Autor Wątek: Boże Narodzenie tuż, tuż.....  (Przeczytany 635638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Boże Narodzenie tuż, tuż.....
« Odpowiedź #1650 dnia: 15 Października 2014, 14:04 »
To na Mikołajki?? Jaka cena :o

Nie na mikołajki.  Mikołajki są 6 , a kalendarz od 1.

No ja bym nie dała za kalendarz adwentowy, lego czy nawet pozłacany, 70-80 zł  :-X

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #1651 dnia: 15 Października 2014, 14:11 »
To jeszcze lepiej :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1652 dnia: 15 Października 2014, 14:25 »
o właśnie, dzięki, musze pokombinować ;-)

Ja uszyłam woreczki. Zawieszam na sznurku klamer kami świątecznymi ;) mi nigdy nie smakowaly te czekoladki, więc Nikola tez ich nie je ;p w internecie jestppełno pomysłów na kalendarze

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #1653 dnia: 15 Października 2014, 16:10 »
u nas duze prezenty sa na gwiazdke i na urodziny ( ktore notabene zazwyczaj sa w okolicach zajaczka) Mlody dostaje wtedy drozsze prezenty ( czesto skladkowe) np jak w tym roku rower.Drobniejsze rzeczy dostaje (od dziadkow) na mikolaja i dzien dziecka. Jak sie znudzi (badz wyrosnie) jakas drozsza zabawka to ja sprzedaje a w zamian dostaje cos co bardzo chce. Tak bylo wlasnie  z statkiem pirackim z FP. Znudzil sie i sprzedalam a w zamian dolozylam 5zl i dostal centrum ratownicze..Ksiazki, kolorowanki, przybory papiernicze itp dostaje bez okazjii. 2 tyg temu u tesciow byl odpust. Tescie bardzo chcieli cos kupic  wiec mlody mial sam sobie cos wybrac.. Wybral jojo za 5 zl i ku niezadowoleniu dziadkow ( a jeszcze wiekszym sprzedajacych) nic wiecej nie chcial. Mi sie udalo wypatrzec gre spadajace malpki i to jeszcze mu dokupili.
Czas wolny spedzamy czesto bez okazjii. Teraz niedziele spedzilismy rodzinnie w naszym Wesolym Miasteczku:)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
  • data ślubu: 27-06-09
« Odpowiedź #1654 dnia: 15 Października 2014, 17:14 »
Anulla_p gdzie do rwałas tego  bałwanka? Moja tez uwielbia :)
Kasiu kupiłam w Morrisons za całe £1,50
Tylko wiesz on nie leżał nigdzie na półkach tylko tak na zawieszkach np po środku regału, na pewno wiesz o co chodzi :D

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1655 dnia: 15 Października 2014, 18:34 »
wywiązała się taka rozmowa :) i każdy podkreśla w odpowiedzi na nasz dzień dziecka spędzanego wspólnie bez rzeczowych prezentów, że spędza czas z dzieckiem bez okazji.... hehe jakbym ja tego nie robiła  ::)

Tylko u nas zwykłe wyjście do zoo różni się od wyjścia do tego samego zoo z okazji dnia dziecka  8)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1656 dnia: 15 Października 2014, 18:35 »

Tylko u nas zwykłe wyjście do zoo różni się od wyjścia do tego samego zoo z okazji dnia dziecka  8)

czym ???

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1657 dnia: 15 Października 2014, 18:48 »

czym ???
magią :) co ja mam tu tłumaczyć jak już uznano, że czas z dzieckiem spędzamy tylko w dzień dziecka :)
Wiesz doksik, ja z dzieciństwa nie pamiętam prezentów jakie dostałam na dzień dziecka. Ale pamiętam, że mój chrzestny zabrał mnie pierwszy raz do kina na Alladyna disneya. Moi rodzice zabrali mnie do już nieistniejącej w szczecinie Lucynki i paulinki na największy deser świata itd. itp.

Nikola w dniu dziecka od rana jest najważniejsza. Dopasowujemy wszystko do niej. Spełniamy różne jej życzenia. I może z boku wydaje się że to nic takiego, a jednak dla niej jest to dzień inny niż wszystkie inne, zwłaszcza, że prócz nas, ma tego dnia dla siebie również tatę chrzestnego i jednych dziadków.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #1658 dnia: 15 Października 2014, 19:41 »
Martusia i pięknie ja też tak chce mieć z Igorkiem w końcu prezenty to nie wszystko. Fajnie jak się dostanie choć upominek ale właśnie ten czas magiczny najbardziej dzieci zapamietaja

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1659 dnia: 15 Października 2014, 19:45 »
chiquita_84 chyba nie znam drugiej takiej matki, która by spędzała tak kreatywnie czas z córkami, przemierzając przy tym tyle km  :) do tego jesteś osobista stylistką dziewczyn, mało która 4-latka może sie poszczycić kreacjami made by mama  ;D  więc ja nie analizowałam tematu, bo wiem, co miałaś na myśli pisząc o tym "specjalnym" wyjeździe na dzień dziecka, poza tym rodzice mają różny system pracy, nie zawsze wolne weekendy to oczywista oczywistość i nieraz dopiero przy takich okazjach wspólny rodzinny wyjazd na cały dzien z dodatkowym atrakcjami to jest świeto....z drugiej strony nie widze też nic złego w tym, że dziecko ma tez jakieś marzenia rzeczowe odnośnie  zabawki, większość naszych pociech żyje w społeczności przedszkolno-szkolnej, gdzie panują jakieś trendy, jeśli nie są to zachciewajki na zasadzie co tydzień  coś nowego to właśnie Mikołaj czy urodziny to okazja do spełniania też takich życzeń....także japcio przeciez o tej lalce to było z przymrużeniem oka, akurat ją zapamiętałam, bo była swego czasu dyskusja, gdzie ją kupić w korzystnej cenie  ;D
co do kalendarza z lego to też od razu komentarze, że za drogi.....jak kogoś stać, dziecko nie je slodkości, a jest fanem lego, to raptem wychodzi to 5 zl na dzień za figurkę (bo rozumiem, ze tam sa one włożone do odliczania), a potem dziecko ma kolekcję....jakbym tak podliczyła te drobne niespodzianki wkładane dla dwójki w zeszłym roku przez 24 dni i sam koszt kalendarza to pewnie wyszłoby podobnie, wiec pewnie od razu forumowy lincz....

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1660 dnia: 15 Października 2014, 19:47 »
Nikola w dniu dziecka od rana jest najważniejsza. Dopasowujemy wszystko do niej. Spełniamy różne jej życzenia. I może z boku wydaje się że to nic takiego, a jednak dla niej jest to dzień inny niż wszystkie inne
Pozwoliłam sobie zacytować bo właśnie zamierzam robić dokładnie tak samo. Nie chcę żeby od zabawek poprzewracało jej się w głowie. Nie wydaj mi się aby dziecku działa się jakaś krzywda w momencie kiedy nie dostanie zabawki z okazji dnia dziecka.

Dlaczego kobiety mają zawsze tak dużo obowiązków? Bo głupie śpią w nocy to im się zbiera

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1661 dnia: 15 Października 2014, 20:21 »
priwa nie potrzebuję.
Chodzi o to, że ja w dzieciństwie też nie dostawałam prezentów. Na urodziny i święta, ale też nie jakieś wielkie paczki. Mama nie pracowała, tylko poświęcała nam cały czas. Bawiła się z nami, gotowałyśmy razem, jak Ona robiła makaron do rosołu, ja- ciasteczka. Jak coś się działo to zawsze wiedziałam, że jest, przytuli, doradzi. To był najpiękniejszy prezent życia i trwa nadal.
Ja wybrałam pracę w domu, by móc obserwować każdy dzień rozwoju moich dzieci. Wspierać je i im dopingować. Pokazać różne ścieżki, różne możliwości. Zabawki too raczej dodatek i fakt- oboje mają ich za dużo. Ale oboje z mężem kładziemy nacisk na wspólny czas, wspólną zabawę, wspólną naukę. Ja mam wolne kiedy chcę, ale mąż nie. Jak ma wolne, celebrujemy ten dzień od rana (zwykle 2-3 dni w tygodniu). Młoda wybiera, co chce na śniadanie, co chce dziś robić (chyba, że jest odgórny plan- kino, konie, family park czy wyjazd gdzieś). Do niczego nie zmuszamy dzieci. Mają prawo decydować, ale pod naszym czujnym okiem. Od popołudnia ( o ile jesteśmy w domu) męża nie widzę praktycznie, bo siedzi u dzieci i bawią się(ostatnio często w piratów, synek jest wtedy "krokusiem" ;) ). Zwykle dołączam do nich. Także wspólny czas i ten "magiczny dzień" jest u nas dość często, chyba każdy normalny rodzic chce celebrować te dni w dobie ciągłej pracy. Ale z zabawek nie rezygnujemy, bo to też są jakieś marzenia dzieci, nie przeszkadzaja w ich rozwoju, dopóki równoważy się to ze wspólnie spędzanym czasem.
A, a propo "magicznego dnia" jak widać, u każdego jest inna sytuacja etc. Moje dzieci widują dziadków ;rawie codziennie, chrzestnych również, więc w naszym przypadku jakiś wyjątek to nie jest, twoje celebrowanie jest dla nas normą, al każdy ma inne możliwości czasowo- rodzinne, więc ładnie, że ten Wasz dzień dziecka jest aką tradycją. Ja z kolei na ich urodziny zapraszam moich dziadków, bo chcę, by pamiętali, że pradziadkowie również aktywnie uczestniczyli w ich życiu, bo to ważne, a nie wiadomo, jak długo będzie im to dane. Od zawsze kładłam szczególny nacisk na wartości rodzinne. Nie wiem, czy ujęłam wszystkie swoje myśli, i tak brzmią bardziej oschle niż chciałam...a chciałam przekazać ciepło...ehh.

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1662 dnia: 15 Października 2014, 20:34 »
 Wracając do tematu wątku. Macie już jakieś plany na prezent bożonarodzeniowy dla dzieci? (wiem, wiem niektórzy już wspominali, ale skoro na moje pytanie był taki odzew to może i na drugie więcej osób odpowie). My mieliśmy na urodziny zrobić Nikoli teatr ze straganem, ale plany uległy zmianie i dostanie kolejną część bajki o sobie, a na święta może teatr? Tylko zastanawiam się nad poszukaniem jakiegoś fajnego małego, lub takiej płachty tylko na drzwi  ::)
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2014, 09:38 wysłana przez asia »

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #1663 dnia: 15 Października 2014, 21:08 »
Marta, my prezentów na gwiazdkę jeszcze nie mamy. Na Mikołaja zresztą też nie, bo syn znalazł w szafie... spadające małpki, które były planowane na 6 grudnia ::) ;) Pomysłu nie mam...
Syn nie marzy u niczym :-\ No po prostu. Chociaż ostatnio często mówi o karate (wie od kolegów z przedszkola).
Lubi duplo, ale nic nowego nie wychodzi, a samych klocków ma całą skrzynię 40litrową - tak, chwalę się, bo mąż zapier..ala 8)
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2014, 09:40 wysłana przez asia »

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #1664 dnia: 15 Października 2014, 21:16 »

Lubi duplo, ale nic nowego nie wychodzi,

To kup mu Duplo czekoladowe - zdziwi się :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1665 dnia: 15 Października 2014, 21:22 »
Moja córka dziś miała życzenie by znów były zajęcia z capoeiry (no ale tego nie umiem wsadzić pod choinkę :/)

Małgosiask moja córka dostanie kalendarz adwentowy - i będzie mogła otworzyć od razu 6 woreczków z poprzednich dni  ::)

My tu gadu gadu o świętach a ja bym zjadła takie ciasto korzenne ale wilgotne i polane czekoladą i zapiłabym je winem grzanym z goździkami i pomarańczą. Moi rodzice już ususzyli grzyby na święta, a ja znów będę z pieczarkami jadła  :'( ehhh

Offline kasia22

• uzależniony
  • "Kocha się za nic"
  • data ślubu: 17.04.2010 godz.12.00
« Odpowiedź #1666 dnia: 15 Października 2014, 21:27 »
U nas plan już jest- na Mikołaja Marti dostanie Barbi ze świecącym ogonem upolowaną w carrefourze ;D Na święta myślimy o aparacie z Vtecha, bo Marti o nim marzy i ciągle pyta czy już są święta  :) ( będzie to prezent składkowy).

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #1667 dnia: 15 Października 2014, 21:28 »
grzybki własnoręcznie zebrane i ususzone to też mamy  :)  Marta ku pocieszeniu za rok będziesz mogła wcinać  :)

Offline anulla_p

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1668 dnia: 15 Października 2014, 21:32 »
Hania na szczęście nie ma jeszcze życzeń więc mam wolną rękę... jeszcze ten raz :)
Myślę o kasie sklepowej i o play doh dentysta

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1669 dnia: 15 Października 2014, 21:36 »
Miśka, ja to już myślałam, że poproszę mamę by mi zamroziła kilka pierogów i w okolicach kwietnia zrobię sobie własną "wigilię" z pierogami z grzybami  ;D i zapije je butelką wina

O ciastolinę wpiszę na listę pomysłów :D
Syrenką córa została uszczęśliwiona rok temu. Ale u nas jakiegoś wielkiego szału nie ma. Zresztą mała która zabawka wywołuje u niej szał.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1670 dnia: 15 Października 2014, 21:43 »
U nas na mikołaja dla młodej tez świecąca syrenka, dla młodego nie wiem.
Pod choinkę dla malej druga syrenka, lalka mia z mia i ja, księżniczka skyla z my little pony,  torebka MLP, zestaw do tworzenia biżuterii barbie, mozaika taka kreatywna, dżinsy,  koszula (bo zaczyna zwracać uwagę na to, co ubiera), komplet biżuterii drewnianej Haba.
dla małego książeczka interaktywna,  pilot FP, śmieciarka rowdy z play doh, drewniane puzzle FP.
to chyba na tyle. Dojdą jeszcze prezenty od dziadków jednych i drugich i od mojej siostry.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1671 dnia: 15 Października 2014, 21:48 »
i dzikie węże ;D

Dziewczyny kiedy jest ostatni dzwonek na nasz super piernik ??? W połowie listopada się przeprowadzamy i nie wiem czy styknie jak go zrobie po 15.11 czy mam się przeprowadzać z miską pod pachą? ;D

Lucynka i Paulinka ;D to było wydarzenie  :Wzruszony: dzięki Martuś za przypomnienie :Zakochany: U mnie też na super okazje był pyszny deser ;) a z racji tego, że ja Paulina to strasznie mi się to podobało ;D

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1672 dnia: 15 Października 2014, 21:52 »
To to co wymieniłaś to prezenty od was tylko?

Ok. Moje dziecko przez rok może tyle dostaje  ::) No ale wiadomo już że ja skąpię dziecku dóbr  :D

Zaintrygowała mnie ta biżuteria :D muszę wygoglować
U nas od dawna ciuchy to najlepszy prezent, bo Nikola uwielbia chodzić ładnie wystrojona.
Aaa mam tydzień na uszycie sukienki tęczowej (na urodziny)  ::)

i dzikie węże ;D

Dziewczyny kiedy jest ostatni dzwonek na nasz super piernik ??? W połowie listopada się przeprowadzamy i nie wiem czy styknie jak go zrobie po 15.11 czy mam się przeprowadzać z miską pod pachą? ;D

Lucynka i Paulinka ;D to było wydarzenie  :Wzruszony: dzięki Martuś za przypomnienie :Zakochany: U mnie też na super okazje był pyszny deser ;) a z racji tego, że ja Paulina to strasznie mi się to podobało ;D
Pszę bardzo :) Kochałam to miejsce i jak tamtędy przechodzę to zawsze wzdycham i pukam się w głowę. Tyle lat już stoi w ruinie  :-[

Powinno się chyba do 11 listopada zrobić. Ale ja rok temu miałam spory poślizg, więc możesz bez miski się przeprowadzać  ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1673 dnia: 15 Października 2014, 21:59 »
Od nas, ale ja już od września kupuję :D
biżuteria fajna. Naszyjnik i bransoletka, są różne wzory. Chyba ze ta barbie :D

Offline kasia_1979
  • zapaleniec
« Odpowiedź #1674 dnia: 15 Października 2014, 22:01 »
Dzieki anulla_p  :)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1675 dnia: 15 Października 2014, 22:05 »
Od nas, ale ja już od września kupuję :D
biżuteria fajna. Naszyjnik i bransoletka, są różne wzory. Chyba ze ta barbie :D

ja mam zupełnie inne podejście do "obdarowywania" dzieci, więc dla mnie to przegięcie  ::)
Chodziło mi o tę Haba :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1676 dnia: 15 Października 2014, 22:08 »
Każdy ma swoje podejście ::) ja ubrań z kolei wolę nie kupować na prezent,  bo to akurat obowiązek rodzica ;-) ale my dostawalismy często ubrania i dla mnie jest to ok ::) każdy ma swój sposób,  swoją metodę i to jest ok, przecież nie mogą wszyscy żyć jednakowo ::)
No stwierdziłam,  że lepsza drewniana biżuteria niż jakieś chińskie gumki ::)

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1677 dnia: 15 Października 2014, 22:12 »
Ee podejrzewam, że drewniana biżuteria też pochodzi z chin :P

obowiązkiem rodzica jest to by dziecko było czysto i schludnie odziane, a nie by miało modne ubrania i szafę pełną sukienek :) WIęc u nas ubrania bywają prezentami  ;)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1678 dnia: 15 Października 2014, 22:14 »
Haba produkuje w Niemczech :-P

Offline chiquita_84
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1679 dnia: 15 Października 2014, 22:22 »