Autor Wątek: WESELE W HOTELU PAńSKA GóRA/ JAWORZNO :)  (Przeczytany 16470 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
WESELE W HOTELU PAńSKA GóRA/ JAWORZNO :)
« dnia: 18 Grudnia 2006, 18:21 »
Witamy,

zaklepalsmy sobie sale bankietową w Hotelu Pańska Góra na nasze wesele. Wiadomo, że Pani z Działu Marketingu będzie zachwalać przygotowaywaną przez siebie imprezę dlatego chcielibyśmy zapytać osoby, które miały tam wesele lub które brały udział w weselu organizowanym w tym hotelu - jak to rzeczywiście wygląda?
Czy byliście zadowoleni z obsługi kelnerskiej, z jedzenia ?
Czy jest coś na co powinniśmy uważać :> np pozostawioną bez opieki wódkę? :)

Z góry dziękujemy za odpowiedzi :)

Pozdrawiamy :)

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Grudnia 2006, 12:48 »
Ja również przyłaczam sie do prośby.My mamy wesele w Pańskiej Górze w sierpniu i tez bardzo          
jestem ciekawa opini na temat tego miejsca.Mam do was pytanie czy robicie wesele na jednej        
sali czy na dwoch.My bedziemy mieli ok 80 osób i sie zastanawiamy jak to rozwiazac????

Offline kanciak

• nowicjusz
  • *
stronka
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2006, 16:08 »
hej mozecie wysłac stronke tej sali?? i podac koszt :) dzieki

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Grudnia 2006, 18:20 »
No jasne juz wysłałam!!!

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Grudnia 2006, 13:39 »
Cytat: "Agata1982"
Ja również przyłaczam sie do prośby.My mamy wesele w Pańskiej Górze w sierpniu i tez bardzo          
jestem ciekawa opini na temat tego miejsca.Mam do was pytanie czy robicie wesele na jednej        
sali czy na dwoch.My bedziemy mieli ok 80 osób i sie zastanawiamy jak to rozwiazac????

My mamy mniej więcej 70 gości i wesle mamy w sali na dole. W jednej części będą stoły a w drugiej, która połączona jest z jadalną schodami będzie parkiet ( a tuż obok niego basen :) oczywiście odpowiednio zapezpieczony przed pomysłowymi gośćmi). Uważam, że dwie sale to dobre rozwiązanie ( pod warunkiem, że nie trzeba pokonywać długiego korytarza) ponieważ nie wszyscy mają ochotę siedzieć na "parkiecie", wolą np. spokojnie porozmawiać.

Od znajomej znajomej dowiedziałam się, że była zadowolona z obsługi i jedzenia, oraz że to co zostanie po weselu pakują i dają młodym.

Czy widziałyście może apartament dla nowożeńców, który jest gratis do wesela??

pozdrawiam wszystkie pary z Jaworzna :)

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Grudnia 2006, 15:01 »
A wiec wy macie wesele na  sali greckiej,my mamy na sali bankietowej.Wczoraj w Panskim było wesele i pojechalismy zobaczyc jaka jest dekoracja stołu no i zobaczyc jak wszystko wygląda.Osobiscie wszystko zrobiło na mnie pozytywne wrazenie wiec mysle ze bedzie ok!I rzczej zdecydujemy sie na  wspólna salę do jedzenia  i tanczenia,zawsze chciałam miec wesele na jednej sali i mysle ze bez problemu powinno się to udac!!Myslę ze wybrałysmy fajne miejsce    
bo jest naprawde z klasą!!!

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 3:03 pm ]
Apartamentu  nie widziałam ale strasznie jestem jego ciekawa...............

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Grudnia 2006, 15:14 »
A wiec wy macie wesele na  sali greckiej,my mamy na sali bankietowej.Wczoraj w Panskim było wesele i pojechalismy zobaczyc jaka jest dekoracja stołu no i zobaczyc jak wszystko wygląda.Osobiscie wszystko zrobiło na mnie pozytywne wrazenie wiec mysle ze bedzie ok!I rzczej zdecydujemy sie na  wspólna salę do jedzenia  i tanczenia,zawsze chciałam miec wesele na jednej sali i mysle ze bez problemu powinno się to udac!!Myslę ze wybrałysmy fajne miejsce    
bo jest naprawde z klasą!!!

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 3:03 pm ]
Apartamentu  nie widziałam ale strasznie jestem jego ciekawa...............

ufff... trochę mnie uspokoiłaś, bo po nocach juz mi się sniło, że wszystko było nie tak ;) Jak tylko będzie miała jakieś nowości o weselach w Pańskiej Górze to pisz :) ja też postaram się dowiedzieć czegoś.
Jeszcze jedno - mogłabyś podać jakieś szczegóły odnośnie dekoracji stołu, całej sali? Wiem, że to dwie różne sale, ale pewnie dekorują w podobny sposób.
Pamiętam Jak Pani Zając mówiła coś o możliwości wyboru koloru balonów ( złoty lub łososiowy), ale nic więcej nie powiedziała...

Ściskam :)

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 4:54 pm ]
Mam jeszcze jedno pytanie :) Nie orientujesz się może czy za fotografa, zespół płaci się tyle samo co za gościa?
Sama bym na to nie wpadła, ale przeglądając forum trafiłam na informacje, że w niektórych lokalach albo nic się nie płaci, albo tylko jakiś procent. Oczywiście są też i takie miejsca gdzie się płaci 100 % jak za normalnego gościa.

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 26 Grudnia 2006, 16:56 »
Jesli chodzi o dekoracje  stołu to była naprawde elegancka-nie za duzo nie za mało,tak w sam  raz gustownie i elegancko.Jedyna do czego mogę miec zastrzeżenia to dekoracja sali i miejsca państwa młodych.Jak dla mnie to odrobinkę za skromnie było.Miejsca młodych były zaznaczone tylko w postaci białych krzeseł-jak dla mnie to troszkę za mało.Zwróc na to uwagę przy wyborze dekoracji!!!

Pozdrawiam!

[ Dodano: Wto Gru 26, 2006 5:00 pm ]
wiesz co jak my pytalismy o to pania z Panskiego to powiedziała nam ze jak sobie bedziemy życzyc ale zazwyczaj płaci sie za nich 100%-dla mnie to przesada(orkiestre mam 5 osobowa plus kamerzysta i fotograf)  wiec tak sobie mysle ze my sie na to nie zgodzimy i na pewno bedziemy liczyc sobie na nich mniej!!

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Grudnia 2006, 15:08 »
Jesli chodzi o dekoracje  stołu to była naprawde elegancka-nie za duzo nie za mało,tak w sam  raz gustownie i elegancko.Jedyna do czego mogę miec zastrzeżenia to dekoracja sali i miejsca państwa młodych.Jak dla mnie to odrobinkę za skromnie było.Miejsca młodych były zaznaczone tylko w postaci białych krzeseł-jak dla mnie to troszkę za mało.Zwróc na to uwagę przy wyborze dekoracji!!!

Jak dla mnie to akurat dobrze, chciałam skromnie i z klasą. NIe zniosłabym kiczowatych tabliczek i pray gołąbków z obrączkami w dziobkach ;)
Dekoracje będę musiała dokładnie omówić aby nie było rozczarowania i przykrych niespodzianek.

A kiedy masz wesele?

Wogólne nie wiesz czy w najbliższym czasie są tam jakieś? Chętnie zobaczyłabym to na własne oczy.

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Grudnia 2006, 13:02 »
Wesele mam 18 sierpnia :) A wczesniej są na pewno wesela w pańskiej musisz spytac włascicielkę,ale są na pewno...Ja tez musze jeszcze pojezdzic i pooglądac dekoracje.Masz wesele przede mną wiec mam nadzieje ze opowiesz mi wszystko dokładnie co i jak!!!!

Pozdrawiam!!

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Grudnia 2006, 15:07 »
Wesele mam 18 sierpnia :) A wczesniej są na pewno wesela w pańskiej musisz spytac włascicielkę,ale są na pewno...Ja tez musze jeszcze pojezdzic i pooglądac dekoracje.Masz wesele przede mną wiec mam nadzieje ze opowiesz mi wszystko dokładnie co i jak!!!!

Pozdrawiam!!

Oczywiście nie omieszkam zrelacjonować tego na forum :) Szczerze powiedziawszy choć wiele we mnie obawy nie mogę się doczekać... :)

ściskam

Offline Neria

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Stycznia 2007, 20:41 »
Cześć Dziewczynki :)

Jestem dopiero na etapie szukania sali - ślub planujemy na wrzesień i nie wiem czy nie za późno się za to wszystko biorę :drapanie:
Mam prośbę - czy możecie napisac mi jakie są ceny przyjęcia w Pańskiej Górze - będziemy mieć ok 40 osób.
Podejrzewam że cena jest uzależniona od ilości gości, ale napiszcie orientacyjnie ile Wy płacicie, jeśli macie przykładowe menu i jak wygląda sprawa z alkoholem - czy można mieć swój czy trzeba zamówić u nich (po ile) itp.
Bedę wdzięczna za wszelkie informacje :brewki:
:D  14.07.2007r. - Sosnowiec  :D

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Stycznia 2007, 07:44 »
kiedy my szukaliśmy sali na wesele, w Pańskiej Górze podali nam stawkę 180 zl za osobe + 90 zł nocleg..potem trafiliśmy tam na przyjęcie i jedzenie nam nie podeszło, gorące dania możnaby zaliczyc do zimnej płyty..obsługa natomiast była badzo miła i ogolny wygląd sali też robił bardzo dobre wrażenie..

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Stycznia 2007, 08:14 »
W hotelu są do wynajęcia dwie sale. Pierwsza jest na piętrze i jest dość duża więc polecają na wesela powyżej 70 a nawet 80 osób. Tam cena wynosi 180 zł.
Druga jest natomiast w tak zweanej sali greckiej (która my wynajeliśmy) jest mniejsza a parkiet do tańczenia mieści się w sali gdzie jest też basen ;) Ja będę miała około 70 osób więc ta sala jest idealna, a poza tym taka "cieplejsza" :) Koszt 160 zł od osoby.
W tej cenie jest ciasto, tort i nocleg dla pary młodej. Alkohol we włsanym zakresie.

Jeśli chodzi o jedzenie to Pani proponuje najbardziej klasyczne i  tradycyjne menu, które oczywiście można zmienić i dostosować do własnego gustu.
Byłam w tym hotelu na andrzejkach i podano gorące danie - schab po ... jakiemuś tam ;) całkiem smaczne, myślimy więc, że nas nie zawiodą w dniu wesela.

Pozdrawiam

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Stycznia 2007, 15:43 »
Magdo a jak byliście na andrzejkach to na jakiej sali sie one odbywały i czy była wystarczajaco dużo miejsca do tanczenia bo tylko to mnie nurtuje?????

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Stycznia 2007, 08:47 »
Agato1982, Andrzejki były w tej "greckiej" sali, a tańczyliśmy w sali z basenem. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że bawiło się wówczas około 80 osób i tłoku nie było, ani na parkiecie ani na sali.

Pozdrawiam

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Lutego 2007, 19:25 »
Dziewczyny jeśli macie menu weselne tego hotelu to bardzo bym była wdzięczna za przesłanie na pw poza tym jakieś ogólne informacje o organizacji wesela w tym hotelu.

Offline Magdalena Rafał
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 1 Marca 2007, 10:29 »
Jak tylko wezmę menu od mamy to postram się je tu zamieścić. Nie wiem jednak czy to ma sens, bo propozycja wyjściowa hotelu to tradycyjne dania ( zresztą na takie się zdecydowaliśmy) natomiast wszystko zależy od Ciebie - jeśli chcesz inne menu oni dostosują się do tego. Nie będzie najmniejszego problemu, ponieważ hotel ma wyśmienite zaplecze kulinarne ;)

Jeżeli zaś chodzi o ilości to zawsze wszystkiego jest 20-30  więcej niż gości.

Pozdrawiam

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
Odp: WESELE W HOTELU PAńSKA GóRA/ JAWORZNO :)
« Odpowiedź #18 dnia: 9 Lipca 2007, 00:44 »
Dziewczyny jesli ktoś wie cos o oraganizacji wesela  w Panskiej Górze to bardzo prosze o wszelkie sugestie i komentarze.Pozdrawiam!!!

Offline lukrecja
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Września 2007, 13:47 »
witajcie
bardzo proszę o wszelkie uwagi dotyczące wesela w tym lokalu, szczegolnie krytyczne;) z doswiadczenia (wesele siostry) wiem ze najlepiej urzadzac impreze w lokalach sprawdzonych i ocenionych przez znajomych! z gory dziekuje ;D
lukrecja

Offline Agata1982

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Października 2007, 23:45 »
Hej!
Wesele w Panskiej Górze-bajka tak było!
Jedzenie przepyszne,obsługa chodziła jak w zegarku-mielismy samych mezczyzn tak samo bardzo elegancko ubranych,którzy byli na kazde skinienie.Sala bardzo elegancka-goscie byli pod ogromnym wrazeniem,wystrój sali robiła nam dekoratorka(mielismy okrągłe stoły),klimatyzacja była cały czas włączona-bez problemu.Ogólnie bardzo polecam te sale-bardzo długo szukalismy odpowiedniej i ta jako jedna z nielicznych była wystarczajaco eleganka i klasowa-nie moge sie do niczego przyczepic,naprawde-dodam ze wesele mielismy na ok 90 osób plus orkiestra,fotograf i kamerzysta POzdrawiam!

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Października 2007, 13:03 »
Agatko a czy mogłabym prosić na priva menu jakie miałas?
Czy w cenie sa napoje ciasto i tort? Ile jest ciepłych posiłków oprócz obiadu? I Ile płaciliście od osoby??

Offline Ania0707
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.2008
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Października 2007, 18:44 »

Jedzenie przepyszne,obsługa chodziła jak w zegarku-mielismy samych mezczyzn tak samo bardzo elegancko ubranych,którzy byli na kazde skinienie. Sala bardzo elegancka-goscie byli pod ogromnym wrazeniem,wystrój sali robiła nam dekoratorka(mielismy okrągłe stoły),klimatyzacja była cały czas włączona-bez problemu. Ogólnie bardzo polecam te sale-bardzo długo szukalismy odpowiedniej i ta jako jedna z nielicznych była wystarczajaco eleganka i klasowa-

Powiedz ile kosztowała Cię dekoracja?

Offline ania8731

• ania8731
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20,06,2009
Hej dziewczyny
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Marca 2008, 17:19 »
Mam do was prośbę poszukuje nie drogiej sali na wesele.  W okolicach będzina dąbrowy górniczej czeladzi psar.  Może być bez jedzenia.  Z góry Bardzo dziękuje

Offline Ela Nelly
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wrzesien 2009
PRZYJĘCIE WESELNE JAWORZNO 30 OSÓB
« Odpowiedź #24 dnia: 26 Maja 2008, 09:32 »
WITAM CZY KTOŚ MOŻE WIE GDZIE MOŻNA ZORGANIZOWAĆ FAJNE PRZYJĘCIE WESELNE NA 30OSÓB Z ORKIESTRA W JAWORZNIE?
SZUKAM JAKIEJS FAJNEJ KNAJPKI LUB NIE WIELKIEJ SALI
Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC
POZDRAWIAM
ELA

Offline agaa2122
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Stycznia 2009, 16:37 »
Witam! Chcialam zapytac czy nie wie ktos o sali weselnej  na 160 osob okolo w okolicach chrzanowa z gory dziekuje za odpowiedz:)

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #26 dnia: 9 Stycznia 2009, 14:22 »
witam!
mielismy wesele w panskiej gorzej i mogę smialo polecić ,jedzenie pyszne mielismy wybraną tą droższą opcje 180 zl, do tego apartament nowozenców gratis (piękny), kelnerzy co chwile zmieniali brudne talerze takze na stole bylo czysciutko.
Mielismy 3 gorące dania + udziec , nie zaluje i jak bym miala drugi raz wybierac wybralabym ten sam hotel.pozdrawiam

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Sierpnia 2010, 17:54 »
byłam na weselu w Pańskiej górze w 08. 2009 - było super
jedzonko dobre, obsługa miła, wnętrze ładne, ogród. . . .  same pozytywy
z chęcią sama zrobiłabym tam wesele ale nie chce dublować koleżanki  :P