dobry podklad, mysle ze to bardzo indywidualna sprawa
ten wlasciwy to raczej metoda prob i bledow tylko sie da dobrac
Ja uzywam kilku,na dzien,na wieczor itd
preferuje naturalny wyglad i dobry podklad dla mnie to taki, ktorego nie widac na twarzy a tuszuje co tam trzeba

i ladnie rozswietla cere

.dodam ze mam cere normalna
lubie
clinique, swego czasu dosc dlugo uzywalam
soft finish i mialam tez ten co dlugo sie trzyma

long lasting finish czy jakos tak . teraz uzywam tylko tego w kompakcie ale to jest taki moj podklad wyjazdowy i jak rano sie spoznie i robie makijaz w pracy, bardzo wygodny w uzyciu i sam podklad tez bardzo dobry, tylko ja nie lubie kompaktow na codzien
bardzo lubie tez
lancoma i moge polecic z czystym sumieniem,u mnie sprawdzal sie super!
adaptive chyba mialam ostatnio, ale ten
teint cos tam..tez uzywalam
mam tez
diora pure light ale zadko go uzywam, kupilam latem jak bylam bardziej opalona i teraz tylko jak wychodze wieczorm i na to jeszcze puder bronzujacy nakladam ale jest tez bardzo przyjemny, rzeczywiscie jest dosc lekki i z filtrem 15 idealny latem
polecam tez
vichy, uzywalam na codzien juz nie pamietam nazwy

, dostosowuje sie do koloru cery,bylam b.zadowolona
no i na koniec moj obecny jak dotad najlepszy podklad jaki mialam to
Giorgio Armani hydra glow jest the best

rozsmarowuje sie rowniutko, jest wydajny, trzyma sie caly dzien i ladnie nadaje cerze takiego wlasnie glow
natomiast z tych co sie zawiodlam to
benefit wielkie rozczarownie
i
Rimmel lasting finish-ostatnio jak bylam w domu to zapomnialam kosmetyczki i musialam kupic jakas tapetke, weszlam do pierwszej drogerii i wlasnie padlo na ten podklad,dla mnie porazka, strata kasy

Mysle ze podklad to bardzo wazny kosmetyk, iz nosimy go na twarzy caly dzien dlatego moim zdaniem lepiej zainwestowac w cos porzadnego,oprocz ze bedzie kryl, matowal itd to zeby sie dobrze "nosil" na skorze nie podraznial, wysuszal itp
milego wybierania