Autor Wątek: Organizacja ślubu i wesela w tempie ekspres i póki co, dużo szczęścia :)  (Przeczytany 14410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
  • data ślubu: 26.09.2015
Odp: Organizacja ślubu i wesela w tempie ekspres i póki co, dużo szczęścia :)
« Odpowiedź #60 dnia: 5 Października 2015, 08:32 »
Mamy z żoną podstawę przypuszczać, że ten Wszechmocny "u Góry" ;) naprawdę nas lubi ;) W sobotę sesja w plenerze...a tu czyste niebo...dosłownie żadnej chmurki :) Aż ekipa foto mówiła, że woleliby jakieś chmurki dla lepszego efektu zdjęć, a tu nic...:) I tutaj należą się też wielkie podziękowania dla naszych speców od foto, którzy zaproponowali nam Zamek w Malborku i trzeba przyznać, że był to strzał w dziesiątkę :) Trochę dla obiektywu kłopotliwe były przewijające się wycieczki po zamku, ale fotograf wykazał anielską cierpliwość :) Mega pozytywnym akcentem naszej sesji była masa życzeń od turystów, naprawdę aż miło :) Niektórzy chcieli robić bramy, inni śpiewali gorzko, a jakiś pan z harmonijką zagrał nam kawałek Marszu Mendelsona :) No i na koniec najlepsze...przerwa na posiłek w "Maku" ;) W tych ganckich strojach czuliśmy się tam jak kosmici  :D Niezapomniane wrażenia  ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #61 dnia: 5 Października 2015, 22:44 »
Zgodnie z obietnicą, m.in. na prośbę Kary-90 wrzucam foty druhen i świadkowej, bez głów ;)
Żonki suknia na sprzedaż: suknia ślubna na sprzedaż: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=55372.0

Koleżanka odstąpi termin 15.07.2017: http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=56064.0

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #62 dnia: 5 Października 2015, 22:54 »
Ooo mamooo, ale cudne

zakochałam się  :Zakochany:

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #63 dnia: 8 Października 2015, 20:41 »
No pięknie druhny wyglądają w czerwieni kontrastującej z bielą panny młodej.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #64 dnia: 8 Października 2015, 20:54 »
Piękne te sukienki :) że tak zagadnę gdzie były kupione ?
Ale nam się pogoda udała co Nodi :)
Nie pamiętam czy składałam gratulacje czy nie więc przyjmij je teraz być może kolejny raz Wszystkiego Najlepszego :) to już prawie 2 tygodnie :)
jak się czujesz jako mąż ?

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #65 dnia: 8 Października 2015, 22:26 »
Sukienki z chóru wyglądały na bardziej czerwieńsze i dużo efektowniej na żywo :)) super!
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #66 dnia: 9 Października 2015, 13:38 »
Piękne te sukienki :) że tak zagadnę gdzie były kupione ?
Ale nam się pogoda udała co Nodi :)
Nie pamiętam czy składałam gratulacje czy nie więc przyjmij je teraz być może kolejny raz Wszystkiego Najlepszego :) to już prawie 2 tygodnie :)
jak się czujesz jako mąż ?
Sukienki z chóru wyglądały na bardziej czerwieńsze i dużo efektowniej na żywo :)) super!

Zakup miał miejsce w jakimś sklepie na Dworcowej, ale podobno w ostatniej chwili sezonu letniego, bo już wchodziły rzeczy jesienne, ale jak nie zapomnę spytać o dokładną lokalizację to dam znać. Jak dla mnie cena trochę zaporowa, ale to już zależy od punktu widzenia i siedzenia ;) Koszt wynosił chyba ok 250zł, ale ale...zawoziłem dziewczyny do takiego sklepu odzieżowego na Okolu w takim jakby pasażu, nowo wybudowanym, widać go jadąc Grunwaldzką w stronę miasta, po prawej stronie. To jest skrzyżowanie ulicy Wrocławskiej z Grunwaldzką. Sklep z zewnątrz wygląda dość elegancko, no i tam dziewczyny widziały te same kiecki chyba za 320zł  :o Także jak ktoś by chciał na żywo zobaczyć to może jeszcze tam je spotka :)
a pogoda...pogoda była wymarzona :) Lepszej chyba nie mogliśmy sobie wymarzyć :) I ja tutaj taki mało "gratulacyjny" byłem do tej pory, dlatego może teraz trochę nadrobię m.in w Twoją stronę em_ka89 , no i w stronę naszej niezastąpionej najlepszej skrzypaczki Violizy :) Szczere gratulacje i wszystkiego Dobrego na nowej drodze życia :) Szczęścia, pomyślności i samych radości :)

Jak mąż i nie mąż...jakoś tak leciała ta piosenka....;) Ja osobiście czuję się świetnie :D Bardzo fajne uczucie, mimo już dość długiej znajomości z moją żonką, to jest to dla mnie stan, który, póki co ;) pozytywną energią mnie zaraża :) Bo jednak jest to coś nowego, innego, takiego dowartościowującego :) I można mówić do nowej rodzinki wujku, ciociu...:) Jest super, oby tak dalej :D

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #67 dnia: 9 Października 2015, 15:13 »
już wiem o jakim sklepie mówisz GABO czy jakoś tak słyszałam od mojej siostry, że prowadzą go romowie i faktycznie maja tam ładne ciuchy, kiedyś muszę  się tam przejechać

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #68 dnia: 9 Października 2015, 18:14 »
a na Dworcowej takie sukienki to kosztowały tyle w co drugim sklepie tzn w wakacje duzo było tam tych sukienek z neoproenu czy czegoś takiego nei pamiętam dokładnie, ale takie właśnie rozkloszowane, albo też żakardowe ale ceny od 150-350 zł
A ten sklep GABO to mój narzeczony mówil, że to marka od jakieś słynnego sportowca ale nie wiem czy się ze mnie nie zabijał.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #69 dnia: 10 Października 2015, 23:41 »
już wiem o jakim sklepie mówisz GABO czy jakoś tak słyszałam od mojej siostry, że prowadzą go romowie i faktycznie maja tam ładne ciuchy, kiedyś muszę  się tam przejechać

No dokładnie to będzie ten sklep, bo faktycznie Pani, którą widziałem, miała taką karnację jak "Romka" ;) i raczej nie pasuje to do sklepu słynnego sportowca, no chyba, że jest Romem ;)

a propo prezentów....my akurat nie chcieliśmy alkoholu zamiast kwiatów, tzn. prosiliśmy gości przy pomocy autorskiego wierszyka, o inne datki, ale no siłą rzeczy, czy okazji, trafiło nam się kilka flaszek i nie były to tylko wina....i teraz żeby nie było, że tak wszystko super i w ogóle, no to poruszę kwestię  przydatności do spożycia...wiadomo..wódka...whisky...większość win raczej może sobie stać w nieskończoność...(przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę sie mylić) No ale jak dostaję trunek i widzę na dacie przydatności, że już powinno dawno być wypite, to kurde szlag mnie trafia...To już nie chodzi o to, że my z tego nie skorzystamy, albo skorzystamy na własne ryzyko...ale o podejście tego, kto to daje...no kurde...fajnie, że mam flache w barku, ale no skoro już chcę ją podarować dalej, bo zapewne sam tez od kogoś dostałem, no to wypada chociaż sprawdzić czy to się jeszcze nadaje do spożycia...na szczęście trafiły się takie tylko 3 specyficzne trunki, już po dacie przydatności...ale ku przestrodze, szczególnie o tych co chcieli różne alkohole i tylko alkohole np zamiast kwiatów...gdyby pojawily się wątpliwości...polecam najpierw spojrzeć na banderolę i tam jest rok nadrukowany...z reguły, z tego co widziałem, data z banderoli pokrywa się z datą wejścia na sklepowe półki danego trunku...czyli alkohol kupiony w tym roku będzie miał rok na banderoli 2015...nie spotkałem się jeszcze żeby bylo inaczej przy tych takich bardziej pospolitych alkoholach, które schodzą na bieżąco...
no to tyle na dziś...na zdrowie! :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 10 Października 2015, 23:44 »
No tak to słabe dać komuś przetetminowany prezent.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #71 dnia: 11 Października 2015, 20:48 »

No dokładnie to będzie ten sklep, bo faktycznie Pani, którą widziałem, miała taką karnację jak "Romka" ;) i raczej nie pasuje to do sklepu słynnego sportowca, no chyba, że jest Romem ;)

a propo prezentów....my akurat nie chcieliśmy alkoholu zamiast kwiatów, tzn. prosiliśmy gości przy pomocy autorskiego wierszyka, o inne datki, ale no siłą rzeczy, czy okazji, trafiło nam się kilka flaszek i nie były to tylko wina....i teraz żeby nie było, że tak wszystko super i w ogóle, no to poruszę kwestię  przydatności do spożycia...wiadomo..wódka...whisky...większość win raczej może sobie stać w nieskończoność...(przynajmniej tak mi się wydaje, ale mogę sie mylić) No ale jak dostaję trunek i widzę na dacie przydatności, że już powinno dawno być wypite, to kurde szlag mnie trafia...To już nie chodzi o to, że my z tego nie skorzystamy, albo skorzystamy na własne ryzyko...ale o podejście tego, kto to daje...no kurde...fajnie, że mam flache w barku, ale no skoro już chcę ją podarować dalej, bo zapewne sam tez od kogoś dostałem, no to wypada chociaż sprawdzić czy to się jeszcze nadaje do spożycia...na szczęście trafiły się takie tylko 3 specyficzne trunki, już po dacie przydatności...ale ku przestrodze, szczególnie o tych co chcieli różne alkohole i tylko alkohole np zamiast kwiatów...gdyby pojawily się wątpliwości...polecam najpierw spojrzeć na banderolę i tam jest rok nadrukowany...z reguły, z tego co widziałem, data z banderoli pokrywa się z datą wejścia na sklepowe półki danego trunku...czyli alkohol kupiony w tym roku będzie miał rok na banderoli 2015...nie spotkałem się jeszcze żeby bylo inaczej przy tych takich bardziej pospolitych alkoholach, które schodzą na bieżąco...
no to tyle na dziś...na zdrowie! :)

A co to za rodzaj trunku, bo szczerze mówiąc nie spotkałam się z datą przydatności na winie, wódce, whisky tez chyba im starsza tym lepsza, no chyba, że to piwo - to chyba jedyny alkohol który ma termin, czy sie myle? 
A może to był termin zabutelkowania?

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Października 2015, 21:20 »

A co to za rodzaj trunku, bo szczerze mówiąc nie spotkałam się z datą przydatności na winie, wódce, whisky tez chyba im starsza tym lepsza, no chyba, że to piwo - to chyba jedyny alkohol który ma termin, czy sie myle? 
A może to był termin zabutelkowania?

Kara no nie chcę tutaj z nazwy wymieniać, ale tak jak mówiłem, nie chodzi o trunku typu wódka, whisky wino...bardziej mam na myśli likiery, wermuty itp a i nawet specyficzna np wódka smakowa taka dość specyficzna, która też była opatrzona terminem ważności :) Żeby nie było, że głupoty opowiadam, to zrobiłem mały rekonesans na dziale alkohole przy okazji zakupów :) sporadyczne są to przypadku na szczęście, także luzik :) Już jeden trunek wypity i żyjemy, także alkohol nawet opatrzony terminem raczej nie szkodzi ;)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 21 Października 2015, 21:37 »
A co to było?

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Października 2015, 21:58 »
No nie mogę ujawnić ;) ja nie wiem kto to czyta tutaj, a może któryś z gości ;) Tak jak mówiłem, sporadyczny przypadek w skali całości ,więc no da się przeżyć ;)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Października 2015, 22:05 »
Łokej :)

Offline marmarika
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: 31 Października 2015, 21:08 »
Hej Nodi  widzę ze mieliście wesele  u Hołosia czy faktycznie  właściciele  tego lokalu byli uprzejmi?  . Byliśmy ostatnio zobaczyć tą sale  i  tak się zastanawiamy nad wyborem . Miałeś DJ czy  zespół  więcej info mile widziane  i czy  jest  wystarczająco dużo miejsca  na większe wesele ok 100 os ?

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
My będziemy mieć wesele u Hołosia. Mówiąc szczerze, to przy pierwszym spotkaniu podpisywaliśmy już umowę:D Braliśmy pod uwagę inne restauracje, ale u Hołosia nam najbardziej odpowiadało i właściciel wydawał się być osobą konkretną, co uważam za duży plus. Poza tym w internecie można znaleźć sporo dobrych opinii odnośnie jedzenia i organizacji wesel.
My będziemy mieć wesele na około 100osób i wg mnie spokojnie się wszyscy pomieszczą :)

Offline marmarika
  • nowicjusz
  • *
dziękuję  za konkretną odpowiedź , mamy ta  restauracje nadal na oku ,i  chętnie  dowiem się jeszcze  opinii od   Nodi  :)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
dziękuję  za konkretną odpowiedź , mamy ta  restauracje nadal na oku ,i  chętnie  dowiem się jeszcze  opinii od   Nodi  :)

Nie wiem dlaczego, ale myślałem, że już tu zachwalałem Hołosia, ale jednak nie :) Więc, może przytoczę to, co pisałem do jednej z forumowiczek na temat Hołosia:
Wrażenia tylko i wyłącznie pozytywne :) od samego początku była klasa ;) mieliśmy na 104 osoby plus 4 osoby z obsługi foto-music-wideo ;) i przestrzennie było super. Nie było czuć, że jest tam aż tyle ludzi :) Jedzenie zachwalane przez wszystkich, sprytnie podane, szybko, na ciepło poczynając od samego rosołu :) i takie porcje, że naprawdę nie można się ich powstydzić :) zdaliśmy się na ich schemat i kolejność podawania i wyszło elegancko. Obiad stał na stołach jeszcze przez dwa bloki muzyczne, później weszło ciacho...ok 23 był tort. Kawa i herbata podawane na bieżąco, nie z żadnych termosów...to jest klasa wg mnie :) i pyszna kawa :) jak się zgłosiło brak napoju czy czegoś innego to reakcja natychmiastowa...ja np w przerwach nie czułem, że na sali jest obsługa, no poza tym, kiedy roznosili np właśnie kawy, herbaty czy jakies danie na ciepło już później...wszystko na stołach ogarniali w czasie tańców, tak żeby gość nie odczuł za bardzo ich obecności, ale żeby wszystko grało. Także przez dwa dni wszyscy świetnie się bawili, najedli i jeszcze masę jedzenia zabraliśmy do domu, to co się dało to zamroziliśmy.  Ciasto wydawaliśmy gościom "na do widzenia", no to poszło nam całe, ale w sumie dobrze (gdyby ktoś chciał też tak robić, to niech powie o tym na etapie uzgodnień, to oni wtedy np jednej czy tam 2 blach ciasta nie będą wykładać na stoły i goście dostaną świeże ciacho z chłodni :) Tort adekwatnie do ilości osób, u nas jak tam widać na focie, było 5 pięter do naszej ilości osób i pierwszego dnia zeszły te 3 najmniejsze kółka i na poprawinach te 2 największe :) smaków ciasta mogliśmy wybrać 6, ciasto też bardzo pyszne, goście sobie chwalili, nawet Ci najabrdziej wybredni, co tylko domowe swoje robią :) ogólnie nie mam się do czego przyczepić w sumie :) No a smak tortu jak najbardziej polecam Hiszpański :) goście śpiący nad salą też bardzo zadowoleni, rano śniadanko, jajecznica, wędlinki, super :) a no i my np nie chcielismy piwa na wesele, więc układ był taki że jak ktoś chce bardzo piwo to sobie idzie kupić do baru, to chyba tylko 2 czy 3 piwa poszły, a na poprawiny oprócz tego alkoholu co został, mieliśmy piwo z beczki z baru i to już goście brali do oporu na nasz koszt. Na początku byłem sceptycznie nastawiony do piwa z beczki, ale to piwo było super. Żadne chrzczone, ani nie rozcieńczane, naprawdę miłe zaskoczenie...i co było super, że mogłeś sobie piwo zamówić i miałeś przynoszone do stołu albo w inne miejsce swojego pobytu na sali lub przed salą ;) no i w szklankach żywca, nie żadne plastikowe kubki - wygladało tak naprawdę elegancko :) No i ten żurek na początku poprawin, też super :) a w ogóle danie "nad ranem" to polecam ten barszcz z pasztetem, kurcze te pasztety takie duże, że szok, i mało ciasta, a dużo mięsa :)
I jeszcze tak na koniec... wanna z hydromasażem w pokoju dla nowożeńców...super sprawa ;D

Offline marmarika
  • nowicjusz
  • *
Nodi widzę ze miałeś DJ  daj mi namiary na priv bo nic tu zbytnio  o tym Dj nie mogę wyczytać
info o foto i video tez poproszę :)

Offline olunia196
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.08.2016
Nodi, a w jakim kosciele mieliscie ślub? Widziałam zdjęcie i jestem ciekawa :)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
Na Osowej Górze...a właściwie w Osówcu ;) u ks. Dawidka...
a przy okazji uczulam wszystkich przyszłych nowożeńców chętnych na ślub w tej parafii i nie do końca będących w temacie jej lokalizacji i drobnych formalności z tym związanych :) My z marszu złożyliśmy papiery w USC w Bydgoszczy, przekonani, że tak należy...opłatę 84zł też wnieśliśmy w Bydgoszczy...a przy odbiorze aktu już w Sicienku okazało się, że opłata powinna być uiszczona w Gminie, w której zlokalizowana jest Parafia...i płaciliśmy drugie 84zł w Sicienku żeby odebrać papiery, a z kolei w Bydzi złożyliśmy wniosek o zwrot opłaty, ale póki co oddali na konto tylko 56zł...czekamy na decyzję papierkową, w której może wyjaśnią dlaczego tak okroili. Być może przy składaniu papierów w Bydgoszczy Pani nas pytała gdzie jest ślub, ale my już tego nie pamiętamy...może wtedy by nam powiedziała, że mamy w Sicienku zapłacić :) ale było...minęło...;)
Teraz najważniejsze to nanieść drobne poprawki do filmu i może w przyszłym tygodniu jakiś teledysk w eter pójdzie ;) zobaczymy jak nam się uda zgrać w czasie z panem kamerunem ;)

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
Tak to wyglądało, tyle się działo i nocy było mało...tego dnia 26.09.2015 :) ale kiedyś musiało się to zakończyć ;) tak więc...w telegraficznym skrócie  ;)

« Ostatnia zmiana: 26 Listopada 2015, 23:59 wysłana przez Nodi »

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
Fajnie się ogląda. :)

Offline marmarika
  • nowicjusz
  • *
Nodi fajny macie film  , dwa tygodnie to całkiem niezły czas my słyszeliśmy od  video  ze  czasami to nawet pół roku się czeka  , co do ustaleń mamy jednak  inny lokal , ale  tego samego DJ :) . Dzięki za namiary  .Pozdrawiam

Offline Kara-90

• entuzjasta
Nodi mam nadzieję, że dniu ślubu będę tak uśmiechnięta jak Twoja żona, widać, że to najszczęśliwszy dzień w jej życiu, uśmiech jej z buźki nie schodził (przynajmniej na filmie), a suknia śliczna, taka nietypowa, oryginalna ale bardzo, bardzo ładna.

P.S. Nowy Pan Młody i Nowa Panna Młoda rzucili się do łapania a wcale nie dla nich "przeznaczone" było.

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
Fajnie się ogląda. :)
Nodi fajny macie film  , dwa tygodnie to całkiem niezły czas my słyszeliśmy od  video  ze  czasami to nawet pół roku się czeka  , co do ustaleń mamy jednak  inny lokal , ale  tego samego DJ :) . Dzięki za namiary  .Pozdrawiam
Dziękujemy :) a co czasu realizacji filmu to było 30 dni od pleneru, a że plener kręcony był 2 tygodnie po ślubie, no to byliśmy przekonani, że teraz 30 dni oczekiwania, a tu miłe zaskoczenie, po 2 tygodniach dostaliśmy materiał razem z całym tzw surowym materiałem, i to jest super...teraz albo sami albo z pomocą naszego kamerzysty złożymy z tego 3 płytkę tylko z samą zabawą weselną :)
Nodi mam nadzieję, że dniu ślubu będę tak uśmiechnięta jak Twoja żona, widać, że to najszczęśliwszy dzień w jej życiu, uśmiech jej z buźki nie schodził (przynajmniej na filmie), a suknia śliczna, taka nietypowa, oryginalna ale bardzo, bardzo ładna.

P.S. Nowy Pan Młody i Nowa Panna Młoda rzucili się do łapania a wcale nie dla nich "przeznaczone" było.
Co do uśmiechu to w sumie tak było cały czas :) no i w sumie film jest skrótem tej całej ceremonii, przynajmniej do tej godz. 1 w nocy ;) więc uśmiech był :) Miło słyszeć / czytać ;), że kiecka się podoba, dziękujemy :)
Propos nowych młodych..no to nowy młody to był ten właściwy, na którego faktycznie trafiła mucha, a co do nowej młodej, no to powiedzmy, że dzielnie walczyła o welon ;) Da sobie radę w życiu jednym słowem ;)

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
2:19 chłopiec gwiazdą filmu  ;D

Offline Nodi
  • Moderator
  • forumowicz
Hehe...tak dla pewności jeszcze raz odtworzyłem sobie filmik, ale domyślałem się o co chodzi ;) Zawsze jakieś urozmaicenie przy całowaniu ;)