Autor Wątek: Pogoria residense  (Przeczytany 13281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1qwert
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19/09/2014
Pogoria residense
« dnia: 26 Grudnia 2012, 15:41 »
Witam,

w styczniu ma mieć otwarcie nowa sala w D. G obok komendy policji.  Dziewczyny czy już miałyście kontakt z właścicielami? Jak oceniacie na tym etapie tą sale.  Na zdjęciach wygląda imponująco:)

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08 2012
Odp: Pogoria residense
« Odpowiedź #1 dnia: 9 Stycznia 2013, 00:52 »
Tak , miałam " przyjemność"....zadzwoniłam pod nr podany na budynku skuszona właśnie tą wizualizacją ( wówczas w budowie)
pan powiedział mi , że oczywiście wesele można zrobić w listopadzie . Cena jaka mi walnął przyprawiła mnie o szybsze bicie serca....

Teraz wiem, że to wesele odbyłoby się chyba na placu budowy. Jakie szczęście , że Pan był na tyle chamski , że mnie skutecznie odstraszył.
Mężczyzna,
który nie spędza czasu z rodziną, nigdy nie będzie prawdziwym mężczyzną!

Offline eve30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2013
« Odpowiedź #2 dnia: 9 Stycznia 2013, 15:37 »
Kochane ,
Ciężko cokolwiek powiedzieć na temat właścicieli .
Odkąd mam ewentualność zmiany terminu zaczęłam pytać to tu,  to tam i napisałam na adres podany na stronie.
Niestety nic się konkretnego nie dowiedziałam :(
Mają wolne terminy na czerwiec 2013 , co do menu i szczegółów zostałam zaproszona na miejsce:(
Sorry ale ja za bardzo nie mam czasu jeździć poza tym chciałam dowiedzieć tylko o menu i cenę . . .  szanuje swój czas i czas tego Pana który się tym zajmuje.
Niestety żadnych konkretów mailem się nie dowiecie :( a szkoda bo w dobie kiedy mailing jest na porządku dziennym powinni o to zadbać . . . . .  :-\

Offline Ollenka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Lato 2013
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Stycznia 2013, 17:42 »
Cześć wszystkim.
Mi ta sala podoba się bardzo.  Naprawdę jest w pięknym stylu.  Miałam okazję zobaczyć ją przygotowaną na jakieś przyjęcie i zrobiła ogromne wrażenie na mnie i moim narzeczonym.  Nie wybraliśmy jej głównie ze względu na brak 'terenu zielonego' na zewnątrz.  Polecam się przejechać i zobaczyć na własne oczy. 

Offline eve30
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2013
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Stycznia 2013, 12:07 »
Ollenka pytam już z czystej ciekawości wiesz jakie tam mają ceny  na 2013  ?

Offline Żaku
  • Książę
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Jeszcze nie wiem ale już po zaręczynach
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Lutego 2013, 21:51 »
Byliśmy tam pytać o wesele na październik  - grudzień tego roku.  Cena nas poraziła .  Na dokładkę za wszystko trzeba dopłacać.

Zjedliśmy tam obiad  porcje są jak dla dzieci.  Czekaliśmy godzinę aż podadzą .  Ponoć w "eleganckich " restauracjach " tak jest ale jakoś mnie to nie przekonuje.

To ja wolę mniej elegancko ale sobie pojeść i żeby nas goście nie obgadali  :-[

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: zaręczona
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Lutego 2013, 20:39 »
Byliśmy , byliśmy jest prześlicznie.   :skacza:   
Taki okazały budynek i bardzo elegancki.  Napiliśmy się kawusi i czekamy teraz na odpowiedz Pana menagera  w sprawie naszego wesela.

Jest drogo ale może uda się coś załatwić bo bardzo nam się tam spodobało  :Zakochany:

Co dziwne bardzo spodobało się mojemu narzeczonemu a on woli raczej mniej eleganckie sale bo uważa , że lepiej się będą ludzie bawić.

Obiecali, że Sala będzie pięknie przystrojona, już widzę to oczami wyobraźni

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 17 Lutego 2013, 18:53 »
Nie dostałam w końcu żadnej odpowiedzi jeszcze  :'(

Mam nadzieję, że o nas nie zapomnieli. Czekam do jutra i pojedziemy jeszcze raz. Łatwo się nie poddaję  ;D

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2014
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Lutego 2013, 13:16 »
A Ja  już wszystko wiem . . .

na tle okolicznych restauracji wypadają naprawdę słabo :-[
Menu mało czytelne i ubogie.  Po podliczeniu wszystkiego co może być ukryte i jest wychodzi niezła sumka od osoby.
Kwestii alkoholu nawet nie warto poruszać.  Kiedy alkohol kupuje się od nich płacisz dodatkowo usługę serwisową , kiedy masz swój też płacisz usługę serwisową   :-\
Jak dla mnie nie mają nic ciekawego do zaoferowania  .  No chyba że " bezpłatną szatnie "  :P
Ja szukam dalej  ;D

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Lutego 2013, 14:04 »
hmmmm... ale co to jest niby ta  "usługa serwisowa" ?

Mężczyzna,

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec/sierpień 2014
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Lutego 2013, 14:41 »
6zł opłaty serwisowej przy zakupie alkoholu u nich, a 8zł przy zakupie własnym.  Oczywiście cena opłaty za butelkę.  Dla mnie to też lekka przesada.  Byłam kilka dni temu pytać.  Sala naprawdę piękna, ale brak ogrodu (chociaż mają w planie).  Wychodzisz przed budynek i z jednej strony policja z drugiej McDonald a na przeciwko tory tramwajowe.  Gdyby cena była niższa i nie trzeba byłoby za wszystko dopłacać: 200zł menu z obiadem, zimną płytą, 3 kolacjami, deserem + dodatkowo opłata za ciasta, tort, alkohol, napoje ciepłe i zimne to mogłabym się skusić. . .

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Lutego 2013, 17:06 »
In somnia "usługa serwisowa" to chyba zmrożenie wódki przed podaniem , przynajmniej tak mają napisane :P
Masakra . . . 

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lutego 2013, 13:16 »
Oesuuu, aż się wierzyć nie chce jak piszecie.

Ale coś na rzeczy jest bo do mnie do dzis nikt maila nie wysłał ani nikt nie zadzwonił.

Ale jak to? Jak się kupi u nich wódkę to tez się płaci korkowe???? To jest jakaś paranoja.

My jednak się tam przejedziemy bo się straaaasznie napaliliśmy na tą Salę... a tu taki zonk  :'(  :'(  :'(

Offline Żaku
  • Książę
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: Jeszcze nie wiem ale już po zaręczynach
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Lutego 2013, 11:52 »
"usługa serwisowa" to chyba zmrożenie wódki przed podaniem , przynajmniej tak mają napisane :P

elegancja francja ja pierdziu dla kogo oni to przygotowali

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Lutego 2013, 14:39 »
Żaku . . .  dla snobów ? ::)
A tak poważnie oferta zdecydowanie nie jest dla przeciętnych ludzi , ja szukam czegoś ciekawego a prostego zarazem .  I co najważniejsze w normalnej cenie dla przeciętniaka  :D

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Lutego 2013, 15:11 »
to tak jak ja, ale z każdą salą jest inaczej. . .  jak nie urok to sraczka ;P;P

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Lutego 2013, 16:23 »
hehehe widzę że mamy podobnie :)

Ty też tak masz że wykańcza Cię to wszystko co jest związane ze ślubem i weselem ? ;)

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 22 Lutego 2013, 16:44 »
To i ja się do Was dołączę  :'(

Jestem już wściekła bo nie mogę znależć sali , która byłaby jednocześnie ładna, w rozsądnej cenie i bez oszustw.

Co do Residence to już zaczynam tracić nadzieję, nie dostałam odpowiedzi żadnej w sprawie wesela- to też brzydko świadczy a po Waszych wypowiedziach to juz sama nie wiem czy tam jechcać.

Wesel żadnych tam jeszcze nie było więc nie wiadomo jak będzie. Niby mówili , że było jedno ale żadnych wieści o nim nie ma ...hmmm

Zastanawiam się jeszcze nad Astrą, Omega mi się nic a nic nie podoba,  Shuma już odpadła bo Ci to dopiero mają wymagania. Jak tam pojechałiśmy to nie wiedzieliśmy gdzie mamy oczy podziać takie bufony. W Zqaciszu mamy niedobre doświadczenia od znajomych. W grę wchodzi jeszcze ta Różana Dolina ale to trochę dla nas dalej jest, no i jeszcze Origami ale ciągle jakos nie możemy tam dojechać. BYłam z kumpela w Impresji ale Pan chyba powinien zająć się sprzedażą ziemniaków a nie wesel - tam nigdy w życiu
No i Sali dalej nie mamy :'(

Juz zaczyna mnie to wnerwiać a rodzice poganiają  ::) , że niby się nie staramy.

Offline novatorka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 22 Lutego 2013, 16:51 »
Klaudynka jak chcesz to na priva prześlę ci menu Residense , zobaczysz sama co i jak  ;)

Każdy ma inne wymagania a skoro sala Ci się podoba to może nie ma się co zniechęcać   ;D

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Marca 2013, 14:28 »
 Dobra ja się poddaję,

W ŻYCIU nie zrobiłabym tam już wesela i Wam tez nie poilecam!!!

Offline naaomi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14,08,2012
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Marca 2013, 10:59 »
Ja myślę ze sala godna polecnia,piękne wnętrze ,kuchnia na wysokim poziomie! Napewno brałabym pod uwagę gdybym miała tą możliwosc raz jeszcze ;)

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Marca 2013, 14:16 »
naaomi no mnie właśnie też się bardzo tam podoba ...ale co z tego kiedy obsługa jest niemiła, w ogóle niezainteresowani są klientem -ceny z kosmosu a doprosić się o głupie menu weselne to graniczy z cudem - porażka jakaś.

Jak tak się zachowują na początku, to co będzie w dniu wesela? Wyrzucą nas bo goście brzydko pachną ?  :-\

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Kwietnia 2013, 16:02 »
Chciałam uaktualnić, niedawno byłam na rozmowie z Panem Menadżerem i okazał się być bardzo w porządku:)
Trochę się pozmieniało i w cenie 200zł jest zawarty obiad, 3 kolacje, wiadomo zimna płyta, patery z owocami, napoje gorące bez ograniczeń, 1,5l napoi zimnych na osobę, deser...
Jeśli chodzi o ten alkohol to rzeczywiście opłata korkowa 6zł obowiązuje przy zakupie alkoholu u nich, ale okazuje się, że ceny na wódkę mają baaardzo przystępne więc z tą opłatą jakaś przyzwoita Wyborowa czy De Luxe wychodzi ok. 22zł za 0,5l. Oni przedstawiają fakturę na to i z napoi alkoholowych i bezalkoholowych rozliczamy się dzień po weselu.
Ciasta i tort można we własnym zakresie zakupić, ale należy im przedstawić paragon albo fakturę w celach sanepidowskich. Oni współpracują z Cieplakiem.

Bardzo miło mnie zaskoczyła wiadomość, że przy podpisaniu umowy w tym roku nie wzrasta cena menu w przyszłym w przypadku tzw. "inflacji". Do tego jest podpisywany aneks do umowy...

W cenie jest przystrojenie sali kwiatami z kwiaciarni do której można dostać namiary w celu ustalenia koloru pasującego młodym...

Apartament dla nowożeńców ze śniadaniem gratis.

No i już widzieliśmy jak to wygląda na zewnątrz (od strony, że tak powiem podwórka, zrobione jest takie jakby patio i będą tam stoliki i krzesła, gdyby ktoś chciał wyjść na fajkę :)

Zdecydowaliśmy się tam zrobić wesele. Rozpatrywaliśmy Shumę i Residence. Residence wygrała pod kątem większych oszczędności (Shuma 288zł za wesele w sobotę) no i tego, że organizujemy wesele w lipcu i baliśmy się, że w Shumie goście będą nam się rozchodzić po zielonej okolicy:) w Residence nie ma takiej opcji, bo nie ma za bardzo, gdzie wyjść. No i sala dla mnie bajka, z okrągłymi stolikami tak jak chciałam:P

Offline klaudynka1
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 3 Maja 2013, 19:14 »
to jestem ciekawa jak Wam się uda... szkoda, że jeszcze tyle czasu do wesela :(
Powodzenia !

My w rezultacie mamy 2 sale... jeżeli zwolni się wstępna rezerwacja terminu w Sali Balowej Origami to tam będziemy się bawić   :cancan:
 Obsługa jest bardzo miła ! Nie piszę więcej bo to nie ten wątek  ;D

Offline misiata
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Maja 2013, 20:31 »
my również zdecydowaliśmy się na wesele w tym lokalu.  zobaczymy jak bedzie.  jezeli ktokolwiek miał tam jakąś impreze prosze o relacje :)

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Maja 2013, 12:31 »
Robicie w pogorii residence w sensie?:)

Offline misiata
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.08.2013
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Maja 2013, 17:21 »
tak mamy przyjecie wesele w pogoria residence  ;)

Offline jellvey
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 29 Maja 2013, 13:27 »
o to super:):) złożysz relację szczegółową mam nadzieję po wszystkim:) ja mam dopiero za rok i z chęcią się dowiem jak Wam się udało:)

Offline in somnia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 16 Lipca 2013, 10:03 »
Byliśmy tam na chrzcinach w marcu. Powiem Wam, że bylo nie za milo.

Sala robi przygnębiające wrażenie jakoś było tak ciemno i ponuro.

Jesteśmy zaproszeni na wesele  do Pogorii - mam nadzieję, ze będzie wtedy przyjemniej i jasniej - zawsze to w lato  więcej słońca  ;D

Mężczyzna,

Offline mimik
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2015
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Sierpnia 2013, 14:24 »
Odstapie termin wesela w Pogoria residence 7 czerwca 2014.