Autor Wątek: Restauracja SAGA w Zamościu k/Bydgoszczy  (Przeczytany 29070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia213
  • nowicjusz
  • *
Odp: Restauracja SAGA w Zamościu k/Bydgoszczy
« Odpowiedź #60 dnia: 11 Sierpnia 2012, 21:24 »
Witam, czy moge prosic o przeslanie zdjec sali, ogrodu ?
Moj e-mail : aska15911@wp. pl
Z gory dziekuje

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #61 dnia: 11 Sierpnia 2012, 22:07 »
wyslalam, Asiu!:)

Offline mariusz.br
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2012.10.20
« Odpowiedź #62 dnia: 9 Listopada 2012, 22:54 »
Mieliśmy wesele w Sadze 20. 10. 2012. 

Może i nie mamy za dużego doświadczenia w organizacji wesel ale byliśmy na 10 i wiemy na co zwracać uwagę.  Wiedzieliśmy też jak nasze ma wyglądać.

Saga - piękna sala.  Urzekła nas lustrami, kinkietami, blaskiem.  Obsługa bardzo miła, kontaktowa i bardzo sprawna.  Nic nie widać a wszystko się dzieje.  Talerzyk zawsze czysty.   Bardzo dobre jedzenie, nikomu nic nie brakowało.

Obsługa zawsze była o krok przed nami, wyprzedali nasze myśli zanim chcieliśmy o coś zapytać.  Są bardzo elastyczni i dostosowują się do tego co się dzieje.

Łazienki czyste do końca imprezy. 

Mieliśmy wesele w sali bankietowej a poprawiny w sagowej chacie, co było genialnym rozwiązaniem dla gości.  Jest trochę mniejsza od bankietowej ale ma zupełnie inny klimat - w sam na poprawiny.

Panie manager zawsze służy praktyczną radą, nie naciąga, zawsze jest gotowa pomóc i bardzo realnie podchodzi do całej imprezy.

Pokoje dla gości są schludne i czyste.

Chyba najpiękniejsza sala na wesele jaką mogliśmy sobie wymarzyć.   POLECAMY :)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Listopada 2012, 22:34 »
Mariusz,
potwierdzam wszystko, co napisales. Sama mialam wesele w Sadze w czerwcu i wystawiam najwyzsze noty.
Niestety moj post z dokladnym opisem (a raczej odpowiedzia na szkalowanie Sagi ze strony jednego z Forumowiczow) zostal usuniety.
Pozdrawiam,
Kamila

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 9.08.2014
« Odpowiedź #64 dnia: 7 Kwietnia 2013, 20:56 »
Ja byłam jakiś czas temu po informacje na temat Sagi w samej Sadze. Ogólnie sala piękna ogród to samo. Jedzenie bardzo dobre . Jedyny minus który rzucił mi się od razu w oczy. . . organizując wesele np. na 100 osób- parkiet malutki. . . . bardzo malutki myślę,że jak wejdzie max 20 par to będzie  już ścisk.  Jeżeli pytałam się o koszta dodatkowe to wiadomo prosiaczki,łososie,hotel.    Jeżeli chodzi o wc,szatnie,ubranie i dekoracje sali. -mówili że w cenie menu.

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 7 Kwietnia 2013, 22:50 »
u nas bylo 85 osob doroslych+ 13 dzieci do 6 lat i bylo ok

ale na liscie poczatkowej/zaproszonych mielismy 120 osob (duzo osob nie potwierdzilo obecnosci ze wzgledu na wesele w piatek) i manager Sagi twierdzil, ze sala miesci do 130 osob
moze troszke przesada, ale nasza ilosc bawila sie komfortowo!

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 8 Kwietnia 2013, 11:09 »
a jak to było z jedzeniem? było dużo jedzenia?  ostatnio byłam na obiedzie w Sadze i powiem szczerze ,że jedzenie mi osobiście smakowało. Jak to jest z jedzeniem bo oni np liczą 4,5 porcje/osobę, ale porcja liczy się jako jeden zraz czy dla niech zraz krojony na polowe to 2 porcję>?
byłabym wdzięczna za odpowiedź:)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #67 dnia: 8 Kwietnia 2013, 11:27 »
niestety nie mam juz tych notatek ile bylo porcji na osobe - my wybralismy to tansze menu za 140 zl/os, a wlasciwie 135, bo z tytulu piatku mielismy rabat:)
ale na pewno porcja to jeden zraz, a nie polowa:)

jesli chodzi o ilosc to nie powiem, ze bylo tego duzo jak na wiejskich weselach, gdzie stoly sie uginaja, ale to juz nie te czasy (to nawet brzydko wyglada)
moja przyjaciolka byla na wesele znanego swiatowego skoczka narciarskiego w Toruniu i mimo ze tam ograniczen finansowych nie bylo zadnych to jedzenie serwowane bylo na wielkich talerzach, ktore nie byly nawet w polowie uzupelnione jedzeniem
teraz raczej sie stawia na jakosc podania, degustacje niz na typowa ilosc

reasumujac - jedzenia bylo tyle, ze wystarczylo nam jeszcze na poprawiny na 40 osob ale mielismy na weselu jako dodatek - lososia 8kg, ktory tez zaspokoil glod nawet najbardziej wykwintnych smakoszy

aha i dementuje to co sama slyszalam przed moim weselem - goscie nie musza chodzic na pobliska stacje benzynowa sie "dokarmic"!;) I nie chodza!

jakby cos to pytaj dalej:)

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 8 Kwietnia 2013, 11:39 »
Ja miałam przyjemność być na obiedzie w Sadze i jedzenie było bardzo smaczne.Tylko ,że wszystkie porcje było krojone na połowe .Pomimo tego,te porcje były duże dlatego się pytam jak to jest.;)
Ja planuje wesele w 2014 roku i powoli sobie załatwiam sale orkiestrę itp.potem niestety nie będę miała czasu.
Pytam się z ciekawości,gdyż moja rodzina i tym bardziej PM lubi sobie pojeść tak konkretnie,i za każdym razem się boję ,żeby wszystkiego starczyło.
Na 2014 rok: proponują za 140zł-nie pamiętam ile porcji
za 155zł- 3,5p/os
185zł-4,5p/os.

;)

Offline sonka8
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2014
« Odpowiedź #69 dnia: 19 Czerwca 2013, 13:30 »
Mam pytanie odnośnie poprawin w Sagowej Chacie, ponieważ nam Pani zaproponowała również poprawiny w tym miejscu ale przy naszej liczbie gości ok.  90 powiedziała, że nie będzie możliwości tańczenia.  A na dużej sali będzie odbywało się już kolejne wesele więc nie ma szans, aby poprawiny były tam gdzie wesele.

Czy ktoś kto miał poprawiny w Chacie mógłby napisać jak wyglądała tam kwestia zabawy?
Na zawsze razem!

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #70 dnia: 11 Lipca 2013, 16:46 »
my nie mielismy poprawin wiec nie pomoge:( mielismy tylko sniadanie o 11 dla 40 gości w sagowej chacie i było super

Offline natalii
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 10 Stycznia 2014, 17:54 »
Byłabym bardzo wdzięczna za jakiekolwiek zdjęcia sagi, sali ustrojenia jedzenia, wystroju wszystkiego jednym słowem. Mój e-mail natalia.wp1@wp.pl

Offline KasiaIKrzysztof
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Stycznia 2014, 10:09 »
Mieliśmy wesele w restauracji Saga (na większej sali )i szczerze ją polecamy! Sala jest dosyć duża, jasna, ma swój urok, doskonale nadaje się do takich uroczystości.  W czasie tańców włączona jest tylko część oświetlenia, przez co tworzy się przyjemny klimat do zabawy.  Stoły, krzesła ładnie, czysto przybrane.  Jedzenie pyszne! Wszyscy goście byli bardzo zadowoleni z serwowanych potraw i mimo, że wybraliśmy uboższą wersję menu, jedzenia było pod dostatkiem, część musieliśmy potem zabrać do domu.  Cała obsługa była bardzo miła! Gdy w czasie obiadu wyszliśmy z mężem na minisesjē ślubną, po powrocie kelner zatroszczył siē o nas i podgrzal jedzenie.  W Trakcie wesela i w czasie załatwiania formalności spotkaliśmy siē z sympatią pracowników i pani menadżer.   Restauracja Saga to dobre miejsce na wesele!