Autor Wątek: Normalnie szok!Nie polecam!  (Przeczytany 18962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
Normalnie szok!Nie polecam!
« Odpowiedź #60 dnia: 13 Października 2006, 16:09 »
Nineczko...nie było mnie kilka dni - byłam w stolicy...wracam a tutaj takie zamieszanie... :roll:
Trochę już Ciebie poznałam i myślę, że chciałaś dobrze. Uważam, że pani z salonu powinna przyjąć to co zobaczyła i się do tego ustosunkować ale nie w ten sposób! Każdy ma prawo się bronić ale w sposób kulturalny...a na pewno nie zastraszając...
Trzyma się Nineczko - jestem z Tobą!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #61 dnia: 13 Października 2006, 17:40 »
Cytat: "martini"
ja i tak Ninke podziwiam, ze zachowala tyle spokoju i zachowala sie tak elegancko.

Dziękuję :)

Po prostu uczciwie. Jestem otwarta i szczera. Lubię grać jasno i zawsze staram się przedstawić sprawę obiektywnie.
Tym razm popełniłam błąd, za który przeprosiłam i który sprostowałam.
Jednak nie pominęłam faktów niepochlebnych o Liściastej. Wymieniłam, to co miało miejsce, a co może pomóc innym dziewczynom przygotowującym się do swojego wielkiego dnia w uniknięciu tego rodzaju wpadek.

Cytat: "asia"
Trzyma się Nineczko - jestem z Tobą!

Dziękuję.

Offline paola404
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 13 Października 2006, 18:36 »
Tak jak pisałam zobaczę jaka jest wersja mojej koleżanki i wtedy w zależności od niej ponownie ową sytuacje opiszę, bądż inaczej .

Witam
 Piszę tu pierwszy raz i  nie mogę pojąć Twojego zachowania.Jak to, najpierw robi się komuś koło d..., a potem idzie się coś wyjaśniać? Z Dagmarą byłam w zeszym tygodniu w gabinecie pani H. gdyż przyszłam umówić się na wizaż przed własnym ślubem.Siedziałam z nią gdyż pani H. chciała żebym poczekała do końca.P. Dagmarę rozpoznałam z imienia gdyż rozmawiałyśmy o jej imieniu.P Dagmara na pewno mnie kojarzy.Widziałam jak tam była, czesała się zobaczyła i poszła.Żadnych uwag ani pretensji nie miała, nic nie chciała zmieniać, żadnych łez u niej nie widziałam, choć fryzura była dość ekstrawagancka i to wszytkie mówiłyśmy, ale ona twierdziła że  tak chciała. Z tego co mówiła
P. Dagmara zapisała się do p. K na ostatnią chwilę, gdyż jakaś fryzjerka jak mówiła oszukała ją, czy coś podobnego. Nina, dlaczego piszesz w imieniu koleżanki? Nie było Cię wśród nas.Dasz sobie głowę uciąć, że było tak jak ty twierdzisz po ustaleniu żekomych faktów ze swoją koleżnką?Dagmara, z nami była dziewczyna blondynka(przyniosła zdjęcia ze swojego ślubu z tamtego roku),  nie pamiętam imienia, ona też widziała całą sytuację.PISZĘ, GDYŻ WIDZIAŁAM I TAM BYŁAM .TO JEST NIEPRAWDA. będzie można to łatwo udowodnić gdyż razem z Dagmarą byłyśmy dwie niezależne klijentki.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #63 dnia: 13 Października 2006, 18:42 »
paola404, po I skąd znasz imię? Na forum go niema.

Po II masz prawo wyrazić swoją opinię i ja mam do tego prawo.

Po III fryzura została zmieniona, co świadczy samo za siebie.

Po IV
Cytat: "paola404"
P. X zapisała się do p. K na ostatnią chwilę, gdyż jakaś fryzjerka jak mówiła oszukała ją, czy coś podobnego

Skąd to wiesz?

Po V

Nie gniewaj się, ale faktycznie z jednym postem jesteś małowiarygodna.

Po VI

Pani K. poprosiła mnie o sprostowanie, co też uczyniłam. Skoro uważasz, że ja niepowinnam udzielać się w imieniu koleżanki, to dlaczego Ty udzielasz się w imieniu pani K?

Po VII

Temat zaczyna mnie męczyć i raczej nie będę go kontynuować.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #64 dnia: 13 Października 2006, 19:39 »
dajcie spokój..

to nie jest tego warte  :roll:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #65 dnia: 13 Października 2006, 22:44 »
czesc Ninka ja tez slyszalam o tym ale z innego zrodelka...ale jego nie zdradze;-)
pozdrawiam i co racja to racja kazdy ma prawo do swojego zdania jednym sie podoba innym nie coz o guztach sie nie dyskutuje...co nie zmienia fakty ze trzeba pisac rowniez o negatywnych rzeczach...mi sie podobaja fryzurki z lisciastej ;-) ale afera wyszla;-)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 14 Października 2006, 13:34 »
Cytat: "tylunia"
czesc Ninka ja tez slyszalam o tym ale z innego zrodelka...ale jego nie zdradze;-)

widac 'dobre wiadomości" szybko się rozchodzą... niezadowolona panna młoda w dniu własnego slubu zawsze wzbudza ciekawość..

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Października 2006, 15:28 »
Ninka napisalam ci wiadomosc na priv...ale nie wiem czy doszla..bo mi komp wyskoczyl z jakims bledem;-) pozdrowionka

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Października 2006, 15:46 »
Jest mi bardzo przykro, że Twojej koleżance przytrafiła się taka sytuacja w dniu ślubu. Nie ma czego zazdrościć.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, ale chyba pani z liściastej nie wzięła od koleżanki zapałaty za usługę, która nie sprostała Jej oczekiwaniom. To po pierwsze. Po drugie - koleżanka nie powiedziała, że nie chce koka, a mniemam, że w czasie czesania siedziała przed lustrem i widziała, co się dzieje. Być może nie miała w sobie na tyle odwagi, aby zaprotestować, czyj to błąd - nie mnie to oceniać. Podejrzewam, że pani z liściastej jest profesjonalistką i zrobiła wszystko, by dopasować rodzaj fryzury do typu urody,jej błąd polegał na tym, że nie wsłuchała się w zyczenia klientki, o ile ta powiedziała o jaką fryzurę jej chodzi (to nie jest sprecyzowane w tym wątku).  
Moje pytanie jest następujące : czy koleżanka powiedziała o jaki rodzaj fryzury jej chodzi??
Zaznaczam, że nie chcę nikogo oceniać, jestem z centralnej Polski, więc nie mam żadnego interesu oczerniać jednej bądź drugiej strony.
I mam prośbę do pani z liściastej - kobieto, napisz tutaj swoją wersje wydarzeń, masz w końcu prawo do obrony!!!
A co do długiego oczekiwania, ja w dniu swojego ślubu u fryzjera byłam umówiona na godzinę 7.00 rano, na fotelu usiadłam około godziny 11.00. Powód?? Prozaiczny, dziewczyna, która przyszła na 6.00 miała bardzo ciężkie włosy, mimo całonocnego trzymania wałków , włosy były jak druty, fryzjerka robiła wszystko, aby fryzura wyglądała dobrze, niestety...kosztem mojego cennego czasu. Na fotelu siedziałam może 30 min. I do głowy mi nie przyszło, żeby robić z tego problem, mimo, że plan dnia był bardzo napięty (ślub o 15.30, zdjęcia o 13.00). Ja rozumiem, że tego dnia mamy bardziej wrażliwe nerwy i wszystkie złe sytuacje mnożymy przez 4, ale czy to jest powód, aby suszyć głowę pani z liściastej w sytuacji, kiedy sama poszkodowanie nie zechciała nam przedstawić swojej wersji wydarzeń??
Jedno jest pewne, wszystkie następne klientki pani z liściastej zanim usiądą w fotelu, będą zmuszone odpowiadać na serię pytań dotyczących uczesania. I jest to też nauka dla  samej pani z liściastej, nie jest ładne to co ładne, ale to, co sie komu podoba.
Pani z liściastej została już osądzona, czy sprawiedliwie?? Tego nie wiem.
A co do spraw sądowych, pomówień , nękań itp. Jestem przekonana, że nikt z niczym nie pójdzie do sądu, to strata czasu i pięniędzy, a i tak wyrok nikogo nie zadowoli. I wiecie?? Myślę, że panna młoda i pani z liściastej powinny się spotkać i porozmawiać. To chyba najlepsze rozwiązanie. A pani z liściastej dzwoni, bo być może w salonie stało się coś o czym, my forumki jeszcze nie wiemy, coś co umknęło uwadze koleżanki niezadowolonej panny młodej i samej pannie młodej, a co było istotne dla całej sprawy.
Pozdrawiam.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #69 dnia: 14 Października 2006, 16:00 »
Cytat: "ela"
To moze ja cos opowiem .
Tydzien temu w środę miałam zapisaną klientke na oczyszczanie , która w sobote szła na ślub . Nie wiem czy do siebie czy do kogos .
Rano przed praca poszłam na kontrole do lekarza i sie okazało , ze mam odrazu isc na dłuższy pobyt do szpitala bo robi mi sie rozwarcie .
Na szczescie miałam zapisany numer do tej kobiety i zadzwoniłam aby odwołać wizyte ...w ostatecznosci odłożyła słuchawke z wielkim fochem .
Napewno to teraz ja w jej oczach a takze w oczach wielu kolezanek jestem tą nieodpowiedzialna , wredna baba która robi ludzi w balona ...i to przed ślubem .
Oczywiscie namawiała mnie abym poszła później do szpitala itd bo ona musi i koniec .
To co ona bedzie opowiadac innym na mój temat napewno w 50 % bedzie zmyślone .
Tak wiec same sobie wyciagnijcie wnioski z mojej opowiesci .
Wiem z doświadczenia , ze połowa opowiesci o osobach które świadczą usługi jest albo zmyślona albo w duzej częsci dopowiedziana lub powiedziana po złości .
Większosci osób nie obchodzi ze ide do szpitala , ze mam złamaną noge że mam jakis wazny powód...poprostu jestem nieodpowiedzialna i już .
Nie raz przychodziłam do pracy z gorączką , anginą itd ,ale tego to nikt już nie docenia .
Nie rozumiem jak można było mnie namawiac na pózniejsze pójscie do szpitala tylko poto by zadowolić jakąś egoistke ?

Tak, tak, to jest cena bycia w branzy ślubnej. Ja miałam pogrzeb babci, ukochanej babci. Mieszkam pod Łodzią, babcia w Gdyni. Zadzwoniłam do klientki i powiedziałam o sytuacji, zaproponowałam zmianę terminu dekoracji ze środy na czwartek w nocy i dołożyłam 50% rabat, klientka niestety nie zgodziła się, mnie zobowiązywała podpisana umowa. A też mogłam zachować się jak świnia , oddać zaliczkę w dwukrotnej wysokości, odpuścić dekorację - wobec prawa byłabym w porządku. Na pogrzeb nie pojechałam. Pozostał niesmak. Pamietajcie o tym, że zawsze są dwie strony medalu. Zaznaczę jeszcze, że klientka zasugerowała na sali, że chciałam się wykpić z dekoracji, bo pewnie trafiła mi się robota za lepsze pieniądze...szkoda słów.

Offline Wikka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 14 Października 2006, 17:52 »
Witam
dawno tu nic nie pisałam ale śledzę wątki częściej te z bebikowa.Zainteresowała mnie cała sprawa, gdyż sama korzystałam z opisywanego salonu i byłam bardzo zadowolona ,jednak ponieważ jestem osobą bojaźliwą i boję się nowości byłam na czesaniu i malowaniu próbnym, dlatego wszystko  było ok. Nie więrzę jednak że pani H. wypuściłaby z salonu roztrzesioną niezadowoloną, ze łzami w oczach klientkę.Myślę że koleżanka NINY jest chyba sobie sama winna, gdyż nie ma w tych wątkach wzmianki o próbie.Więc domniemywam że próby nie było.Jeśli wyszła z salonu i nie zgłaszała pretensji, to skąd te panie mogły wiedzieć że coś jest nie tak?W związku z tym dla mnie jest jasne, po czyjej stronie jest wina. Myślę, że gdyby przyjaciółka NINY od razu powiedziała, że jej się fryzura nie podoba to pewnie, nie było by tej całej afery. W końcu do ślubu przygotowujemy się kilka miesięcy wcześniej.

Offline paola404
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 14 Października 2006, 18:49 »
Cytat: "Ninka"
paola404, po I skąd znasz imię? Na forum go niema

Pokazała mi wydruk Twojej opinii pani
K. a byłam u niej skonsultować omawiane w w/w sobotę dodatki ślub
ne do włosów.
fryzura została zmieniona, co świadczy samo za siebie.

Być może zmieniła z powodu tego,
 z którego przestrzegała ją pani K.podczas czesania,że omówiona wersja jest zbyt awangardowa i nie wszystkim się podoba.
zapisała się do p. K na ostatnią chwilę, gdyż jakaś fryzjerka jak mówiła oszukała ją, czy coś podobnego

quote="Ninka"]Skąd to wiesz? [/quote]
Wynikało to z rozmowy pani H. z Twoją przyjacióką.
Nie gniewaj się, ale faktycznie z jednym postem jesteś małowiarygodna

Ok. nie korzystałam z tego forum, ale byłam świadkiem i trudno byłoby mi nie zareagować.
Pani K. poprosiła mnie o sprostowanie, co też uczyniłam. Skoro uważasz, że ja niepowinnam udzielać się w imieniu koleżanki, to dlaczego Ty udzielasz się w imieniu pani K?

Nie w imieniu pani K. tylko jako moją reakcje po przeczytaniu twojego postu.
Temat zaczyna mnie męczyć i raczej nie będę go kontynuować

Mnie nie męczy, ale bardzo bulwersuje i również nie będę go kontynuować.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 14 Października 2006, 20:43 »
Dla spokoju swojego, koleżanki i Pań z Liściastej poprosiłam moderatora o usunięcie postu, który wywołał całe zamieszanie. Nikomu nie chcę robić krzywdy, ani kłopotów. Tym bardziej, że jak już wielokrotnie pisałam widziałam efekty pracy tych pań i były one rzeczywiśćie wyjątkowe. Dlatego też poleciłam to miejsce koleżance. Przykro mi, że wyszło, tak jak wyszło. Nie było moim celem zniechęcać nikogo do usług tych pań, a tylko ostrzec przed pewnymi niedociągnięciami ot, co.
Za moją pomyłkę raz jeszcze przepraszam Panie z Liściastej.
Przepraszam też moją koleżankę, że miała nieprzyjemności z powodu tego, że napisałam swoją opinię.
Starałam się być obiektywna, niestety zawsze są dwie strony medalu.

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #73 dnia: 14 Października 2006, 21:33 »
ninka.. tak jak rozmawiałysmy

ta sytuacja nie jest warta konsekwencji jakie może miec twoja przyjaciółka...

po co ma sie dziewcze denerwowac będąc w ciązy..

niezależnie od tego czy niemacie czy tez macie racji panie z liściastej będą bidulke nekać az doprowadzą do poronienia a oto w jej sytuacji bardzo latwo...  

szkoda nerwów.. kazdy wyciągnie wnioski na przyszłość.. mam nadzieje,ze panie z liściastej rownież..

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 14 Października 2006, 21:43 »
Cytat: "groszek"
Były już takie próby "samoobrony" ze strony jakiegoś nieszczęsnego fotografa i poległ w starciu z forumkami.

No .. nie do końca ...

Chyba juz nie jako pierwszy ma sprawę w sądzie

e-wesele skasowało post jednego studia  :? - sprawa sie odbędzie
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 14 Października 2006, 23:35 »
Cytat: "okruszek"
e-wesele skasowało post jednego studia  - sprawa sie odbędzie

z tego co wiem nie skasowało tylko przesunieto do wyjaśnienia sprawy..

zibi dostał pismo od prawnika nakazujące mu usunięcie tematu z forum..

temat - owszem- nie jest widoczny dla forumowiczów ale nadal istnieje w formie ukrytej..

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #76 dnia: 15 Października 2006, 08:28 »
Cytat: "monia"
zibi dostał pismo od prawnika nakazujące mu usunięcie tematu z forum..

to musiało byc ostro!
A pismo zobaczyc mozna?
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 15 Października 2006, 12:03 »
zibi ma zeskanowac i zamieścić w nastepnym tygodniu na potwierdzenie...

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #78 dnia: 15 Października 2006, 18:23 »
Widzę, że wątek już zachaczył po trochu o mój wątek, który wywołał nie lada burzę  :? .

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 15 Października 2006, 18:58 »
nioooooooooooooooo.. a jak wygląda wasza sprawa.. opisz mi na priv..

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #80 dnia: 17 Października 2006, 16:00 »
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. E wesele umieszcza reklamy różnych firm związanych ze ślubnym biznesem, więc nie może pozwalać, aby na forum (będącym osią serwisu e-wesele) dochodziło do pisania niepochlebnych opinii na temat tychże firm. Ja to rozumiem- twarde prawa rynku. Właściciele e wesela też muszą z czegoś żyć. Jak stracą sponsorów i dochody z reklamy to pójdą z torbami.

Tylko gdzie w tym wszystkim jest miejce na wymianę myśli, szczerość, uczciwość, działanie na korzyść klientów?  :?

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #81 dnia: 17 Października 2006, 16:07 »
Cytat: "groszek"
nie może pozwalać, aby na forum (będącym osią serwisu e-wesele) dochodziło do pisania niepochlebnych opinii na temat tychże firm

wydaje mi się, że Forum jest miejscem swobodnego wyrażania opinii, oczywiście bez kłamliwych oszczerstw, przekleństw, opowiadfania historii wyssanych z palce... Każdy jednak może wyrazic własna opinie na dany temat, bez względu na to, czy jest ona pochlepbna czy też nie...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #82 dnia: 21 Października 2006, 23:27 »
Wracając do Liściastej- ja byłam baaaardzo zadowolona...
I tak jak pisała Ela- ile osób tyle opinii
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #83 dnia: 27 Października 2006, 23:47 »
Cytat: "Lea"
I tak jak pisała Ela- ile osób tyle opinii

Bo taka prawda !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -