, że czułyśmy się niefajnie.

Z wagą jest podobnie.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Lutego 2014, 14:38 »
o czym wy do mnie mówicie.

Cześć. Mam na imię Ania i noszę rozm. 44 (czasami dopnę się w 42... ale i 46 nie pogardzę...) Nie dopadła mnie mania CHodakowskiej, zbyt leniwa jestem, aby nogą ruszać.
Ale lubię siebie i w tym upatruję swój życiowy sukces :P A że gruba? Lubię jeść, słodkie szczególnie, a jak się odchudzam jestem zła, nafoszona i zgryźliwa. Takiej siebie nie lubię ;)
Wasze prywatne wątki czasami "przelecę", ale... mdli mnie w nich lekko, jak mam być szczera. Szczególnie jak sobie słodzicie odnośnie wagi, wyglądu...że w skali BMI się nie mieścicie (chyba się popsuło ;) ), że ubieracie się na dziecięcych działach, bo r. 34 jakiś taki zawyżony jest... i innych takich zapominając czasami poklepać po ramieniu i powiedzieć "wiesz co, Kaśka, Baśka, Zośka - fajna z Ciebie dziewczyna. Dobrze gadasz. Mądra jesteś. Odważna. Inspirujesz mnie.." To taka moja refleksja :) Ale co ja tam wiem? wszak gruba jestem :)
... i pewnie zazdrosna :P

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Lutego 2014, 14:43 »
Ania  :Serduszka: :i_love_you: ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Lutego 2014, 14:44 »
dziubasek pięknie to napisałaś .... Lubię To :D

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Lutego 2014, 14:47 »
Polac dziubaskowi  :) dobrze gada

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Lutego 2014, 14:52 »
Ania, przestaje się z Tobą kolegować  ;)

Tak jak napisałam, jak ktoś siebie lubi takim jakim jest, to co innym do tego.
Nie kumam.

Ja uwielbiam ćwiczyć i się katować :P i mój stary uważa mnie za wariatkę :luzak: jak stoje nad nim i licze mu pompki albo poprawiam (ćwiczymy razem).
To mnie relaksuje i jestem szcześliwa jak się zmasakruje.

Ale uważam, że mój stan umysłu  ;D stał sie taki, że również kiedyś byłam małym grubaskiem - tatuś pączki codziennie serwował mi na śniadanko  :Serduszka:

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #14 dnia: 3 Lutego 2014, 14:54 »
Ania  :i_love_you: cała prawda i tylko prawda :)

♡ Szymon & Leon ♡

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 3 Lutego 2014, 15:05 »
wiecie co jest piękne i sexy? samoakceptacja...
jeśli czujesz się dobrze w swoim ciele - nawet jeśli jest w rozmiarze xl to to jest najfajniesze..i to zawsze widać..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 3 Lutego 2014, 15:26 »
Anusia bardzo, bardzo bym chciała odnaleźć przyjemność tak jak Ty w bieganiu- serio! Pamiętam do dziś Twój opis stanu, tego co czujesz, kiedy biegniesz.  Ty i Ola inspirujecie mnie bezustannie i być może dzięki Wam ruszę tyłkiem na wiosnę. Ale z pewnością waga, samopoczucie i poczucie piękna nie wiąże się u mnie z wagą...

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Lutego 2014, 15:46 »
Rzeczywiscie fajny wątek, ale co z tego, że każda z Nas napisze swoje zdanie a wszystko i tak będzie tak jak było.
Chudzielce będą płakac jakie to są grube i obrośnięte tłuszczem, a osoby tęższe będą czytac i się dołowac - oczywiscie ta czesc osob, która się nie akceptuje....

Jedno jest pewne. Czasy BARDZO sie zmieniły. Teraz na plaży co 2 dziewczyna wygląda jak modelka (to pewnie zasługa tej "przeklętej" Chodakowskiej :D ;)) i faktycznie póki człowiek się rozbierze to się długo zastanawia, a moze chociaż zostawie spodenki ?! ::) żeby całkowicie się nie zdołowac i nie uciec z tej plaży gdzie pieprz rośnie :-X :P

Ja też jestem bardzo leniwa, każda moja dieta kończy się tydzień później, zapał do cwiczeń kończy się po kilku dniach, a nawet po jednym  ::)
Fakt jest faktem, że nie musze się katowac, ale wiadomo, że chciałabym byc idealna i czuc sie wspaniale w swoim ciele. Sama zdaje sobie z tego sprawę, że robie krok do tyłu jesli je słodkie, przekąski, pije za dużo % i jeszcze ciągnie mnie do niezdrowego żarcia.

Każdy robi jak uważa, nie mniej jednak nikt mi nie powie, że osoby szczupłe i ładne nie maja łatwiej w życiu....

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #18 dnia: 3 Lutego 2014, 16:17 »
Każdy robi jak uważa, nie mniej jednak nikt mi nie powie, że osoby szczupłe i ładne nie maja łatwiej w życiu....
Ja powiem :) łatwiej mają osoby pewne siebie. Sama nigdy nie byłam ani ładna ani szczupła, a pod górkę nie miałam  ;) to pewnie przez te oczy  ;D ;D ;D

♡ Szymon & Leon ♡

Offline masumi85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #19 dnia: 3 Lutego 2014, 16:50 »
wątek dla mnie idealny,
dziś w sklepie wzięłam spodnie rozmiar 40 były dobre, ale mąż zasugerował rozmiar większy (mój wzrok wbił go w ścianę jak to usłyszałam), ale myślę ok, przecież ja się sobie podobam i dobrze mi z tym.

Wiecie pewnie, że chciałabym mieć rozmiar 38, ale po 3 ciążach ciało się zmienia. Nie jestem gruba, ale inni powiedzieliby że przydałoby się zrzucić kilka kilo.
Ja wolę sobie zjeść słodkie, nie ograniczać się. A to, że mam opnę na brzuchu i cellulit na nogach no cóż. Wyznaję zasadę "jak się komuś nie podoba to niech nie patrzy".
Kubuś 10.10.2008,          Kacperek 09.07.2010        Aleksander 11.10.2013

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 3 Lutego 2014, 16:52 »
i cycki Kasia ;)

I też uważam, że pewność siebie i samoakceptacja to jest to co ułatwia życie... a że częściej akceptują siebie i są pewne siebie osoby, które są szczupłe to jest inna para kaloszy.
Ja też chciałabym się wpisać w kanon dzisiejszej urody, pewnie, że tak! Ale się nie wpisuję, więc albo musiałabym się za siebie wziąć, albo nadrobić w innych dziedzinach :P Narazie wybieram to drugie i nieźle na tym wychodzę :P

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 3 Lutego 2014, 17:15 »
Ania AJ LOW JU :) ;D ;D ;D

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Lutego 2014, 17:32 »
ja jestem z tych grubo-chudych, w zaleznosci od momentu co sie w moim zyciu dzieje jestem albo szczupla, albo gruba...
faktycznie jest nagonka na bycie szczuplym, jednakze mysle ze ja sama nawet bez nagonki zle byc sie czula z duza nadwaga.

po ciazy mialam 25kg nadwagi i nawet od praktycznie obcych mi osob slyszalam "dobre"rady ze jz jest 3miesace po porodzie to musze sie za siebie wziasc :-/

no i niestety ale nadal w naszych sklepach jest wiekszosc  rozmiarow dla szczuplejszych i to mnie bardzo denerwowalo.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 3 Lutego 2014, 17:57 »
Nie zrozumialyscie mnie kompletnie  ::)
Nie twierdze, ze jak ktoś nie jest albo ładny albo szczupły to ma zycie do bani i nic mu sie nie udaje  :-X
Prosty przykład
Rozmowa kwalifikacyjna
Startują dwie panie
Jedna ładna szczupła, druga dużo mniej. Maja podobne kwalifikacje. Prezesem jest pan.
Pyt za 100 pkt - Która dziewczynę zatrudni ?!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 3 Lutego 2014, 18:02 »
wiadomo jak Cie widzą tak Cię piszą ......

Ja pomimo swojej wagi (wyglądu) dostałam 2 lata temu awans na stanowisko kierownicze .... tak więc w każdej firmie inne kryteria są brane pod uwagę ....

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 3 Lutego 2014, 18:39 »
serduszko- w zależności od tego na jakie stanowisko się aplikuje i jakie preferencje ma szef ;) Można być grubym i zadbanym, a można być szczupłym i nieatrakcyjnym ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Lutego 2014, 18:41 »
...przy IDENTYCZNYCH kwalifikacjach, tą która zrobi na nim lepsze wrażenie
nie znaczy, że chudą  ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Lutego 2014, 18:51 »
Dobra nie ważne
Nie było pytania :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 3 Lutego 2014, 19:08 »
Oj przecież wiadomo co Kasia miała na myśli ::) Na pewno nie chodziło o chudą pryszczatą z dziurawymi butami ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Lutego 2014, 19:15 »
takiej to na rozmowę nie wpuszczą... ::)

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos