Autor Wątek: Pogoria residense  (Przeczytany 13287 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanti
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2014
Pogoria residense
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Sierpnia 2013, 23:14 »
Bardzo prosze o opinię z  jakiego kolwiek przyjecia zorganizowanego w Pogorii, sama planuje tam wesele boje sie jednak o jedzenie, spotkalam sie z informacją że są bardzo male porcje czy to prawda?

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
Odp: Pogoria residense
« Odpowiedź #31 dnia: 1 Września 2013, 11:08 »
xanti - bylismy na weselu w sierpniu w Rezidense..... nie było aż tak mało...ale wiele ze starszych osób slyszałam jak narzekali , ze  co to ma być.
Dla mnie jedzenie było smaczne ale porcyjki rzeczywiście takie jak dla mnie. Mój wujek i znajomi mięsa mieli za mało .

Ogólnie oceniałabym wszystko poprawnie ale bez szału - kelnerzy niemili i za mało ich było.

Wystrój na tle innych Sal ( biorąc pod uwagę jaką młodzi zapłacili ) był taki średni . jak dla mnie trochę ciemno i za mało swieżych kwiatów.
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

Offline monier
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Grudnia 2013, 22:24 »
Witajcie!

My mamy już podpisaną umowę z Residence na 2014r.  Niestety, wszystkiemu winna sala.  Gdybysmy znaleźli inną, tak samo ładną pewnie wybralibyśmy tańszy, przyjaźniejszy dla kieszeni lokal.  Czy oni są drodzy? Jeszcze nie wiem. . . Mam na razie mieszane uczucia.  Teraz przeprawiamy sie przez alkohole.  Aby zdążyć przed akcyzą.  Zdążymy tylko z wódką (kupujemy od nich, po cenach w Makro- w cenie koncesyjnej).  Ale jestem wkurzona, bo ciężko porozmawiac dłużej telefonicznie z meneżerem, prosilam o ceny win od miesiąca (nie mam karty do Makro) i miałam polecane tylko dwa rodzaje od 30 zl wzwyż za butelkę.  Plus opłata korkowa.  Żałuję, nie znając sie na tym, że nie zamówiliśmy butelek po 0. 7 litra , a nie 0. 5 litra, bo wtedy przynajmniej trochę na tym "korkowym" bysmy zaoszczędzili.  W końcu lodowka jednako pożre prąd za schlodzenie ;) Generalnie- nie wiem.  Menedżer niby miły, ale trudno mi siez nim skontaktować, czasem i mam wrażenie, że nie jestem do końca informowana albo jestem lekceważona.  Teraz mamy propozycję, by kupić sobie wino sami (wino to połowa naszych alkoholi, bo takich mamy gości). . . a korkowe będzie nie po 8 zl, ale po 6 zł.  Tylko , np.  w Makro na pożyczonej karcie bez koncesji i tak wyjdzie więcej! :( Kurka! Czuję sie, jak nabita w butelkę? No, jeszcze nie wiem ;) Zobaczymy, może siedobrze ułoży :)

Offline monier
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 4 Stycznia 2014, 12:26 »
Hej,

15.  08.  2014 r. - odstąpimy termin wesela w Pogoria Residence w Dąbrowie Górniczej. 

Powód: noclegi- musimy jednak przenocować więcej gości i nie damy rady zmieścić się w kosztach w Hotelu Pogorii.  Bardzo żałuję, bo sala jest chyba najpiękniejsza, jaką widzieliśmy w okolicy :((. . . .

Offline angeldg

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20/09/2014
« Odpowiedź #34 dnia: 7 Stycznia 2014, 12:18 »
...Teraz mamy propozycję, by kupić sobie wino sami (wino to połowa naszych alkoholi, bo takich mamy gości). . . a korkowe będzie nie po 8 zl, ale po 6 zł.  Tylko , np.  w Makro na pożyczonej karcie bez koncesji i tak wyjdzie więcej! :( Kurka! Czuję sie, jak nabita w butelkę? No, jeszcze nie wiem ;) Zobaczymy, może siedobrze ułoży :)
[/quote]

ceny w makro wbrew pozorom są wyższe. Dla przykładu my na wesele też z myślą o podwyżce akcyzy kupiliśmy wódkę w grudniu zaraz po świętach. Cena 0,5 Pana Tadeusza w Makro wynosiła wtedy 22,50 zł, w Auchan i Real  na promocji było to już około 21,90 - 22,20 zł czyli niewiele ale zawsze taniej, natomiast w hurtowni dostaliśmy cenę 20,28 zł za butelkę - może na sztuce różnica nieduża, ale przy kilkuset butelkach udało się zaoszczędzić. Mam listę hurtowni w woj. śląskim, niestety tylko tych, które dysponują akurat Panem Tadeuszem bo na tym nam na razie zależało najbardziej, ale jeżeli jesteś zainteresowana namiarami, żeby zadzwonić i zapytać o wina  to wyślij mi adres @ na priv.

Offline kkasia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: CZERWIEC 2014
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Lipca 2014, 19:42 »
Jeśli szukacie miejsca na idealne przyjęcie weselne - to świetny adres.  Bardzo profesjonalna obsługa, posiłki podawane są z klasą - zachwycają gości.  Organizacja wesela to przyjemność, manager zawsze służy radą i pomocą, każdego klienta traktuje indywidualnie.  Od sezonu 2014 - inna kwiaciarnia obsługuje wystrój - dużo pięknych kwiatów, ułożonych zgodnie z życzeniem i wizją państwa młodych.
Drewniany parkiet = idealny do tańca.  Letni ogródek = nadaje się na krótką przerwę.   POLECAM!!!