Autor Wątek: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH W GLIWICACH I W OKOLICY  (Przeczytany 12918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sami

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23 czerwiec 2007r.
SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH W GLIWICACH I W OKOLICY
« dnia: 10 Grudnia 2006, 12:57 »
Bardzo bym prosiła o informacje gdzie w Gliwicach i okolicy Gliwic (np. Zabrze, Bytom, Knurów, Rybnik) można kupić ładne suknie ślubne  :D A może któryś salon szczególnie polecacie  :D Będe bardzo wdzięczna za wszelkie informacje - pozdrawiam cieplutko  :D
Moja kochana kruszynka:*

src="http://b1.lilypie.com/iLEip2.png" alt="Lilypie 1st Birthday Ticker" borde

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Grudnia 2006, 12:31 »
dolaczam sie do prosby :)

Offline Neila09
  • forumowicz
  • data ślubu: 04.08.2007 Gliwice
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Grudnia 2006, 15:50 »
Ja moze troszke inaczej odpowiem powiem ktorego nie polecam a mianowicie w gliwickim centrum hoandlowym na pietrze kobieta jest nieuprzejma i troktuje osoby  bardzo nieladnie  :evil: skutecznie zniechecila mnie do jakich kolwiek przymiarek w tym salonie

Offline sami

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 16 Grudnia 2006, 12:12 »
Neila dzięki - wiem ta kobieta nie jest zbyt miła i kręci nosem - ale podobała mi się tam jedna sukienka  i wczoraj ją zamówiłam. Nie przejmowałam się nią i nawet pare razy tam szłam przymierzać a ona tylko miny stroiła no ale co tam - ważne że sukienke wybrałam.
Przymierzałam też w tym salonie koło dworca (blisko plusa  - na piętrze) to tam znowu kobietka jest aż za milutko - tak mnie denerwowała tym swoim przymilaniem, wiem wiem ,ze one tak muszą ale bez przesady  :shock:

Offline Neila09
  • forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Grudnia 2006, 10:07 »
Racja jak ktos jest taki mily to az mdlo sie robi tez bardzo tego nie lubie ja za cztery dni bede w polsce wiec zaczne maraton po salonach a powiedz mi pozwalali zdjecia robic jak wygladasz w kieckach czy nie?Mam nadzieje ze sukienka bedzie sluer pasowala i przygoda z pania z GCH  szybko sie skonczy ale masz racje jak jestes zadowolona i znalazlas suknie ktora Ci odpowiada to moze warto przecierpiec krecenie nosem :) trzymja sie ciepluchno

Offline sami

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Grudnia 2006, 11:11 »
Neila niestety zdjęć nie można sobie robić w sukniach - dopiero jak już kupisz to mozesz zrobić  :(  - to mnie właśnie denerwowało bo chciałam sobie porobic i potem w domciu na spokojnie poogladać, pokazać koleżankom, żeby mi pomogły itp. no ale nie pozwalają  :?
No kręcenie nosem jakoś przetrwam bylebym była zadowolona z końcowego efektu w czerwcu  :wink:
Życzę ci miłych zakupów i trafnego wyboru sukienki  :D i jak już kupisz to mi sie tu pochwal jaką wybrałaś i gdzie.
Acha teraz do końca roku sukienki są często w promocyjnych cenach - niby po nowym roku mają troszkę zdrożeć - tak mi mówiono w różnych salonach jak chodziłam.
Pozdrawiam cieplutko!!!  :D

Offline Neila09
  • forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Grudnia 2006, 16:15 »
sami Jasne ze sie pochwale ja postaram sie robic jakies zdjatka moze mi sie uda chocby cichaczem bo jak na spokojnie sobie usiadziesz i poogladasz w domu poradzisz sie kolezanek czy nawet mamy czy przyszlej tesciowej to jest lepiej a przeciez nie wiezmiesz tabunu ludzi do salonu  aby ocenili i doradzili :) no zobaczymy jak to bedzi ez mym wyborem tak jak mowisz oby byl trafny :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #7 dnia: 1 Stycznia 2007, 13:24 »
Hej ja wybrałam sukienkę w salonie Anna w Gliwicach. mają tam bardzoi duży wybór i panie są bardzo miłe. Nie próbują wciskać czegoś na siłe. I nie robią problemu ze zmierzeniem sukienki nawet jeśli ktoś wybierze 10 modeli lub ma makijaż! Ja jestem pod wrażeniem i zamowiłam już tam tą swoją wymarzoną. Nie mogłam niestety zrobić zdjęcia ponieważ tej sukienki nawet jeszcze nie ma na necie....

Offline pyh

• uzależniony
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Stycznia 2007, 18:58 »
A na jakiej jest ulicy?

Offline Aniar07
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Stycznia 2007, 23:16 »
:hello:
Ja przymierzałam dziś dwie sukienki w salonie w GCH na piętrze w Gliwicach i powiem szczerze, że nie kupiłabym u tej kobity nawet gumki do gaci! Rzadko spotyka się tak niemiłą i mało profesjonalną obsługę. Do niedawna ta pani sprzedawała warzywa na targu więc skąd do licha może mieć pojęcie o modzie ślubnej?! W dodatku to kompletne bezguście! Wciskała mi same błyskotki, najbardziej świecące koronki i perełki jakie sobie można wyobrazić i mówiła, że są śliczne a gdy spojrzałam w lustro wyglądałam jak przynęta na ryby! Była bardzo nie zadowolona gdy powiedziałam, że mi się nie podoba. Nie dociera do niej, że nie każdy chce świecić jak gwiazda polarna.
Wychodząc wstąpiłam do PRELUDIUM -  znajduje się w tym samym budynku tylko wchodzi się po schodkach z dworu na taki balkonik. Szyld jest dobrze widoczny! Anioł stróż mnie tam zaprowadził! Śliczne sukienki, miła i profesjonalna obsługa. Możliwość odszycia wszystkiego co sobie wymyślicie na miejscu. Pani służy fachową radą wraz z przesympatyczną krawcową. Naprawdę godne zaufania! Ja już wybrałam śliczną koronkową sukienkę, troszkę ją jeszcze podrasujemy i będzie jak ze snów. Gorąco polecam salon PRELUDIUM w Gliwicach.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Lutego 2007, 23:01 »
pyh, To jest na Zwycięstwa 43 czy jakoś tak. Ja jestem bardzo zadowolona. Przynajmniej na razie a już byłam tam w kilku sprawach (zmiana terminu przymiarki, za duże itp..) Mogę jeszcze polecić salon sukien Ina ale tov już w Bytomiu. Tam też jest bardzo profesjonalna obsługa. Życzę powodzenia

Offline pyh

• uzależniony
« Odpowiedź #11 dnia: 4 Lutego 2007, 16:01 »
dzieki milenko,juz wiem gdzie to jest,poniewaz jednak stanelo na cywilnym,mysle ze musze szukac sukienki w nieslubnych sklepach,bo chcialabym cos skromnego i za kolanko,albo gajerek....zobaczy sie :)

Offline red flower
  • nowicjusz
  • *
Odp: SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH W GLIWICACH I W OKOLICY
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Września 2008, 23:32 »
Cytat: Aniar07 link=topic=5255. msg202364#msg202364 date=1170108972
:hello:
Ja przymierzałam dziś dwie sukienki w salonie w GCH na piętrze w Gliwicach i powiem szczerze, że nie kupiłabym u tej kobity nawet gumki do gaci! Rzadko spotyka się tak niemiłą i mało profesjonalną obsługę.  Do niedawna ta pani sprzedawała warzywa na targu więc skąd do licha może mieć pojęcie o modzie ślubnej?! W dodatku to kompletne bezguście! Wciskała mi same błyskotki, najbardziej świecące koronki i perełki jakie sobie można wyobrazić i mówiła, że są śliczne a gdy spojrzałam w lustro wyglądałam jak przynęta na ryby! Była bardzo nie zadowolona gdy powiedziałam, że mi się nie podoba.  Nie dociera do niej, że nie każdy chce świecić jak gwiazda polarna.
Wychodząc wstąpiłam do PRELUDIUM -  znajduje się w tym samym budynku tylko wchodzi się po schodkach z dworu na taki balkonik.  Szyld jest dobrze widoczny! Anioł stróż mnie tam zaprowadził! Śliczne sukienki, miła i profesjonalna obsługa.  Możliwość odszycia wszystkiego co sobie wymyślicie na miejscu.  Pani służy fachową radą wraz z przesympatyczną krawcową.  Naprawdę godne zaufania! Ja już wybrałam śliczną koronkową sukienkę, troszkę ją jeszcze podrasujemy i będzie jak ze snów.  Gorąco polecam salon PRELUDIUM w Gliwicach.

Witam!
Widze że wątek jest sprzed roku ale salon o którym mowa, czyli ten w salonie GCH w Gliwicach na 1 piętrze nadal istnieje i tak się na moje nieszczęście stało że zamówiłam ok.  pół roku temu u tej jakże "sympatycznej" pani suknię. Babka była drętwa i niesympatyczna ale  że suknia mi się naprawdę spodobała zdecydowałam się na ten salon i tą suknię.  I okazało się że to był mój największy błąd. 
Liczyłam na solidne wykonanie wg modelu który zamóiłam z manekina ,wczoraj suknie odebrałam i jak ją już przymierzyłam to miałam ochotę zdjąć ją od razu i wiać. Suknia zupełnie nie była dopasowana, halka wrzynała mi się w pasie, zakładki pod biustem się rozłaziły, szwy były nierozprasowane, aplikacje nie takie na jaki się umawialiśmy , boelrko choć było gratis było za małe. . .  wsyztsko to było nie tak, i na każdą sugestię z mojej strony że nalezy te rzeczy poprawić babka zupełnie olewała sprawę, puszczała moje uwagi mimo uszu i wmawiała że suknia lezy tak jak powinna!!! Na deser podała mi zamówiony welon który był obstrzępiony( obcięto nożyczkami lamówkę z innego welonu i był obcięty jakby dziecko kilku letnie go cięło :/  ), jak to pani wypomniałam była zła że w ogóle mam jakieś "ale" bo dla niej nie było żadnego problemu. 
Suknię zabrałam do domu ,poprawek pani nie miała ochoty robić bo uznała że to moje "widzi mi się" że cokolwiek trzeba w niej zmieniać. . . Myślałam że jak suknię przymierzę w domu na spokojnie to nie będzie źle , że może przesadzam,ale poprzymierzeniu jej w domu  tylko utwierdziłam się w przekonaniu że suknia jest niechlujnie wykonana i zupełnie niedopasowana do mojej sylwetki.  Nie miałam czasu na owrót do salonu i  przepychanki z tą panią bo do slubu zostało zaledwie 4 dni wiec dziś poszłam do salonu Adrianna na Zwycięstwa i tam udało mi się na szczęscie niedrogo wypozyczyć suknię ,z której jestem bardzo zadowolona . Cieszę się że ta "przygoda" z salonem w GCHu się zakończyła, bo wiele nerwów ( i pieniędzy)mnie kosztowała współpraca z tym miejsce.
Sorki że się tak rozpisałam, ale raz że przeżycia są dość świeże , dwa postanowiłam napisać ku przestrodze, omijajcie ten salon szerokim łukiem, niemiła obsługa i beznadziejna krawcowa(niechlujne szycie) ,zero współpracy z panią z salonu (nie słuchała W OGÓLE moich  uwag) więc podsumowując jestem na NIE dla tego salonu

Offline justa88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już był
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Lipca 2011, 15:36 »
ja kupywałam suknie w salonie "Anna" w gliwicach, obsługa jest bardzo fajna nie wściskają kitu i umią dobrać różne szczegóły , bardzo polecam  :)

Offline BarbaraBr
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.09.2012
« Odpowiedź #14 dnia: 24 Października 2011, 20:20 »
Tak czytam i czytam o tym salonie w GCH i chwilę się zastanawiałam czy byłam w jakimś innym, ale jest tylko jeden na piętrze :) W takim razie zapewne Pani się zmieniła co zresztą jest pewne po dacie postów i opinii o niej ;)  W każdym razie ślub dopiero 8. 09. 2012 i większość babeczek jak to słyszy to nie podnosi się z krzesła i raczej nie są skore do latania przy mnie. . . .   Jednak wiadomo, że chciałabym przynajmniej parę sukienek zobaczyć( no dobra, najlepiej wszystkie) i wiedzieć mniej więcej w czym dobrze wyglądam.  No i Pani z GCH spełniła moje zachcianki, nosiła każdą kolejną suknie którą tylko wskazałam nawet jak była podobna fasonem do poprzedniej co mnie mile zaskoczyło.  Nie wiem jak wy, ale jak ja mam za duży wybór i wszystko mi się podoba to jestem jak dziecko w sklepie z cukierkami. . . .  a tam mają trochę tych cukierków.  Rady, których udzieliła mi na temat doboru sukni do mojej figurki też były całkiem trafne mimo, że na początku średnio chciałam podkreślać talie (z wiadomych przyczyn ;) ) jak wyszłam na podest w proponowanej przez Nią sukni to zastanawiałam się czy będę ją zdejmować czy może płacę i wychodzę :P Na prawdę każdej z Was życzę takiego wyjścia z przymierzalni.  Oczywiście z chęcią bym przestawiła parę aplikacji na niej(żeby dodać coś od siebie, nie wiem czy też tak macie), a jak usłyszałam, że mogę. . . .  Jedyny ból to właśnie brak możliwości zrobienia fotki bo akurat byłam sama :/ Tak czy siak chodziłam trochę po tych salonach i najbliżej to może jeden w Bytomiu był do którego bym poszła drugi raz. . . . 

W jednym koło rynku w Gliwicach pamiętam koleżanka brała cena super wszystko cacy 900zł to jak za darmo. . . .  To nie umiała przestać płakać jak ją odebrała :/ Wisiała na niej jak wór po kartoflach.  Niby mówi się, że suknia na jeden dzień i po co wydawać tyle kasy, ale zdjęcia i film są na całe życie, a kiedy drugi raz będzie przy mnie działało stado kobiet upiększających mnie przez parę godzin?:) Wszystko musi być idealne i tych 500 czy 600zł mniej nie opłaca się dawać.   Jak któraś z was jest zainteresowana mogę dalej opisywać kontakty z tym czy jakimś innym salonem jeśli do jakiegoś innego jeszcze pójdę. . .  Ta suknia mi z głowy nie może wylecieć ;)

Offline Iskierka88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.06.2014
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2015, 22:15 »
Wiecie co? Ja z Zabrza dojeżdżałam do Lędzin i nie żałowałam.  Salon nazywa się Galeria Mody Fuksja.
Jedyny salon gdzie weszłam i od razu zostałam bardzo profesjonalnie i miło przyjęta :)
Kobitki na prawdę znają się na tym co robią.  Mają bodajże 20-letnie doświadczenie w szyciu sukienek . 
Wybijały mi z głowy moje głupie pomysły i przedstawiały różne inne opcje :) <3 !