Autor Wątek: Sukienki z allegro  (Przeczytany 3750 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cymoka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28-02-2015
Sukienki z allegro
« dnia: 10 Grudnia 2014, 22:21 »
Chciałam się zapytać czy któraś z panien ślubnych, czy przyszłych panien ślubnych, świadkowych itd.  skusiła się kiedyś na sukienkę z allegro - tych tanich szytych w Chinach.

Oglądałam wiele sukien, ale. . .  jedna mi wpadła w oko i nie mogę jakoś jej przeboleć, a koszt . . .  grosze w porównaniu z takimi z salonu. 
Chodzi mi o taką:
hxxp: allegro. pl/biala-balowa-maxi-dluga-sukienka-suknia-slub-36-s-i4860918813. html

Najpierw pomyślałam, ze w życiu. . .  ale potem zaczęłam czytać komentarze allegrowe i nie wygląda to chyba jakoś tragicznie - większość komentarzy bardzo pozytywnych.  Oczywiście - trzeba się liczyć, że dobra krawcowa będzie musiała w to włożyć trochę 'pracy', ale i tak mnie kusi.

Szczególnie, że te które podobają mi się kosztują po 5-9 tyś :D.  A że jestem osobą mocno praktyczną uważam, że kupno sukienki za nawet 2tyś to trochę wywalona kasa (nigdy więcej jej nie założę), więc pomyślałam o tańszym rozwiązaniu.  Jakość pewnie trochę gorsza, ale przecież to sukienka na raz. . .  nie musi przeżyć kilkudziesięciu prań i imprez. . .  A i tak wstępne obliczenia wesela to koło 35 - 40tyś. . . więc może można by trochę przyoszczędzić na sukni, a doinwestować w dodatku lepsze - np.  biżuterię, w której będę chodzić później?

Offline HankaS

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.05.2015
Odp: Sukienki z allegro
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Grudnia 2014, 08:56 »
Spróbuj zajrzeć na ebay, tam być może znajdziesz ten sam model jeszcze taniej, bo prosto od chińskiego dostawcy, bez konieczności opłacania marży dla tego, kto to zamawiam i wystawia na allegro. Sukni ślubnej akurat nie kupowałam z Chin, ale wiele innych odzieżowy rzeczy już tak :) I nigdy się nie zawiodłam, jakość bardzo dobra. Koniec końców i tak większość rzeczy jest u nas z Chin, a o niektórych nawet nie wiemy. Nie zdziwiłabym się, gdyby jakiś salon miał chińskie modele i sprzedawał je po kilka tysięcy zł :P
Jak dołożysz do tego koszt krawcowej to i tak wyjdzie o wiele taniej, więc jeśli ci się podoba, to na twoim miejscu nie wahałabym się :)
Poszukuj. . .

Offline magdamiko1991

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lutego 2015, 11:24 »
Choć to dziwnie zabrzmi - pewnie dużo zależy od twojego wzrostu... Ja raz skusiłam się i zamówiłam sukienkę na wesele z Chin i to było jedno wielkie nieporozumienie :/ Przy rozmiarze 34/36, raczej smuklej sylwetce i 176 cm wzrostu, zamówiłam rozmiar większą, ale na nic się to nie zdało. Za krótka, biodra ledwo mi weszły, a biust (65B) tragedia - bardziej mnie spłaszczyć nie mogło, a zwróciłam uwagę na podane wymiary. powinno byc ok zwłaszcza, ze przecież tyle ubrań szyją w Chinach na nasz rynek...

Sukienkę odkupiła ode mnie koleżanka i na niej wygląda rewelacyjnie!Ale pomimo podobnej sylwetki ma ok. 155 cm wzrostu.

Ja bym jednak została przy Europejskich dziełach i firmach jeśli jesteś wysoka. Ślubnej może lepiej nie zamawiać przez internet, (chyba, że planujesz odkupić od kogoś), ale np każda świadkowa znajdzie coś dla siebie np w La Redoute czy w Answearze. Spokojnie można u nich zamawiać, stroje sa dobre jakościowo i mają sprawna wysyłkę. Ceny nie najgorsze, ale ja i tak kupuje najwięcej na wyprzedażach ;p Poczytajcie sobie o nich same.

Answear
La Redoute 
kobiecezasady. pl

Offline bestf
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10/10/2015
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Kwietnia 2015, 10:20 »
re:próbuj zajrzeć na ebay, tam być może znajdziesz ten sam model jeszcze taniej。
I bardzo zgadzam się z punktu widzenia.  I często kupują sukienki z Dear-Fashion, czuję się naprawdę dobrze

Offline zos12
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2015, 15:26 »
Przy zamówieniach internetowych sukienek i ogólnie ciuchów trzeba bardzo uważać.  Trzeba dokładnie znać rozmiarówkę i to nie tylko z metki, ale ta szczegółową, ramiona, pas, biodra, wszystkie szerokości i długości:-) poza tym nigdy nie będziemy miały gwarancji, czy będzie nam dobrze w tym fasonie? Duże ryzyko i istnieje zagrożenie, że dana sukienka, pomimo opisu będzie miała jakieś "ukryte" wady. . .  najlepsza jest zasada: widzą gały, co biorą:-)

Offline oddissey
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Kwietnia 2015, 09:40 »
a moim zdaniem sukienka powinna być idealnie dopasowana i niestety, ale zamawiając z internetu nie mamy takiej pewności. . .

Offline hazelnutincarmel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Maja 2015, 21:58 »
Choć to dziwnie zabrzmi - pewnie dużo zależy od twojego wzrostu... Ja raz skusiłam się i zamówiłam sukienkę na wesele z Chin i to było jedno wielkie nieporozumienie :/ Przy rozmiarze 34/36, raczej smuklej sylwetce i 176 cm wzrostu, zamówiłam rozmiar większą, ale na nic się to nie zdało. Za krótka, biodra ledwo mi weszły, a biust (65B) tragedia - bardziej mnie spłaszczyć nie mogło, a zwróciłam uwagę na podane wymiary. powinno byc ok zwłaszcza, ze przecież tyle ubrań szyją w Chinach na nasz rynek...

Sukienkę odkupiła ode mnie koleżanka i na niej wygląda rewelacyjnie!Ale pomimo podobnej sylwetki ma ok. 155 cm wzrostu.

Ja bym jednak została przy Europejskich dziełach i firmach jeśli jesteś wysoka. Ślubnej może lepiej nie zamawiać przez internet, (chyba, że planujesz odkupić od kogoś), ale np każda świadkowa znajdzie coś dla siebie np w La Redoute czy w Answearze. Spokojnie można u nich zamawiać, stroje sa dobre jakościowo i mają sprawna wysyłkę. Ceny nie najgorsze, ale ja i tak kupuje najwięcej na wyprzedażach ;p Poczytajcie sobie o nich same.

O tak! Zdecydowanie mogę polecić Answear. Stamtąd zawsze rzeczy są super. Z tymi rzeczami chińskimi bywa różnie... ja bym uważała, bo to duże ryzyko. Po co tracić pieniądze dwa razy?
« Ostatnia zmiana: 13 Stycznia 2021, 18:51 wysłana przez zibi »

Offline Salamandra
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.03.2015
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Maja 2015, 00:01 »
Moja kuzynka zamawiała i to była porażka;) suknię ślubną najlepiej przymierzyć i wtedy kupować, chyba, że nie może się znaleźć tej wymarzonej to wtedy szyć;)

Offline magdamiko1991

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Czerwca 2015, 21:57 »
Nie kupuj z allegro, najgorsze co może być, jeszcze żadna nie była zadowolona
kobiecezasady. pl

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Listopada 2015, 21:26 »
mam dwie suknie slubne. jedna kupilam na aliexpress a 30e. chce z niej zrobic krotka. jest wiazana na plecach i dlatego dopasowuje sie idealnie. chce ja miec na przepranie. jakosciowo to na pewno nie to samo co sukienka z salonu ale za ta cene super. sortuje zawsze po ilosci zamowien, czytam komentarze i ogladam zdjecia tego co ludzie dostali (czasam odbiegaja od zdjec ze strony). mam jeszcze jedna na oku :)

Offline Kapryśna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Listopada 2015, 13:32 »
ja bym na pewno nie ryzykowała kupna sukni ślubnej na allegro. nawet takie na co dzień rzadko kupuję na aukcjach, bo nigdy nie są takie jak oczekiwałam. akurat na sukni ślubnej to nie zamierzam specjalnie oszczędzać, bo to jest niemal jak symbol ślubu i MUSI być idealna :)

Offline YagaS
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Grudnia 2015, 18:35 »
To jednak za poważna sprawa, żeby w ciemno kupować.

Offline agulas
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Grudnia 2015, 12:07 »
Ogólnie ja bardzo dużo kupuję na allegro, więc myślę, że jakbym znalazła tam sukienkę, która by mi wpadła w oko to też bym kupiła ;)

Offline duda
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24-06-2017
  • Ślub w: Pęzino
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Grudnia 2015, 22:13 »
Myślę, że na tak ważną okazję, jaką jest ślub, nie warto ryzykować i kupować sukienek na różnych portalach... Jeśli kupisz jakiś "badziew", to tylko wydasz pieniążki i tak będziesz musiała kupić coś w sklepie stacjonarnym, czyli koszta sukienki z internetu dojdą tylko dodatkowo... Lepiej iść i dotknąć, przymierzyć, zobaczyć i później mieć możliwość ewentualnej wymiany bądź innych roszczeń  ;)

Offline krystyna123
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Grudnia 2015, 20:07 »
Zdecydowanie nie polecam kupować sukni przez internet, a już na pewno kiedy ma się figurę o nietypowych wymiarach - ona przecież musi być naprawdę świetnie dopasowana. Poza tym zawsze najlepiej jest wcześniej przymierzyć suknię, żeby się upewnić czy to na pewno ta jedyna. A co do tych tanich szytych w Chinach...raz już kupiłam tak żakiet i w niczym nie przypominał tego, co prezentowano na zdjęciach