Autor Wątek: Kresowianka Bydgoszcz - wesele  (Przeczytany 1895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline joaha87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2015
Kresowianka Bydgoszcz - wesele
« dnia: 13 Marca 2014, 08:56 »
Witam wszystkich, mam pytanie czy ktoś z Was miał lub będzie miał wesele w Kresowiance w Bydgoszczy? Na stronie podają, że sala weselna jest na 70 osób, ale jakoś trudno mi w to teraz uwierzyć.  Planuję ślub na ok.  50-60 osób i zaczynam się zastanawiać czy nie zabraknie miejsca do tańczenia. . .  Oglądałam tą salę na żywo i wtedy jakoś nie wydawała mi się bardzo mała, ale jak zaczęłam rozmawiać z ludźmi, którzy mieli tam wesele to zaczęłam mieć wątpliwości.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
Odp: Kresowianka Bydgoszcz - wesele
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Marca 2014, 10:58 »
Nie miałam tam organizowanej żadnej imprezy, ale zastanawialiśmy się nad tą restauracją. Mnie odstraszyła zniszczona podłoga, a dokładnie dziury w panelach i śmierdząca toaleta. może tak trafiliśmy, ale odrzucił mnie od razu smród uryny, nie chciałabym, aby toalety tak wyglądały w trakcie mojego wesela  ::) Do tego jak my byliśmy nie było nikogo prócz nas, więc jakby co miał kto posprzątać. Noclegi drogie, nawet jak się robi tam przyjęcie, to rabaty nie powalają, w Maratonie mam taniej. Znajoma mojej mamy organizowała tam urodziny swojej mamie i ogólnie narzekała na ciężką kuchnię, wszystko miało sporo tłuszczu i brakowało czegoś lżejszego, ale to rzecz gustu (przynajmniej po tłustym ludziom nak alkohol nie uderzy do głowy ;)).

Co do miejsca, jak otworzą te panele przesuwane to myślę, że 40 osób wejdzie spokojnie, 50 to będzie też ok, ale 60 może być ciasno na parkiecie. Z drugiej strony moim zdaniem lepiej jak jest ciaśniej (oczywiście w granicach rozsądku) niż parkiet wyglądający na pusty i tym samy nie zachęcający do zabawy.

Offline joaha87
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2015
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Marca 2014, 11:05 »
Co do jedzenia, to nie mieliśmy zastrzeżeń.  Zanim się zdecydowaliśmy na tą restaurację to zamówiliśmy tam obiad i był bardzo dobry.  Nie był zbyt ciężki, dobrze doprawiony i porcje dość spore.  Byłam już tam 3 razy i zawsze tam byli ludzie, więc myślę, że nie mają problemu z brakiem klientów.  Osoby, które znam i tam były bardzo chwalą to miejsce pod względem jedzenia, wystroju i w ogóle, ale miały wesela na trochę mniejszą liczbę osób.

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Marca 2014, 13:41 »

ja też byłam oglądać tą salę i doszłam do wniosku, że jest za ciemna i zbyt przytłaczająca.... taka starodawna i depresyjna... ale to wiadomo rzecz gustu ;)

wydaje mi się że sama restauracja bardziej pasuje na romantyczną randkę bo jest taka tajemnicza atmosfera niż na wesele...