Autor Wątek: Gdzie najtaniej kupić wódkę?  (Przeczytany 11806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lubczyk.ml

• nowicjusz
  • *
Gdzie najtaniej kupić wódkę?
« dnia: 4 Listopada 2006, 17:23 »
Proszę o radę gdzie najleoiej i najtaniej kupić wódkę?najlepiej jak można by zwrócić jej nadmiar po weselu.Ale najwazniejsza jest cena,byle było jak najtaniej.

Offline Agaś
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Listopada 2006, 22:19 »
Polmos oferuje wódkę Wirtuoz z naklejkami. My trafiliśmy na promocję w Lidlu i kupiliśmy tanio Bolsa.

Offline Lewar
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Listopada 2006, 08:47 »
co do Polmosu to śmiech na sali, pojechałem tam z myślą że skoro mają pakiety weselne to mają taniej, pierwsze pytanie o Absolwenta, Pani odpowiedziała mi że mają po około 16,50zł (żadna rewelacja!!!) ale w tej chwili nie maja ze Szczecińskiego Polomosu ale sprowadzone z innego z głębi Polski co sprawia że ten sam Absolwent teraz przy zakupie w pakiecie weselnym > 100 butelek 0,5l kosztuje teraz 20,20zł !!!!! Przecież taniej dostanę go na stacji benzynowej o 2 w nocy!!! Kpina, wyszedłem stamtąd i zacząłem jeździć po hurtowniach, również po tych z Bazy Danych e-wesele niestety jak się okazało wszędzie gdzie wchodziłem i przedstawiali mi ofertę było powiedzmy dość normalnie, wówczas (zgodnie z tym co napisane w bazie danych) wyciągałem kartę rabatową e-wesele w celu dodatkowej zniżki na co zawsze zgodnie sprzedawcy twierdzili że jest to już cena po rabatach !! HAAAA!!! Postanowiłem szukać dalej w konsekwencji wylądowałem w Selgrosie na ul. Walecznych i tam zakupiłem Soplicę 0,5l za 16,26zł BRUTTO! bez żadnej koncesji! Zwrotu chyba zrobić nie można ale nie zależy mi akurat na tym, warto kupić teraz bo niebawem święta i wódka pójdzie w górę, a po Nowy Roku akcyza wzrasta,

Moja opinia:
Unikać wszelkich pseudohurtowni (to ze ma się dużo towaru na magazynie nie stanowi że hurtownia jest hurtownią - cena mocno za wysoka)
Warto zajrzeć do Hipermarketów, zwłaszcza do tych dla podmiotów gospodarczych, a także do Biedronki, Lidla, Netto i innych dyskontów spożywczych. Nie robią oni problemu z koncesją i ceny są znacznie atrakcyjniejsze.

pozdrawiam

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Listopada 2006, 12:07 »
Cytat: "Lewar"
Warto zajrzeć do Hipermarketów, zwłaszcza do tych dla podmiotów gospodarczych, a także do Biedronki, Lidla, Netto i innych dyskontów spożywczych. Nie robią oni problemu z koncesją i ceny są znacznie atrakcyjniejsze.

To się zgadza, ostatnio trafiłem na promocję w dawnym Geancie (obecnie Real)  na ul. Ku Słońcu 67- wódka Stargardzka była po 12.49zł za 0,5 l, a absolut 0,7 l po 17,99 myślę że to dobra cena, jest szansa że do końca tego roku będą się często zdarzały tam właśnie takie promocje (wyprzedaż towaru , bo z tego co wiem z dobrze poinformowanych źródeł :wink:  jest to ostatnie stoisko dawnego Geanta - po prostu Real nie ma jeszcze koncesji na sprzedaż alkoholu)
pozdrowionka :D

Offline Piter73
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Listopada 2006, 14:38 »
Polecam TURZYN albo MANHATAN. :)  Teraz jest promocja :twisted:  Do każdej butelki dołączają ubezpieczenie na życie na okaziciela  :D  :lol:
POZDR :koncert:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Listopada 2006, 16:42 »
ja z polmosu miałam szambelana 0,5l- w kwadratowych  mlecznych butlach po 15zł..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Tomek26
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Grudnia 2006, 14:29 »
Kupowałem wódkę Bols w Polskiej Hurtowni Alkoholi na Przecławiu za cenę, która wydawała mi się konkurencyjna (taniej niż w Selgrosie i Makro), ale jak się okazało jeszcze tańszego Bolsa (prawie o złotówkę) znalazłem w Biedronce. A co do ewentualnych zwrotów to... kto to oddaje wódkę...