Autor Wątek: Gdzie w Olsztynie można wypozyczyc fajna suknie???  (Przeczytany 23581 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
Gdzie w Olsztynie można wypozyczyc fajna suknie???
« dnia: 11 Grudnia 2006, 10:55 »
Hejka prosze o pomoc osoby ktore wiedza gdzie mozna wypozyczyc naprawde fajna suknie slubna za rozsadna kase  :arrow: Musze juz powoli zaczac szukac a jestem zielona w tym temacie buziaki ;-) :mrgreen:

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Grudnia 2006, 23:45 »
zalezy czego szukasz. Ja wypozyczam w Madame Danuta na Starym Miescie. Jest tam jeszcze Afrodyta. Cena w zaleznosci od wartosci sukni - 50% jej wartosci.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Grudnia 2006, 11:55 »
:-) tak dokładnie nie wiem jeszcze sama bo wszystkie sa śliczne ale napewno chce troche rozkloszowana (taka bańke) czy trzeba sie uprzednio umawiac na wizyte?? :?:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Grudnia 2006, 21:01 »
Ja nie umawialam sie wczesniej :wink: Ale jak masz jakis model upatrzony to moze lepiej sie wczesniej umowic.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:02 »
hmm upatrzonego nie mam zaczne chyba chodzic od stycznia po podobno pod koniec grudnia wchodza nowe kolekcje ;-)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Grudnia 2006, 01:24 »
Do salonow nowe kolekcje trafiaja w styczniu z tego co mi mowiono.  :wink: No i zawsze lepiej poprzegladac w necie co proponuja firmy majace przedstawicielstwo w Olsztynie, zeby pozniej bylo wiadomo gdzie isc i czego szukac.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Grudnia 2006, 15:49 »
W tym problem ze przegladalam jzu w necie ale sama nie wiem ktora tak naprawde mi sie podoba ;-)

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Grudnia 2006, 17:59 »
Dlatego trzeba mierzyc. Moze sie suknia podobac a jak wlozysz ja na siebie moze sie okazac, ze to nie Twoj fason zupelnie, albo nie ten kolor. Z tego powodu duzo wczesniej mierzylam suknie i wczesniej ja zarezerwowalam :wink:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 17 Grudnia 2006, 09:35 »
Hmm chyba pojde za Twoim przykladem i tez zarezerwuje wiec na poczatku stycznia zrobie przemarsz po salonach ;-)

Offline luska.k
  • nowicjusz
  • *
nowe z wyprzedaży
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Stycznia 2007, 08:14 »
Witam, na starówce w salonie Styl Anny Skrzyszowskiej jest wyprzedaż nowych sukni -50%.
Ja i moja kuzynka skorzystałyśmy bo suknie śliczne a kosztują 500-1200 zł  :brawo_2:
Zachęcam bo za nową suknię na własnośc można zapłacić mniej niż za wypożyczenie, a poprawki krawieckie w cenie

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Stycznia 2007, 21:48 »
uuu to rzeczywiscie fajna cena ale ja juz  podpisalam umowe :skacza:  w Afrodycie na wypozyczenie sukni za 50% jej wartoci  Sa juz przesliczne suknie z nowej kolekcji  :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Stycznia 2007, 16:38 »
Cytat: "Kastor"
w Afrodycie na wypozyczenie sukni za 50% jej wartoci

W Madame Danuta tez cena wypozyczenia to 50% wartosci sukni. DLa mnie wielkim plusem tego salonu jest to, ze po weselu nie musze sie martwic o czyszczenie sukni bo oni robia to po zwroceniu sukni. Czyli nie ponosze zadnych dodatkowych kosztow zwiazanych z wypozyczeniem. Nie wiem jak jest w Afrodycie. Nie skorzystalam z ich uslug bo nie bylo tam zadnej sukni o jaka mi chodzilo :neutral:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Stycznia 2007, 20:46 »
Cytat: "carlunia"
ze po weselu nie musze sie martwic o czyszczenie sukni bo oni robia to po zwroceniu sukni

jest dokladnie tak samo oddaje taka jaka sciagne o nuic sie nie martwie Teraz te z nowej kolekcji sa naprawde przesliczne  :los: jak zreszta wiekszosc slubnych :brewki:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Stycznia 2007, 21:19 »
oddaje taka jaka sciagne o nuic sie nie martwie

I to jest super rozwiazanie :wink: Czyli suknia juz wybrana w Twoim przypadku? :brewki:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Stycznia 2007, 14:04 »
tak wreszcie wybralam  :skacza:  a jak tam u Ciebie ?? :drapanie:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Stycznia 2007, 19:56 »
Moja suknia byla rezerwowana juz w pazdzierniku wiec juz dawno mam z tym spokoj.  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Stycznia 2007, 10:46 »
a masz juz bielizne i buciki :drapanie:  bo ja sie wlasnie zastanawiam gdzie mozna kupic jakies ladne butki :brewki:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Stycznia 2007, 23:00 »
Wlasnie z butami mam problem i sama nie wiem gdzie je kupie. Jak nie w Olsztynie to w Łodzi bo tam czasami bywam. Biale buty widzialam w salonie na Starowce, nie Madame Danuta tylko ten obok (nie pamietam jak sie nazywa :drapanie: ). ALe dla siebie nic nie znalazlam. A bielizna juz prawie jest. Jeszcze tylko staniczek i bedzie komplet :skacza:

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Stycznia 2007, 21:14 »
wow to juz prawie wszystko masz ja zastanawiam sie bo znalazlam przesliczne buciki w necie ale zamawiac na odleglosc  :drapanie:  co do bielizny to pewnie pojde do Koemi bo tam znajde rozmiar na siebie bo co z tego ze wszedzie maja przesliczna bielizne ale wszystko maxymalnie do miseczki C

Offline kasia111

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 września 2007
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Stycznia 2007, 21:08 »
Dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym wypożyczaniem sukienek...Jeśli można ją zarezerwować tyle czasu przed datą slubu to jaką ma się gwarancję że będzie ona w dobrym stanie? Czy rezerwuje się konkretny egzemplarz czy tylko zamawia się model, a oni dają nową suknię?I jeszcze powiedzcie ile was wyniosło takie wypozyczenie sukni, czy to się w ogóle opłaca?

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Stycznia 2007, 14:30 »
hmm dokladnie nie wiem aleWydaje mi sie ze moja suknia raczej juz nie bedzie wypozyczana az do mojego slubu bo  sluby byly teraz w grudniu, jak ktos bierze w lutym to juz dawno ma suknie w marcu jest post wiec na kwiecien juz wypozycza bedzie  tylko dla mnie tak mi sie wydaje :drapanie: bo nie zdaza zrobic przerobek
ja za swoja za wypozyczenie samej sukni place 1300 za bolerko 50 a dodatki musze kupic na wlasnosc tzn welon itp  :los:
Cytat: "kasia111"
wypozyczenie sukni, czy to się w ogóle opłaca?

wydaje mi sie ze sie oplaca bo po co Ci kieca na wlasnosc poza tym sciagasz i oddajesz taka jaka jets nie obchodzi Cie czyszczenie itp

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:02 »
Jeśli można ją zarezerwować tyle czasu przed datą slubu to jaką ma się gwarancję że będzie ona w dobrym stanie?

Suknie praktycznie w każdym salonie po użyciu są prane. Nie trzeba martwić się o to. Każde uszkodzenie sukni jest naprawiane i nie może być mowy by wypożyczając suknię była ona w złym stanie. Jeśli do czasu Twojego ślubu suknia bardzo zniszczy się zostaje zamówiona nowa. Podpisując umowę nie musisz się więc martwić o to czy często suknia będzie wypożyczana.

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:06 »
bo nie zdaza zrobic przerobek

Nie do końca tak jest. Przeróbki robione są błyskawicznie. Jednego dnia jedziesz dopasowywać suknie, a już nawet za trzy dni jedziesz przymierzać czy wszystko gra. Suknie wypożycza się co dwa tygodnie. Czyli jak ktoś odda to salon ma dwa tygodnie na wypranie, ewentualną naprawę i dopasowanie do następnej klientki.

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:09 »
ja sie wlasnie zastanawiam gdzie mozna kupic jakies ladne butki

Buty można kupić w salonie na starówce obok Madame Danuta, wiem że sprowadzają też na zamówienie, mi proponowali. Duży wybór jest też w Afrodycie. Jeśli nie znajdziecie czegoś w Olsztynie to polecam wybrać się do Gdańska. Tam na pewno coś znajdziecie w salonach :)

Offline kasia111

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29 września 2007
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Stycznia 2007, 22:45 »
Ale te przeróbki to robi się bezpośrednio przed slubem,tak? No bo musisz przecież wypożyczyć konkretny egzemplarz więc nie można chyba go przerabiać pół roku wcześniej? A jeżeli ktoś jest np. bardzo niski i trzeba obciąć suknię to ona przecież potem może już nikomu się nie przydać. Ile czasu przed slubem można zarezerwować suknię. Ja mam jeszcze 8 miesięcy, ale chciałabym załatwić to wcześniej bo trzeba przecież dopasować buty, dobrać garnitur, kamizelkę itp

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Stycznia 2007, 23:15 »
Zarezerwować możesz kiedy chcesz. Ty masz wprawdzie jeszcze sporo czasu jednak żeby mieć pewność, że nikt nie zajmie tej najpiękniejszej dla Ciebie najlepiej zarezerwuj już teraz. Suknia jest przerabiana parę dni przed ślubem (ok tygodnia). To, że jest przerabiana kilka dni przed ślubem to bardzo dobrze bo jeśli przeróbka byłaby dużo wcześniej to wiadomo, że w dniu ślubu suknia mogłaby już nie pasować ;), wiadomo nerwy...
Jeśli masz ślub np w sobotę to zwykle w środę lub czwartek odbierasz suknie. Jeśli chodzi o dopasowanie to suknia musi leżeć oczywiście idealnie jednak salony nie skracają sukienek. Mają już swoje sposoby na to by suknia nie straciła na takiej przeróbce i by leżała perfekcyjnie. Na ostateczną przymiarkę (ok póltora tygodnia przed ślubem) należy przynieść swoje buty by móc dopasować właśnie długośc do obcasa i najlepiej wtedy mieć także bieliznę, która bedzie sie miało podczas ślubu (chodzi tu głównie o stanik) by także dopasować górę sukni.

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Stycznia 2007, 11:58 »
Ale te przeróbki to robi się bezpośrednio przed slubem,tak?

w Afrodycie na pierwsza przymiarke jedziesz okolo tydzien przed slubem a odbior jest 2 dni przed slubem wiec robia przerobki w miare szybko na miejscu jest krawcowa ktora szybciutko wszystko dopasuje :skacza:

Offline atra_vet
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Stycznia 2007, 13:57 »
A ja dodam jeszcze, ze sama wypozyczalam suknie w Arianne. Bardzo duzy wybór przepięknych sukien. Butów tam wprawdzie nie ma ze wiele ale mozna tez dobrac inne dodatki jak welon, rekawiczki, bizuterie... :)

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Stycznia 2007, 16:39 »
Cytat: "atra_vet"
tez dobrac inne dodatki jak welon, rekawiczki, bizuterie...

w Afrodycie tez jest to wszystko tylko ceny w salonach slubnych sa duzo drozsze duzo taniej mozna kupic diademy itp w innych sklepach  :los:

Offline carlunia

• maniak
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Stycznia 2007, 01:21 »
Kastor: bielizne juz kupilam i to wlasnie w Koemi.  :taktak: Diadem na poczatku chcialam wypozyczyc ale wypozyczenie w moim salonie kosztowaloby mnie 80zl a ja kupilam diadem na allegro za 30zl  :brewki: Bizuterie mam skompletowana (na urodziny dostalam bransolete a w poprzednim roku kolczyki z naszyjnikiem ;) ). Zostal welon i buty. I umowienie sie na makijaz probny, ale wiem gdzie sie udac ;)
Odnosnie wypozyczenia: ja mam przymiarke 10 dni przed slubem. Umowa podpisana i wyraznie jest w niej napisane, ze jesli sprzedadza suknie lub stanie sie z nia cos innego to na dzien mojego slubu ma byc sprowadzona identyczna. A jak bedzie inaczej to nie recze za siebie :boks_4: