Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 350684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #870 dnia: 18 Października 2015, 20:09 »
my lecimy w piatek do bydgoszczy podpisac ostatnie kontrakty. zostaniemy tez w karczmie rzym na romantyczny weekend :) przedsmak nocy poslubnej :)

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #871 dnia: 18 Października 2015, 21:13 »
Pudelek_29 a jeśli mogę zapytać to jaki koszti garnituru i koszuli?
Jak bedziesz miała zdjęcia i bedziesz chciała to pokaż makijaż.

Niestety zdjęcia od gości nie pokazały makijażu w takim stopniu, żeby było cokolwiek sensownie widać - od fotografa otrzymamy zdjęcia dopiero w grudniu :(

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #872 dnia: 19 Października 2015, 15:42 »
Ja wiem jak będzie wyglądała moja noc poślubna...
Padnę na łóżko z mega bolącymi stopami modląc się żebym doszła do łazienki wziąć szybki prysznic :)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #873 dnia: 19 Października 2015, 18:56 »
 Za dużo z tej nocy poślubnej nie będzie  jak tańce będą do rana ! 😛
Moja rodzina uwielbia wesela..
W czerwcu ślubowała  moja kuzynka i mój tata zamykał  remize  o 6 rano ! 😀
Aż strach się bać co będzie u mnie ! 😆

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #874 dnia: 20 Października 2015, 00:35 »
U mojego narzeczonego w rodzinie wesela też trwaja na ogoł do 4 rano, tak jak zespół gra :P sami czesto jako jedni z ostatnich wychodzimy. Jak byłam ostatnio u koleżanki, to sala wprawdzie koło 1 zrobiła się pustawa i mało kto tańczył, ale mlodzi i tak musieli byc przeciez do końca. Po 4 szli do pokoju ze świadkiem i jego dziewczyną i faceci dopiero sobie wypili, bo na weselu musieli trzymac fason, i tak do 7 rano siedzieli, a o 11 wstawali na poprawiny.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #875 dnia: 20 Października 2015, 00:36 »
Twardzi :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 16.04.2016
« Odpowiedź #876 dnia: 20 Października 2015, 07:38 »
Cześć Dziewczyny!
My jeszcze co do podziękowań nie mamy pomysłu. Szukam inspiracji. Najchętniej to wysłałabym gdzieś moich rodziców, bo oni nigdzie nie wyjeżdżają... Może poszukam chociaż jakiegoś weekendu gdzieś, bo na cos dłużej to nas nie stać.

Jest mi źle, bo tydzień temu zmarła moja babcia, już myślałam nad tym czy wypada robić wesele, ale pytałam mamy i mówiła, że to prawie pół roku minie, że jest ok, że żałobę nosi się w sercu :(
Nie wiem czy w takiej sytuacji mój dziadek przyjdzie - chciałabym, nie musi tańczyć ani nic byleby był...

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #877 dnia: 20 Października 2015, 08:41 »
Myślę, że mama ma rację. Babcia na pewno by chciała, żebyś miała wspaniałe wesele. Ona też na nim będzie tylko w innym wymiarze...
Porozmawiaj z dziadkiem, powiedz ze bardzo Ci zależy, żeby był... chociaż na trochę. Przecież po obiedzie i pierwszym tańcu może iść do domu.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #878 dnia: 20 Października 2015, 08:57 »
Rozumiem, u mnie równy rok temu umarł tata tydzień później babcia mojego narzeczonego, my zaczęliśmy organizować wesele w lutym i strasznie ciężko mi było myśleć o takim wspaniałym dniu po takich wydarzeniach. Bardzo długo nie mówiliśmy o tym rodzinie bo nie wiedziałam jak zareagują. Dziadek na początku powiedział że on nie będzie bo babcia bo żałoba. Ciężko było ale już jest ok :)
Nie ma się co dziwić to są starsi ludzi i trochę inaczej do tego podchodzą, ale myślę że jak będzie już krótko przed ślubem dziadek się zdecyduję i będzie obecny :) trzeba dać mu trochę czasu i pogadać z nim że to dla Ciebie ważne i nie musi się bawić ale bardzo byś chciała żeby był :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #879 dnia: 20 Października 2015, 09:05 »
Zmarła w zeszły poniedziałek, w niedzielę byłam jeszcze u niej w szpitalu, wyglądała źle, ale mówiłam sobie, że dlatego, że po zabiegu wymęczona itp. Rozmawiała ze mną, żartowała nawet sobie, mówiła że chce jeszcze doczekać mojego wesela i jak to babcia "bo mam prezent dla was". Obiecałam jej, że załatwię wózek inwalidzki i ją przywiozę na salę... Nie sądziłam, że odejdzie tak szybko :( ale takie jest życie... Jakoś po Wszystkich Świętych pójdę do dziadka i z nim porozmawiam, albo nawet troszkę później, jak już emocje trochę opadną.

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #880 dnia: 20 Października 2015, 09:07 »
Rozumiem, u mnie równy rok temu umarł tata tydzień później babcia mojego narzeczonego, my zaczęliśmy organizować wesele w lutym i strasznie ciężko mi było myśleć o takim wspaniałym dniu po takich wydarzeniach. Bardzo długo nie mówiliśmy o tym rodzinie bo nie wiedziałam jak zareagują. Dziadek na początku powiedział że on nie będzie bo babcia bo żałoba. Ciężko było ale już jest ok :)
Nie ma się co dziwić to są starsi ludzi i trochę inaczej do tego podchodzą, ale myślę że jak będzie już krótko przed ślubem dziadek się zdecyduję i będzie obecny :) trzeba dać mu trochę czasu i pogadać z nim że to dla Ciebie ważne i nie musi się bawić ale bardzo byś chciała żeby był :)

Masz rację, trzeba będzie po prostu porozmawiać z nim i zobaczymy co powie, uszanuję każdą jego decyzję.
Tak sobie myślę, że gdyby zmarło któreś z moich rodziców, to chyba bym ślubu nie robiła w ogóle, bo chyba by mi serce pękło z żalu.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #881 dnia: 20 Października 2015, 09:09 »
Ja na Twoim miejscu bym poczekała. Ciężko będzie po wszystkich świętych jeszcze, i pamiętaj że Boże Narodzenie to najgorszy czas w takiej sytuacji, wiem po sobie :(

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #882 dnia: 20 Października 2015, 09:11 »
Ja na Twoim miejscu bym poczekała. Ciężko będzie po wszystkich świętych jeszcze, i pamiętaj że Boże Narodzenie to najgorszy czas w takiej sytuacji, wiem po sobie :(

Masz rację, niech się wszystko ustabilizuje i wtedy porozmawiam, nawet po nowym roku spokojnie, przecież miejsce dla dziadka mogę trzymać do samego końca.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #883 dnia: 20 Października 2015, 14:45 »
U mojego narzeczonego w rodzinie było podobnie. W marcu zmarła jego babcia a na lipiec było wesele zaplanowane. I tu minęło jeszcze mniej czasu - ponad 4 miesiące. Dziadek przyszedł na wesele ale długo nie był, a byli podobno zżyci (ja nie poznałam babci) i na pewno bardzo przeżył śmierć żony Jednak wesele wnuka to wyjątkowa okazja, nikt nie każe dziadkom skakać, tańczyć czy śpiewać Żałobe nosi się w sercu, a to że pójdzie sie na wesele nie znaczy, że już mineła. Żałoba to nie tylko smutek, ale tęsknota, modlitwa i myśl o zmarłym.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #884 dnia: 20 Października 2015, 15:44 »
ładnie napisane :)

Offline paseczkowa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #885 dnia: 20 Października 2015, 15:51 »
U mojego narzeczonego w rodzinie było podobnie. W marcu zmarła jego babcia a na lipiec było wesele zaplanowane. I tu minęło jeszcze mniej czasu - ponad 4 miesiące. Dziadek przyszedł na wesele ale długo nie był, a byli podobno zżyci (ja nie poznałam babci) i na pewno bardzo przeżył śmierć żony Jednak wesele wnuka to wyjątkowa okazja, nikt nie każe dziadkom skakać, tańczyć czy śpiewać Żałobe nosi się w sercu, a to że pójdzie sie na wesele nie znaczy, że już mineła. Żałoba to nie tylko smutek, ale tęsknota, modlitwa i myśl o zmarłym.

Będzie mi mega smutno przy podziękowaniach dla dziadków. Została mi tylko babcia ze strony taty i dziadek ze strony mamy. Mój D. ma podobnie tyle, że na odwrót.

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #886 dnia: 20 Października 2015, 17:31 »
Współczuję..
Tak jak juz dziewczyny pisały potrzebny jest czas.. bądź dobrej myśli. Dziadek napewno przyjdzie. ☺

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #887 dnia: 20 Października 2015, 19:37 »
Dziewczyny a czy może znacie jakąś krawcową, godną polecenia, która podejmuje się szycia sukienek ślubnych? :) ( Bydgoszcz lub okolice)

Offline rudamaruda
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #888 dnia: 20 Października 2015, 23:51 »
W salonie Adela na Kujawskiej szyją suknie ślubne też na zamówienie. Ja kupiłam tam moją suknię ślubną, tak samo jak wcześniej moja świadkowa i obie jesteśmy zachwycone z tego salonu :)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #889 dnia: 21 Października 2015, 07:19 »
W Dominice piękne suknie szyją. Może na manekinach i wieszakach  tak nie widać.. ale w sierpniu byłam na ślubie i Pani Młoda miała suknie szytą właśnie w Dominice. Obsługa bardzo miła. pani doradzi, zrobi projekt.. poprawki.. Efekt końcowy.. przepiękna  suknia ! :)
Polecam

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #890 dnia: 21 Października 2015, 10:35 »
wysłałam namiar na priv, z salonu dominika chyba roxi291290 miała suknie, ale nie wiem czy szyta czy przerabiana, można zobaczyć n zdjęciach w jej relacji

Offline musia0
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.08.2016
« Odpowiedź #891 dnia: 21 Października 2015, 15:46 »
Dziękuję wam :-) jeszcze chce się przejść po salonach na nową kolekcję ale w ostateczności chyba uszyje

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #892 dnia: 21 Października 2015, 17:02 »
Kara-90 właśnie o roxi pisałam.
Miała szytą od podstaw na siebie..  :)

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #893 dnia: 21 Października 2015, 21:48 »
na dlugiej w salonie szyja tez wg wzoru ale nie wiem jak jakosciowo.
 w dominice przymierzalam jedna suknie, byla cala z koronki i mimo ze suknia byla piekna to w koronka srednio mi pasowala. pani byla bardzo mila.

Offline anka_6655
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #894 dnia: 22 Października 2015, 10:27 »
Dziewczyny, mam pytanie..Zaklepałam sobie wstępnie makijaż u Angeliki Piotrowskiej.. Chciałam na początku roku pójść na  makijaż próbny i zobaczyć na sobie jak faktycznie wygląda zrobiony przez p. Piotrowską make-up i czy jest trwały (mam bardzo tłustą cerę). Mam jeszcze oczywiście zarezerwowany termin u innej makijażystki dlatego chce i u niej iść na próbny żeby mieć porównanie i zdecydować ostatecznie. Teraz Pani Piotrowska naciska żeby zdecydować się ostatecznie i ewentualnie podpisać umowę..tu moje pytanie i wątpliwości, podpisywałyście umowę w ciemno bez makijażu próbnego? Co jeśli mi nie podpasuje makijaż próbny i będę chciała zrezygnować ze ślubnego?

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #895 dnia: 22 Października 2015, 12:18 »
Ja jeszcze o makijażu nie myślałam ale nie jestem z Bdg i nie będę się malowała w Bdg więc mam nadzieje że z terminem nie będzie problemu, ale kurde na próbny chyba muszę się umówić bo chciałabym wiedzieć jak będę wyglądała i usłyszeć opinie bliskich czy wyglądam ok :)
Ja bym nie podpisała umowy przed próbnym. Próbny jest po to żeby zobaczyć czy Ci sie podoba czy nie i masz prawo zrezygnować jak będzie coś nie tak.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #896 dnia: 22 Października 2015, 14:09 »
Przyznam szczerze, że nie słyszałam jeszcze, żeby z makijażystką podpisywać umowę... o wpłatę zaliczki to wiem, że proszą.
Zależy jak jest napisana umowa, jesli jest w niej informacja, że np. do pół roku przed terminem można ją rozwiązać bez konsekwencji to wybrałabym się   na próbny do tego czasu i zadecydowała. A kiedy masz ślub?

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #897 dnia: 22 Października 2015, 14:13 »
a co do pytania: Co jeśli mi nie podpasuje makijaż próbny i będę chciała zrezygnować ze ślubnego?
To wszystko zależy jak jest spisana umowa, wszystkie konsekwencje wynikają z jej treści,obowiązuje swoboda treści umów zlecenia, jeśli nie ma w niej  czegoś o co się niepokoisz możecie dopisać wszelkie szczegóły i w takiej formie podpisać (oczywiście jeśli druga strona zgodzi się)

Offline anka_6655
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2016
« Odpowiedź #898 dnia: 22 Października 2015, 14:35 »
Ślub 10.10.2016 :) umowy nie widziałam, p. Piotrowska wysłała mi sms, że jeżeli jestem zdecydowana z korzystania z jej usług to czy możemy podpisać umowę, bo dużo osób zaklepywało sobie termin, a potem rezygnowało bez słowa, a ona chce mieć jasną sytuację i podobno w umowie jest zapisane, że bez konsekwencji można zrezygnować najpóźniej na próbnym..tylko nadal nie rozumiem jaki sens miałaby taka umowa skoro można by ją było zerwać? Nie wiem może jest zapisane, że trzeba ten próbny zrobić. Zapytałam czy mogłaby mi wysłać wzór takiej umowy żebym mogła się wcześniej z nią zapoznać, ale jeszcze nie odpisała

Offline 90Wiola12

• forumowicz
« Odpowiedź #899 dnia: 22 Października 2015, 19:05 »
Wow jestem pod wrażeniem... umowa na makijaż..
Pierwszy raz się z tym spotykam.. I mimo wszystko nie podpisałabym takiej umowy.
Na zaliczkę to się zgodzę... ale umowa to przesada..