Autor Wątek: dobry podkład  (Przeczytany 26463 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada26
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2007
Odp: dobry podkład
« Odpowiedź #60 dnia: 25 Maja 2007, 12:49 »
Wlasnie sprawdzilam sobie podklady La-Roche Posay Unifiance i dowiedzialam sie ze sa 3 rozne produkty z tej serii.
Doradzcie ktory jest najlepszy dla mojej tlustej skory z niedoskonalosciami  :(

Offline maggi
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2 Czerwca 2007, 22:57 »
Zgadzam się z dziewczynami, polecam La Roche.
Ten podkład jest rzeczywiście bardzo wydajny.  Ja nakładam go gąbeczką.  Najpierw odbrobinę wyciskam na lewa dłoń , a potem wilgotną gąbeczką nanosze na twarz, lekko "wtłaczając".  Potem puder sypki, na to brązujący i gotowe;)

Efekt: wygładzona cera, drobne naczynka niewidoczne, partie przetłuszczające się - nie świecą się. 
Co wazne, nie ma efektu maski.  To lekkie podkłady.

Szczerze polecam:)

Offline aduszka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 12 Października 2011, 10:49 »
Doradzałabym podkład Lancome Adaptive.  Jest świetny na co dzień i pod makijaże ślubne. Dla mnie świetne rozwiązanie jeśli chodzi o lekkość a jednocześnie krycie bez efektu obciążenia.  Podkład rozprowadza się palcami - zalecenie producenta ;) co daje idealne dopasowanie się do karnacji.  Jest to dla mnie idealny jak na dzień dzisiejszy podkład.

« Ostatnia zmiana: 12 Października 2011, 15:11 wysłana przez liliann »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #63 dnia: 12 Października 2011, 15:08 »
jedyny podkład jaki wg mnie warto używać to STAGECOLOR...

genialnie kryje, przy tym jest leciutki i nie ma efektu maski
stapia się ze skórą...REWELACJA

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 23 Października 2011, 21:11 »
Liliann, a jakiego koloru używasz? I jak ten podkład wypada w porównaniu z Revlonem Colorstay (jeśli masz porównanie).
Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem na jaki kolor się zdecydować, sun czy medium.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 23 Października 2011, 21:14 »
bez porównania do Revlonu...
Revlon to gruba maska, a ten nakłada się cieniutką warstwą, nie ma efektu maski...stapia się ze skórą, nigdy nie wierzyłam w taki efekt make-upu, ale tu uwierzyłam...
ja mam kolor 755, 752 jest lekko zbyt jasny - miałam próbkę...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 23 Października 2011, 21:22 »
Hmmm, 755 nie brałam pod uwagę, wydawał mi się zdecydowanie za ciemny. A można gdzieś dostać/kupić próbki tego podkładu, żeby wypróbować kolor?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 23 Października 2011, 21:24 »
ja w paczce dostałam tubkę 755 i dwie próbki 752 i 755 do wypróbowania...
gdyby 755 okazał się niewypałem to miałam odesłać paczkę i dostałabym 752, ale się nie zdecydowałam na odesłanie...
smarowałam pół twarzy jednym i pół drugim...
755 wydaje się opalony, ale nadaje skórze jedynie taki fajny zdrowy koloryt...

— Richard M. Devos

Offline olenka_x
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #68 dnia: 23 Października 2011, 21:28 »
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, też wezmę 755 :))

Offline Lirene
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 sierpnia 2013
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Stycznia 2012, 12:11 »
Hmm, polecacie marki z wyższej półki, a może znacie jakiś podkład w dobrej cenie, który będzie działał skutecznie?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 15 Stycznia 2012, 12:17 »
hmm...Revlon ColorStay - cena ok 34 zł...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Stycznia 2012, 11:09 »
z niższej półki polecam szczerze Rimmel Match Perfection Cream Gel Foundation...
mimo małej pojemności, bo tylko 18g  :-\ jest wart spróbowania... zwłaszcza jak uda się go dostać w promocji za 19,99  ;)
super stapia się z cerą, nie widoczny a przy tym dość kryjący...ma konsystencję żelu, jest bardzo delikatny a przy tym daje się odczuć nawilżenie skóry.
jeden z lepszych podkładów jaki miałam   :)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #72 dnia: 5 Marca 2012, 16:01 »
wlasnie jestem w trakcie probowania kilku produktow.

Dizs umalowalam sie lancome teint idole ultra 24h i przy okazji w strefie T probuje tez baze matujaca smashbox'a.

Musze dodac ze mam badzo trudna cere -jestem w trakcie terapii antytradzikowej wiec mam sporo przebarwien, troche nierownosci i skora w tych miejscach sie przesusza.. a czolko sie swieci praktycznie co rusz :/ (no i na codzien niewiele sie maluje)
Po probnych makijazach efekty mnie nie zachwycily (choc niestety nie pamietam na czym pracowaly obie panie) stad szukam lepszych produktow do wykonania mojego slubnego makeup'u.

No i jesli chodzi o pdoklad wstepne wnioski sa bardzo pozytywne. ladnie sie rozprowadzil bardzo cieniutka warstwa, gdzie chcialam pokrylam troszke grubiej.. buzia wyglada naturalnie i zdrowo :D - teraz czyli po 5godz - nigdzie mi sie nie pojawily suche skorki (po 1 probnym po 2h pol policzka mi sie sypalo) nie czuje efektu sciagniecia/maski ani tez nie czuje sie przetluszczona (jak czesto mialam po swoim np lirene)..
Co do smashboxa - platki nosa super matowe, ale czolo delikatnie sie swieci, czyli to jeszcze nie jest to czego szukam.. ALE i tak jest zdecydowanie duuuuuzo lepiej od probnego nr2 gdzie po prostu byla zarowka :P

mam jeszcze probki kilku pudrow mineralnych do sprawdzenia i podklad estee lauder  double wear.. wiec mam nadzieje ze znajde to czego szukam..  ::)
jeszcze slyszlaam ze clarins jest dobry.. no i chce sprawdzic ten vichy dermablend tak punktowo.. sprobuje to zdobyc na probe.
Czy ktoras z Was juz moze miala z nimi do czynienia :)? Prosze o opinie

jaka baze matujacą - sprawdzoną :) i dzialajacą polecacie?

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #73 dnia: 31 Marca 2012, 17:09 »
powiem szczerze,że Ja jeszcze takie dla siebie super sprawdzonego podkładu nie odkryłam...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline elvessa

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
« Odpowiedź #74 dnia: 31 Marca 2012, 19:39 »
Ja mam skore mieszana i juz od dluzszego czasu uzywam  Vichy Aera Teint Pure i jestem bardzo zadowolona. Wczescniej przez kilka lat uzywalam podklad La Roche Posay ale przestali go produkowac :'( zapytaj o probki w aptece, moze akurat ci podpasuje

Offline magdamiko1991

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #75 dnia: 12 Stycznia 2015, 11:21 »
Ja polecę Wam Clinique Superbalanced Makeup albo jeśli szukacie czegoś tańszego theBalm BalmShelter podkład: LIGHTER THAN LIGHT. Oba są cudowne bardzo lekkie ale i wytrzymałe. Świetnie się u mnie sprawdziły :) I można je zamówić przez internet - polecam crystaline.pl lub mintishop.pl. Szybka dostawa, produkty dobrze zabezpieczone i ceny też ok :) zresztą możecie poczytać opinie tutaj:

« Ostatnia zmiana: 24 Kwietnia 2017, 15:55 wysłana przez zibi »
kobiecezasady. pl

Offline begonia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Lutego 2015, 02:51 »
Moim zdaniem, jeśli chcesz mieć trwały makijaż na buźce przez długi czas, to powinnaś zainwestować nie tylko w dobry podkład z dobrej firmy, ale przede wszystkim zaopatrzyć się w bazę silikonową z firmy Soraya, Lirene czy choćby nawet Eveline :) Dzięki stosowaniu tego typu produktu makijaż jest piękny i trwały przez wiele godzin! ;) Przetestowałam, więc wiem co mówię! :P

Offline anka768
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2016
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Lutego 2015, 23:41 »
Dziewczyny pomocy! szukam dobrego, trwałego podkładu co cery z problemami :( ważne, żeby ładnie krył ale nie tworzył maski, jednocześnie nie zapychał porów i nie przyczyniał się do pogorszenia stanu cery.  Myślałam nad podkładami z apteki. .  ale sama już nie wiem na co się zdecydować.  Polecacie coś konkretnego?

Offline welonek
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 17 Marca 2015, 08:14 »
dziewczyny
mam cere mieszana
zawsze pieknie wyglada po swiezo zrobionym makijaży jakieś 4 godziny
potem swieci sie czoło jak gwiazda
kto poleci jakies mega podklady do twarzy??
mam aktualnie podklad pupa ale jakos mi nie lezy
moze macie jakies swoje ulubione
prosze o propozycje

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 17 Marca 2015, 10:21 »
Estee Lauder double waer albo double wear light

Offline Monikaas
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016