Chciałam się zapytać czy któraś z panien ślubnych, czy przyszłych panien ślubnych, świadkowych itd. skusiła się kiedyś na sukienkę z allegro - tych tanich szytych w Chinach.
Oglądałam wiele sukien, ale. . . jedna mi wpadła w oko i nie mogę jakoś jej przeboleć, a koszt . . . grosze w porównaniu z takimi z salonu.
Chodzi mi o taką:
hxxp: allegro. pl/biala-balowa-maxi-dluga-sukienka-suknia-slub-36-s-i4860918813. html
Najpierw pomyślałam, ze w życiu. . . ale potem zaczęłam czytać komentarze allegrowe i nie wygląda to chyba jakoś tragicznie - większość komentarzy bardzo pozytywnych. Oczywiście - trzeba się liczyć, że dobra krawcowa będzie musiała w to włożyć trochę 'pracy', ale i tak mnie kusi.
Szczególnie, że te które podobają mi się kosztują po 5-9 tyś

. A że jestem osobą mocno praktyczną uważam, że kupno sukienki za nawet 2tyś to trochę wywalona kasa (nigdy więcej jej nie założę), więc pomyślałam o tańszym rozwiązaniu. Jakość pewnie trochę gorsza, ale przecież to sukienka na raz. . . nie musi przeżyć kilkudziesięciu prań i imprez. . . A i tak wstępne obliczenia wesela to koło 35 - 40tyś. . . więc może można by trochę przyoszczędzić na sukni, a doinwestować w dodatku lepsze - np. biżuterię, w której będę chodzić później?