co do Polmosu to śmiech na sali, pojechałem tam z myślą że skoro mają pakiety weselne to mają taniej, pierwsze pytanie o Absolwenta, Pani odpowiedziała mi że mają po około 16,50zł (żadna rewelacja!!!) ale w tej chwili nie maja ze Szczecińskiego Polomosu ale sprowadzone z innego z głębi Polski co sprawia że ten sam Absolwent teraz przy zakupie w pakiecie weselnym > 100 butelek 0,5l kosztuje teraz 20,20zł !!!!! Przecież taniej dostanę go na stacji benzynowej o 2 w nocy!!! Kpina, wyszedłem stamtąd i zacząłem jeździć po hurtowniach, również po tych z Bazy Danych e-wesele niestety jak się okazało wszędzie gdzie wchodziłem i przedstawiali mi ofertę było powiedzmy dość normalnie, wówczas (zgodnie z tym co napisane w bazie danych) wyciągałem kartę rabatową e-wesele w celu dodatkowej zniżki na co zawsze zgodnie sprzedawcy twierdzili że jest to już cena po rabatach !! HAAAA!!! Postanowiłem szukać dalej w konsekwencji wylądowałem w Selgrosie na ul. Walecznych i tam zakupiłem Soplicę 0,5l za 16,26zł BRUTTO! bez żadnej koncesji! Zwrotu chyba zrobić nie można ale nie zależy mi akurat na tym, warto kupić teraz bo niebawem święta i wódka pójdzie w górę, a po Nowy Roku akcyza wzrasta,
Moja opinia:
Unikać wszelkich pseudohurtowni (to ze ma się dużo towaru na magazynie nie stanowi że hurtownia jest hurtownią - cena mocno za wysoka)
Warto zajrzeć do Hipermarketów, zwłaszcza do tych dla podmiotów gospodarczych, a także do Biedronki, Lidla, Netto i innych dyskontów spożywczych. Nie robią oni problemu z koncesją i ceny są znacznie atrakcyjniejsze.
pozdrawiam