Autor Wątek: Wszystko od podstaw - proszę o pomoc  (Przeczytany 1740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline d0riss
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Sosnowiec
Wszystko od podstaw - proszę o pomoc
« dnia: 11 Stycznia 2016, 16:04 »
Cześć.
Zaczynamy planować nasze wesele, które ma się odbyć w sierpniu 2017 roku. Dopiero zaczynam się rozglądać za ofertami i stąd moja prośba do was, piszcie gdzie najlepsza sala, jaki fotograf, orkiestra, dosłownie wszystko co polecacie a czego nie i najlepiej z cenami ;) ;) . Miejscowość gdzie odbędzie się ślub i najlepiej wesele to Sosnowiec woj. śląskie.
Przeglądałam już trochę i mam pytanie: co sądzicie o restauracji Moja Pasja dawna Stara strzecha i jakie ceny?
Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc. Mam nadzieję że zdążę ze wzystkim, że nie za późno się biorę za to ale dopiero w Wigilię się zaręczyliśmy.
Z góry dziękuję

Offline Reedu@wp.pl
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2017-06
Odp: Wszystko od podstaw - proszę o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Stycznia 2016, 16:57 »
W Mojej Pasji byłem na dwój weselach w roli gościa (jeden rok po drugim). Bardzo dobre jedzenie, bardzo dobra obsługa, właścicielka z prawdziwą pasją.
Sam chętnie zorganizowałbym tam swoje, niestety terminów w 2017 już nie było podczas mojej rozmowy ^^
Dużo dobrego słyszałem też o Czarcim Młynie. Bardzo ciekawy wystrój, świetne królewskie fotele.
« Ostatnia zmiana: 26 Stycznia 2016, 17:11 wysłana przez Reedu@wp.pl »

Offline Madzix91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2016
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Lutego 2016, 13:23 »
Kiedyś byłam na weselu jak lokal nazywał się Stara Strzecha i powiem że było bardzo sympatycznie. Stoły był bardzo ładnie ubrane i jedzonko bardzo dobre. I raczej nie odebrałam wrażenia żę komuś czegoś brakowało. Jedynie co mi się nie podobało to bardzo wysoka sala. Dlatego wybraliśmy firmę Anmark.
Jako foto i wideo wybierzemy najprawdopodobnie "Kris&Dzida" z Tychów.
Z zespołem nie mieliśmy problemu bo bawiliśmy się u kolegi gdzie grał Akord Sound z Katowic i już na weselu zarezerwowaliśmy termin.
Życzę Ci owocnych łowów  :)

Offline Urska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2.09.2017
  • Ślub w: Śląsk
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Marca 2016, 23:37 »
Nie znam tych dwóch co wymieniłaś, za to z przeglądanych przeze mnie lokali fajnie się prezentuje pogoria residence co o tym myślisz? robią weselna na różną ilość osób z tego, co się zdążyłam zorientować i fajne atrakcje proponują.
« Ostatnia zmiana: 30 Marca 2016, 17:01 wysłana przez zibi »

Offline Paweł95
  • nowicjusz
  • *
  • Ślub w: Kraków
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Listopada 2016, 22:38 »
Planując wesele warto też pomyśleć o akcencie rozrywkowym dla gości. Z reguły powierza się to wyłącznie zespołowi muzycznemu, ale moim zdaniem dość ciekawym (i zarazem sprawdzonym) pomysłem jest zaproszenie iluzjonisty i zorganizowanie małego pokazu dla gości... Widziałem już takich kilka (i za każdym razem wychodziły naprawdę fajnie), dlatego myślę, ze mogę polecić tą formę rozrywki z perspektywy gościa (jeżeli nie wiesz, jak to możne wyglądać, wszystko znajdziesz tutaj link usunięty
« Ostatnia zmiana: 14 Listopada 2016, 15:18 wysłana przez zibi »