Autor Wątek: Restauracja Parkowa w Rudzie Śląskiej-czy ktoś zna?  (Przeczytany 7340 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Restauracja Parkowa w Rudzie Śląskiej-czy ktoś zna?
« dnia: 2 Listopada 2006, 20:18 »
Witam czy ktoś z Was organizował swój ślub w restauracji "Parkowa" w Rudzie Śląskiej?chciałabym uzyskać informację na temat obsługi, jedzenia i wystroju sali. Czy byliście zadowoleni?Dziękuję za pomoc. Pozdrwiaam

Offline kasiakos
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Listopada 2006, 10:22 »
Znam dobrze tę restaurację, ponieważ mieszkam w pobliżu. Z daleka prezentuje się dobrze, ale w środku wystrój i jedzenie bardzo standardowe. Latem miło posiedzieć na piwe zajadając hamburgerm, nic poza tym. Ludzie zamawiają tam wesela bo duża sala, nie jest drogo ale menu też nie jest wykwintne. Siedziałam kiedyś latem na dworze na piwie i przypadkowo spostrzegłam znajomą pannę młodą. Podeszła do nas bardzo zdenerwowana  bo  była po kłótni z szefostwem restauracji. Powodem kłótni był fakt, że goście siedzieli przy pustych stołach. Wogóe bardzo mało jedzenia i nic specjalnego, ten kto nie siedział nie dostał.
JEj słowa: " Lepiej nie róbcie tu wesela" .
Ja planując wesele nigdy nie brałam tej restauracji pod uwagę, bo wiem że ja sama jak i moi goście są wymagający. Wybrałam restaurację na Borowej Wsi. Drożej ale sprawdzone i spałam spokojnie.

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Listopada 2006, 10:42 »
milena ja mam znajomych w Rudzie to opytam o opinie ale moze tez podsuna mi pomysł na jakas inną! A Ty szukaj przeciez w pobli zu masz też fajne lokale wŚwietochłowicach czy Chorzowie!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Listopada 2006, 14:41 »
Wiecie ja słyszałam raz dobre opinie a raz złe. Myślę że wiele zależy od gości. Chociaż z drugiej strony jestem zasmucona tą wiadomością. ja też jestem wymagającą osobą i bardzo zależy mi na tym żeby wszystko poszło gładko i sprawnie a przede wszystkim chcialabym żeby moi goście byli zadowoleni. Liczę że może to był jakiś odosobniony przypadek i znajdzie się  ktoś z bardzo pozytywnymi uczuciami po zorganizowaniu tam wesela. pozdrawiam

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Listopada 2006, 14:44 »
Aniutek83, Tobie tez bardzo serdecznie dziękuję. Będe wdzięczna za jakiekolwiek informacje. Nawet znajomi znajomych mogą pomóc. Świat jest malutki, więc liczę że czegoś na pewno się dowiem. dziękuję za wasze wsparcie.papatki

Offline marta1979
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Listopada 2006, 12:03 »
Ja bylam gosciem na tamtejszym weselu 1,5r temu. Wystrój średni ,koszmarne stroiki z sztucznych kwiatow na stolach ,jedzienie nawet ujdzie ale bardzo brzydko podane .Osobiscie nie polecam.:((

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 7 Listopada 2006, 12:19 »
wcale mnie nie cieszy to czego się dowiaduję..... :( Tak bardzo mi sie podoba to miejsce i zawsze marzyłam o tym żeby tam zorganizować mój ślub a teraz się zastanawiam czy nie zrezygnować z tych marzeń. Muszę się poważnie nad tym zastanowić.... Dziękuje Wam bardzo za Wasze opinie....Pozdrawiam

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Listopada 2006, 14:52 »
milenka w czwartek widze sie ze znajomkami z tych okolic to podpytam i wszystko Ci powiem! Gdzie za ile i gdzie najfajniej!
Wiesz skoro juz masz duzo niepochlebnych opinii to może warto sie zastanowic? alboi wybrac sie tam  na obiadek- spróbiwac jedzonka itp! Albo zapytac Włascicieli czy Was wpuszcza od tyłu zebyscie sobie zobaczyli jak to na weselu wyglada! My tak mozemy w swoim lokalu!

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 7 Listopada 2006, 22:54 »
Aniutek83, Będę Ci bardzo wdzięczna za popytanie. Ja byłam w tej restauracji na Sylwestra zeszłego roku i bawiłam się świetnie. Byłam zachwycona. Jedzenie było rewelacyjne i było go naprawdę dużo. To był pierwszy raz kiedy szłam na taką impreze a wybraliśmy właśnie Parkową żeby sprawdzić jak to jest rzeczywiście.
a co do zobaczenia wystroju i tego jak będą podawane dania to własciciel powiedział że możemy kiedykolwiek przyjść i zobaczyć. Nawet tort możemy posmakować! Dowiedziałam się też że mogę mieć stoły przystrojone jak tylko zechce. Zaprosił Nas żeby przyjśc i zobaczyć kilka wesel i może spodoba nam się częsć dekoracji od jednej Pary a część od drugiej to możemy sobie zażyczyć obydwie. Byłam naprawde pozytywnie nastawiona. Nie skorzystałam jeszzce z tego zaproszenia, ponieważ niema mnie w Polsce. Zamierzam to zrobić w grudniu. Wiadomo że menu się zmieni, bo teraz jest zima a my ślubujemy we wrześniu ale niektóre rzeczy sie na pewno powtorzą.
Jeszcze raz dziękuję Ci za wsparcie. Pozdrawiam i czekam na wieści.

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Listopada 2006, 23:03 »
Bylam tam na weselu i nie narzekłam. Jak wesele faje to reszta ujdzie - mieli przystojnego kelnera.

statnio bawilam naurodzinach w Macieju- Ruda Ślaska  Kochłowice i jedzonko było prześlicznie podane.

Poza tym dobrą opinia podobno cieszy sie WIsniowy Sad na Halembie.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Listopada 2006, 20:06 »
Dziękuje bardzo za Twoją opinię. Tak to już jest że niektórym się podoba, a niektórym nie :wink: ja chyba zostanę przy Parkowej.
No a co do Wisnioewgo Sadu.....to jest naprawde fajna restauracja, tylko ze my szukaliśmy czegoś z plenerem, ogródkiem czy cos w tym stylu a tam jest cmentarz :?
W każdym bądź razie dziekuję.

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Listopada 2006, 22:33 »
no to fakt.

Maciej to nie restauracja ale fajny lokal no i ma obok park :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Listopada 2006, 17:50 »
Wiem byłam w Macieju, ale mnie sie ta okolica nie podoba, no a po za tym tam też jest cmentarz :( Może jestem przewrażliwiona, ale jakoś mi to nie pasuje. Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Maja 2007, 20:20 »
milenaw,

Cześć
Ja też mam mieć wesele w parkowej. I chciałam usłyszec opinie na jej temat ale niezbyt mi sie podobaja mam nadzieje ze to tylko kwestia gustu (a sala juz zarezerwowana). Jesli chodzi o wsytroj to wydaje mi sie ze jest tak jak wszedzie, okolica mi sie bardzo podoba i  jest cos w tej restauracji, cena troche wysoka wiec mam nadzieje ze menu bedzie za ta sume.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Maja 2007, 22:30 »
martusia83, Ja się nie martwię. Wybraliśmy tą restaurację ze względu na miejsce plenerowe i super miłe przyjęcie. Mogliśmy sobie wybrać salę (mamy tą niebieską- żółtą).
A cena no jest wysoka ale myślę ze będzie warto. :skacza: