Autor Wątek: lampiony  (Przeczytany 3295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
lampiony
« dnia: 26 Grudnia 2010, 12:10 »
zastanawiam się nad dodatkowymi atrakcjami ii natknęłam się na allegro na lampiony. Bardzo podoba mi się ten pomysł. Czy któraś z was miała? jeśli tak, to napiszcie jak to było zorganizowane, w jakim momencie - może po torcie? Czy to się nadaje na wesele zimą?

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
Odp: lampiony
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2010, 23:42 »
Domyślam się, że mówisz o lampionach latających.
Jest to świetny pomysł. Rok temu fotografowałem wesele z takimi lampionami i wyszło bardzo fajnie i oryginalnie- znacznie taniej niż fajerwerki, ale równie efektownie.
Lampiony były tuż przed tortem.

Piotr Ulanowski

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2010, 00:32 »
super, dziękuję bardzo za odpowiedź. Chyba się na nie zdecyduję :))

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudnia 2010, 17:36 »
musisz tylko uwazac na wiatr i dobrze wybrac teren do puszczania takich lampionow...pieknie to wyglada ale u znajomych wiatr zwial taki lampion na drzewo, ktore sie zapalilo, na szczescie szybko ugaszono ogien ale strachu bylo co niemiara...

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Grudnia 2010, 22:48 »
ojej  :-\ ale numer! no ale nasze wesele będzie w lutym, więc te drzewa obsypane śniegiem chybaby sie tak łatwo nie zapaliły?

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Stycznia 2014, 01:16 »
ha ha kiedyś też myślałam o lampionach, do czasu..
Pewnego dnia przyjechałam do mojego narzeczonego. Chciałam, żeby było romantycznie i zabrałam ze sobą do niego taki lampion szczęścia. Pojechaliśmy nocą nad zalew. Przy rozpakowywaniu lampionu okazało się, że jest w kształcie serca (o czym nie miałam pojęcia). Ach.. cóż za romantyczna chwila... Lampion jednak z trudnością napełnia się ciepłym powietrzem (najprawdopodobniej uszkodził się podczas długiej podróży). Oglądaliśmy z dołu karykaturalne ruchy naszego lampionu w powietrzu, wyginał się miotało nim.. Z każdą chwilą obserwacji tego lotu, uciekał romantyczny nastój.. a gdy nagle zwiało lampon na drzewo, ten nastrój został zastąpiony przerażeniem... Na całe szczęście drzewo się nie zapalło. Teraz, jak to wspominamy, to mamy z tego niezły ubaw, ale wtedy.. bylam wściekła...przecież miało być tak romantycznie... ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Stycznia 2014, 12:43 »
ja nie jestem zwolenniczką lampionów bo to zaśmiecanie srodowiska  ::)

Offline karina.jezierska
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2014
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Stycznia 2014, 13:47 »
Lampiony zaśmiecają środowisko, są niebezpieczne - mogą spowodować pożar. Oby jak najszybciej ta wątpliwa "moda " na nie się skończyła.

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Stycznia 2014, 00:22 »
Też mówię stanowcze nie lampionom! I zgadzam się z dziewczynami, że to niebezpieczne i zaśmieca środowisko - rolnicy potem mają co sprzątać na polach, o pożarach nie wspomnę. Do tego stało się tak modne, że wieje mi to sztampą. Nigdy nie miałam takiego lampionu w ręce, ale nad morzem widziałam jak ludzie się męczą by pofrunęły, więc to chyba nie jest taka prosta sprawa i z romantycznej chwili robi się gonienie za tym cudem, co nierzadko kończyło się zamoczeniem nieszczęsnego lampionu w morzu.

Offline instantimages
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Stycznia 2014, 16:03 »
Poza tym jeśli już ktoś się zdecyduje, warto pamiętać o odpowiednim zezwoleniu. Bez niego można dostać mandacik około 5 tysięcy zł. Ogólnie to dużo papierologii z tym pozwoleniem.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Stycznia 2014, 21:06 »
Fajnie wygladaja ale moga spalic gniazda, zasmiecaja srodowisko, strasza zwierzeta itd.  Jestem z  Wami 100%