Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016  (Przeczytany 352871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2016
« Odpowiedź #2730 dnia: 19 Września 2016, 08:22 »
Ja byłam bardzo zadowolona z okrągłych stołów. Rzeczywiście na początku mieliśmy problem z usadzeniem gości ale nie żałuje tej decyzji. Nie miałam problemu żeby do każdego podejść dosiąść się porozmawiać :) jak robiliśmy węża to swobodnie każdego mogłam wyciągnąć na parkiet ;)
Goście nie mieli problemu z wyjście od stolika kelnerzy z podawaniem jakichkolwiek dań, i też mieliśmy dekorowanie światłem gdzie bardzo fajnie oświetlili stoliki. Atmosfera była bardzo fajna i wszystko wyglądało suuuuuper!

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #2731 dnia: 19 Września 2016, 08:34 »
To moze ja faktycznie sie skusze...

Offline karolinka_87
  • forumowicz
  • data ślubu: 01.10.2016
« Odpowiedź #2732 dnia: 19 Września 2016, 11:32 »
Ja też na początku ustawienie normalne ale nie miałam problemu z ustawieniem stołów i wybrałam okrągłe bo są bardziej eleganckie i kelnerzy mają łatwiej przynajmniej tak mówią na sali

Offline Zuchelek

• bywalec
  • data ślubu: 2.06.2018
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #2733 dnia: 19 Września 2016, 14:30 »
Ja od razu wiedziałam że chcę okrągłe stoły choć wiem, że będę musiała mocno kombinować żeby usadzić gości

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2734 dnia: 19 Września 2016, 15:30 »
Dziękuję dziewczyny,  coraz bardziej przekonuję się do okrągłych. Jedyne czego się obawiam to niezadowolenia niektórych osób, bo i takie się pewnie znajdą. A bo to chciałby siedzieć z kimś innym, a to wolą tradycyjne stoły prostokątne.... Ale ostatecznie dochodzę do wniosku, że to moje wesele i każdy musi to uszanować, że mi coś podoba się bardziej :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2735 dnia: 19 Września 2016, 16:21 »
Podobno wesela są dla gości,  ale bez przesady, to głównie nam ma się podobać,  to nasz jedyny taki dzień,  więc myślę że w pewnych kwestiach takich jak właśnie wystrój sali  nie musimy myśleć co gościom będzie odpowiadało.

Offline Radosna
  • bywalec
  • data ślubu: 07.07.2017
« Odpowiedź #2736 dnia: 19 Września 2016, 18:16 »
Dokladnie tak, jak mowi Zuchelek. To jest WASZ dzien. Goscie sa po to, zeby swietowac go razem z Wami i jesli naprawde im na Was zalezy, to takie szczegoly nie beda graly dla nich roli. Oczywiscie nalezy brac ich pod uwage, ale raczej w kwestii tego, co moga jesc, co pic, przy jakiej muzyce beda chcieli tanczyc, czyli generalnie sprawy, ktore w jakis sposob bezposrednio na nich wplywaja. Reszta nalezy do Was.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2737 dnia: 19 Września 2016, 20:09 »
byłam w Malibu na weselu i nie moge nic złego powiedzieć na ten lokal. Jedzenie było smaczne, obsługa też w porządku. :)

Minął ponad tydzień od naszego ślubu, po ślubie miałam tylko jeden dzień wolnego (tzn poniedziałek tylko) a na głowie przeprowadzka, także codziennie coś do roboty, jeszcze nie mam wszystkiego ogarniętego.
Co do ślubu to ja się w ogóle nie stresowałam, może denerwowałam się bo zarówno przed ślubem jak i w dniu ślubu ze wszystkim były tyły ale ogólnie sam ślub mnie nie stresował. Myślałam, że w kosciele bede się trząść  i słowa nie wydusze a było zupełnie inaczej. Dzięki księdzu którego poprosiliśmy o odprawienie mszy ślubnej można powiedzieć, że w kosciele była rodzinna atmosfera. Najpierw wyszedł po nas pod chór, serdecznie nas przywitał powiedział nam trzy słowa, później w czasie mszy, na kazaniu czy w czasie przysięgi wprowadzał tak przyjazną i miłą atmoferę, że cały czas razem z mężem uśmiechaliśmy się. To był naprawdę cudowny ślub. Czytania i Ewangelię sami wybraliśmy, kuzynka czytała pierwsze czytanie, kuzyn czytał drugie, do tego tak je można powiedzieć z humorem akcentował, dziewczynki z rodziny niosły dary, a violiza pięknie grała na skrzypcach (JEŚLI KTÓRAŚ CHCE MIEĆ SKRZYPACZKĘ TO TYLKO VIOLIZĘ). Naprawdę, może zabrzmi to nieskromnie ale to był najpiękniejszy ślub na jakim byłam.
Serdecznie polecam kwiaciarnie zalewskich na Nakielskiej za ustrojenie kościoła zapłaciłam  350 zł, 200 zł za ustrojenie kwiatami i materiałem ławek plus nasze krzesła i klęczniki i 150 zł za "kosze/bukiety" przed ołtarz i na boczne ołtarze ale to na pół z parą co miała ślub dzień po nas (czyli 300 zł za bukiety) ale naprawdę było ślicznie, bez jakiejś tandety i tak ze smakiem.
A mój bukiet - marzenie, nie miałam dokładnie zdjęcia jak ma wyglądać a panie zrobiły mi idealnie taki jak miał być. Do tego mniejszą wersję dla świadkowej.
Mieliśmy obiad po ślubie dla najbliższej rodziny (50 osób) w restauracji gościniec nad strugą, niby nie mogę nic złego powiedzieć o tej restauracji, ale chyba wiecej tam żadnej imprezy nie zrobię, jakoś tam nie przypadła mi ta restauracja, nie chce tu robić im złej opinii, bo jedzenie było dobre i ogólnie goście byli zadowoleni, mi jednak jakoś nie do końca wszystko grało, niby takie drobne szczególiki, ale złożyły się na ogólny obraz i nie zdecydowałabym się już wiecej tam organizować kolejnej imprezy. Aczkolwiek tak jak mówie, jedzenie bylo bardzo dobre, większość obsługi też ok, mi po prostu coś tak nie do konca przypadło to miejsce i tyle.
Polecam też bardzo fryzjerkę panią Asię z ul. Dworcowej (zakład ma w podwórzy przy rossmannie prawie na rogu kr. Jadwigi) tak cudna fryzurę mi wyczarowala jak ze zdjęcia, przy moich cieniutkich włosach, naprawdę, piękną. Pani Justyna Horyd również piękny makijaż wykonała, nie tylko mi ale i mojej świadkowej i mojej mamie.

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2738 dnia: 19 Września 2016, 20:31 »
Narazie jedynie takim zdjeciem moge sie pochwalic

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2739 dnia: 19 Września 2016, 20:45 »
W końcu się doczekałam! :) Choć pewnie nie ja jedna czekałam na Twoją relację :) Kara pięknie wyglądałaś! Piękna sukienka i śliczna fryzura :)

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2740 dnia: 19 Września 2016, 21:36 »
Gratulacje Kara! Pięknie wyglądałaś :-)

Offline 90Wiola12

• forumowicz
  • data ślubu: 12.08.2016
« Odpowiedź #2741 dnia: 19 Września 2016, 22:18 »
Kara 90.. pięknie wyglądałaś !! ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2742 dnia: 19 Września 2016, 22:22 »
Kara nareszcie :) Pięknie.

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #2743 dnia: 19 Września 2016, 22:32 »
Rany Kara ale ślicznie wygladalas! :) piękna suknia - dobrze do Ciebie pasuje :)

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #2744 dnia: 19 Września 2016, 22:34 »
Kara <3   cudownie!!  i życzę Wam dużo miłości do końca życia ;)

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #2745 dnia: 20 Września 2016, 08:14 »
kara jeszcze raz gratulację! wyglądałaś ślicznie!!!

Offline itsmaggie

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.06.2018
« Odpowiedź #2746 dnia: 22 Września 2016, 19:09 »
Ja też czekałam na Twoją relację Kara :)
Pięknie wyglądałaś, gratulacje, samych pomyślności na nowej drodze!

Offline karolinka_87
  • forumowicz
« Odpowiedź #2747 dnia: 25 Września 2016, 09:37 »
Widzialyscie to? Tragedia podczas ślubu w Koronowie. Jak możemy przeczytać na kanale informacyjnym KW PSP ( http://www.kujawy.psp.gov.pl/info/ ) wczoraj, w trakcie ceremonii w kościele przy ul. Bydgoskiej zasłabł mężczyzna. Przez pierwsze 15 minut reanimowany przez osoby zgromadzone w kościele, następnie przywracaniem czynności życiowych zajęli się strażacy z OSP Koronowo. Niestety przybyły na miejsce lekarz stwierdził zgon mężczyzny.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2748 dnia: 25 Września 2016, 15:41 »
Czytałam o tym, coś strasznego, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, po prostu szok

Offline karolinka_87
  • forumowicz
« Odpowiedź #2749 dnia: 25 Września 2016, 18:00 »
Też sobie nie wyobrażam :(

Offline natalya
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.07.2016
« Odpowiedź #2750 dnia: 26 Września 2016, 22:24 »
Kara gratulacje! sukieka piekna!
Co do wesela w Malibu to mialam okazje byc. Co do obslugi i jedzenia nie mam zastrzezen ale goscie przy stole niestety wesele na dwoch salach to dla mnie pomylka. goscie przy stolach mniej garneli sie do zabay jak nie wiedzieli reszty na sali. czasami dj mowil sam do siebie bo nikogo na sali do tanczenia nie bylo. do tego byl upal i czesc gosci wychodzila na zewnatrz do gory po schodach i nie miala totanie kontaktu z tym co sie dzialo na dole. niestety ale to miejsce jest dla mnie nr miejsc ktore odpadaja.

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #2751 dnia: 27 Września 2016, 10:59 »
Dziewczyny może ktoraś z Was miała wesele albo była na jakiejs uroczystości w chacie myśliwskiej? :)

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2752 dnia: 6 Października 2016, 08:56 »
Halo, jest tu kto? ;)
Sylwia88 i karolinka_87 wszystkiego dobrego! :) czekam na kolejne relacje ;)

Offline Sylwia88

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.09.2016
« Odpowiedź #2753 dnia: 6 Października 2016, 20:34 »
Dziękuję!
U mnie tak to wyglądało: Gdy mama ubrała mnie w sukienkę czas jakby przyspieszył, szybko zjawił się narzeczony i jego rodzice, błogosławieństwo nie przebiegło bez wzruszeń. Nogi mi się trzęsły i byłam bardzo zdenerwowana przed wyjściem z domu. Później w kościele i na weselu byłam bardzo wzruszona i przepełniona tak wielką ilością pozytywnych emocji, że nie wiedziałam dlaczego, aż tak mnie wzięło, ale na pewno zapamiętam ten dzień jako najlepszy w moim życiu - spełniło się moje marzenie. Po 10 lata bycia razem wzieliśmy ślub. Ksiądz udzielający ślubu - bardzo fajny, żartował i kazał klaskać gościom po przysiędze, w homili zwracał się do nas bezpośrednio co bardzo mnie wzruszyło (jak to możliwe, że ani narzeczony ani świadki nie mieli przy sobie chusteczki:). Ciężko ocenić pracę kwiaciarki dekorującej kościół, bo gerbery na ławkach miały być intensywnie różowe, a były blado-rózowe, prawie białe; nie miało być dywanu, bo mają tylko czerwony, a takiego nie chciałam, był czerwony dywan, na ołtarz kwiaciarka proponowała kompozycję za minimum 300zł, uparłam się na 200zł i była naprawdę piękna i duża kompozycja. Mój ojciec prowadzący mnie do ołtarza, przed ślubem żartował, że powie narzeczonemu "zwrotów nie przyjmujemy", a zdołał wydusić tylko "szanuj..." oddając moją rękę, resztę dokończyłam za niego :D. Suknia świetna oprócz tego, że była za długa i kilka razy została przydepnięta, nawet przez męża przy pierwszym tańcu. Pierwszy taniec - walc angielski super, pomimo nadepnięcia na suknię i tego, że poślizgnęła mi się noga na parkiecie, zebraliśmy gromkie brawa - z tego miejsca mogę polecić kurs tańca dla narzeczonych w Bailamos na Szwederowie. Tańczyliśmy bez problemów ze wszystkimi do białego rana. Muza świetna - polecam DJ Karuzel. Barman robił furorę, wszyscy wypili po kilka drinków, a przy tym czysta lała się po stołach, na szczęście nikt się nie upił. Wiem, że kilka osób brało kontakt od barmana czyli przypadł do gustów. Foto kącik cieszył sie dużym zainteresowaniem gości, robili sobie zdjęcia aparatem typu polaroid i wklejali je do księgi gości, mieliśmy zakupione "klisze" na 50 zdjęć, a pewnie i 300 byłoby mało - mimo to mamy super pamiątkę. Dobrą opcja było to, że położyłam na moim stole mojego iphona z selfie stick i kilka unikalnych fotek mam też na nim. Restauracja Tango - jedzenie przepyszne i na weselu i na poprawinach, wszyscy goście byli zachwyceni, wystrój ekstra, jedynie dwa małe minusy - Pani Manager czepiająca się barmana, że zużywa za dużo szkła i ona ma za dużo mycia (niezbędna była nasza interwencja, bo nie dawała mu żyć) oraz to, że w dniu wesela musiałam się tam pojawić, żeby zanieść i rozmieścić rzeczy na sali (np fotokącik), bo nikt się tym nie zainteresował z ich strony i okazało się, że brakuje wody mineralnej i szampana i ja z moim ojcem o 12 w dniu ślubu biegłam do sklepu po te napoje - trochę za późno mi głowę takimi rzeczami zawracali.
Na szczęście w mojej pamięci przeważają same piękne wspomnienia jak to, że płakałam w tańcu w ramionach męża o 3 nad ranem, ze szczęścia i ze wzruszenia. Oraz to jak brat na koniec wesela zadedykował mi utwór "Biała sukienka" i śpiewał mi do ucha tańcząc " I ona taka w tej białej sukience jak piękny ptak, który zapiera w piersi dech...".
Na koniec wesela i na poprawinach chodziłam i szukałam osoby która mi powie co było nie tak jak trzeba, bo przecież nie wszystko musi być super, ale nie znalazłam - wszyscy zadowoleni. Chętnie powtórzyłabym te dwa dni za wszelką cenę (nawet za cenę tych siniaków pod paznokciami u stóp-nadal nie wiem skąd się wzięły).
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco pakując się na tydzień w upale Tureckim.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2754 dnia: 6 Października 2016, 21:49 »
Pięknie wyglądaliście :) po Twoim opisie widać, że jesteś zadowolona ;) gratuluję jeszcze raz! ;) i zazdroszczę wyjazdu ;) Przywieź trochę słońca ze sobą!

Offline marta91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 5.08.2017
« Odpowiedź #2755 dnia: 7 Października 2016, 20:31 »
Gratulacje Sylwia :) miło to wszystko czytać.  My też będziemy 10 lat razem, kiedy będziemy brali ślub ;)

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2756 dnia: 7 Października 2016, 20:48 »
Też wzięliśmy ślub po 10 latach. Coś w tym jest  :) Sylwia wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.

Offline Maniaa

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2757 dnia: 7 Października 2016, 21:23 »
To my będziemy mieli nieco mniejszy staż, bo w dniu ślubu będziemy trochę ponad 4 lata :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2758 dnia: 7 Października 2016, 21:37 »
Sylwia88 gratalucje, wszystkiego najlepszego. My bralismy slub 4 dni przed 8 rocznica.

Offline Zuchelek

• bywalec
« Odpowiedź #2759 dnia: 7 Października 2016, 22:08 »
My biorąc ślub będziemy niecałe 6 lat razem :) W sierpniu mieliśmy 4 rocznicę i tak sobie teraz myślę jak ten czas szybko leci :)