Autor Wątek: Bydgoskie Pary Młode 2012  (Przeczytany 132193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
Odp: Bydgoskie Pary Młode 2012
« Odpowiedź #930 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:05 »
Marikusia, mam nadzieję, że nie trafiłas w emotka :)

Chciałam się zawstydzić, a wyszło... no cóż :) Zawstydzam się zatem :)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #931 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:18 »
a można gdzieś posłuchać wykonania tego zespołu na stronie?? bo w wyszukiwarce wyskakuje jakis błąd

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #932 dnia: 6 Sierpnia 2012, 22:24 »
a można gdzieś posłuchać wykonania tego zespołu na stronie?? bo w wyszukiwarce wyskakuje jakis błąd

Hmmm... Na stronie nie, bo nigdy nie graliśmy po to, by grać na ślubach- po prostu grupka muzyków zawodowych i niezawodowych spotykała się co niedzielę, by pospędzać ze sobą czas i umilić czas innym. Inni zaczęli o nas mówić innym i tak poszło. Na chwilę obecną mamy swoje rodziny i w pełnym składzie gramy tylko od święta, ślubu itp. Może uda mi się posklejać dźwięki z mojego ślubu, ze ślubu Katepolak, Precious nie posiadam, ale może jeszcze mam jakieś coś do posłuchania....

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #933 dnia: 9 Sierpnia 2012, 15:43 »
może to głupie o co zapytam, ale w przyszłym tygodniu wybieramy sie z młodym do proboszcza, wiem, że usługi religijne nie mają "cennika" no ale skąd młodzi maja wiedziec ile ta co łaska ma wynosić. jeżeli mogłybyscie zasugerowac jakąs kwote byłabym wdzięczna

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #934 dnia: 10 Sierpnia 2012, 11:37 »
jezeli ksiadz powiedizal co łaska, bez zadnej sygestii możecie dać 400zł.
Chyba, ze faktycznie ciężko będzie Wam potem postykac z kasą to 200-300zł.

Możesz dać więcej jeśli masz ochotę oczywiście :)

jeśli jestes ze wsi, to jesli dasz z mało też może się rozejść po ludziach, w miescie nie masz się czego obawiac ;)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #935 dnia: 13 Sierpnia 2012, 12:42 »
dziękuję za odpowiedż ustaliliśmy, że damy 300zł i mam nadzieję, że będzie dobrze

kochane jeszcze jeden mam problem. Chodzi o stół wiejski na weselu, niestety moja sala nie organizuje tego i musielibysmy albo zorganizować to sami albo zlecić to jakiejś firmie. orientujecie się może gdzie mozna takowy załatwić??

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #936 dnia: 14 Sierpnia 2012, 10:36 »
zlecic? my wszystko sami kupilismy .. tylko ustawili nam "taki stól ze strzechą"

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #937 dnia: 14 Sierpnia 2012, 15:47 »
no ja tam nie wiem myślałam, że sąfirmy które się tym zajmują, a czy mogłabym liczyć na pomoc z Twojej strony?? mogłabys napisać mi ile czego kupowaliście i na ile osób i czy cieszył się on powodzeniem??

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #938 dnia: 15 Sierpnia 2012, 18:43 »
pytam, bo nas nie bylo stac na taki luksus nbiestety - za duzo i tak rodzice i my zainwestowalismy w sama uroczystość.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #939 dnia: 15 Sierpnia 2012, 21:10 »
wiem wiem my też raczej chcemy jak najtaniej:)

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #940 dnia: 24 Sierpnia 2012, 08:18 »
moje drogie ale cicho tu w temacie już wszytskie po ślubach a ja dop przed... jejka został niecały miesiąc a ja już mam stresa żeby wszystko się udało jeszcze mamy troche spraw do załatwienia musimy wybrać się na salę ustalić menu, spotkać z djem i wybrać zabawy podczas oczepin dla gości prosze o pomoc chcemy żeby trwało to max 30 ale nie mamy pomysłów w jakich konkursach się goście najlepiej bawia poprosze o radę, no i nie mamy piosenki na pierwszy taniec co mnie bardzo frustruje... bo nie chce nic oklepanego ale znowu coś takiego co zapycha dech w piersiach ech...

Offline maala89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15 wrzesień 2012
« Odpowiedź #941 dnia: 26 Sierpnia 2012, 03:17 »
Ja też jeszcze przed już zaczynam się denerwować. My wybraliśmy na pierwszy taniec "Oczarowanie" Wodeckiego.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #942 dnia: 29 Sierpnia 2012, 08:35 »
dziewczyny robiłyście sobie na ślub rzęsy 1:1?? bo ja bardzo chciałam ale wczoraj byłam na próbnym makijażu i mi kosmetyczka odradziła, powiedziała, że te kępki ładniej wygladają  a ja już sie umówiłam i kupiłam na gruponie to przedłużanie i nie wiem co zrobić

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #943 dnia: 29 Sierpnia 2012, 20:45 »
Znajoma miała rzęsy przedłużane metodą 1:1 i wyglądała zjawiskowo :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #944 dnia: 29 Sierpnia 2012, 20:52 »
tylko najlepiej robic to w sprawdzonym miejscu, dobrze zrobione rzesy faktycznie sa rewelacyjne ale jesli sie to spieprzy to efekt jest paskudny :-\...jesli nie jest sie pewnym miejsca to polecam kepki, zawsze fajnie wygladaja, nie da sie tego popsuc :P...

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #945 dnia: 2 Września 2012, 14:28 »
z hruponu to faktycznie bym odradzała .. moja kosmetyczka tez mi mowila, ze za 65% ceny oszczedzaja i na materiale i na kleju, byle jak to jest zrobione, a zdjemowac rzesy i oslabiac je przed weselem, bezsensu.. lepiej zaplacic normalnie i miec rzeczywisty efekt, a nie znizkowy

Offline kinia87
  • forumowicz
  • data ślubu: 08.09.2012
« Odpowiedź #946 dnia: 4 Września 2012, 15:26 »
ja ostatnio rozmawiałam na temat metody 1:1 z makijażystką, Angeliką Piotrowską, podczas próbnego makijażu... Zdecydowanie odradzała, szczególnie przed ślubem... po pierwsze właśnie dlatego, że jak nie wyjdzie, to wygląda tragicznie, po drugie jeśli ktoś chce docelowo przedłużać cały czas, to co 2 tyg. trzeba wydać kasę, po 3. baaaaardzo osłabiają się rzęsy.. niech jeszcze ktoś Wam schrzani, to mogą wypaść razem z Waszymi naturalnymi rzęsami, bo one nie są przyklejane do brzegu powieki, tylko bezpośrednio do Waszej rzęsy. Ja dziękuję ;) p. Angelika doczepiła mi kępki na próbnym, wyglądało mega pięknie, naturalnie, gęsto, cudownie! trzymało się 3 dni :)

MOJE FINAL COUNTDOWN! Odliczajcie ze mną... -> https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=39013.0

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #947 dnia: 4 Września 2012, 15:35 »
Jasne, że makijażystka będzie odradzała rzęsy 1:1. Przyjedziesz ze swoimi to nie zapłacisz jej za doklejenie kępek, proste.

Nie dajcie się tak manipulować. Wszystko co źle zrobione - źle wygląda. Makijaż też... więc to jest oczywiste, że źle doczepione rzęsy wyglądają źle. Trzeba iść do kogoś sprawdzonego i tyle. Dobrze zrobione rzęsy 1:1 wyglądają obłędnie.

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #948 dnia: 4 Września 2012, 15:49 »
mi makijażystka również odradzała 1:1 ale ja sie uparłam i chyba je zrobie to jest jeden dzień w życiu a myśle ze nie za długie tylko takie zagęszczone rzęsy wygladają cudnie, też na próbnym miałam doklejone kępki ale mnie to wogóle nie przekonało... 

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #949 dnia: 5 Września 2012, 22:08 »
kinia87 racja, mogą osłabic..

u mnie na miejscu jednej, ktora wypadnie rosną dwie - smiac mi sie chce ale coraz ich wiecej.. a sam efekt? nie musisz sie malowac ..

mi ostatnnio zmiana kleju nie za bardzo wyszla na dobre i wyliniałam, wrocilam do pierowtnego i znow mam piekne rzesy, co prawda na 3 tygodnie..

bałam się,ale nie załuje :]

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #950 dnia: 13 Września 2012, 09:57 »
dziewczyny byłabym zainteresowana zakupem bolerka ślubnego białego koronkowego

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #951 dnia: 28 Września 2012, 20:43 »
w dziale sprzedam/kupie nic nie bylo ??

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #952 dnia: 28 Września 2012, 21:41 »
Pandi normalnie love  U :) za wprowadzanie porządku, też mnie to wkurza i jak wyłapię to też "odsyłam" :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline patrycja_g87
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #953 dnia: 29 Września 2012, 16:38 »
bolerko kupiałam , jestem juz po ślubie :) a post zamieściłam tutaj bo myślałam, że panny mlode tegoroczne tu najczęściej zaglądają i będą chciały na swiezo coś sprzedac ;)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #954 dnia: 30 Września 2012, 19:19 »
Chciałam pomocna byc :P ..

patrycja_g87 te swieze to ze 3 miesiace zanim sie ogarna ze swoimi "skarbami" :P

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #955 dnia: 5 Stycznia 2013, 17:54 »
ja ostatnio rozmawiałam na temat metody 1:1 z makijażystką, Angeliką Piotrowską, podczas próbnego makijażu... Zdecydowanie odradzała, szczególnie przed ślubem... po pierwsze właśnie dlatego, że jak nie wyjdzie, to wygląda tragicznie, po drugie jeśli ktoś chce docelowo przedłużać cały czas, to co 2 tyg. trzeba wydać kasę, po 3. baaaaardzo osłabiają się rzęsy.. niech jeszcze ktoś Wam schrzani, to mogą wypaść razem z Waszymi naturalnymi rzęsami, bo one nie są przyklejane do brzegu powieki, tylko bezpośrednio do Waszej rzęsy. Ja dziękuję ;) p. Angelika doczepiła mi kępki na próbnym, wyglądało mega pięknie, naturalnie, gęsto, cudownie! trzymało się 3 dni :)

Kinia, wiem że my już dawno "po" i to co napiszę jest bez znaczenia ale dla sprostowania napiszę - mi też wykonywała makijaż p. Angelika i na rzesach 1:1 i chwaliła je wtedy że pięknie wyglądają. Ja te rzęsy robię od dłuższego czasu, nie z okazji ślubu i nadal je mam. Wyglądają ślicznie, nie muszę się malować a p. Angelika też chwaliła ich wygląd malując je. Oczywiście że przykleja się je do naszych rzęs - stąd nazwa 1:1, rzęsa sztuczna do każdej naszej naturalnej! Ja uzupełniam co 4 tyg i dlatego właśnie że te moje naturalne wypadają a z nimi sztuczna - proste ;D
Zgadzam się z Mysimkróliczkiem że kępki u p. Angeliki to kasa dla p.Angeliki. Ale jak robicie to tylko na ten jeden dzień ślubu to rzeczywiście lepiej kępki, bo nie chcę pomyśleć jak bym wyglądała po tych 4 tygodniach bez uzupełnienia...
:) :) ;) ;)

Offline KarolinaG
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2015
« Odpowiedź #956 dnia: 16 Listopada 2014, 10:39 »
Cytat: Karolina_kkk link=topic=23320. msg1622075#msg1622075 date=1322242760
Fajna alternatywa dla lampionow sa sztuczne ognie :) goscie w kolku wlasnie ze sztucznymi ogniami, a wy w srodku tanczycie do jakiejs fajnej piosenki. .  oczywiscie jak juz jest ciemno, ale jeszcze jest fotograf/kamerzysta.  Widzialam na filmie z wesela i naprawde bardzo fajnie to wyglada, sami tez napewno bedziemy to miec :)

Dziękuję Ci Karolina_kkk, zainspirowana kiedyś Twoim pomysłem, namówiłam przyjaciółkę, u której byłam świadkiem na ślubie na to.  Zrobiłyśmy dokładnie tak jak zaproponowałaś i naprawdę goście byli pod wielkim wrażeniem, na filmie też wygląda to świetnie.  Sama musiałam wszystko organizować, wiadomo. . .  świadkowa ;), ale w sumie nie było to trudne i skomplikowane, zamówiłam fajerwerki takim sklepie internetowym Fajerwerki Opole, to jest tutaj Fajerwerkiopole. pl i zorganizowałam kilku naszych ogarniętych kumpli, którzy przyjechali i zajęli się tematem :).  Mówię Wam efekt i emocje niesamowite!!! 100% zrobię coś takiego na moim ślubie.  100%.

Jeszcze raz dziękuję Ci Karolina_kkk za inspirację.