Autor Wątek: Czy kierować się gustem TŻ przy wyborze sukni ?  (Przeczytany 10814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
Czy kierować się gustem TŻ przy wyborze sukni ?
« dnia: 18 Grudnia 2006, 22:09 »
Cześć dziewczyny, mam problem jak w tytule :)  

Otóż na poszukiwania sukni ślubnej zabrałam ze sobą TŻ, bo uznałam, że to jemu mam się najbardziej podobać w tym dniu (nie licząc siebie :wink: )... i oczywiście już tego żałuję (a ostrzegali, żeby chłopa w domu zostawić... :glowa_w_mur:  )

Znaleźliśmy w Madonnie suknię która powaliła go na kolana, a mnie niekoniecznie. Nie to, żeby mi się nie podobała, mamy podobny gust i suknia jest również moim zdaniem bardzo piękna, także nie będę zrozpaczona, gdybym miała w niej wystąpić :D Chodzi tylko o to, że nie mam 100% przekonania, że to jest TA suknia  :?  podobały mi się w Madonnie również dwie inne, (ale też nie aż tak bardzo żebym się zdecydowała), natomiast one z kolei nie podobały się (ale to bardzo się nie podobały :twisted: ) mojemu TŻ. I co uważacie? Czy powinnam wybrać suknię, która olśniła mojego przyszłego męża? On już teraz zapowiedział, że w żadnej sukni nie będę mu się tak podobała jak w tej :Uu:  

Dla porównania: suknia, która podoba się mojemu TŻ to Sandalo (La Sposa), a mnie podobały się Tirso i Rondalla (Pronovias).

Dodam jeszcze, że obeszłam wszystkie możliwe salony i chętnie na coś bym się zdecydowała, żeby mieć problem sukni z głowy, tylko jestem jakaś zdziczała... :shock: Chyba za dużo było tych przymiarek :Blee:  

Proszę, doradźcie mi, chcę się podobać mężowi w dniu ślubu i chcę żeby mnie zapamiętał najpiękniejszą tego dnia :mrgreen:  ale też nie chcę się potem zżymać, że źle wybrałam, zwłaszcza, że tych sukien darmo nie dają... :evil:

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:15 »
hmm mysle ze wybierz sie na przymierzanie z mama lub przyjaciolka przymierz klika innych i dokonaj wyboru ... ale kieruj sie tym w czym ty sie dobrze czujesz i wiesz ze jestes piekna  :wink:
nie pokazuj mu sukni - nie mow jaka bedziesz miala fryzure itp - caly efekt jest w zaskoczeniu  :wink:
jak bedziesz po fryzjerze i makijazu w sukni, ktora jest dla ciebie najpiekniejsza to twoj mezczyna i bedzie zachwycony  :wink:  i wierz mi jesli nie bedzie to ta suknie przy ktorej obstawal tez bedziesz dla niego ta najpiekniejsza  :wink:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:36 »
Z mamą oczywiście się wybiorę, ale z innymi sukienkami problem jest taki, że one mu się zdecydowanie NIE PODOBAJĄ, jeszcze nie znaleźliśmy takiej, która byłaby chociaż obojętna :evil: Wszystkie są okropne, a tylko Sandalo została zaakceptowana i nawet bardzo ochoczo pochwalona :wink: w tym cała rzecz :D

Mój TŻ ma bardzo skonkretyzowany gust jeśli chodzi o strój (i jego własny i mój) i wie co mu się podoba a co nie, więc suknia, która mu się nie podoba teraz, nie spodoba mu się również potem:) Już parę razy to wypróbowałam, ale półmetek studiów nie był tak ważny jak ślub :) Wtedy żałowałam, że nie założyłam kreacji którą on obstawiał.

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Grudnia 2006, 22:41 »
Cytat: "Nanya"
Mój TŻ ma bardzo skonkretyzowany gust jeśli chodzi o strój (i jego własny i mój) i wie co mu się podoba a co nie, więc suknia, która mu się nie podoba teraz, nie spodoba mu się również potem:) Już parę razy to wypróbowałam, ale półmetek studiów nie był tak ważny jak ślub  Wtedy żałowałam, że nie założyłam kreacji którą on obstawiał.

hmmmm powiem tak: jesli podoba ci sie ta suknia - kup ja - jesli nie nie kupuj
ale musisz byc pewna ze to ta

że one mu się zdecydowanie NIE PODOBAJĄ, jeszcze nie znaleźliśmy takiej, która byłaby chociaż obojętna  Wszystkie są okropne,

a i le tych sukien widziliscie razem? 5? 10? 15? mysle ze na pewno mozesz znalezc cos co ci bedzie sie podobac i trafii w gusta przyszlego meza
hmm nie wiem ale dla mnie to zasdniczo dziwne ze:
a. obstaje tak przy swoim
b. jest taki sprecyzowany w kwestii ubioru i to twojego tez ...

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:06 »
A co w tym dziwnego? Z przymierzonych przeze mnie sukien tylko jedna mu się podobała, więc mi powiedział. A za to, że jest taki sprecyzowany w kwestii ubioru, to już nie raz dziękowałam Bogu, bo umie mi powiedzieć który ciuch mam kupić, a nie mówi że we wszystkim mi pięknie :? no i nie muszę go pilnować w co on ma się ubrać :twisted:

Co do kiecki - podoba mi się bardzo, ale nie wiem czy to TA. Wszystkie koleżanki mi mówią, że powinnam poczuć od razu jak przymierzę tę jedyną suknię...Ale mam wrażenie, że to jest dopisywanie jakichś mistycznych przeżyć do kupna (bądź co bądź) ubrania :?

Obejrzeliśmy razem naprawdę dużo sukien, obeszliśmy wszystkie salony w Katowicach i okolicy oraz w Krakowie i tylko ta jedna jest inna - dlatego nas urzekła, że drugiej takiej nie widzieliśmy.

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:20 »
no to skoro twoj facet ma zawsze racje przy twoim ubiorze to nad czym sie zastanawiasz :?: widocznie u ciebie nie wystapi efekt, tak TO TA  
wydajesz sie strasznie nie zdecydowana osoba i jesli wolisz jak ktos podejmuje twoje decyzje, no to prosze idz za glosem przyszlego meza
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:39 »
Nie znoszę takiej domorosłej psychologii :evil: Ani ja nie jestem niezdecydowana, ani mój facet nie podejmuje za mnie decyzji, tylko ewidentnie wpadła mu w oko jedna sukienka i w związku z tym pytam, czy Waszym zdaniem w ogóle liczyć się z taką opinią, może któraś z Was też szukała sukni z TŻ. Chciałam po prostu zapytać, czyje rady brałyście pod uwagę. Ale widzę, że raczej nie uzyskam tu pomocy, tylko mi się oberwie za pytanie o zdanie Narzeczonego :evil:

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Grudnia 2006, 23:59 »
hehe no co sie piekliszz... kazdy jakos stara sie Ci pomoc

narzeczony nie zdecyduje za Ciebie i my rowniez...
tez zabralam swojego... tyle ze kazda mu sie podobala i zadnej nie wykluczal... wybralismy wspolnie jedna...

a ty jeszcze poprzymierzaj  moze podobne fasony do tamtej... w dniu slubu tak czy siak go olsnisz... a czasu masz jeszcze sporo...

:mrgreen:

Offline irishania

• entuzjasta
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Grudnia 2006, 00:12 »
no nie wiem czym sie tak denerwujesz chcialas rady
Moja jest taka: posluchaj narzeczonego :roll:  :roll:
nie wiem po co pytasz skoro nie chcesz uslyszec opini innych, a moze dotknelam drazliwego punktu(o przepraszam ty nie znosisz domoroslej psychologii)
chyba zle zinterpretowalas moja wypowiedz  :wink:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:04 »
a może wkleiłabyś zdjęcia tych sukieneczek to mogłybyśmy ci jakoś doradzić?? Opisz ja k wyglądzasz, jaką masz figurkę, a my na pewno coś mądrego Ci poweimy:) A może akurat przekonamy w 100% so którejś sukieneczki?? Czasem warto poznac opinię z zewnątrz:)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:22 »
Ani ja nie jestem niezdecydowana, ani mój facet nie podejmuje za mnie decyzji, tylko ewidentnie wpadła mu w oko jedna sukienka i w związku z tym pytam, czy Waszym zdaniem w ogóle liczyć się z taką opinią

Moja odpowiedź brzmi - nie. Nie liczyć się z jego decyzją, z jego wyborem. On może sobie wybrać swój strój. Suknia ma być rzeczywistym obrazem Twoich marzeń i wyobrażeń. Masz być przekonana, że to ta i żadna inna - a z tego co opisujesz to tak nie jest. Poszukaj jeszcze, na pewno warto.

Chciałam po prostu zapytać, czyje rady brałyście pod uwagę

Szczerze :?: Niczyje, swoje własne i tylko potrzebowałam żeby mnie ktoś utwierdził w przekonaniach (taka już jestem)

Co do kiecki - podoba mi się bardzo, ale nie wiem czy to TA. Wszystkie koleżanki mi mówią, że powinnam poczuć od razu jak przymierzę tę jedyną suknię...Ale mam wrażenie, że to jest dopisywanie jakichś mistycznych przeżyć do kupna (bądź co bądź) ubrania

Między podobaniem a przekonaniem, że Ta i żadna inna jest przepaść. Kolezanki mają rację, ja też miałam dość przymierzania, bolały mnie nogi od łażenia i denerwowały babki w kolejnych salonach próbujące wbić mnie w kiecki, których za żadne skarby widziec na oczy nie chciałam...skończyło się na tym, że postanowiłam suknię uszyć i nie żałuję decyzji - była taka, jaką podświadomie sobie wymarzyłam. Dopiero na przymiarkach poczułam, że to ta i będę w niej wyglądać pięknie.

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Grudnia 2006, 09:59 »
Nie pieklę się, ale dziwi mnie, że ktoś może wypowiadać jakiekolwiek sądy na temat mojej zdolności decyzyjnej na podstawie trzech maili o sukni ślubnej, a teraz jeszcze mądrzy się, że dotknął czułego punktu :?  Nevermind.

A z sukienką zrobię tak, że pójdę pokazać ja mamie i zobaczę co powie. Nie chcę szukać dalej, wydaje mi się, że suknia nie jest najważniejsza w tym dniu i nie chcę zrobić z poszukiwania jej najważniejszego punktu przygotowań do wesela :D

Zdjęć nie bardzo mam jak wkleić, bo są bardzo kiepskie, robione telefonem i to ukradkiem :twisted: , więc wiele na nich nie widać i w dodatku nie mam zdjęć wszystkiech trzech sukienek.

Tak czy inaczej, dziękuję za porady.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #12 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:01 »
Witam! Napisalas:
Znaleźliśmy w Madonnie suknię która powaliła go na kolana, a mnie niekoniecznie.

czy Waszym zdaniem w ogóle liczyć się z taką opinią

Moim zdaniem:
Nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie w taki sposob , zebys byla z niego zadowolona...
bo jak napisze, ze masz sie liczyc ze zdaniem TŻ to bedziesz dalej i tak miala watpliwosci bo jak sama napisalas niekoniecznie ta suknia powala Cie na kolana.
jak napisze, ze rob po swojemu, to tez nie bardzo spodoba Ci sie moja wypowiedz bo w koncu chcesz w tym dniu wygladac slicznie i sama dla siebie i dla Niego.........

I wcale nie chodzi mi o to, zebys uslyszala to co masz uslyszec, ja po prostu
nie wiem, co bym zrobila w Twojej sytuacji. Ja  nie zabieralam swojego przyszlego meza na ogladanie i wybieranie sukni i uniknelam takiego problemu :wink: Chociaz i tak mysle, ze moj ukochany nie bylby taki rygorystyczny w wyborze sukienki :) ,ze tylko ta i koniec.  

chyba czeka Cie rozmowa z narzeczonym ... to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie!

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:05 »
Cytat: "Gabiś"
a może wkleiłabyś zdjęcia tych sukieneczek to mogłybyśmy ci jakoś doradzić?? Opisz ja k wyglądzasz, jaką masz figurkę, a my na pewno coś mądrego Ci poweimy:) A może akurat przekonamy w 100% so którejś sukieneczki?? Czasem warto poznac opinię z zewnątrz:)

Ze zdjęciami nie bardzo, jak napisałam wyżej... Zapytam jeszcze TŻ czy ma jakieś inne zdjęcia.

Moja figura - mam 174cm wzrostu i planuję wysokie obcasy, bo TŻ jest bardzo wysoki. Jestem szczupła, no ale niestety mam tez mały biust :cry: A sukienki które mi się podobają to typowe rybki, z wyjątkiem tej upatrzonej przez TŻ, która jest nieco szersza dołem, bo od wysokości ud ma wszyte sztywne tiulowe falbany( :?: ), ale nie jest jakoś strasznie szeroka.

A wymarzonego modelu nie mam, wiem tylko jakie elementy chciałabym żeby suknia miała, a jakich nie (musi być jednoczęściowa, koronkowa, bez kół i gorset bez ramiączek i rękawów, ścięty prosto). I na razie takiej nie znalazłam, każda ma jakieś dodatkowe udziwnienia... :evil:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:12 »
Ok to ja wkleję katalogowe zdjęcia :)

Ta suknia podoba się Lubemu Nanyi

Ta podoba sie Nanyi a Lubemu niet

A Rondalli nie znalazłam  :roll:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:19 »
Uwaga... Próbuję wkleić zdjęcia...
To jest (a w każdym razie powinno być) zdjęcie katalogowe modelu Sandalo czyli faworytki mojego TŻ :)

a to ja w niej:

[ Dodano: Wto Gru 19, 2006 10:20 am ]
O, widzę, że ktoś mnie uprzedził :D  Dzięki :D  Wobec tego wklejam jeszcze jedno - model Rondalla:

Problem jest taki, że każda z nich jest PRAWIE idealna...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:22 »
Aaaaa to Rondalla jest z St. Particka !!!! A ja szukałam w Pronovias tak jak napisałaś ;)

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:27 »
Rzeczywiście...A ja sobie jakoś tak zakarbowałam, że to Pronovias... Przepraszam :oops:

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:30 »
Przepraszam

Hhahahaha no co Ty nie ma za co ;)

A reszta zdjęć Twoich ?

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:36 »
No niestety nie mam zdjęć w tych dwóch sukniach, bo nie udało się zrobić :depresja:  Mogę wkleić zdjęcie w jakiejś innej syrence, dla porównania...

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:43 »
Mogę wkleić zdjęcie w jakiejś innej syrence, dla porównania...

wklejaj... wklejaj

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:45 »

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:47 »
ojjjjj Syrenka zdecydowanie bardziej do Ciebie pasuje  :serce:  :serce:

Żadna inna !!!!!!!!!!!!!!!

Biuścik sliczne wyprofilowany w tej drugiej, no MIODZIO poprostu  :serce:

Idź w tym kierunku  :!:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Grudnia 2006, 10:56 »
Myślisz? Ja nie jestem przekonana do syrenki, bo nie mam specjalnie wcięcia w talii...A taki fason wymaga absolutnie idealnej figury...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Grudnia 2006, 11:03 »
Myślisz? Ja nie jestem przekonana do syrenki, bo nie mam specjalnie wcięcia w talii...A taki fason wymaga absolutnie idealnej figury...

No cos Ty Nanya, Ty masz idealna figurkę !!!!

Porównaj wciecie w rybce i w tej TŻ.... może to kwestia dopasowania suknia ale rybka zdecydowanie !!!!!!

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Grudnia 2006, 11:15 »
Hm, jeśli chodzi tylko o dopasowanie w talii, to myślę, że w każdej sukni da się je uzyskać, ta Sandalo która mierzyłam była wypożyczana i była dopasowana na inną figurę, gdyby była uszyta dla mnie, to na pewno też byłaby przylegająca w pasie. Ale ja skłaniam się w stronę syrenki, bo w szerszych sukniach czuje się jakaś taka wielka 8) No ale zobaczymy...

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Grudnia 2006, 11:18 »
W tej drugiej wyglądasz ślicznie i właśnie czegoś takiego na Twoim miejscu bym szukała

W tej pierwszej, ładnie, ale nie powaliło mnie na kolana

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Grudnia 2006, 11:24 »
W tej drugiej wyglądasz ślicznie i właśnie czegoś takiego na Twoim miejscu bym szukała

W tej pierwszej, ładnie, ale nie powaliło mnie na kolana

Gemini dzięki za poparcie ;)

I co Nanya miałam rację bierz syrenkę, rybkę czy jak tam ja zwał i nie patrz na TŻ bo Ty masz w niej czuć sie dobrze a nie męczyć się, bo jemu sie podoba... :mrgreen:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:00 »
Ok, dzięki za podpowiedzi :D Następne przymierzanie z mamą i mam nadzieję, że z jej pomocą na którąś się zdecyduję :D

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:09 »
Ok, dzięki za podpowiedzi  Następne przymierzanie z mamą i mam nadzieję, że z jej pomocą na którąś się zdecyduję

I alleluja !!!!!  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:14 »
model Rondalla: jest piękna!!!!!
MAsz fajną figurkę więc myśłę że faktycznie powinnaś iśc w tym kierunku. A co do biustu to zawsze można go powiększyćL:):):) Wystarczy dobrze dobrany biustonosz i sukienka i kłopotu nie będzie:):)

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:27 »
Rondalla pięknie wygląda w katalogu, ale na żywo okazało się, że na biodrach jest wyhaftowany kryształkami szeroki pas... No i wygląda to trochę dziwnie, bo taki pasek na sukni ślubnej :? ... Bardziej pasuje do dżinsów :mrgreen: No i nie jest zapinana na guziczki, co mi się marzy 8)

Z kolei Tirso jest idealna, ale ta koronka... Czuję się jakbym miała na sobie obrus :twisted:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:40 »
koronki sa piękne i bardzo modne:):)jest to oczywiście kwestia gustu. Ale te sukienki akurat wszystki mi się podobają. myśłę, że dokonasz dobrego wyboru:):) Ale jeśli chodzi o koronki to naprwdę według mnie są przepiękne i wygląda się w nich bardzo kobieco:)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:41 »
Z kolei Tirso jest idealna, ale ta koronka... Czuję się jakbym miała na sobie obrus

EEEEtttam co Ty piszesz !!!!! Piekna jest i idealna dla Ciebie :)

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Grudnia 2006, 12:45 »
:skacza:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:03 »
Na pewno nie jest to kwestia koloru, bo obojgu nam się podoba biała suknia, zresztą ta pierwsza to w ogóle nie ecru tylko niby się nazywało, że złota...wyglądałam w tym jak chora na żółtą febrę :evil:

Różnica między sukniami jest spora, nie widać tego na zdjęciu, a "moje" suknie to typowe syrenki, a "Szymusiowa" sukienka jest lekko asymetryczna (pewnie o tą nieforemność Ci chodziło :wink: ) i szersza dołem... Ale jutro wybieram się znowu na przymiarki (pierniczki już upieczone :mrgreen: ), więc może upoluję coś nowego :D

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #36 dnia: 19 Grudnia 2006, 21:40 »
sukienki sliczne - idz polowac  :wink:  ale z mama

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Grudnia 2006, 15:27 »
A co z tradycją???? :lol: Pan Młody nie może oglądac wybranki w sukni przed ślubem!!! :lol:  :lol:

Zostaw chłopa w domu(mimo ze ma dobry gust jak mówisz) i zabierz na "polowanie" żeńskich doradców :lol:  :lol:

Mi sie podoba twoje 2-ie zdjecie i w tym kierunku bym szukała....Powodzenia i czekam na nowe fotki :D  :D

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 27 Grudnia 2006, 10:06 »
Eee tam, tradycją się nie przejmujemy... Jakby od tradycji zależało szczęście w małżeństwie, to na świecie nie byłoby tylu rozwodów! Przecież nie rozstaniemy się dlatego, że On mnie zobaczy w ślubnej sukni wcześniej niż w kościele  8)
Przed świętami nic nie znalazłam, jutro wybieram się do Madonny z mamą:) Mam wrażenie, że po tych świętach muszę szukać kiecki o rozmiar większej... :twisted:

Offline didi

• entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 27 Grudnia 2006, 13:24 »
Ja na twoim miejscu zainteresowałabym się również sukniami  LINEA RAFFAELLI
Bezwarunkowo kocham tylko zwierzeta bo ludzie czasami mnie wkurzają !!!!

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #40 dnia: 27 Grudnia 2006, 20:27 »
Nanyu, z uwagą przeczytałam załozony przez Ciebie wątek.

Powiem szczerze, że w 100% zgodzę się z Andzią.

Kobieto, masz naprawdę świetną figurę i syrenka jest stworzona dla Ciebie.
Wyglądasz w niej prześlicznie.

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Grudnia 2006, 21:56 »
Cytat: "didi"
Ja na twoim miejscu zainteresowałabym się również sukniami LINEA RAFFAELLI

Przejrzałam już suknie Linea Rafaelli, ale nic nie wpadło mi w oko, głównie dlatego, że sporo sukien składa się ze spódnicy i gorsetu, a ja koniecznie chcę mieć jednoczęściową sukienkę :) Poza tym, skłaniam się w stronę zestawu "prosty fason, bogato zdobiony materiał", także wszelkie udziwnienia, marszczenia, falbany, itp. odpadają na wstępie, a w Linea jest ich sporo.

Cytat: "met"
Nanyu, z uwagą przeczytałam załozony przez Ciebie wątek.
Powiem szczerze, że w 100% zgodzę się z Andzią.
Kobieto, masz naprawdę świetną figurę i syrenka jest stworzona dla Ciebie.
Wyglądasz w niej prześlicznie.

Jeeej... Dziękuję...  :oops: Troche mnie podbudowałyście, bo ostatnio przybrało mi się trochę w biodrach i zaczęłam już myśleć, że moja figurka straciła dobre proporcje :(   A po świętach w ogóle boję się wejść na wagę :evil:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Stycznia 2007, 17:22 »
Taratatatataaaaam!!!!!!!!!!!!!! Mam suknię!!!
Byłam dzisiaj z mamą w Krakowie i wybrałyśmy suknię :jupi: Nie jest to żadna z sukienk, które mierzyłam wcześniej, ale uważam, że jest absolutnie najpiękniejsza  :grin: Jest to model Sarah z kolekcji La Sposa 2007. Będzie w kolorze śmietankowym:)

Na zdjęciu nie widać jej urody, bo nie oddaje drobnych szczegółów...
Suknia ma przepiękny koronkowy tren, jest bardzo gęsto naszywana kryształkami i perełkami, ale nie będzie miała tej tasiemki z kokardką:)

I co myslicie? Mnie się baaardzo podoba i jestem w 100% zadowolona:)

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Stycznia 2007, 20:04 »
:skacza: Piękna suknia bardzo mi się podobaja koronkwe sukienki :brawo_2:

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Stycznia 2007, 09:19 »
Przepiękna :skacza:

Będziesz wyglądała ślicznie, bo w tym fasonie jest Ci ładnie

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Stycznia 2007, 10:48 »
Dziękuję:) Już nie mogę się doczekać kiedy ją założę :tupot:

Offline ilka2

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 14 Stycznia 2007, 12:01 »
nie powiem "a nie mówiłam" :brewki: Kobiece towarzystwo przy takich zakupach jest KONIECZNOŚCIĄ :hopsa:  

Gratulacje wyboru, suknia piekna :brawo_2:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 14 Stycznia 2007, 12:32 »
Racja, nikt tak nie doradzi jak Mama :przytul: Znalazłam inne zdjęcia mojej sukni, gdzie widać też tył i dekolt (z tym, że w mojej będą dwie modyfikacje, bo z tyłu będzie zapinana na guziczki, a tren będzie z samej koronki bez atłasowego podkładu).

W salonie dostałam kawałeczek materiału i mogę już dobierać dodatki :smile: Na razie upatrzyłam czółenka, mam dwa modele, które bardzo mi się podobają:

albo takie:

Oprócz tego zastanawiam się też nad kwiatami (na razie w klasyfikacji prowadzi bukiet "kuleczka" z kremowych róż albo kremowe tulipany) oraz nad fryzurką (nie będę mieć welonu, póki co najbardziej podoba mi się niski hiszpański kok + diadem).

No i nie wiem, co założyć na szyję - do tej sukni coś muszę mieć, bo mierzyłam ją bez żadnego naszyjnika i dekolt wygląda "goło". Może kolia z perełek? Albo perełka na łańcuszku?

Offline ilka2

• entuzjasta
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Stycznia 2007, 14:47 »
obie pary busików śliczne ale ja stawiam na 2. Suknia jest na tyle bogata że kalsyczne buciki bez żadnych upiększeń będa w sam raz :tak_2:

Fakt szyja wygląda teroszke łyso bez niczego :drapanie:  niech pomyslę...... :drapanie:

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Stycznia 2007, 15:21 »
Takie kwiatuszki mam na oku:

Offline megan

• Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 20 Stycznia 2007, 09:01 »
La Sposa - gratuluje wyboru - mierzylam ja, jest cudowna i bedziesz w niej pieknie sie prezentowac  :skacza:

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 20 Stycznia 2007, 12:41 »
Kurcze jak bym miała tak super figurę jak ty no i oczywiście ten wzrost też bym taką wybrała. Szkoda Cię zasłaniać " kupą" falban i " Namiotem" ;-).
Suknia jest rewelacyjna!!!!!!!!!!!!  :brawo_2:  
Wg mnie buty nr 1 i bukiecik też nr 1 .
REWELACJA

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Stycznia 2007, 14:57 »
Bukiecik nr 1 to mój faworyt, buty też model 1, bo te drugie mają wyższy obcas, a mnie 7cm wystarczy :tak_2: Co do sukienki, to chyba będzie to bardzo popularny model, razem ze mną mierzyła ją jeszcze jedna dziewczyna i też zdecydowała się na nią :brawo_2: A była troszkę okrąglejsza niż ja i wyglądała bardzo apetycznie :Uu: Ja niestety mam mały biust, więc będę musiała trochę cheatować :twisted:

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #53 dnia: 17 Lutego 2007, 15:39 »
przepiękna suknia, na pewno będziesz wyglądała cudnie! :brawo_2:  czekamy na Twoje zdjęcia w niej. ja też jestem zdecydowanie za bukiecikiem nr 1

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
Odp: Czy kierować się gustem TŻ przy wyborze sukni ?
« Odpowiedź #54 dnia: 5 Czerwca 2007, 18:37 »
A teraz uwaga - RATUNKU !! Chyba chcę mieć welon :glupek:
Tylko nie bardzo wiem, jaki będzie pasował do mojej sukni - długi z trenem? Albo do ramion? A może całkiem krótki? No i nie wiem też jaki kolor - suknia jest w kolorze śmietankowym, ale welony ecru wydają mi się takie przyżółkłe...a biały może się zbyt wraźnie odcinać :-\
Wiem na pewno, że podobają mi się takie cieniutkie jak mgiełka, bez żadnych lamówek i koronki na brzegach. Pomóżcie proszę ;D

Offline adusiaxxx

• maniak
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #55 dnia: 7 Czerwca 2007, 08:19 »
Ja na zakupy też chyba mamę wezmę, bo mój luby na pewno długo by nie wytrzymał w takim salonie  :Kill: Jakoś tak ostatnio nie lubi ze mną robić zakupów....

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Czerwca 2007, 08:41 »
a ja mam pytanie o cenę suknii, którą wybrałaś- ile kosztuje Sarah La Sposa?

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Czerwca 2007, 08:52 »
Ja zapłaciłam 3490zł, ale nie próbowałam nic stragować, a podobno można >:(

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Czerwca 2007, 17:15 »
Wielkie dzięki, to jeszcze tak znośnie, a może wiecie dziewczyny ile kosztuje model Sandalo La Sposa lub Rondalla San Patrick, albo Pronovias Orfila?
Tylko proszę nie krzyczeć na mnie, że tak się do pytuje o te ceny ;-)

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
« Odpowiedź #59 dnia: 12 Czerwca 2007, 12:17 »
możesz po prostu zadzownić do Madonny i zpytać.. ja tak zrobiłam - wypisałam sobie chyba 10 modeli, które mi się podobają i wypytałam o ceny.. bez problemu mi podali  :)

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
« Odpowiedź #60 dnia: 12 Czerwca 2007, 13:13 »
o świetnie- dzięki- gdzieś czytałam, że nie są zbyt mili przy udzielaniu takich informacji, ale spróbuję :)

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 12 Czerwca 2007, 14:01 »
A ja akurat te modele mierzyłam i wiem ile kosztują :) Sandalo 4600zł plus bolerko 600zł (ale możesz je wypożyczyć a nie kupować), Rondalla 3700zł i Orfila 7000zł :o

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Czerwca 2007, 15:23 »
model orfila jest cudowny, ale 7000 zł to przesada, chociaż jakbym wygrała w totka to czemu nie....

Offline Nanya
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Czerwca 2007, 16:35 »
Zawsze najlepiej iść i przymierzyć. Ja się nią (Orfilą) zachwyciłam na zdjęciu w internecie, a sama już nie wyglądałam tak super (mam szerokie prote ramiona, a bolerko jeszcze je poszerzyło :-\). Dlatego lepiej przymierzyć, bo a nuż nie będzie pasowała i będziesz mogła z czystym sumieniem ją skreślić ;D

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Czerwca 2007, 11:21 »
Dziś otrzymałam maila od Madonny i 2 suknie z nowej kolekcji, które najbardziej mi się podobają, kosztują:
Natalia - 4. 690 zł

Nalon - 5. 290 zł z bolerkiem, 4. 990 zł sama suknia