Autor Wątek: Sala z opcją wegeteriańskich posiłków+ noclegi+ ładne otoczenie  (Przeczytany 1794 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JustkaChustka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.2014
Witam forumowiczki.
Z narzeczonym poszukujemy miejsca na średnie wesele ok. 60 osób.  Nasze wymagania to:
- sala nie powinna być typowo "weselna" z białymi pokrowcami na krzesła, łabądkami i balonikami, tzn.  miejsca "przesłodzone" odpadają;
- ładne otoczenie, tzn.  nie może to być zajazd przy ekspresówce, bo chcielibyśmy (oczywiście w razie ładnej pogody)mieć możliwość wyjścia i pooddychania świeżym powietrzem.  Najbardziej marzy nam się górskie otoczenie;
- najlepiej, żeby był to ośrodek wypoczynkowy/pensjonat tak aby wszystkich gości móc przenocować (choć nie koniecznie w luksusowych warunkach - musimy liczyć się z kosztami);
- z racji preferencji Panny Młodej ;) musi być możliwość zamówienia wegetariańskich dań (nie koniecznie pierogi ruskie/smażony ser- zamiast schabowego), ew.  zamówienia zewnętrznego kateringu

Wątku nie umieściłam na forum lokalnym, gdyż jesteśmy otwarci na propozycje, choć w grę głównie wchodzą województwa: śląskie, opolskie i dolnośląskie.

PS.  Żeby było trudniej chcemy się pobrać jeszcze w tym roku ;)

Offline Bartosz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 8.09.2012
Odp: Sala z opcją wegeteriańskich posiłków+ noclegi+ ładne otoczenie
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lutego 2014, 19:30 »
Posiłki jarskie, z wegańskimi bywa gorzej serwuje w tej chwili większość sal, przynajmniej na Śląsku.  Osobiście do Twojego opisu prawie idealnie pasuje mi sala w Jastrzębiu, w której byłem z dwa lata temu.  Właściciel dba strasznie o otoczenie, jakieś rzeźby, duży staw, malutka fontanna, jakieś kamyczki.  Bardzo ładna i nietypowo weselna sala.  Niestety nie umiem sobie przypomnieć nazwy i czy były tam pokoje.   Na pewno nie jest to pałac w Jastrzębiu.  W każdym razie myślę, że jak poszukasz to znajdziesz :D

Później jest jeszcze Laguna w Pławniowicach nad samym jeziorem.  Tam na pewno mają miejsca noclegowe.

Górskiego, nieweselnego, godnego polecenia miejsca niestety nie znam. . .