Kiedy powinno się pierwszy raz pójść z dzieckiem do dentysty?
w zasadzie nie ma jakies granicy chodzenia do dentysty.. tej minimalnej..
najczęściejprzyprowadza się dzidzię kiedy pojawiaja sie pierwsze zabki.. mozna wcześniej żeby dzidzia oswoiła się z zapachami, dźwiekami, otoczebniem i osobą dentysty
powinno się odwiedzić pedodontę.
no najlepiej.. to specjalista - stomatolog od dzieci
Od jakiego wieku przychodzą do Ciebie mali pacjenci?
z przykrościa stwioerdzam,ze granca się obniża.. roczek.. nieco mniej niz roczek.. niestety w wiekszości przypadków juz z problemami.. z zaawansowana próchnica butelkową .. zatłukłabym mamusie za to
To powiem Wam,że patrzyli trochę na mnie jak na cudaka.Serio!!!To za wczesnie?
zmien lekarza..
Że z takim dzieckiem troszkę ciężko, bo nie da sobie zajrzeć do buzi,że jakiekolwiek zabiegi są wręcz niemożliwe,że nie ma z nim kontaktu, czy już rozmawia itp.?
no jest.. samo dzioba nie otworzy.. trzeba sposobu na takiego maluszka..
monia mam jeszcze poczekać?
na kontrol jak najbardziej możesz iśc.. niech zobaczą czy nie ma odwapnien.. mozna POLAKIEROWAĆ żeby zmniejszych prawdopodobienstwo wystapienia próchnicy..
A teraz już kupiłam normalną szczoteczkę dla dzieci 0-2 i pastę do zębów Colgate dla dzieci 0-2 z najmniejsza dawką fluoru. Pasta wg zaleceń na ulotce używana jest codziennie po wieczornym posiłku przed snem.
i zacnie.. w zasadzie powinno sie uzywac past bezfluorowych.. dopóki dziecko nie potrafi odpluwac stosuje isę bezfluorowe..
w przypadku nisko fluorowych mozna paluszkiem dzidzi rozsmarowac po szczoteczce odrobine pasty.. tak żeby było jej ciut ciut..
Więc czy powinnam iść do tego dentysty czy nie?
lepiej zapobiegac niż leczyć.. tylko na kontrol możesz iść..
kiedy bedziesz w szczecinie.. sama zobacze skoro w gdyni nie chce się nikomu doopska ruszyć do takiego maluszka

a tak powaznie.. w gdańsku jest akademia medyczna w oddziałem stomatologii... nie znam adresow ale na 100% mają pedodoncję.. kazda stomatologia musi mieć.. mkozę tam bedzie łatwiej się dostac tylko na kontrol

oni nie odmówią popatrzenia na kiełki