Autor Wątek: Depilacja laserowa  (Przeczytany 6778 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline busia

• bywalec
Depilacja laserowa
« dnia: 1 Listopada 2006, 18:15 »
Kochane forumeczki,
czy może któraś z Was próbowała depilacji laserowej, którą można wykonać samodzielnie. Takie urządzenia są sprzedawana np na angielskim e-buy, kosztują około 70 - 100 funtów. Zastanawiam się nad kupnem takiego, ale chciałabym poznać wasze opinie. Buziaczki!
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #1 dnia: 1 Listopada 2006, 18:29 »
wydaje mi się,ze to pic na wodę - cos w rodzaju lampy do wybielania zebów czy też ergoprenowego pasa do rzeźbienia mieśni z mango

nie każda pacjentka nadaje się do depilacji laseowej.. sa przeciwskazania..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline busia

• bywalec
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #2 dnia: 1 Listopada 2006, 19:44 »
monia, wiem o przeciwskazaniach, czytałam o tym. Głównym jest bardzo wrażliwa skóra, której nie można opalać. Ja takiej nie mam. Ale czy Ty widziałaś kiedyś efekty działania takiego urządzenia?

Offline irishania

• entuzjasta
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Listopada 2006, 00:49 »
szkoda kasy jak masz wydac 100 funtow to za 600 zl w Polsce mozesz cos juz porzadnego zorganizowac.
Z tym laserem to nie tak rozowo, wloski moga wrastac albo zostaja poparzenia, poza tym jest to bolesne.a takim domowym to rezultatow zadziwiajacych nie bedzie, pomysl przeciez zwyklemu czlowiekowi nie sprzedaje sie czegos co wymaga profesjonalnej obslugi, producent nie uzyskal by patentu.
ja jesten na nie :(
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Listopada 2006, 09:29 »
efektu działania TEGO urządzenia - niestety nie widziałam ale ogólnie widziałam efekty laserowego usuwania..

takie rzeczy to nie zabawka.. trzeba odpowiednio ustalic wielkośc wiązki i częstotliwość.. zabezpieczyc oczy.. przygotowac wcześniej skóre do zabiegu.. to cały rytuał.. to zbyt poważna sprawa żeby ryzykować..

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Listopada 2006, 10:01 »
Cytat: "monia"
wydaje mi się,ze to pic na wodę

tez mi sie tak wydaje.
Aby uzywać lasra trzeba znac jego dizałąnie itd. Trzeba wiedziec jaką moze ewentualnie zrobic krzywde , a jak moze pomóc . Nie wieze aby sprzedawali lasery "domowe" . Przeciez laser to nie zabawka któą kazdy moze sobie sam używac.

Pewnie większosc uważą ...eee laser to laser co on moze zrobic...takie swiatełko..a moze zrobic wiele krzywdy !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline busia

• bywalec
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Listopada 2006, 17:26 »
ela, irishania, monia, dzięki, że podzieliłyście się waszym zdaniem. Szkoda, że wszystkie jesteści na nie. Ja tak po cichutku liczyłam że to będzie cudowny sposób na jeden w najbardziej drażniących mnie mankamentów mojej urody, ale skoro radzicie taką ostrożność, to może faktycznie sobie podaruję.
Ale mimo wszystko jestem ciekawa, czy będzie jakiś pozytywny komentarz do tego lasera.
Jeszcze raz dzięki

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Listopada 2006, 20:12 »
oczywiście,ze samo urządzenie - ale to profesjonalne- jest super..

moja kuzynka ma typowo sródziemnomorski  typ urody ( a co wiąze się z zarostem - jest twardy i gęsty).. nie mogła sobie poradzić depilacją woskiem.. niby miały byc delikatniejsza, mniej itp ale niewiele to dało..

mieszka teraz w londynie i już jest po drugiej sesji laserowej.. opowiadała o bólu ( szczególnie w strefie bikini) ale ponoc wszystko da się znieść..

Offline irishania

• entuzjasta
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Listopada 2006, 00:09 »
Droga busiu,
przyko mi ze znowu napisze ci cos na nie, dzis czytalam jeden z brytyjskich magazynow i byla w nim reklama jednego z tych laserow a ze twoj temat pojawil sie wczoraj postanowilam doczytac szczegoly.
Niestety nie mam przy sobie zeby zacytowc( czytalam w pracy) ale oglonie producent stwierdza ze rezultaty sa rozne w zaleznosci od typu urody itd, poza tym aparat ten nie jest polecany osobom z czarnymi grubymi wlosami czyli typ srodziemnomorski odpada i ze wloski moga odrastac i nie jest gwarantowne ze laser usunie caly wlos.( aha mowa o laserze Rio)
Zaznaczam ze nie byl to artykul tylko zwykla reklama produktu na stronie magazynu a to bylo tzw malym druczkiem. wiec jak nareklamie nie zapewniaja 100% :?:  :?:  :?:
no ale z drugiej strony jak sie napalilas na ten laser jak szczerbaty na suchary to przeciez gwiazdka juz tuz tuz i mozesz sobie prezent zrobic :mrgreen:  na pewno takie straszne badziewie to to nie jest i rezultaty beda :| . Ja chcialam tylko powiedziec zebys cudow sie nie spodziewala ale jak chcesz sprubowac... to daj znac jak rezultaty :mrgreen:  :mrgreen:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Listopada 2006, 08:55 »
moze jednak zamiast wywalac kasę idź na zabieg do dermatologa lub do kosmetyczki która ma uprawnienia na laser..

Offline busia

• bywalec
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Listopada 2006, 17:44 »
monia, tylko że taki zabieg jednorazowo kosztuje chyba więcej niż 600 zł, a poza tym koniecznych jest kilka:(
irishania, dzięki za info. Teraz to już nie wiem co robić. Na pewno nie mam urody śródziemnomorskiej więc może tak źle nie będzie, ale z drugiej strony... czy warto ryzykować poparzenia.
Jeszcze poszperam na ten temat, ale bardzo Wam dziękuję!
Buziaczki

Offline meg

• użytkownik
  • **
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #11 dnia: 8 Stycznia 2007, 16:05 »
No dobrze. To ja się wypowiem, jako eeee.. ten.. o mało co kosmetolog ;-)
Wszelkie urządzenia do zakupu w sklepie i do użytku domowego są przereklamowane i na pewno się nie sprawdzają. Taki depilator, podobnie jak na przykład domowa sauna odchudzająca w pasie na baterie, mają z reguły szereg skutków ubocznych, a działają na nieco innej zasadzie, niż reklamowana.
Jeśli zaś chodzi o depilację laserową nawet w gabinecie kosmetycznym, to:
1) trzeba mieć owłosienie mocne, grube i o dużym natężeniu pigmentu, żeby osiągnąć maksimum efektu, który i tak nie jest specjalnie zadowalający,
2) zabieg jest nieuzasadnienie drogi w stosunku do efektów, bolesny i trzeba go powtarzać,
3) nie daje 100% satysfakcji. Wydaje się, że po trzech-czterech sesjach ma się całkiem gładką skórę, a to nieprawda, bo włos ma trzy fazy wzrostu i nigdy nie można usunąć tych włosków, które jeszcze nie wyrosły
4) powiadają, że laserowe usuwanie owłosienia to zabieg raz na zawsze, a to też mit, ponieważ z doświadczenia koleżanek, które rzuciły się na tę nowinkę parę lat temu, wiem, że powtórzyć wszystko trzeba za rok -dwa.
5) jeśli ma sie ogólnie tendencję do wrastania włosów, to i po laserze tak będzie, tylko może trochę później, niz po depilacji na przykład woskiem.
6) występuje oczywiście możliwość poparzenia jak przy każdej ingerencji laserem.

Podsumowanie: nie polecam, chociaż oczywiście metoda laserowa nie utrzymałaby się tak długo na rynku, gdyby nie było klientek zadowolonych.
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.

Offline busia

• bywalec
Depilacja laserowa
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Stycznia 2007, 19:56 »
Dziękuję Meg za wyczerpującą wypowiedź :)
Już sobie chyba podaruję ten depilator. Same krytyczne uwagi. Skoro żadna z Was nie poleca, to  nie będę  na sobie eksperymentować.
Buziaczki

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
Odp: Depilacja laserowa
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Września 2007, 09:55 »
co do kupna lasera i uzywania go w domu nie polecam.
Ale laser w gabinecie ktory zajmuje sie tym profesjonalnie jak najbardziej,sama korzystam z tach zabiegow i jestem zadowolona, zabieg powtarza sie mniej wiecej co 3-4 miesiace, fakt nie nalezy on do przyjemnych, ale dla efektu warto chwile pocierpiec:):)
glownym przeciwskazaniem jest to ze nie mozesz byc opalona, aby nie poparzyc skory , po zabiegu takze nie powinno sie opalac przez jakis czas,aby nie wywolac podraznienia skory i czerwonych plam.
a koszt jest uzalezniony od partii ciala.

Będzie Synek:)

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Września 2007, 11:46 »
A i ja sie wypowiem bo jestem własnie po 3 zabiegach na bikini w gabinecie kosmetycznym.

Bolesnosc ?! sorry jak to jest bol to ja nie wiem co Wy bedziecie czuły przy porodzie ? :):):):)
owszem nie nalezy isc przed @ gdyz wtedy jestes wrazliwa na bol....
ale BEZ PRZESADY !! to jest krótkie szypanie.... i nie przesadzajmy...
bo wosk jest duuzo gorszy jak dla mnie...

Efekty ? hmm włoski rosną mi duuzo wolniej i sa rzadsze... a w niektrych miejscach sa juz palmki BEZ włosków...

Cena? za jeden zabieg na bikini  300zł  - drogo  owszem...

"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2007, 11:48 »
ooo marta twój post spadł mi z nieba
już kiedyś miałam cię o to pytać
ja mam plan po ciąży jak już się wygoję to napewno fundnę sobie laser bikini

Offline kasiakot
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.10.07
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Września 2007, 00:32 »
mam problemy z owłosieniem na różnych częściach ciała, słyszałam, że w Imperium urody Lorena mają skuteczny laser, moja znajoma po jednym zabiegu pozbyła się 50% włosów na brodzie.  podobno nie odrosną.  Zabieg nie jest tani więc pytam czy ktoś jeszcze tam robił i czy też były takie rezultaty?  Bardzo chciałabym się pozbyć włosów, a to co zobaczyłam u  niej przekonuje mnie- nawet bardzo, proszę o opinie.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Września 2007, 18:57 »
Dziewczyny tylko trzeba sie nastawic ze trzeba klku zabiegów - około 6 tak mysle po sobie aby było
na jakis czas z głowy a odstep pomiedzy zabiegami musi byc 4 tygodnie wiec to TRWA....
a szkoda  ;D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Listopada 2007, 19:56 »
ja już od jakiegoś czasu zastanawiam sie czy by nie pójść na laser ale słyszę negatywne opinie. Nawet moja kosmetyczka mi to odradza. Mówiła mi, że ma sporo klientek, które poszły na laser, a teraz znów przychodzą do niej na wosk, bo włosów jak było dużo tak jest dalej. Tylko straciły pieniążki.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Listopada 2007, 23:21 »
Miałam jedną kleintkę z takim problemem  ::) Robiła wąsik dłuuuuuuuggo laserem  i tak przychodziła do mnie na wosk .
Czy miała mniej wsłosów , raczej nie ale szkoda było jej tych tysiecy zainwestowanych w laser  :-\
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Stycznia 2008, 19:25 »
Powiem Wam tak, to bardzo dziwne, że ten laser nie działa na ciemne owłosienie bo zazwyczaj lasery działają właśnie na barwnik, który jest we włosie - im ciemniejszy, tym lepiej.  Pozatym takim laserem można sobie oczy spalić, no chyba, że to jakiś pic na wodę.

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Stycznia 2008, 19:45 »
Taka depilacje przeprowadza sie w specjalnych okularach dla kosmetyczki i dla klientki ...

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 9 Stycznia 2008, 20:48 »
Powiem Wam tak, to bardzo dziwne, że ten laser nie działa na ciemne owłosienie bo zazwyczaj lasery działają właśnie na barwnik, który jest we włosie - im ciemniejszy, tym lepiej.
a ja właśnie słyszałam, że nie działa na jasne włosy. To teraz już zgłupiałam

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Stycznia 2008, 20:58 »
Ja powiem Wam ze DZIAŁAŁ TYLKO NA CIEMNE... bo czułam jak sie kopcą  :P

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 9 Stycznia 2008, 21:25 »
Martaxyz11 mam przez Twoja wiadomość rozumieć, że jestes po depilacji laserowej?
po ilu zabiegach?
jaki efekt?
kiedy miałaś ją robioną?

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 9 Stycznia 2008, 21:51 »
baska98 pisałam troszkę o tym wyzej ;)

po 3 zabiegach poniewaz pomiedzy nimi nalezy robic minimum 4 tygodnie przerwy ...

efekt.. hmmm... jeszcze ze 4 i moze by wylazły do konca  :D

ostatni raz we wrzesniu :(